واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گروه 8 با كاهش گازهاي گلخانه اي موافقت كرد
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): تهران - رهبران هشت قدرت بزرگ جهان روز سه شنبه در پايان اجلاس سالانه خود در ژاپن از كاهش توليد گازهاي گلخانه اي حمايت كرده و از توانمندي اقتصادي اين كشورها سخن گفتند.
به گزارش شبكه خبري بي بي سي ، امروز (سه شنبه)، بخشي از تصميم هاي اتخاذ شده در اجلاس سران كشورهاي عضو گروه 8 متشكل از آمريكا، ژاپن، آلمان، انگلستان ، فرانسه، ايتاليا، كانادا و روسيه ، در مورد مساله آلودگي محيط زيست و وضعيت اقتصاد جهاني انتشار يافت.
به گفته منابع نزديك به اجلاس، رهبران كشورهاي عضو گروه 8 تعهد خود را به كاهش توليد گازهاي گلخانه اي به ميزان دست كم پنجاه درصد تا سال 2050 ميلادي اعلام كردند.
شركت كنندگان در اجلاس گفتند براي اين منظور، با حدود دويست كشور ديگر نيز همكاري خواهند كرد كه در زمان حاضر براي مقابله با كاهش گازهاي گلخانه اي در مذاكراتي به سرپرستي سازمان ملل شركت دارند.
اجلاس سران گروه 8 در سال گذشته تنها بر سر "بررسي جدي" دستيابي به هدف كاهش پنجاه درصدي در توليد گازهاي گلخانه اي به توافق رسيد، اما در اجلاس سال جاري، ژاپن و كشورهاي اروپايي شركت كننده بر تعهد اين كشور ها در اين زمينه تاكيد ورزيدند.
دولت ايالات متحده تاكنون از پذيرش هدف مشخصي در مورد كاهش ميزان توليد گاز گلخانه اي در آن كشور بدون تعهد مشابه از سوي كشورهايي مانند چين و هند خودداري ورزيده است.
لازم به ذكر است كه رشد اقتصادي چين با افزايش نگران كننده توليد گازهاي گلخانه اي همراه بوده است.
بر اساس اين گزارش ،"ياسوئو فوكودا"، نخست وزير ژاپن، گفته است كه در جلسه مشترك رهبران گروه 8 با مقامات كشورهاي چين و هند در روز چهارشنبه، از آنان درخواست خواهد كرد كه به تلاش جهاني براي مقابله با گرمايش زمين بپيوندند.
در سال هاي اخير، رشد اقتصادي چين و هند با افزايش سريع توليد گازهاي گلخانه اي در اين دو كشور همراه بوده، به خصوص اينكه ضوابط جلوگيري از آلودگي محيط زيست در اين كشورها چندان سختگيرانه نيست.
در عين حال، اين دو كشور با اشاره به اينكه ايالات متحده بزرگترين توليد كننده گازهاي گلخانه اي در جهان است، خواسته اند كه ميزان مجاز توليد اين گازها در هر كشور بر اساس جمعيت آن كشور تعيين شود و جوامع در حال توسعه نيز از معافيت هايي برخوردار باشند.
تصميم اجلاس گروه 8 با واكنش منفي برخي از گروه هاي حفاظت از محيط زيست مواجه شده كه آن را كافي ندانسته و خواستار اقدامات گسترده تري در اين زمينه بوده اند.
موضوع مهم ديگري كه در اجلاس هوكايدو مورد بررسي قرار گرفت، شرايط كنوني اقتصاد جهاني بوده است.
نخست وزير ژاپن گفته است كه رهبران شركت كننده در اجلاس، از روند افزايش بهاي نفت خام و تاثير احتمالي آن در ايجاد فشارهاي تورمي همراه با به مخاطره انداختن رشد اقتصاد جهاني ابراز نگراني كرده اند.
فوكودا در عين حال افزوده است كه كشورهاي گروه 8 نسبت به توانايي اقتصادي خود در عبور در مقطع دشوار كنوني ابراز اطمينان كرده اند، مشروط بر اينكه تمامي كشورهاي جهان همچنان به تجارت آزاد متعهد باقي بمانند.
از سوي ديگر "جرج بوش" رئيس جمهوري آمريكا نيز با اقدام در كاهش توليد گازهاي گلخانه اي موافقت كرده است.
اين اجلاس به گونه اي تلويحي از چين خواسته است تا سياست تثبيت نرخ برابري يوان - پول ملي آن كشور - در برابر ارزهاي ديگر را كنار بگذارد تا زمينه مساعدتري براي اصلاح نابرابري هاي موجود در ذخاير ارزي در سطح جهاني فراهم آيد.
چين در سال هاي اخير همواره از تراز بازرگاني مثبت برخوردار بوده و ذخيره ارزي اين كشور به سرعت رشد كرده است، در حاليكه آزاد نبودن نرخ برابري ارزي مانع از بالارفتن نرخ برابري يوان و افزايش صادرات كشورهاي ديگر به چين شده است.
گروه 8 در بيانيه اي گفته است "لازم است در برخي از اقتصادهاي رو به رشد كه داراي مازاد سنگين و رو به افزايش حساب ارزي هستند، نرخ برابري ارزي در مسير اصلاح اين وضعيت حركت كند."
همچنين، در حاليكه بانك جهاني اعلام كرده است كه افزايش قيمت مواد غذايي در جهان بيش از يكصد ميليون نفر ديگر را گرفتار فقر شديد كرده، اجلاس هوكايدو در بخش ديگري از بيانيه خود، از اقدام فوري براي مقابله با اين وضعيت از جمله اعطاي كمك هاي مالي به شماري از كشورهاي آفريقايي حمايت كرده است.
گروه 8 افزايش سريع بهاي نفت خام را عاملي در جلوگيري از بهبود شرايط اقتصاد جهاني دانسته و برگزاري اجلاسي با حضور كشورهاي توليد كننده و مصرف كننده نفت را توصيه كرده است.
همزمان، برخي از رسانه هاي گروهي در غرب، با انتشار گزارش هاي گاه طنزآميز، هزينه سنگين برگزاري اجلاس هوكايدو، به خصوص نحوه پذيرايي از شركت كنندگان را با دستور كار اجلاس در مورد بررسي فقر و گرسنگي در تضاد دانسته اند.
صوير**2351** 1506
چهارشنبه 19 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]