واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: نگاه خوشچهره: ماليات ظرف سه ماه سوداگري مسكن را كنترل ميكند
دكتر محمد خوشچهره اقتصاددان و نماينده سابق مجلس در كميسيون اقتصاد درباره طرح مالياتي دولت براي كنترل سوداگري در بازار مسكن گفت: اگر ماليات در قالب بستهاي جامع و با در نظر گرفتن كليه عوامل تاثيرگذار در قيمت مسكن به اجرا گذاشته شود، ظرف سه ماه ميتواند سوداگري را در بازار مسكن كنترل كند.
اين كارشناس اقتصادي توجه دولت به بحث سوداگري را واجد ارزش دانست و گفت: اقدام مالياتي بايد به صورت يك بسته ديده شود.
دكتر محمد خوشچهره در گفتوگو با خبرگزاري برنا، در خصوص اعتقاد برخي افراد مبني بر اثرات تورميماليات بر مصرف گفت: اگر ماليات به صورت سيستميو هدفمند ديده شود، تنها بر روي جريان سوداگري اثر خواهد گذاشت و با توجه به تجارب جهاني در اين خصوص اگر اقدامات مالياتي در كنار چند اقدام ديگر مانند افزايش عرضه صورت پذيرد در آن صورت نتيجه بخش خواهد داد.
وي بازار مسكن كشور را متاثر از بازار مسكن در تهران دانست و گفت: نقطه شروع بحث سوداگري در كلان شهر تهران بوده كه خود اين امر در مناطق شمالي مانند الهيه آغاز ميشود و در اين خصوص بايد نقاط آغازين به طور ويژه ديده شود.
اين استاد دانشگاه تهران در خصوص طرح مقابله با سوداگري افزود: تكنگري در اين حوزه يك آفت است و دولت بايد با كار كارشناسي و ديدي جامع به اين موضوع بپردازد.
خوشچهره در خصوص مدت زماني كه اين طرح ميتواند بر روي بازار تاثير بگذارد، گفت: در صورتيكه بسته مالياتي به صورت هدفمند و كارشناسي اعمال شود در مدت سه ماه ميتواند سوداگري را كنترل كند.
وي 98درصد متقاضيان بازار مسكن را مصرفكنندگان واقعي دانست و افزود: مصرفكنندگان واقعي از تغيير قيمت، سود نميبرند و در نتيجه افزايش قيمت به نفع اكثريت مردم نيست، بنابراين يك بسته مالياتي هدفمند ميتواند دودرصد باقيمانده را كنترل و بر روي بازار تاثير مثبت بگذارد.
اين كارشناس اقتصاد زمين و مسكن، مهار تورم به وسيله مبارزه با جريانات سوداگر را يك اقدام ضربتي دانست و گفت: سوداگري مانند يك سگ هار يا گرگ درنده است كه در بازار زمين و مسكن افتاده است و متاسفانه دولتها در طول ساليان گذشته نسبت به آن بيتوجه ميباشند.
وي افزود: در صورتي كه حقيقتا دولت به دنبال مبارزه با بحث سوداگري باشد ما آمادگي داريم كه به كمك دولت آمده و بسته سياستي خود را اعلام كنيم.
وي همچنين در خصوص طرح مباحثي مانند «سند الكترونيك» كه بر مبناي آن براي هر ملك يك سند الكترونيك تعريف و تمامياطلاعات آن در يك پايگاه اطلاعاتي ثبت ميشود، گفت: مطمئنا هر اطلاعاتي كه به تصميمگيري كمك كند، مورد تاييد است. مسكن يك كالاي مصرفي با دوام است بنابر اين داشتن هر گونه اطلاعات در خصوص مالك، كاربري و ملك يا اطلاعات تكميلي ديگر مانند محل سكونت واقعي هر فرد به برنامه ريزان كمك ميكند.
خوشچهره ادامه داد: داشتن پايگاه اطلاعاتي زمين و مسكن در اين خصوص لازم است؛ چراكه در صورت نداشتن اطلاعات يا نداشتن برنامه هدفمند، طرح مبارزه با سوداگري ناكارآمد ميشود.
چهارشنبه 19 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]