واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ايستگاه اقتصاد
وزارت اقتصاد نهادهاي مالي را مكلف به عرضه سهام كرد
فارس: رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار از ابلاغ بخشنامهاي توسط سرپرست وزارت اقتصاد به بانكها و سرمايهگذاران نهادهاي مالي خبرداد كه براساس آن اين نهادها بايد اقدام به عرضه سهام زيرمجموعههاي خود در بازار سهام كنند. علي صالحآبادي در پانزدهمين نشست مطبوعاتي خود اخبار مختلف و مهمي را از بورسهاي اوراق بهادار، كالا، فرابورس و نفت اعلام كرد. وي در خصوص شكلگيري بازار فرابورس )OTC( اظهار داشت: شوراي عالي بورس در حالي از اواخر سال گذشته مجوز راهاندازي اين بورس را صادر كرده كه بر اساس آن 138 موسس اقدام به واريز 80 درصد از مبلغ 10 ميليارد توماني سرمايه شركت بازار فرابورس كردند. وي تصريح كرد: هفته آينده نيز 20 درصد از باقيمانده سهام اين شركت طي 6 روز پذيرهنويسي خواهد شد كه جزئيات و شرايط اين پذيرهنويسي متعاقبا اعلام خواهد شد. رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص راهاندازي قراردادهاي آتي (فيوچر) به راهاندازي قرارداد طلا در بورس كالا اشاره كرد و گفت: از زمان راهاندازي اين ابزار جديد در اول تيرماه تاكنون 58 قرارداد طي 13 روز معاملاتي توسط 17 مشتري انجام شده و در آينده نيز قرارداد آتي مس به كار گرفته خواهد شد. صالحآبادي با بيان اين مطلب كه تمام قراردادهاي آتي از اميدنامه برخوردارند، گفت: در رينگ صادراتي نيز اين ابزار جديد به كار گرفته خواهد شد. به گفته صالحآبادي بعد از طي مرحله آزمايشي، جزئيات به كارگيري اين ابزار جديد طي نشست مطبوعاتي اعلام خواهد شد. وي در خصوص پذيرش محصولات جديد در بورس كالا خاطرنشان كرد: هيات پذيرش چند محصول جديد مانند پروپيلن، پرواتيلين سبك و سنگين، روغنهاي پايه و ABS را مورد پذيرش خواهد داد تا حجم معاملات در بورس كالا افزايش يابد. رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه اظهارات خود به تهيه و تنظيم لايحه دو فوريتي و ارائه آن به وزارت اقتصاد جهت طرح در دولت خبرداد و گفت: اين لايحه سه مادهاي در خصوص نحوه ماليات براي ابزارهاي جديد، شخصيتهاي حقوقي جديد كه در قانون تجارت ديده نشده است را شامل ميشود كه در صورت تصويب دو فوريتي آن در مجلس بسياري از موانع راهاندازي ابزارهاي جديد مانند صندوقهاي مسكن برطرف خواهد شد.
صادرات آمريكا به ايران در دوران رياستجمهوري بوش
10 برابر شده است
فارس: در حالي كه جورج بوش فشار زيادي را بر ساير كشورها وارد آورده است تا مبادلات تجاري خود با ايران را محدود كنند صادرات آمريكا به ايران در دوران رياستجمهوري وي 10 برابر شد. به گزارش اسوشيتدپرس، صادرات آمريكا به ايران در دوران رياستجمهوري بوش بيش از 10 برابر رشد داشته است و اين در حالي است كه بوش از همان ابتدا به بهانه فعاليتهاي هستهاي ايران فشار زيادي را بر ساير كشورها وارد آورده است تا مبادلات تجاري خود با ايران را محدود كنند. سيگار مهمترين كالاي صادراتي آمريكا به ايران در 7 سال رياستجمهوري بوش بوده است. در اين مدت 158 ميليون دلار سيگار از آمريكا به ايران صادر شد. برخي از كالاهاي جالب صادراتي به ايران عبارت بوده است از: كالاهاي آرايشي، لباس زير زنانه، اسپرم گاو، پوشاك با پوست خز، مجسمه، عطر و ابزارآلات موسيقي. ايالتهاي صادركننده كالا به ايران نيز عمدتا كاليفرنيا، فلوريدا، جورجيا، لوئيزيانا، ميشيگان، ميسيسيپي، نيوجرسي، كارولينا و ويسكانسين بودهاند. دولت آمريكا از سه دهه گذشته صادرات كالاهاي آمريكايي به ايران را ممنوع اعلام كرد و در دوران كلينتون صادرات كالاهاي كشاورزي و برخي اقلام مصرفي به اين كشور آزاد شد.
تراز گاز كشور باز هم منفي اعلام شد
مهر: وزير نفت با بيان اينكه وزارت نفت قطعا سوخت مورد نياز نيروگاهها در فصل زمستان را تامين خواهد كرد، گفت: تلاش ميكنيم با مديريت مصرف، گاز مورد نياز نيروگاهها در فصل سرد سال قطع نشود. غلامحسين نوذري با تاكيد بر اينكه تلاش وزارت نفت اين است كه نيروگاهها در فصل زمستان با كمبود گاز مواجه نشوند، اظهار داشت: با راهاندازي فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي و افزايش توليد روزانه 25 ميليون مترمكعب گاز در مناطق نفت مركزي و همچنين همكاري مردم در مصرف بهينه گاز سعي خواهيم كرد سرماي زمستان را مديريت كنيم. وي با اشاره به اينكه سوخت مورد نياز نيروگاهها از دو طريق عرضه گاز و فرآورده (گازوئيل و نفت كوره ) تامين ميشود، ادامه داد: براي تامين گازوئيل حتي با توجه به افزايش قيمت اين فرآورده مشكلي وجود ندارد، ضمن اينكه ايران نيز مانند ساير كشورها فرآورده مورد نياز خود را تامين ميكند و در اين زمينه هيچ محدوديتي وجود ندارد. وزير نفت همچنين صرفهجويي را بهترين راهكار از بين بردن تراز منفي گاز عنوان كرد و افزود: با صرفهجويي و تغيير در تكنولوژيها و سيستمهاي كنوني تراز منفي گاز جبران ميشود اما شرط لازم و ضروري براي از بين بردن اين تراز منفي تغيير مكانيزم مصرف و اصلاح قيمتها است. وي با اشاره به برنامه مشترك وزارتخانههاي نفت و نيرو براي تبديل نيروگاههاي موجود به سيكل تركيبي خاطرنشان كرد: با تحقق اين امر ظرف سه سال آينده معادل 2 فاز پارس جنوبي در مصرف گاز صرفهجويي ميشود. به گفته نوذري در حال حاضر بسياري از صنايع كشور از تكنولوژيهاي 2 دهه پيش استفاده ميكنند اما قيمتهاي امروز انرژي نشان ميدهد كه بايد تكنولوژي و وسايل انرژي بر اصلاح شوند. وزير نفت توضيح داد: به طور مثال، تبديل نيروگاههاي موجود به سيكل تركيبي به تنهايي ميتواند 4 هزار مگاوات توليد برق را افزايش دهد و در مصرف گاز نيز صرفهجويي شود. وي با تاكيد بر اينكه وزارت نفت قطعا سوخت مورد نياز نيروگاهها در فصل زمستان را تامين خواهد كرد، گفت: تلاش ميكنيم با مديريت مصرف گاز مورد نياز نيروگاهها در فصل سرد سال قطع نشود.
افزايش قيمت دستمال كاغذي به دليل گرانشدن ماده اوليه وارداتي
ايسنا: قيمت انواع دستمال كاغذي نسبت به سال گذشته 20 تا 30 درصد افزايش داشته است. دليل واقعي گراني دستمال كاغذي را بايد در گراني قيمت مواد اوليه و كاغذ مورد نياز براي توليد اين كالاي پرمصرف جستوجو كرد. ماده اوليه توليد دستمال كاغذي به نام عمدتا از خارج و كشور اندونزي وارد ميشود كه با قيمت اين ماده اوليه از هر كيلو 1600 تومان در سال گذشته به 1950 بسته دستمال كاغذي 100 برگ دو لا به دست ميآيد. با وجود اينكه طي سالهاي اخير تعدادي از كارخانههاي توليد دستمال كاغذي اروپا به خاطر توقف رشد مصرف در اروپا و همچنين ارزانتر بودن هزينههاي توليد به خاورميانه منتقل شدهاند اما توليدات داخلي توانستهاند اين رقبا را شكست دهند و بازار داخلي را همچنان در اختيار داشته باشند و علاوه بر آن سالانه سه ميليون دلار هم صادر كنند. قاسمعلي حسني - توليدكننده- دستمال كاغذي در اين باره ميگويد: با وجود اينكه هزينههاي جاري توليد 25 درصد افزايش داشته است اما قيمت دستمال كاغذي نسبت به سال گذشته 20 درصد افزايش يافت كه آن هم با اجازه سازمان حمايت از مصرفكنندگان و توليدكنندگان بوده است. واردات دستمال كاغذي در بخش مواد اوليه و تيشو انجام ميشود كه عمدتا از اندونزي و مصر است و واردات دستمال كاغذي به صورت بستهبندي شده بسيار ناچيز بوده و عمدتا به دستمال سفرههاي چيني مربوط ميشود. قيمت دستمال كاغذيهاي معمولي 100 برگ كه سال گذشته 550 تا 650 تومان بود امسال به 660 تا 800 تومان افزايش يافته است. نمونههاي خارجي دستمال كاغذي نيز در طرحها و اندازههاي مختلف با قيمتهايي از 1500 تا دو هزار تومان به فروش ميرسند. دستمالهاي رولي دوتايي هم در حال حاضر 960 تا 1150 تومان است. دستمالهاي جيبي هم با قيمت 100 تومان به بالا به فروش ميرسند.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
مشاهده خبر بعدي
------------
سه شنبه 18 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]