واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: رئيس سازمان بورس خبر دادآغاز پذيرهنويسي« اوتىسي» در هفته آينده
گروه اقتصادي- رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: پذيره نويسى عمومىسهام بازار خارج از بورس (OTC) هفته آينده آغاز مىشود. على صالحآبادى در پانزدهمين نشست مطبوعاتى خود با نمايندگان رسانهها با بيان مطلب فوق افزود: سرمايه شركت OTC ، 10 ميليارد تومان است كه 80 درصد اين مبلغ را موسسان و 20 درصد ديگر از طريق پذيرهنويسى عمومىتامين خواهد شد. وى ادامه داد: 60 درصد از سهام اين شركت متعلق به نهادهاى مالي، 20 درصد شركت بورس اوراق بهادار تهران و 20 درصد ديگر به عموم تعلق خواهد داشت. صالح آبادى خاطر نشان كرد: تمامىشرايط پذيرهنويسى عمومىسهام بازار خارج از بورس كه به مدت شش روز انجام خواهد شد و در اعلاميه پذيرهنويسى اعلام مىشود.وى از تفاهمنامه سازمان بورس و اوراق بهادار با سازمان خصوصىسازى براى عرضه شركتهايى كه از طريق مزايده واگذار خواهند شد ، در بازار خارج از بورس خبر داد.
سخنگوى سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: مىتوان تابلوى جداگانهاى را در بازار خارج از بورس طراحى كرد تا سهام اينگونه شركتها در بازار OTC واگذار شوند.
برگزارى مراسم فيوچر
صالحآبادى با بيان اينكه فيوچر از اول تيرماه امسال در بورس كالاى ايران راهاندازى شده است، افزود: در مراسم رسمىكه به زودى با حضور برخى از مسئولان برگزار خواهد شد ، فيوچر به طور رسمىراهاندازى مىشود.وى با بيان اينكه هم اكنون فيوچر بر روى شمش طلا معامله مىشود، اظهار كرد: تاكنون 58 قرارداد توسط 17 مشترى انجام شده است. رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: در حالحاضر پيشنهاد معامله روى مس و رينگ صادراتى در فيوچر به هيئت پذيرش ارائه شده كه به زودى اين پيشنهادات مورد بررسى قرار مىگيرد. وى طلا را محصول استاندارد با قيمت جهانى اعلام كرد و گفت: به همين علت طلا نخستين محصولى است كه در فيوچر مورد معامله قرار مىگيرد. صالحآبادى خاطرنشان كرد: اميدنامهاى در دستورالعمل پذيرش پيشبينى شده است تا محصولات بر اساس معيارهاى اين اميدنامه وارد OTC شوند.وى يكى از پيچيدگىهاى بازار خارج از بورس را سپرده گذاشتن خريدار و فروشنده نزد بورس جهت حسن انجام كار اعلام كرد و گفت: خوشبختانه اين موضوع با همكارى يكى از بانكها به خوبى درحال انجام است.4 درخواست براى تشكيل صندوقهاى سرمايهگذارى رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار با بيان اينكه صندوقهاى سرمايهگذارى فعاليت خود را از اواخر سال گذشته در بازار سرمايه آغاز كرده اند، گفت: هم اكنون 9 صندوق در بازار فعال هستند كه در اين مدت كوتاه عملكرد نسبى خوبى داشته اند.وى افزود: صندوقهاى سرمايهگذارى سهم آشنا، نهايتنگر، پيشتاز و بانك ملى ايران در اين مدت به ترتيب 40 ، 34، 28 و 26 درصد بازدهى داشته اند. صالحآبادى با بيان اينكه هم اكنون چهار درخواست براى راهاندازى صندوق سرمايهگذارى به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال شده است، اظهار كرد: شركت تامين سرمايه نوين نيز درصدد تاسيس يك صندوق سرمايهگذارى بزرگ است.وى ادامه داد: اين شركت با سرمايهاى معادل 50 ميليارد تومان ، ظرف دو ماه آينده اقدامات لازم را براى اخذ مجوز فعاليت از سازمان بورس و اوراق بهادار انجام خواهد داد.سخنگوى سازمان بورس و اوراق بهادار با ابراز خرسندى از راهاندازى صندوقهاى سرمايهگذارى در كشور گفت: شايد يكى از بهترين روشهاى سرمايهگذارى براى عموم مردم اين صندوقها باشد تا آنان از اين طريق وارد بازار سرمايه شوند.وى در مورد يكى از مزيتهاى مهم صندوقهاى سرمايهگذارى افزود: هر وقت فرد قصد خروج از صندوق را داشته باشد به سهولت مىتواند پول خود را به قيمت روز NAV دريافت كند.
محصولات جديد در بورس كالا
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار از تشكيل هيئتپذيرش جديد بورس كالاى ايران خبر داد و گفت: پلى پروپيلن، ABS ، پلى اتيلن سبك و سنگين و روغنهاى پايه محصولات جديد اين بورس هستند.وى ادامه داد: با ورود محصولات جديد و فيوچر در بورس كالاى ايران، ريسك اين بورس كاهش يافته است. در مجموع مىتوان مسير بهترى را براى اين بورس نسبت به گذشته ترسيم كرد.
ارسال لايحه دو فوريتى به وزارت اقتصاد
سازمان بورس و اوراق بهادار يك لايحه دو فوريتى را جهت ارائه به دولت به وزارت امور اقتصادى و دارايى ارائه كرده است. صالحآبادى با بيان اينكه اين لايحه سه ماده دارد، گفت: بايد يكسرى مباحث مالياتى ابزارهاى جديد و شخصيت حقوقى نهادهاى جديدى كه در قانون تجارت ديده نشده اند، برطرف شود. وى در مورد اجراى مصوبه دولت در خصوص واگذارى 531 شركت گفت: جلسات كارشناسى با شركت ها و سازمانهاى مختلف برگزار شد كه در مرحله اول اسامى93 شركت غير قابل پذيرش، مشخص شدند. صالحآبادى افزود: شركتهايى كه زيان ده، راكد و يا قبل از بهرهبردارى بودند ، غيرقابل پذيرش اعلام شدند.وى در خصوص شركتهايى كه وظايف حاكميتى دارند، افزود: تعيين تكليف اينگونه شركتها نيز در كارگروه ويژهاى مورد بررسى قرار خواهند گرفت. رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار تصريح كرد: در اين جلسات كارشناسى درخصوص نحوه واگذارى شركتها به صورت هلدينگ يا مجزا بحث و تبادل نظر مىشود. سخنگوى سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: طبق مقررات جديدى كه به تصويب رسيده است، بخشى از فرآيند مجوزهاى عرضه عمومىبرون سپارى خواهد شد.وى با بيان اينكه شركتهاى تامين سرمايه مىتوانند اين مسئوليتها را برعهده گيرند، افزود: اين شركتها در زمينه تهيه طرح توجيهي، شيوه تامين منابع مالى مناسب، آشنا كردن شركتها با قوانين و مقررات بازار سرمايه، تهيه گزارش طرح توجيهي، نمايندگى شركتها در كليه مراجع ذىصلاح، مطالعات بازاريابى فروش اوراق، ارائه مشاوره به ناشر در مورد انتشار اوراق بهادار، نحوه فروش يا پذيرهنويسي، زمان بندي، ميزان و شرايط انتشار اوراق بهادار ، تعيين قيمت پذيرهنويسى و تعهد خريد اوراقى كه در بازار به فروش نمىرود با شركتها همكارى خواهند كرد.سخنگوى سازمان بورس و اوراق بهادار نام اين مقررات جديد را ضوابط استفاده از خدمات مشاوران عرضه اوراق بهادار اعلام كرد و گفت: به زودى اين مقررات در اختيار بازار قرار خواهد گرفت.
سخنگوى سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اطلاعيهاى كه در چند روز اخير به كارگزاران بورس اوراق بهادار ابلاغ شده است، گفت: در اين ابلاغيه به كارگزارانى كه متقاضى فعاليت در بازار خارج از بورس(OTC) يا انجام معاملات فيوچر در بورس كالا هستند، اعلام شد كه مىتوانند براى دريافت مجوز اقدام كنند. اين در حالى است كه كارگزاران بورس اوراق بهادار مىتوانند مجوزهاى مختلفى را دريافت كرده و حوزه فعاليت خود را گسترش دهند. على صالحآبادى مجوز معامله اوراق بهادار، مجوز معرف، مجوز سبدگردانى اختصاصي، مجوز صندوق سرمايهگذاري، فعاليت فيوچر، بازار خارج از بورس(OTC)، مجوز معاملات فلز، مجوز معاملات پتروشيمىو مجوز معاملات كشاورزى را از جمله مواردى دانست كه يك شركت كارگزارى مىتواند در آن فعال باشد. البته از آنجايى كه حجم معاملات نمىتواند بيان كننده نحوه فعاليت كارگزارى باشد، اين شركتها بايد براساس موارد ديگرى مانند تعداد مجوزها يا حوزههاى فعاليت طبقهبندى شوند.وى در خصوص تفاهمنامههايى كه ميان بورس كشورمان و بورسهاى ديگر منعقد شده گفت: عرضه سهام در بورسهاى خارجى مشكلترين قسمت در رابطه با ساير كشورهاست. اما در تدوين مقررات و توسعه بورس كشور و در موارد خاص مانند راه اندازى فيوچر و بسيارى موارد ديگر از تجربيات بورسهايى كه با بورس تهران تفاهمنامه امضا كردهاند، استفاده كردهايم.
پيگيرىهاى حقوقى سازمان بورس
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار با تشريح مراحل پيگيرى يك پرونده در مراجع قانونى تصريح كرد: پرونده نخست در دادسرا مطرح و در صورتى كه شعبه بازپرسى متهم را مجرم تشخيص دهد با صدور كيفرخواست براى صدور حكم، پرونده به دادگاه ارجاع داده مىشود كه ابتدا دادگاه بدوى راى خود را صادر كرده و در صورت اعتراض به راى صادره از دادگاه بدوى پرونده براى بررسى مجدد به دادگاه تجديد نظر ارسال مىشود. راى دادگاه تجديد نظر قطعى و لازم الاجرا است.وى با طرح اين مقدمه در مورد روند پيگيرىهاى حقوقى ادامه داد: هم اكنون يك فقره دست كارى در بازار، دو فقره عدم ارائه اطلاعات در موعد مقرر، يك فقره معامله سهام با تكيه بر اطلاعات نهانى و يك فقره عرضه اوراق بهادار بدون مجوز در دادسراى ويژه جرائم اقتصادى مطرح شده است. اين در حالى است كه هم اكنون يك فقره پرونده معامله مديران شركت با تكيه بر اطلاعات نهانى و يك فقره سوءاستفاده از اطلاعات پس از رسيدگى در بازپرسى با صدور كيفر خواست براى صدور حكم به دادگاه بدوى ارسال شده است.يك فقره رأى دادگاه بدوى درخصوص اتهام دستكارى بازار كه متهم محكوم به تحمل شش ماه حبس تعزيرى شده، صادر شده و در مورد ديگر با موضوع انجام معاملات متكى بر اطلاعات نهانى متهم محكوم به پرداخت جزاى نقدى معادل دو برابر زيان وارد شده است. به علاوه يك فقره پرونده هم درخصوص انتشار و فروش اوراق بهادار جعلى مطرح شده كه در حال رسيدگى است.وى از مستندسازى برخى از پروندهها نيز در سازمان بورس خبر داد و افزود: تمامىشكايات مربوط به بازار سرمايه در مجتمع ويژه جرايم اقتصادى بررسى و تمامىمراجع رسيدگى از دادسرا تا تجديد نظر در همان مجتمع مستقر است.صالحآبادى با اشاره به اينكه برنامه پنج ساله بورس در دست تدوين است، گفت: اين برنامه در پايان سال اعلام خواهد شد. به علاوه نامگذارى روزى به نام بورس هم در شوراى فرهنگ عمومىتصويب شده است، اما قطعيت اين امر منوط به تصويب شوراى عالى انقلاب فرهنگى است. در اين صورت از سال آينده روز اول آذرماه به عنوان روز ملى بورس در تقويمها درج خواهد شد.وى در پاسخ به سؤالى مبنى بر پذيرش شركت بورس در بورس ابراز داشت: در حال حاضر شركت بورس درخواست خود را مطرح كرده و در هيئت پذيرش نيز بررسى شده است، اما سه ابهام در اين خصوص وجود دارد كه بايد برطرف شود: نخست آنكه براساس ماده 54 قانون بازار اوراق بهادار هيچ شخص حقيقى يا حقوقى نمىتواند مستقيم يا غيرمستقيم بيش از 5/2 درصد از سهام شركت بورس را در اختيار بگيرد. البته با استفاده از برخى نرمافزارهاى نظارتى مىتوان مالكيت مستقيم را كنترل كرد اما شركت بورس بايد راهكارى براى چگونگى كنترل مالكيت غيرمستقيم سهام خود ارائه كند. به علاوه براساس مصوبه شوراى بورس نهادهاى مالى 40 درصد، كارگزارىها 40 درصد و مردم 20 درصد از سهام شركت بورس را در اختيار دارند. اما مشخص نيست كه پس از پذيرش شركت بورس در بورس، چگونه اين نسبت حفظ خواهد شد.
سخنگوى سازمان تضاد منافع را سومين ابهام پذيرش شركت سهامىبورس در بورس اعلام كرد و افزود: شركت بورس بر معاملات نظارت داشته و تخلفات انضباطى را رسيدگى مىكند. به علاوه برخى از امور مربوطه هم به شركت بورس تفويض شده است كه اين امر تضاد منافع ايجاد خواهد كرد.وى پيشبينى كرد كه پس از پذيرش سهم شركت بورس در بورس، شركتهاى سرمايهگذارى و نهادهاى مالى سهام خود را عرضه نكنند، بنابراين فقط 20 درصد سهام مردم كه در حدود سه ميليارد تومان ارزش دارد وارد بازار مىشود و اين امر امكان دستكارى در قيمت را به وجود مىآورد و شركت بورس بايد اين ابهام را نيز برطرف كند.رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار از شروع به ساخت زودهنگام استوديوى بورس خبر داد و در مورد شرايط عرضه سهام شركتهاى بزرگ گفت: تاكنون پنج درصد از سهام شركتهاى بزرگ براى كشف قيمت در بورس عرضه مىشدند اما از آنجا كه بازار كشش لازم را براى خريد سهام دارد، به زودى عرضههاى اوليه را تا 20 درصد افزايش خواهيم داد. اين در حالى است كه براى پاسخگويى به نيازهاى فعلى بازار، صمصامي، سرپرست وزارت امور اقتصادى و دارايي، به زودى بخشنامهاى را به بانكها ابلاغ مىكند كه بر اساس آن بانكها موظف مىشوند براساس تقاضاى بازار سهام خود را در بورس عرضه كنند.وى درخصوص شرايط فعلى بازار ابراز داشت: حباب زمانى شكل مىگيرد كه قيمت يك سهم بدون پشتوانه و بدون تغيير در سودآورى شركت افزايش يابد. اما زمانى كه قيمت جهانى محصولات يك شركت بورسى افزايش مىيابد، افزايش قيمت سهم در بورس طبيعى است و حباب نيز شكل نخواهد گرفت.
سه شنبه 18 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]