واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: با شركت بيش از ۹۰كشور و سازمانهاي بينالمللي : كنفرانس بينالمللي مبارزه با مواد مخدر در استانبول آغاز شد
در اجلاس ياد شده كه با همكاري بخش مبارزه با مواد مخدر آمريكا و شهرباني تركيه برگزار ميشود، نمايندگان بيش از ۹۰كشور و سازمان بينالمللي شركت دارند.
به گزارش ايرنا به نقل از آناتولي ، هدف از برگزاري كنفرانس ياد شده تدوين راهبردهاي عملياتي عليه قاچاق مواد مخدر و تبادل اطلاعات در زمينه مبارزه با اين مواد است.
بشير آتالاي وزير كشور تركيه در مراسم افتتاح كنفرانس ياد شده با اشاره به اين كه به موازات روند جهانگرايي و رشد فناوري درعصر كنوني، محتواي جرايم نيز تغيير يافته است گفت: تغيير محتواي جرايم موجب شده است كه مرزهاي جغرافيايي در مبارزه با آنها نيز تغيير يابد و اين مساله لزوم همكاري بينالمللي و تبادل اطلاعات در مبارزه با جرايم را ضروري كرده است.
به گفته آتالاي، جهانگرايي ، سوددهي فراوان، افزايش تعداد معتادان و استفاده از منابع مالي مواد مخدر در فعاليتهاي تروريستي، قاچاق مواد مخدر را از حوزه فعاليت يك كشور خارج كرده و آن را به صورت يك جرم منطقه اي و بينالمللي درآورده است.
وزير كشور تركيه با اشاره به موقعيت جغرافيايي تركيه و ناامني كشورهاي همسايه اين كشور گفت: هر دوي اين عوامل موجب شده است كه تركيه از قاچاق مواد مخدر تاثير منفي بپذيرد و به صورت يك نقطه ترانزيت در قاچاق مواد افيوني از آسياي ميانه، خاوردور و افغانستان و نيز مواد شيميايي مورد استفاده در مواد مخدر از اروپاي غربي درآيد.
به گفته آتالاي، به دليل قاچاق قرصهاي مخدر از كشورهاي هلند و بلژيك به تركيه و نيز قاچاق كوكائين از كشورهاي جنوب آمريكا ميزان مصرف اين مواد در تركيه نيز افزايش يافته است.
وي با تاكيد بر اين كه مبارزه با قاچاق و مصرف مواد مخدر يك عزم سياسي و ملي است، گفت: راهبرد ملي سياستهاي تركيه در مبارزه با مواد مخدر در دوره ۲۰۰۶-۲۰۱۲ميلادي در سال ۲۰۰۶تصويب و با عزم سياسي دولتمردان اين كشور به مورد اجرا گذاشته شده است.
به گفته وزير كشور تركيه، اولين برنامه عمل ملي تركيه در مورد مواد مخدر در پايان سال ۲۰۰۷ميلادي به مورد اجرا گذاشته شد و طبق برنامه عمل ياد شده اولين هدف تركيه قطع عرضه مواد مخدر ميباشد.
به گفته آتالاي بزرگترين تهديدي كه در منطقه جغرافيايي تركيه وجود دارد قاچاق هرويين به كشورهاي اروپايي است، گفت: بيش از ۹۳درصد هرويين قاچاق شده به اروپا از كشورهاي آسياي ميانه ، خاور دور و افغانستان صورت مي پذيرد.
وزير كشور تركيه افزود :هم اكنون بيش از ۸۰درصد افيون و مواد افيوني توليدي در افغانستان به كشورهاي غرب و مركزي اروپا ارسال ميشود .
وي هدف تركيه در مبارزه با مواد مخدر در داخل كشور را ريشه كن كردن دست قاچاقچيان و فروشندگان خواند و گفت: از سال ۲۰۰۶ميلادي تاكنون در جريان ۷۳۵مورد عمليات عليه فروشندگان مواد مخدر تعداد ۱۲هزار و ۲۸۳ فروشنده خياباني دستگير شده اند.
آتالاي با اشاره به رابطه نزديك بين تروريسم و قاچاق مواد مخدر گفت:
قاچاق مواد مخدر از مهمترين منابع تامين مالي تروريسم است و نقش سازمان پ.ك.ك در قاچاق مواد مخدر به كرات در گزارشهاي بينالمللي مختلف مورد تاكيد قرار گرفته است.
راس ويلسون سفير آمريكا در آنكارا نيز درسخناني در مراسم افتتاح كنفرانس ياد شده، سخن از نقش آمريكا در مبارزه تركيه با پ.ك.ك به ميان آورد و گفت: آمريكا در مبارزه با پ.ك.ك يك جبهه جديد نيز باز كرده است و بوش رييس جمهور آمريكا اين سازمان را جزو سازمانهايي كه در قاچاق مواد مخدر دست دارد، اعلام كرده است.
وي با اشاره به اين كه قاچاق مواد مخدر يك معضل بينالمللي است كه تمامي كشورها را درگير خود ساخته، گفت: برپايي اين كنفرانس در تركيه نمايانگر عزم تركيه در مبارزه بينالمللي با قاچاق مواد مخدر است.
آناتولي به نام كشورهاي شركتكننده در اين كنفرانس و مدت زمان برگزاري آن اشارهاي نكرده است.
سه شنبه 18 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]