واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بيمه مركزي با تاسيس دومين صندوق بيمه اتكائي موافقت كرد
رئيس هيئت مديره صندوق بازنشستگي نفت از موافقت بيمه مركزي با تاسيس دومين صندوق بيمه اتكائي كشور توسط بيمه پارسيان خبر داد و بر ايجاد صندوق بيمه ملي اتكائي در كشور تاكيد كرد.
به خبرنگار مهر، مهدي كرباسيان امروز در همايش بيمه در نفت، گاز و پتروشيمي در تهران با اشاره به قديمي بودن صنعت بيمه در ايران ، دولتي بودن صنايع بيمه در كشور را مانع از توسعه و رقابت اين صنعت بر شمرد.
رئيس هيئت مديره صندوق بازنشستگي نفت از محدوديت تنوع در صنعت بيمه ايران انتقاد كرد و افزود: در حالي كه صنعت بيمه در اكثر كشورهاي دنيا بيش از 200 نوع بيمه ارائه مي كند، اين آمار در ايران در خوشبينانه ترين حالت به 50 نوع مي رسد.
وي با اشاره به سرمايه گذاري 200 ميليارد دلاري در صنعت نفت، گاز و پتروشيمي براي تحقق اهداف چشم انداز 20 ساله ، اظهار داشت: سرمايه بيمه هاي داخلي اعم از خصوصي و دولتي قادر به پوشش اين ميزان سرمايه گذاري نبوده و به بيمه اتكائي خارج از كشور نياز دارد كه بايد بر روي آن برنامه ريزي كرد.
كرباسيان با تاكيد بر تعامل صنعت بيمه اعم از خصوصي و دولتي با صنعت نفت، گفت: خوشبختانه كليه شركتهاي وابسته به نفت مكلف شده اند كليه امور و اموال خود را بيمه نمايند.
به گفته وي هم اكنون وزارت نفت همكاري خود را با صنايع بيمه در قالب كنسرسيوم شركتهاي بيمه اي كه عموما به بيمه گران ارشد و اتكائي وابسته هستند، آغاز كرد و در حال توسعه آن است.
رئيس هيئت مديره صندوق بازنشستگي نفت به توليد روزانه 4.2 ميليون بشكه نفت با وجود تمام مشكلات و تهديدات اشاره كرد و گفت: اين در حالي است كه صنعت بيمه ايران همچنان به صورت جدي به بيمه گران اتكائي خارج از كشور وابسته است كه بايد در اين زمينه برنامه ريزي شود.
وي به ظرفيت مازاد بازار بيمه اتكائي در بازار نفت اشاره و تصريح كرد: اوايل دهه 80 بازار بيمه و بيمه اتكائي به دليل بالا بودن هزينه توليد و پايين بودن قيمت نفت از رونق چنداني برخوردار نبود، اما در سالهاي اخير به واسطه افزايش جهاني قيمت نفت، اين بازار با مازاد ظرفيت مواجه شده است.
كرباسيان بررسي ريسك را جزو الزامات اوليه صنعت بيمه اعلام كرد و گفت: بدون ريسك صنعت بيمه مفهومي ندارد، لذا بدون شناسايي عوامل موثر در ريسك نمي توان به ارزيابي حق بيمه و مديريت آن پرداخت.
وي به تزريق 112 ميليون متر مكعب گاز در سال جاري براي جلوگيري از افت توليد طبيعي 300 هزار بشكه از مخازن نفتي در سال 87 ، اشاره كرد و گفت: براي تحقق اين امر نيازمند سرمايه گذاري عظيمي هستيم كه صنعت بيمه نيز بايد تلاش كند تا اين ميزان سرمايه گذاري را پوشش دهد.
رئيس هيئت مديره صندوق بازنشستگي نفت گفت: بر اين اساس تا زماني كه دارندگان سرمايه از سرمايه گذاري در كشورهاي در حال توسعه اطمينان حاصل نكنند وارد كشورهاي نفت خيز نمي شوند، صنعت بيمه هم مي تواند به پوشش خطرهايي كه منشا اقتصادي، سياسي، انساني و حوادث طبيعي دارد، اقدام كند.
به گفته وي صنعت نفت علاوه بر سرمايه سنگين به تكنولوژي پيشرفته نياز دارد كه تحقق اين امر نيز مستلزم تامين نيروي انساني متخصص و ماهر است.
كرباسيان خاطر نشان كرد: همكاري كارشناسان صنعت بيمه و نفت باعث شده تا اين صنعت با ايجاد كنسرسيومي ظرفيت داخلي را اشباع كرده و براي مازاد آن به بيمه گران اتكائي بين المللي مراجعه نمايد.
وي تصريح كرد: ريسك هاي صنعت نفت، گاز و پتروشيمي با استفاده از تكنيك هاي مديريت ريسك، شناسايي ، ارزيابي ، كنترل و تامين مالي شده است.
سه شنبه 18 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]