واضح آرشیو وب فارسی:حيات: در دومين محفل ادبي "نخل و خورشيد" عنوان شد: حضور زنان درطول هشت سال مقاومت بسيار چشمگير بود
دومين محفل ادبي دفاع مقدس با عنوان "نخل و خورشيد" با موضوع "بانوان در مقاومت هشت ساله" روز گذشته با حضور جمعي از نويسندگان و علاقه مندان به ادبيات دفاع مقدس در موزه هنرهاي معاصر امام علي(ع) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي حيات اين مراسم با معرفي سه عنوان كتاب دفاع مقدس با محوريت نقش بانوان درطي مقاومت هشت ساله ايران برگزار شد.
سعيد علاميان دبير محفل ادبي نخل و خورشيد در ابتداي مراسم با اشاره به استقبال گسترده از اين محفل ادبي گفت: به دليل استقبال علاقمندان به ادبيات دفاع مقدس دومين محفل ادبي نخل و خورشيد را با موضوع نقش زنان در هشت سال جنگ تحميلي و معرفي سه عنوان كتاب دفاع مقدس با محوريت همين موضوع برگزار مي كنيم. در اين جلسه به معرفي و گفتگو با نويسندگان كتاب هاي "خبرنگار جنگي" نوشته رضا رييسي، "زخم پنهان" نوشته حميده نظرزاده و "نيمه پنهان يك اسطوره" نوشته احد گودرزياني پرداخته مي شود.
رضا رييسي نويسنده كتاب خبرنگارجنگي در معرفي كتاب خود گفت: "خبرنگار جنگي" خاطرات مريم كاظم زاده اولين خبرنگار زن دفاع مقدس و همسر شهيد اصغر وصالي است. در اين كتاب (كه به چاپ سوم رسيده است ) سعي شده است خاطرات كاظم زاده با كمترين دخل و تصرفي بازگو شود تا ارتباط بهتري با مخاطب برقرار كند.
وي افزود: اين كتاب با اشاره به حضور يك زن در سال هاي اوليه جنگ در جبهه كردستان، اهميت حضور بانوان در دفاع مقدس و استقامت و بردباري آنان در تحمل مشكلات حاصل از جنگ را بيان مي كند. در اين كتاب تنها به بازنگري وگرد آوري خاطرات پرداخته ام ، خاطراتي كه صرفا به جنگ نمي پردازد زيرا از نظر من خاطراتي ماندگار مي شود كه زندگي در جنگ و همراه با مشكلات را بيان مي كند و به روابط انساني در جنگ مي پردازد.
رييسي ادامه داد: استدلالي بودن اطلاعات و مطالب ارايه شده اهميت بسيار دارد زيرا نسل فعلي ما نسل استدلالي است و بايد مفاهيم دفاع مقدس را در قالب استدلال به جوانان تفهيم كرد.
نويسنده قطار 57 خاطرنشان كرد: جنگ مدتهاست كه براي مردان سرزمين من به پايان رسيده است درحاليكه زنان هنوز درگير تبعات نامطلوب آن هستند. جنگ براي زنان مقاوم سرزمين من پايان نيافته است آنان هنوز داغ فرزندي به دل، كمبود سايه شوهري برسر و فراق پدري را تحمل و فقط صبر مي كنند. باتمام كارهايي كه در رابطه با زنان در دفاع مقدس انجام داده ام معتقدم كه هنوز حق مطلب را ادا نكردم.
در اين مراسم حميده نظرزاده نويسنده كتاب "زخم پنهان" و همسر جانباز شهيد يوسف خورشيدي درباره موضوع كتاب خود گفت: اين كتاب ماجراي يك روز از زندگي جانباز شيميايي را روايت مي كند كه با 70 درصد جانبازي فعاليت زيادي دارد. زخم پنهان با نثري ساده و اسامي واقعي من و فرزندانم يك روز از زندگي جانبازي شيميايي كه را با مشكلات زيادي برخورد مي كند، روايت مي كند.
وي افزود: "آنجا كه دل مي رقصد" داستان شهادت شهيد خورشيدي ، به عنوان اولين نوشته من در مسابقات بنياد جانبازان مقام دوم را كسب كرد. گردآوري خاطرات جانبازان اعصاب و روان و داستان بلندي با همين موضوع از كارهايي است كه درحال نگارش آن هستم.
نظرزاده دليل انتخاب عنوان "زخم پنهان" را آشكارنبودن زخم اين جانبازان دانست و گفت: اين عنوان را از ميان سخنان شهيد خورشيدي انتخاب كردم.
در اين مراسم بيگي حبيب آبادي شاعر دفاع مقدس با بيان اهميت نقش بانوان در هشت سال جنگ تحميلي گفت: حضور زنان شاعر در عرصه شعر دفاع مقدس بسيار چشمگير است. تولدي كه در شعر زنان بعد از انقلاب رخ داد به خاطر تاثيرپذيري از محيط پاك، زلال و روشني بود كه بعد از انقلاب اسلامي ايجاد شد. شاعران زن مسلمان با آسماني كردن شعر زميني قبل از انقلاب كار عظيمي انجام دادند.
شاعر تذكره "حماسه هاي هميشه" افزود: زنان شاعر ما در حوزه شعر مقاومت بسيار فعال هستند. عشق پاك در سرتاسر اشعارشان موج مي زند، شعر آنان در فضاي متعالي مي جوشد و اين نتيجه شكل گيري ارزش هاي انساني و اخلاقي بعد از انقلاب است.
در ادامه اين مراسم احد گودرزياني نويسنده كتاب "نيمه پنهان يك اسطوره" با معرفي اين كتاب گفت: نيمه پنهان يك اسطوره خاطرات ژيلا بديهيان همسر شهيد ابراهيم همت است كه نخستين كتاب از سري كتاب هاي" بانوي ماه"، به موضوع خاطرات همسران سرداران شهيد مي پردازد.عنوان اين كتاب با توجه به اهميت ازدواج در اسلام و كامل شدن نيمه ديگر انسان انتخاب شده است.
وي افزود:سرداران شهيد هشت سال دفاع مقدس انسان هاي والايي بودند كه كاملا شناخته شده اند ولي نيمه اي از وجود آنان كه با ازدواج كامل شده بايد توسط همسرانشان معرفي شود و به مردم شناسانده شود.
در پايان اين مراسم علي محمدي فر عكاس دفاع مقدس با بيان اينكه واقعيت هاي جنگ تنها با عكس به نمايش گذاشته نمي شود گفت: حقايق هشت سال دفاع مقدس را بايد با عكس هايي به نمايش درآورد كه با نوشته ها و خاطرات نويسندگان دفاع مقدس كامل شود.
وي افزود: حضور زنان در دفاع مقدس چشمگير و جالب بود آنان در تداركات جبهه علاوه بر بسته بندي وسايل موردنياز رزمندگان در تدارك نيرو هم نقش داشتند. آنان عزيزترين موجودات زندگي اشان را براي مقابله با دشمن متجاوز روانه جبهه ها كردند.
پايان پيام
سه شنبه 18 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 145]