تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840675540




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جامعه - خبرنگار آسيب‌پذير است


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: جامعه - خبرنگار آسيب‌پذير است


جامعه - خبرنگار آسيب‌پذير است

گروه اجتماعي: دو روز پس از نامه مديركل سازمان‌هاي كارگري و كارفرمايي وزارت كار كه طي آن انجمن صنفي روزنامه‌نگاران ايران را واجد شرايط انحلال دانسته بود، راديو گفت‌وگو اقدام به برگزاري مناظره‌اي ميان علي مزروعي رئيس اين انجمن و محمد مهاجري يكي از 20 عضو معترض اين انجمن كرد. درميان اين مناظره حضوري كه عصر پنج‌شنبه13 تير انجام شد، زمان كوتاهي نيز از طريق تلفن به كامبيز نوروزي دبير كميته حقوقي انجمن صنفي روزنامه‌نگاران اختصاص داده شد كه ديدگاه حقوقي خود را در رابطه با مشكل ايجاد شده از سوي وزارت كار براي اين انجمن بيان كند.گفتني است محمد مهاجري از جمله كانديداهاي چهارمين دوره انتخابات هيات مديره در سال 85 بود كه سه روز مانده به برگزاري انتخابات به همراه 19 نفر ديگر به بهانه مسكوت بودن اساسنامه انجمن در خصوص برگزاري مجمع عمومي در نوبت سوم از شركت در انتخابات انصراف داده و طي شكايتي به وزارت كار خواستار جلوگيري از برگزاري مجمع عمومي نوبت سوم شدند. اين در حالي است كه طبق اساسنامه انجمن صنفي روزنامه‌نگاران آنان مي‌توانستند در ابتدا مشكل خود را با هيات مديره مطرح كنند و در صورت عدم‌توجه با بازرسان درميان بگذارند؛ اقدامي كه در آن زمان شائبه بر هم زدن قاعده رقابت با توجه به سنجش ميزان رأي آوردي در انتخابات تلقي شد. كما اينكه بعدها چند نفر از اين افراد در روز انتخابات شركت كرده و زماني بعدتر وقتي ديدند با دخالت وزارت كار روند اعتراض آنها مسير ديگري پيدا كرد، بنا به گفته دبير انجمن صنفي روزنامه‌نگاران اظهار پشيماني كردند. متن كامل مناظره مزروعي، مهاجري و نوروزي را در زير مي‌خوانيد:

مزروعي: ابتدا من بايد توضيحي بدهم درباره خبر مطبوعات و خبرگزاري‌ها كه در طرح مسئله دچار مشكل هستند و آن اينكه در تيترها گفته شد كه انجمن منحل شده است در حالي‌كه در متن نامه‌اي كه به انجمن صنفي فرستاده شده گفته شده آن انجمن واجد شرايط انحلال شناخته شده است. يك انجمني كه سال‌هاست فعاليت مي‌كند و حقوقي دارد را وزرات كار نمي‌تواند منحل كند و تنها يك مرجع قضايي مي‌تواند اعلام به انحلال يك نهاد صنفي نمايد. ولي براي اينكه محتواي اين نامه كه به آن استناد شده را بدانيم تا چه حد درست است، من ابتدا اين بحث را مطرح كنم كه در اين نامه نوشته شده احتراما بازگشت به نامه 109138 مورخ 17/1/87 نظر به صدور راي قطي ديوان عدالت اداري نامه شماره... رد شكايت آن انجمن صنفي است كه اين اولين استناد به رد شكايت انجمن به ديوان عدالت اداري است و من توضيح مي‌دهم كه چرا اين اتفاق افتاد ولي نامه‌اي كه به آن استناد شده اين نامه انجمن است كه درخواست به محض اينكه راي ديوان 14/1 به انجمن ابلاغ شد، ما نامه‌اي را به اداره كل كارگري و كارفرمايي وزرات كار در 17/1 نوشتيم كه ما مي‌خواهيم آنچه در نامه ديوان آمده است را اجرا كنيم و شما بگوييد براي اين كار چه بايد بكنيم. در واقع ما گفته‌ايم كه كاملا به راي تمكين مي‌كنيم و راي اين بود كه دو تا از نامه‌هاي را كه در سال 85 پس از برگزاري مجمع عمومي و انتخابات وزارت كار به ما نوشته بود و بر سر آن مناقشه بود را انجام دهيم، ديوان گفت كه اين دو نامه اعتبار دارد و بايد به آنها عمل كنيد كه براساس آن برگزاري نوبت سوم مجمع عمومي ساليانه در ماده 13 مقتضي است و قبل از آن نسبت به تشكيل مجمع عمومي فوق‌العاده براي تغيير اساسنامه اقدام انجام شود و در اين نامه بحث انحلال نيست بلكه اصلاح اساسنامه براي مجمع نوبت سوم مطرح است.
مهاجري: اين بحث دو باب مجزا دارد كه يكي باب حقوقي و ديگري باب صنفي است. كشمكش دو سه ساله بين انجمن صنفي و وزارت كار موجب شد كه عده‌اي با قانون‌بازي و شكايت بردن دائما دارند موضوع و گره‌اي كه با دست باز مي‌شد را تلاش مي‌كنند با دندان باز كنند كه دود آن مستقيما به چشم اعضاي صنف مي‌رود. يعني به نظر من وزارت كار ادعاهاي قانوني كه مطرح مي‌كند و در مقابل آن كميته حقوقي انجمن صنفي نيز پاسخ‌هايي را دارد و در سيستم حقوقي دنيا نيز اين دعواها دو يا پنج سال طول كشيده است. اين براي من مسجل است كه اگر الان اتفاق نيفتد چند ماه بعد وزارت كار نامه‌اي مي‌نويسد، انجمن شكايتي مي‌كند و به نظر من انجمني كه همين الان منحل است پنج سال بعد منحل مي‌شود. به لحاظ هويت واقعي اين انجمن وجود خارجي ندارد و من به عنوان عضوي از انجمن مي‌خواهم دعواي فرسايشي را تمام كنيد اگر دو سال ادامه دهيد و بعد محق شديد چه فايده‌اي دارد. دو سال است كه اين وضعيت مناقشه ادامه دارد و بايد به اين جنگ فرسايشي خاتمه داد و راه‌هاي مسالمت‌آميز را دنبال كرد. صنف روزنامه‌نگار بدون پشتوانه صنفي بنا شد. من خودم شبهه دارم از اينكه موضوعات مربوط به انجمن صنفي روزنامه‌نگاران در رسانه‌هاي خودمان مطرح شود مثلا اگر انجمن صنفي نانوايان مطرح مي‌شد راديو گفت‌وگو و ديگر رسانه‌ها اينقدر اين را مطرح مي‌كردند.
ناظمي: گفته‌اي از بدرالسادات مفيدي، دبير انجمن صنفي روزنامه‌نگاران مطرح شد كه مشكل انجمن صنفي اين است كه هيات مديره آن جزء محافظه‌كاران نيستند. اين سخن چقدر به نظر شما واقعي است؟
مهاجري:از اين حرف‌ها كم گفته نشده، اگر اين برخورد سياسي باشد هم اين آقايان برخورد سياسي كردند و هم آن آقايان برخورد سياسي كرده‌اند، اگر هم بگويند سياسي است و من كاره‌اي نيستم كه بخواهم جواب ايشان را بدهم. اگر ايشان ادعايي دارند بايد ادعايشان را ثابت كنند و از اين حرف‌هايي كه به درد صفحه روزنامه‌ها و سايت‌ها مي‌خورد به نظر من در شأن يك روزنامه‌نگار نيست كه همكاران خود را با كلماتي خطاب كند.
آيا وضع انجمن در حال انحلال است و چه كارهايي در اين انجمن صورت مي‌گيرد؟
مزروعي: ما از پايان اين جنگ فرسايشي استقبال مي‌كنيم و در نامه خود هم متذكر شديم كه ما در اين انجمن هيچ داعيه‌اي جز خدمات‌رساني به اعضا نداريم و شما اصلا متولي شويد و بگوييد براي اينكه انجمن منحل نشود چه كاري بايد صورت گيرد. ما در چهارم تير ماه 87 نامه‌اي به وزرات كار در همين باره نوشته ايم ولي آنها جواب نداده‌اند، ما چهار نامه بعد از عيد نوشته‌ايم كه بدون پاسخ مانده بنابراين ما به عنوان هيات‌مديره انجمن صنفي از هر گونه روشي كه آقاي مهاجري، وزرات كار و دوستان ديگر براي ادامه كار اين انجمن پيشنهاد كنند استقبال مي‌كنيم. ما داعيه‌اي نداريم، ما انجمن را متعلق به اعضا مي‌دانيم و از اعضا نظرخواهي مي‌كنيم. در جواب آقاي مهاجري كه گفته‌اند انجمن وجود خارجي ندارد، اين را بايد روشن كنند، انجمن يكسري خدمات صنفي بايد به اعضا بدهد كه مي‌دهد، مثل صندوق وام براي اعضا كه تاكنون بيش از 1100 نفر وام گرفتند، طرح مسكن داشتيم كه 110 مسكن گرفتيم و شركت تعاوني براي اعضا داريم كه 1500 عضو دارد و خدمات حقوقي براي اعضا داريم مثل مشاوره حقوقي و وكيل. كار يك انجمن صنفي اينهاست و من تعجب مي‌كنم كه چرا دولت چنين موضعي را مي‌گيرد در حالي‌كه ما داريم به دولت و نظام كمك مي‌كنيم؛ يعني خدمات معيشتي و رفاهي به اعضا مي‌دهيم. را اگر ما نكنيم، بايد دولت اين‌كار را بكند، هويت خارجي نداشتن يعني چه؟ يا حتي ما دانشكده‌اي را براي آموزش روزنامه‌نگاران داريم و زير نظر دانشگاه علمي- كاربردي كار مي‌كنيم و الان هم هم‌نظر با آقاي مهاجري هستيم و از هر طرحي كه به حفظ و بقاي انجمن كمك كند، استقبال مي‌كنيم. ما دنبال جنگ فرسايشي نيستيم و نخواستيم در مقابل وزرات كار موضع‌گيري كنيم.
فعاليت‌هاي شما نظير بيمه خبرنگاران و طرح طبقه‌بندي شغلي هنوز هم ادامه دارد؟
مزروعي: بيمه خبرنگاران و طرح طبقه‌بندي شغلي و جشنواره مطبوعات را در دولت قبلي و در تعامل با وزارت فرهنگ انجام مي‌داديم و در دوره‌اي كه در مجلس ششم بوديم صندوق بيمه‌اي را پيشنهاد كرديم كه شامل حال روزنامه‌نگاران، هنرمندان و كليه كساني كه در عرصه فرهنگي حضور داشتند، مي‌شد. به اين شكل كه بر اساس آن افراد درخواست مي‌دادند و بخشي از هزينه را دولت و بقيه آن را فرد تقبل مي‌كرد، مجري اين طرح انجمن صنفي بود كه افراد را به صندوق وزارت ارشاد معرفي مي‌كرد، بعد از روي كار آمدن دولت نهم همه اينها از انجمن گرفته شد و انجمن در اين كارها دخالتي ندارد. در طبقه‌بندي مشاغل هم اين اتفاق افتاد و من در اينجا هم نامه‌هايي را دارم كه انجمن آمادگي انجام كارهاي سابق را دارد.
چرا دبير انجمن صنفي اصرار دارد كه برخورد صورت گرفته با انجمن سياسي است؟
مزروعي: در همان ملاقات با آقاي جهرمي وقتي مسائل توضيح داده شد، پرسيد چرا يكي دو نفر از دوستان مقابل خود را در هيات مديره نمي‌آوريد و ما پاسخ داديم كه شما به عنوان وزير كار مي‌دانيد كه اينجا بايد انتخابات برگزار شود و روزنامه‌نگاران خودشان صاحب‌نظر هستند و ايشان گفت شما مي‌توانيد ليستي تهيه كنيد و نام اين دوستان را بگذاريد و ما گفتيم در زمان انتخابات هر عضوي از انجمن مي‌تواند كانديدا شود براي هيات مديره و الان هم اين‌طور است و راي اعضا تعيين‌كننده است و اين بحثي است كه مطرح شد.
مهاجري: دو كار اصلي انجمن كه انجام نشود مي‌شود گفت انجمن منحله است. عمده فعاليت‌هاي انجمن به سه سال برمي‌گردد و بقاي آن را نمي‌توان به تشكيلات ايجاد شده محول كرد و عمده فرسايش آن به واسطه برخوردهاي آنها با وزارت كار است. نكته دوم كه به نظر من انجمن منحله است به خاطر بحث مقبوليت است. آيا ما معتقديم كه روزنامه‌نگاران كه فرهيخته هستند حاضر نيستند در انجمن صنفي خود حاضر شده و مجمعي را به حداكثر برسانند؟ چرا آقاي مزورعي اين عدم‌مقبوليت را نمي‌پذيرند؟ بنابراين مقبوليتي در انجمن براي هيات مديره وجود ندارد. آقاي مزروعي، از انجمن برويد و كنار بكشيد بنابراين زماني كه شما ميتينگ راه مي‌اندازيد براي آزادي فلان آدم كه كسي هم نمي‌آيد يا آن آدم را هم نمي‌شناسند، خب بكشيد كنار.
مزروعي: آقاي مهاجري كه هيچ راه حلي ارائه نكردند، يعني راه حل ايشان انحلال است.
مهاجري: هيات مديره شش ماه پس از آن كارش تمام شده، شما تمام شديد، آقاي مزروعي، برويد.
مزورعي: آقاي مهاجري به عنوان يك عضو به برخي از مسائل اشراف ندارد، ما يك تعداد عضو ثبت نام شده داريم كه بيش از 4 هزار نفر هستند، طبق اساسنامه انجمن كساني كه حق عضويت خود را در تاريخ مقرر نپردازند عضويتشان تعليق شده و حق راي ندارند يا كساني كه ترك شغل كنند كه عضويتشان تعليق مي‌شود. بر پايه اساسنامه انجمن، هيات مديره نمي‌تواند عضوي را ترك عضويت نمايد يعني اگر كسي شرايطي داشته و ثبت نام كرده كارت مي‌گيرد ولي براي حق راي داشتن بايد كارت فعال داشته باشد و حق عضويت خود را داده باشد بنابراين بين اعضا و افراد داراي حق راي تفاوت وجود دارد براي اينكه خيلي از اعضا ترك شغل داده يا حق عضويت را نداده باشند، آنچه حق راي ايجاد مي‌كند عضو فعال بودن است و در آخرين مجمع عمومي 1800 نفر حق راي داشتند و بنابراين تناقضي بين چهار هزار عضو و 1800 حق راي وجود ندارد، نكته جالبي كه آقاي بابايي مطرح كردند اين است كه در مقاطع مختلف تعداد اعضا مختلف است و اين طبيعي است و كار انجمن با 500 نفر شروع شد. بحث مقبوليت كه آقاي مهاجري عنوان مي‌كند چه بحثي مي‌ماند وقتي به طور متوسط هر روز يك عضو به انجمن اضافه شده يعني اگر مقبوليت نداشت چه دليلي براي عضويت وجود دارد.
مهاجري: انجمن مقبول است ولي هيات مديره خير.
مزروعي: كساني كه عضو مي‌شوند هيات مديره را مي‌شناسند، چه دليلي براي عضويت اعضا وجود دارد و يك مطلوبيتي وجود دارد، ما اسامي تمام اعضا را به وزارت كار داده‌ايم. در انجمن ما ساليانه حق عضويت مي‌گيريم و شش ماه هم فرصت مي‌دهيم، پس از آن عضويتش تعليق مي‌شود و با پرداخت حق عضويت دوباره فعال مي‌شود.
مهاجري: اين 2200 نفر كه حق عضويت را نمي‌دهند يعني انجمن مقبوليت ندارد.
مرزورعي: تعدادي از افراد ترك شغل مي‌دهند، تعدادي فراموش مي‌كنند، ما بايد به اساسنامه وفادار باشيم. در مورد مقبوليت عكس آن چيزي است كه شما مي‌گوييد، درباره انتخابات هم شايد چون از وضع موجود راضي هستند مثل انتخابات مجلس شما براي انتخابات مجلس كه 70 درصد شركت نكردند چه تفسيري داريد؟
مهاجري: شما تفسيري كه داريد را براي انجمن هم قبول كنيد.
مزروعي: درباره اينكه آقاي مهاجري گفت انجمن را رها كنيد هم اينكه ما چطور رها كنيم من الان مسووليت دارم. مي‌توانم رها كنم و بروم؟
مهاجري: مي‌توانيد برويد به شما نامه نوشته شده است.
مزروعي: شما كه مدافع نامه وزارت كار نيستيد؟
مهاجري: من مدافع خودم هستم.
مزروعي: من با شما حرف مي‌زنم، من به شما وكالت مي‌دهم كه مكانيزمي را طراحي كن كه من چگونه مسووليت‌ها را واگذار كنم.
مهاجري: من شنبه با شما به دفتر خانه مي‌آيم من وكالت شما را مي‌پذيرم.
مزروعي: واگذاري در اساسنامه مكانيزم دارد. در اين اساسنامه گفته شده با انتخابات مجمع عمومي و انتخابات هيات مديره جديد اختيارات به آنها واگذار مي‌شود. در مورد اين نكته‌اي كه آقاي مهاجري اصرار دارند كه چون مجمع عمومي تشكيل نشده پس بايد كنار برويم، در اساسنامه اينهم گفته شده كه اگر به هر دليلي مجمع تشكيل نشود هيات مديره قبلي باقي مي‌ماند.
مهاجري: يعني اگر ما دو هزار نفر وبا بگيريم شما باز هم خودتان را جزء هيات مديره مي‌دانيد؟
مزروعي: اين دو هزار نفر زنده‌اند.
مهاجري: اين دو هزار نفر حاضر نيستند در انجمني كه شما عضو هيات مديره آن هستيد شركت كنند. شما حالا چه مي‌گوييد؟ جواب مرا بدهيد.
مزروعي: من به عنوان عضو انجمن مي‌توانم در آن حضور داشته باشم و شما بگوييد چه كاري مي‌توانم بكنم.
مهاجري: آقاي مزروعي شما 10 سال است كه انجمن را خراب كرده‌ايد، يك خشت غلط گذاشتيد و بناي آن را ادامه داده‌ايد و حالا مي‌گوييد چه كنم، كاسه چه كنم را دست گرفته‌ايد. كاسه چه كنم مال الان نيست، قانون راه دارد. انجمن در شرايط انحلال است و وزارت كار هم مجري آن است.
مزروعي: شما مدافع وزارت كار هستيد؟
مهاجري: من مدافع قانون هستم، قانوني كه شما حاضر به اجراي آن نيستيد.
مزروعي: ما دقيقا مدافع قانون هستيم.
مهاجري: كدوم قانون، قانوني كه خودت تفسير مي‌كني، هر جا دوست داري اجرا مي‌كني و هر جا دوست نداري شكايت مي‌كني، اينجور نمي‌شود. آقاي مزروعي همه مي‌فهمند كه شما مي‌خواهيد اين جنگ فرسايشي را ادامه دهيد اما به اسم اين صنف بيچاره روزنامه‌نگار اينقدر حرف نزنيد.
مزروعي: شما الان از طرف اعضاي انجمن وكالت نامه داريد؟
مهاجري: شما داريد؟
مزروعي: من دارم چون منتخب اعضا هستم.
مهاجري: چند نفر؟
مزروعي: هر تعدادي كه باشد.
مهاجري: بگويم چطور راي آورديد. نگذاريد قضيه را هم بزنم.
مزورعي: هم بزنيد آقا.
آقاي بابايي‌نژاد برگزاري انتخابات زودهنگام را از دلايل انحلال انجمن دانسته‌‌اند و اينكه شما پنج ماه زودتر انتخابات را برگزار كرديد، نظر شما چيست؟
مزروعي: يكي دو تا اشتباه در صحبت‌هاي ايشان وجود دارد؛ يكي اينكه تاريخ شروع فعاليت هيات مديره هر سه سال يكبار نهم مهر ماه است، در 9 مهر ماه 76 شروع به فعاليت كرديم و بازرسان هر سال انتخاب مي‌شوند. هر سه سال يكبار انتخابات هيات مديره بايد تجديد شود.
نكته‌اي اگر درباره انتخابات زودهنگام داريد بگوييد؟
مهاجري: من اطلاعات حقوقي چنداني ندارم. كاش فردي كه مسائل حقوقي مي‌دانست اينجا بود، منتها واقعيتي كه من لمس كردم اين است كه اعضاي هيات مديره در اين سال‌ها يك بدعت غير قانوني بدي را گذاشتند و آن مجمع فوق‌العاده سوم است. تعدادي از آقايان در دولت قبلي ارتباطاتي را داشتند و از آن ارتباطات حسن استفاده را كردند و مجوز مجمع فوق‌العاده را گرفتند. آن كار غلط بوده و به نظر من حكم اخير ديوان عدالت اداري گرچه ممكن است صرفا به كل روال غلط انجمن مربوط نباشد ولي تاييد وزارت كار را كرده. آقاي مزروعي مي‌گويد ما از وزارت كار طرفداري مي‌كنيم، شما حرف حقي بزنيد تا ما از شما طرفداري كنيم. بنابراين كار غلطي كه آقايان ادامه مي‌دادند را وزارت كار نپسنديد، آقاي مزروعي مي‌دانند من و دوستان ديگري كانديداي عضويت در هيات مديره انجمن شديم ولي به ما اين هشدار داده شد كه انجمن دارد غيرقانوني عمل مي‌كند و آقايان روي آن سرپوش گذاشتند و آقاي مزروعي با همه اينكه مي‌گويند براي روزنامه‌نگاران كار كرديم حاضر نشدند اين سرپوش را‌بردارند و حالا كه غيرقانوني بودنش بالا زده آنها مي‌خواهند اين سرپوش را دوباره سر جايش بگذارند.
مزروعي: ماده 28 اساسنامه مي‌گويد، هيات مديره موظف است 3 ماه قبل از پايان دوره اعضاي مجمع عمومي را براي تجديد انتخابات آماده كند و انتخابات را برگزار نمايد و هيات مديره جديد پس از پايان دوره اختيارات را به عهده بگيرد. اينكه آقاي بابايي مديركل سازمان‌هاي كارگري و كارفرمايي وزارت كار چنين حرفي را بزند عجيب است. درباره صحبت‌هاي آقاي مهاجري هم بايد چند نكته را بگويم، اصلاح اساسنامه در مجمع عمومي فوق‌العاده ممكن است. ما از همان سالي كه شروع به فعاليت كرديم متوجه اشكالاتي در اساسنامه شديم و با مشورتي كه با وزارت كار داشتيم اعضا را براي مجمع عمومي فوق‌العاده دعوت كرديم ولي حد نصاب مجمع عمومي فوق‌العاده بسيار بالاست و در نوبت اول و سوم و در نوبت دوم، نصف بعلاوه يك است كه دستيابي به اين تعداد سخت است و ما دنبال اصلاح اساسنامه بوديم ولي نمي‌توانستيم بدون مجمع آن را اصلاح كنيم، درباره مجمع عمومي ساليانه بحثي نبوده، درباره نوبت سوم ما تا سال 80 به علت تعداد كم اعضا مشكلي نداشتيم ولي در اين سال براي انتخاب بازرسان كه به صورت ساليانه صورت مي‌گيرد، مجمع عمومي در نوبت اول و دوم به حد نصاب نرسيد و ما استعلامي از وزارت كار كرديم و در جواب آن مديركل وقت وزارت كار پاسخ دادند كه با توجه به اينكه براي تعيين يك انجمن صنفي 50 نفر كفايت مي‌كند، شما مي‌توانيد با 50 نفر آن را تشكيل دهيد و تا سال 85 مشكلي نبود و سال 85 اين بحث را مطرح كردند كه چون اساسنامه در مورد نوبت سوم ساكت مانده است، نمي‌توانيد مجمع عمومي را در نوبت سوم برگزار كنيد و من مي‌توانم عكس صحبت آقاي مهاجري را بگويم كه گفتند شما با دولت قبلي روابطي داشتيد و من مي‌توانم بگويم چون دولت جديد سر خوشي با انجمن ندارد، اين را بهانه كرده است. پس اين‌طور نمي‌شود بحث كرد، استعلام وزارت كار مبناي كار ما بود. در تمام مجامع هم اين عرف است و اين حق اعضا است و كساني كه نمي‌آيند از حق خود نخواستند دفاع كنند.
آقاي نوروزي، استدلال شما از مناقشه وزارت كار و انجمن صنفي روزنامه‌نگاران چيست؟
كامبيز نوروزي: نوع تعاملي كه ميان دولت و رسانه‌ها وجود دارد اينگونه است كه شما ملاحظه مي‌كنيد، من چند نكته را ابتدا بايد عرض كنم و اينكه انجمن صنفي روزنامه‌نگاران كه به عنوان يك تشكل كارگري به ثبت رسيده اگر به عنوان بزرگ‌ترين تشكل كارگري نباشد، به عنوان يكي از بزرگ‌ترين تشكل‌هاي كارگري است. وزارت كار با شيوه‌اي كه در دو سال اخير اتخاذ كرده و تنگناهاي فراواني براي انجمن به عنوان يكي از بزرگ‌ترين تشكل‌هاي كارگري فراهم كرده، با وظايف قانوني وزرات كار و مقاوله‌نامه‌هاي بين‌المللي سازگار نيست، نكته ديگر اين است كه وزرات كار اصولا تمايلش به اين است كه اين انجمن يا فعاليت نكند يا تركيبي كه به راي دموكراتيك اعضاي گرداننده انجمن صنفي است، حضور نداشته باشد. اگر اين وزارت در دوره جديد مديريت خود را در چارچوب قوانين تعريف مي‌كرد مسلما اگر هم اشكالات جزئي در كار انجمن بود در تعامل به سهولت مي‌توانست آن را برطرف كند كما اينكه به شواهد اسناد موجود انجمن در اين دو سال تعامل خود را نشان داده است ولي وزارت كار كه تفسير موسع از اختيارات خود دارد و تفسيري كه سازگار با اصول حقوقي نيست، از تعامل با انجمن تن زده است. اين وزارتخانه اختيار قانوني براي انحلال انجمن را ندارد و اين تصميم بايد از سوي مراجع قضايي ذيربط اتخاذ شود و اين نامه وزارت كار هم خلاف قانون است و اين اقدام وزارت كار محروم كردن روزنامه‌نگاران از حق قانوني خودش است، نكته ديگر اينكه آقاي مهاجري در چند نوبت گفتند كه اين هيات مديره و مزروعي نماينده روزنامه‌نگاران نيستند. اين سفسطه است، از نظر حقوقي انجمن صنفي يگانه تشكل صنفي روزنامه‌نگاران است و هيات مديره نماينده روزنامه‌نگاران است، اين هيات مديره راي روزنامه‌نگاران را به دست آوردند و آقاي مهاجري و دوستان منتقد ديگر بفرمايند در كجا نماينده شدند يا راي كسب كردند. اجازه بفرماييد نهادهاي قانوني و مدني آزادانه فعاليت كنند و كوشش نكنيم به روش‌هاي ناسازگار با قانون و برخورد سياسي با آنها بكنيم. آقاي مهاجري و ساير دوستان ما مي‌دانند انتخابات‌هاي انجمن دموكراتيك بوده و اگر اين افراد راي آوردند، آقاي مهاجري هم كانديدا شوند و اگر راي آوردند عضو هيات مديره مي‌شوند و اگر راي نياوردند اشكال از انجمن صنفي نيست.
مهاجري: من در مسائل سياسي خودم را صاحبنظر مي‌دانم مثلا در انتخابات انجمن كه شما مي‌فرماييد هر كس خواست كانديدا شود و شما يقين داشته باشيد اگر راي به ديوان عالي هم برود نخواهد پذيرفت اين براي دوستاني كه مباحث سياسي را با مباحث حقوقي خلط مبحث مي‌كنند نخواهند پذيرفت، به شما يقين مي‌دهم اين اتفاق مي‌افتد. ضمن اينكه بعضي از حقوقدانان خلاف نظر آقاي نوروزي را دارند.
نوروزي: در عالم حقوق وحي الهي نيست و در اين عالم اختلاف نظر هست و ما بارها با دوستان وزارت كار گفتيم جلسه بگذاريم و تعامل كنيم ولي دوستان وزارت كار به اين امر وقعي ننهادند، وزارت كار تمايلي به انتخاب راه حل نشان نداد.
 سه شنبه 18 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن