واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ستون چهار گوشه جهان
واكنش مقامات عراقي به توافقنامه با آمريكاييها
مالكي: كوتاهمدت است، وزير كشور: حياتي است
اعتماد ملي: بحث و درگيري در درون عراق و در تمام ساختارهاي اين كشور بر سر موضوع توافقنامه امنيتي عراق با آمريكا هنوز هم فروكش نكرده است و مقامات سياسي و مذهبي اين كشور هر روز از موضعي در مورد اين توافقنامه سخن ميگويند. در حالي كه نخستوزير عراق در تازهترين موضعگيري خود در مقابل اين توافقنامه ميگويد به دنبال امضاي يادداشت تفاهم كوتاهمدت با آمريكاييها است تا هم توانسته باشد اعتراضات دروني عراق را مهار كند و هم اينكه در برابر پيشنهادهايي كه آمريكاييها ارائه ميدهند بهترين بهرهبرداري را كند. به گزارش خبرگزاري اسوشيتدپرس،نوري اظهار كرد: پس از مخالفتهاي گسترده با توافقنامه رسمي امنيتي با آمريكا، دولت وي پيشنهاد يادداشت تفاهمي كوتاهمدت را مطرح كرده است.
براساس توافقنامه مذكور، پس از اتمام ماموريت سازمان ملل در پايان سال جاري، آمريكا سربازان خود را در عراق نگه خواهد داشت. به گفته وي اين يادداشت تفاهم شامل فرمولي براي خروج سربازان آمريكايي از عراق است.
اين در حالي است كه وزير كشور عراق هم در اظهارنظري در مورد اين توافقنامه عدم امضاي آن را خيانت به مردم عراق دانست. به نوشته روزنامه الشرقالاوسط، جواد البولاني به خبرنگاران در بغداد گفت بايد تمام مفاد اين توافقنامه را به اطلاع مردم عراق برسانيم و آن را هم امضا كنيم. وي در ادامه با بيان اينكه عدهاي به مخالفت با اين توافقنامه پرداختهاند، آن را مرتبط با منافع شخصي آنها برشمرد و گفت: ما اعلام ميكنيم كه اين توافقنامه را با كشوري پيشرفته امضا ميكنيم نه با كشوري معمولي. بسياري از مسائل و امور ما به علت روابط با آمريكا حل شده است. بولاني اظهار داشت: آمريكاييها زمانيكه به عراق آمدند، بدهيهاي عراق را پرداختند و به نظام ديكتاتوري عراق پايان دادند و اوضاع اقتصادي و خدماتي ما را بهبود بخشيدند.
ادامه شورش در زندان صيدنايا در شمال دمشق
اعتماد ملي: شورش در زندان صيدنايا در شمال دمشق كه از چند روز پيش آغاز شده و به گفته منابع حقوق بشري سوري تاكنون دهها كشته و زخمي برجاي گذاشته است، از روز گذشته وارد مرحله تازهاي شد. شورشيان در اين زندان كه تعدادي را به گروگان گرفته بودند، با آزاد كردن آنها، آن را اقدامي بشردوستانه خواندند تا از اين طريق راه را براي مذاكره با مقامات دولتي باز كنند. به گزارش العربيه سخنگوي زندانيان با بيان اينكه ما تمام گروگانهاي خود را آزاد كردهايم و تا زماني كه شخص بشار اسد در اين مورد دخالت نكند و به حرفهاي ما گوش ندهد، آن را پايان نخواهيم داد، تاكيد كرد: در صورتي كه نيروهاي امنيتي بار ديگر بخواهند زندان را به تصرف درآورده و شورش را اينگونه سركوب كنند، كشتار ديگري راه خواهد افتاد. در همين حال اين منبع حقوق بشري در ادامه با بيان اينكه نيروهاي ويژه ضدشورش از محيط زندان عقبنشيني كرده و فعلا اثري از آنها نيست، تاكيد كرد: در حال حاضر تنها نيروهاي پليس در اين منطقه حضور دارند و آنها هم تنها اقدام به دور كردن اهالي منطقه از اطراف زندان تا شعاع يك كيلومتري ميكنند. زندان صيدنايا در 40 كيلومتري شمال دمشق قرار دارد و ساختمان آن در سال 1987 به پايان رسيده است. اين زندان ظرفيت 5 هزار زنداني را دارد كه در مواقع اضطراري اين تعداد به 10 هزار نفر ميرسد. به گفته منابع نزديك به سازمانهاي حقوق بشري سوري در درگيريهاي صورتگرفته در اين زندان، دستكم 25 تن كشته و دهها تن زنداني شدهاند. خبرگزاري سوري سانا هم با تاييد خبر شورش در اين زندان، آن را كار گروهي از اسلامگراهاي تندرو دانست كه براي اختلال در امور زندان دست به اين اقدام زدهاند.
پيشنهاد امبكي براي حل بحران زيمبابوه
موگابه رئيسجمهور، چانگيراي نخستوزير
اعتماد ملي: پيشنهاد تابو امبكي رئيسجمهوري آفريقاي جنوبي براي حل بحران زيمبابوه و باقي ماندن رابرت موگابه در مقام رياستجمهوري اين كشور، اعلام شد. بر اساس گزارش منابع خبري، پيشنهاد امبكي براي خاتمه دادن به بحران سياسي زيمبابوه باقي ماندن رابرت موگابه در مقام رياستجمهوري و نيز انتصاب مورگان چانگيراي رهبر حزب مخالف دولت به نخستوزيري اين كشور، اعلام شد. امبكي همچنين با به رسميت شناختن دور نخست انتخابات رياستجمهوري زيمبابوه در ماه مارس (فروردينماه)، پيشنهاد كرده است اين انتخابات پس از مذاكره ميان دو حزب حاكم زانو- پياف (حزب حاكم زيمبابوه) و حزب مخالف دولت موسوم به جنبش تغيير دموكراتيك مجددا برگزار شود. اما خبرگزاريها در عين اهميت دادن به پيشنهاد امبكي در به رسميت شناختن دور نخست انتخابات زيمبابوه كه طي آن چانگيراي با كسب 9/47 درصد آرا از رابرت موگابه پيشي گرفته بود، هيچ اشارهاي به پاسخ رابرت موگابه به اين پيشنهاد نكردند. رابرت موگابه پيش از اين بارها جنبش تغيير دموكراتيك را به طرفداري از قدرتهاي غربي متهم كرده بود. روز شنبه تابو امبكي در حالي با موگابه ديدار و پيشنهاد خود را مطرح كرد كه چانگيراي كه پيشتر خواهان مداخله وي در بحران سياسي انتخاباتي اين كشور بود با تحريم هرگونه مذاكره ميان احزاب در اين ديدار شركت نكرد. پيشتر رابرت موگابه هرگونه مذاكره با مخالفان را به رسميت يافتن رياستجمهوري خود، مشروط كرده بود. بررسي انتخاب مجدد رابرت موگابه كه مشروعيت حاكميت وي بارها از سوي مجامع بينالمللي زير سوال رفته است، يكي از محورهاي اصلي مذاكرات اجلاس سران هشت كشور صنعتي جهان موسوم به جي 8 خواهد بود. دور دوم انتخابات رياستجمهوري زيمبابوه با كنارهگيري چانگيراي 27ژوئن ( 7تيرماه) تنها با حضور يك نامزد (رابرت موگابه) برگزار شد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
مشاهده خبر بعدي
------------
سه شنبه 18 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]