محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831548434
در ميزگرد ارزيابي ابعاد ترور آيت الله حكيم عنوان شد بيشترين نفع را از ترور آيت الله حكيم آمريكاييها و مخالفان وحدت بردند
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در ميزگرد ارزيابي ابعاد ترور آيت الله حكيم عنوان شد بيشترين نفع را از ترور آيت الله حكيم آمريكاييها و مخالفان وحدت بردند
خبرگزاري فارس: سخنرانان شركت كننده در ميزگرد ارزيابي ابعاد ترور شهيد آيت الله حكيم عنوان داشتند كه بيشترين نفع را از ترور اين مبارز انقلابي آمريكاييها، تروريستها و مخالفان وحدت در عراق بردند.
خبرگزاري فارس به مناسبت سالگرد شهادت آيت الله محمدباقر حكيم ميزگردي با موضوع ارزيابي ابعاد ترور آيت الله حكيم با حضور سيد حسين حكيم مشاور رئيس مجلس اعلاي اسلامي و نوه مرجع بزرگ عراق آيت الله سيد محسن حكيم، ماجد غماس رئيس دفتر مجلس اعلاي اسلامي عراق در تهران و محمدمهدي شريعتمدار كارشناس سياسي و مدير توليد شبكه تلويزيوني العالم برگزار كرد.
* آيت الله حكيم همواره به دنبال ايجاد تحول بود
بنابر اين گزارش در ابتداي اين ميزگرد سيد حسين حكيم گفت: شهيد محراب آيت الله حكيم در كنار شخصيت علمي برجستهاي كه داشت رهبري سياسي بود كه به دنبال ايجاد تحول بود مخصوصا در كشور عراق. وي همچنين نسبت به اوضاع جهان بيتفاوت نبود و اوضاع شيعيان را به صورت ويژه دنبال ميكرد كه ميتوان آن را در عملكرد ايشان در مسئوليتهاي مختلف ديد.
وي افزود: اضافه بر اينها وي شخصيتي عملي بود مخصوصا با تاسيس سه موسسه بسيار بزرگ كه يكي از آنها مجلس اعلاي اسلامي عراق بود و ديگري سپاه بدر كه به سازمان بدر تغيير نام داد و همچنين مركز دارالحكمه كه به دارالتبليغ و سپس به موسسه شهيد محراب تغيير نام پيدا كرد.
حسين حكيم گفت: شما توجه كنيد كه هر كدام از اينها نياز به يك فرد تمام عيار و يك موسس داشت كه به امور اين موسسه بپردازد و مخصوصا كه اين سه مركز بزرگترين مراكز سياسي، مردمي، و تبليغي در عراق بود. اما ايشان يك تنه همه اينها را به بهترين شكل هدايت ميكردند .
حكيم ادامه داد: مهمترين ويژگي آيت الله حكيم در معنويت و اخلاصش بود كه به نظر من همين خصوصيات اضافه بر قدم برداشتن وي براي خدا و براي رضايت خدا سببساز پيروزي و موفقيت وي در همه امور و در همه زمينهها بود.
سيد حسين حكيم اظهار داشت: ايشان محرك اصلي بسياري از حركتها بود و با اراده و مصمم به دنبال تحقيق اهدافي كه داشت حركت ميكرد كه البته اضافه بر همه اينها مشيت خدا بود كه ميخواست اين بزرگمرد را امتحان كند. امتحانهاي سخت و در همه مسير زندگيش كه ميتوان به چند نمونه از آن اشاره كرد. اول به زندان انداخته شدنشان، خود من نيز شخصا از وي شنيدم كه ميگفت در زندان سختترين شكنجههاي جسمي و روحي و كتك زدنها را پشت سر گذاشتند و يا شهادت شش برادرش در زمان حياتش كه نظام بعثي ميخواست با اين شيوه وي را تحت فشار قرار دهد و آيت الله حكيم تمام اين سختيها را با شكيبايي پشت سر گذاشت و همچنين انواع سختيهايي كه در مبارزه با صدام و اقامه قسط و عدل با آنها مواجه شد.
* بازگشت آيت الله حكيم نقشه سياسي عراق را تغيير داد
ماجد غماس رئيس دفتر مجلس اعلاي اسلامي عراق در تهران در ادامه تصريح كرد: بعد از سقوط صدام و تشريففرمايي آيتالله حكيم به عراق ميليونها نفر از ايشان در نقاط مختلف عراق استقبال كردند و اين اتفاق در واقع نقشه سياسي عراق را براي همگان به تصوير كشيد كه البته براي برخي از كشورهاي همجوار و براي امريكاييها و تروريستها و همچنين صداميها مشخص شد كه مردم عراق تا چه حد نسبت به مذهب و دين ارزش قائل هستند و چگونه براي مرجعيت و مجاهدتهاي آيت الله حكيم اداي احترام ميكنند. خوب اين وضعيت زنگ خطر را براي بسياري به صدا درآورد تا اينكه ايشان به شهادت رسيدند.
آناني كه از شهادت ايشان نفع ميبردند را ميتوان به سه گروه تقسيم كرد؛ گروه اول تروريستها هستند كه از همه جا مخصوصا از افغانستان و برخي از كشورهاي عربي وارد خاك عراق شدند و اينها ميخواستند بر مردم تسلط پيدا كنند و شخصيت مخلص و زاهدي همچون آيت الله حكيم براي آنها مضر و خطرناك بود.
دسته دوم بازماندههاي رژيم صدام بودند كه با توجه به اينكه همه چيز را از دست داده و از هم فروپاشيده بودند هرگز وجود آيت الله حكيم را برنميتابيدند و دسته سوم نيز گروهي بودند كه با اشغالگران آمدهاند و خواهان پياده كردن نقشههاي غرب بوده و خواهان رژيم ليبرالي در عراق هستند و شخصيتي اسلامي چون شهيد حكيم مانعي بر سر راه آنان بود.
* اشغالگران مانع از پيگيري مسببان ترور آيت الله حكيم هستند
وي همچنين گفت: قبل از شهادت آيت الله حكيم تحركات مشكوكي رخ داده بود. در آن زمان حكومتي در عراق وجود نداشت و همه چيز حتي ريز مسايل زير نظر اشغالگران بود و بعد از شهادت آيت الله حكيم نيز ما نتوانستيم پي به اصل ماجرا ببريم چون پرونده جمعه خونين در دست اشغالگران بود و آنها اطلاعات كافي به ما نميدادند و پشت پرده ماجراي بمبگذاري و ترور ايشان مشخص نشد و هنوز كه هنوز است نيز ماجرا در ابهام قرار دارد و باعث آن اشغالگران هستند.
* تا به حال در عراق هيچ يك از طرفداران آمريكا يا نيروهاي لائيك ترور نشدهاند
محمدمهدي شريعتمدار مدير توليد شبكه العالم نيز اظهار داشت: به نظر من علاوه بر آنچه آقاي ماجد غماس گفتند و عدهاي را بعنوان گروههاي ذينفع در ترور آيت الله حكيم عنوان كردند بايد بگويم كه ترور شهيد حكيم ترور يك خط و يك جريان فكري بود. شما در اين چند سال به عراق نگاه كنيد، ميبينيد كه هيچ گاه نيروهاي طرفدار امريكا در آنجا ترور نشدند و يا هيچ گاه نيروهاي لائيك و يا غير اسلامگرا ترور نشدند، بيشتر علما و متفكران ترور شدند، البته آن سه گروهي كه گفتند يعني بعثيها يا آمريكاييها و تروريستها بايد گفت كه كينه آنها نسبت به آيت الله حكيم طبيعي است. به هر حال سالها آيت الله حكيم و پدر بزرگوارشان با بعضي مبارزه ميكردند اما بايد از آنان كه مدعي قرائت جديد از دين شدند و يا همان تروريستها پرسيد كه واقعا اينان چرا به اينكار دست زدند؟
* جريان كور ترور فعلي در عراق زائيده حضور اشغالگران است
شريعتمدار گفت: من فكر ميكنم بحث تروريست كور و فرقهگرايي در عراق خود يكي از زائيدههاي اشغالگريست يا حداقل مورد حمايت يا سكوت اشغالگران قرار گرفته است. ما سابقه اين جور رفتارها و فرقهگرايي را حتي در زمان صدام نيز نداشتهايم و اتفاقا كساني از طرف اينان مورد هدف قرار گرفتند كه مجري و پرچمدار وحدت در عراق بودند كه اين مسئله در عراق در آيت الله حكيم متجلي و متبلور بود.
شهيد حكيم معتقد به گفتمان وحدت اسلامي بود و در اين خط مشي دو ويژگي مهم وجود دارد؛ يكي ابعاد دشمن شناسي است كه در بحث وحدت وجود دارد و شهيد حكيم در اين جهت بسيار قوي بود. ايشان در بحث اشغالگران موضع خاص خود را داشتند، من فقط اشاره ميكنم به يك بيانيهاي كه متاسفانه در اواخر عمرشان صادر شد كه البته دو روز بعد از شهادت ايشان قرائت شد.
* ترور آيت الله حكيم مصادف با آغاز موضعگيريهاي وي عليه اشغالگران بود
وي افزود: ايشان اشاراتي داشتند به حضور نيروهاي امريكايي در عراق و به نظر من اين ميتوانست آغاز موضعگيريهاي صريحتر ايشان بر عليه اشغالگران باشد و نكته دوم نگاه ايشان به مسايل جهان اسلام و عليالخصوص شيعيان و اعتقاد به نوعي هم سرنوشتي بود در حالي كه احساس ميشود برخي ميخواهند بين جنبش اسلامي در عراق و ايران تفكيك انجام دهند و همچنين تفكيك سرنوشت مسلمانان ولي ايشان نگاهي فراگير به اين مساله داشتند و حضور ايشان در بالاترين مراجع دو سازمان مهم بينالاسلامي و بيانات و عملكرد ايشان گوياي اين واقعيت است و من ميخواهم بگويم در ريشهيابي قضيه ترور بايد ديد كه اساسا ترور براي حذف چه خط فكري و در مقابل چه خط فكري انجام گرفت.
* احتمال انتقال مردمسالاري عراق برخيها را در منطقه ترسانده بود
در ادامه اين ميزگرد سيد حسين حكيم بيان داشت: من بايد بگويم كه اضافه بر اينها كه دوستان گفتند افراد ديگري نيز وجود داشتند كه با شهادت آيت الله حكيم نفع ميبردند و آنها هم در خارج از عراق و هم در داخل عراق حضور داشته و دارند. در خارج عراق بودند كساني و حتي كشورهايي كه با موفقيت عراق و با عراقي آزاد و برخواسته از راي مردم هراسان بودند و مستبدان احساس ميكردند زلزلهاي به راه افتاده كه ميتواند آنها را نيز بر زمين زند.
مشاور رئيس مجلس اعلاي اسلامي عراق ادامه داد: به هر حال انتخابات و تعيين سرنوشت عراق به دست مردم در زمينه اجتماعي و از همه مهمتر سياسي ميتوانست به سرعت به نقاط ديگر نيز انتقال يابد و همچنين در داخل عراق نيز كساني بودند كه در بين اسلامگرايان حركت ميكردند اما با خط مرجعيت و با تفكر آن انسجام نداشتند و رهبري مرجعيت را قبول نداشتند. هنگامي كه شهيد حكيم وارد عراق شدند و يك حركت را با ديگر برادرانش از مراجع تقليد منسجمانه آغاز كردند و حتي خود را آماده اطاعت از مراجع معرفي كردند اين امر باعث شد بسياري از كساني كه همراه با مرجعيت نبودند و از وجود ايشان ناراحت بودند از حذف آيت الله حكيم خوشحال و ذينفع شوند.
بعد از واقعه ترور نيز برخي از اتهامات انگشتشمار به سمت آنها نشانه رفت هر چند كه من آن را قبول نداشتهام ولي به هر حال آنان از غيبت ايشان نفع زيادي بردند.
وي همچنين اظهار داشت: غناي سياست شهيد حكيم از غناي فقاهت او سرچشمه ميگرفت و غناي فقاهت او از غناي تفكر سياسياش سرچشمه ميگرفت و فقاهت ايشان در بسياري از موارد به ايشان در تحليل اوضاع و براي تصميمگيري كمك كرد كه اين باعث شده بود ايشان فهم دقيقي نسبت به امور جاري داشته باشند و تصميمات درستي اتخاذ كنند. همچنين در درس ايشان ميديديم كه چگونه ايشان از بينش دقيق اجتماعي و سياسي قوي كه داشتند براي استباط درست احكام استفاده ميكردند و نصوص فقهي را با واقعيت ميسنجيدند و مقاصد الهي را در بيانات فقهي متوجه ميشد و آنرا درك ميكردند.
* آيت الله حكيم هميشه براي وحدت مسلمانان تلاش ميكرد
ماجد غماس نيز در ادامه گفت: آيت الله حكيم در وحدت بخشيدن به همه گروههاي سياسي نقش مهمي را ايفا كردند. شما ميدانيد كه بيشتر نيروهاي فعال بر عليه رژيم صدام خارج از عراق بودند و ايشان سعي ميكردند كه همه اينها را در يك چارچوب مشخصي قرار دهند هر چند كه هر كدام خط مشي خود را داشتند. آيت الله حكيم در بسيج كردن مردم نيز حرف اول را ميزدند و بعد از وارد شدن به ايران نيز از همان ابتدا مشغول بسيج كردن مردم شدند و بعد از آن نيز ايشان كانالهايي را در عراق ايجاد و از طريق اين كانالها و اين افراد مورد اطمينان كار بسيج مردم در داخل را انجام ميدادند كه انجام كارهاي اجتماعي، فرهنگي و كمك به خانوادههاي شهدا از جمله اين امور بود.
غماس در ادامه افزود: در عملياتهايي كه بر عليه رژيم صورت ميگرفت آيت الله حكيم بصورت مستقيم و غير مستقيم آنرا دنبال ميكردند، عملياتهايي كه تا خود كاخ صدام پيش رفت.
رئيس دفتر مجلس اعلاي اسلامي عراق همچنين پرداختن آيت الله حكيم به وضعيت جهان اسلام و نوشتن كتاب ارزندهاي به نام «الوحده الاسلامية بمنظور الثقلين» و پرداختن به مسائلي همچون فلسطين كه البته ايشان كتابي نيز در همين موضوع نوشتهاند. شهيد حكيم در ديدارهاي مختلف با علماي شيعه و سني بر ضرورت وحدت تاكيد و آن را يك اصل ميدانستند و ما اين را به چشم خود ميديديم كه علما چگونه و با چه احترام خاصي با ايشان برخورد ميكردند.
* تلاشهاي آيت الله حكيم براي احقاق حقوق مسلمانان جنبه بينالمللي داشت
در ادامه محمدمهدي شريعتمدار مدير توليد شبكه العالم با بيان اينكه شهيد حكيم تاريخ مجسم اين چند دهه اخير بودند، تصريح كرد: اولا اينكه ايشان پدر خود يعني يكي از مراجع مسلم و بزرگوار شيعيان را همراهي ميكردند و همچنين نزديكي بسياري با آيتالله سيد محمدباقر صدر داشتند و آمدن ايشان به ايران و نقش ايشان در ايران و هدايت كل جنبش اسلامي عراق و همچنين روابطي كه با جمهوري اسلامي ايران و سران كشورهاي مختلف داشتند تا جايي كه اين روابط فرامنطقهاي شد و با اروپاييها نيز ديدارهايي را داشتند.
شريعتمدار به نقش ايشان در دفاع از حقوق بشر اشاره و تاكيد كرد: حتي نامههايي بين ايشان و برخي از مراجع و علماي مسلمان رد و بدل شد كه البته هنوز منتشر نشده و اينها بخشي از تاريخ ناگفته حوزه است و من از برخي از آنها اطلاع داشتم و برخي را خود ايشان داده بودند تا ببينيم. نكتههاي نگفته زيادي در اين نامهها وجود دارد كه شايد هنوز هم ناگفته باشد ولي انتظار آنها و تاريخ و نقشي كه ايشان ايفا كردهاند بسيار مهم است.
اين فعال رسانهاي خاطرنشان كرد: ايشان عليرغم اينكه بسيار جايگاه ويژهاي داشتند و از خانواده معروفي بودند اما بسيار متواضع بودند كه ميتوانم نمونهاي را به شما عرض كنم. ايشان روزي كه وارد تهران شدند فكر ميكنم در مهر 1359 بود من و آقاي دعايي در روزنامه اطلاعات تيتري با اين عنوان منتشر كرديم و نوشتيم آيتالله زاده حكيم ليدر (رهبر) حركت اسلامي عراق وارد تهران شد. من روز بعدش پيش ايشان رفتم و ايشان با تشر و تحكم گفتند چه كسي اين تيتر را زده است. من اول فكر ميكردم كه خدمتي كردم و ايشان خوشحال خواهند شد من هم گفتم ما زديم و ايشان گفتند چرا اين تيتر را زديد در حالي كه ديگران هم هستند و حركتهاي اسلامي ديگري نيز وجود دارد كه شما باعث ناراحتي آنان ميشويد.
* شهيد حكيم در عين سرسختي بر روي عقايدش بسيار انعطافپذير بود
شريعتمدار اظهار داشت: همچنين ايشان عليرغم سرسختي كه روي افكار و عقايد خويش داشتند بسيار انعطافپذير بودند. در زماني كه اولين هيات با هماهنگيهاي ايشان براي مذاكره به امريكا رفت يك فردي در يك نامه چند صفحهاي و مفصل نسبت به اين موضوع انتقاد كرد. برخي از نزديكان آيتالله حكيم از آن آقا گلهمند بودند كه چرا چنين نامهاي را نوشتي. اين در حالي بود كه خود شهيد حكيم با رويي كاملا باز و گشاده از آن نامه استقبال كردند كه ما در سطح مسئولين شايد كمتر اين انتقادپذيري را مشاهده ميكنيم.
اما نكته ديگري كه حيفم ميآمد آن را بازگو نكنم تحمل ايشان بود در حالي كه خيلي ناملايمات از جهات مختلف با ايشان وجود داشت اما ايشان با صبر و بردباري همه را تحمل ميكردند.
نكته ديگر نيز قدرشناسي ايشان و توجه به جزئيات بود. هر كسي كمترين كاري برايشان انجام ميداد حتي در سطح افراد معمولي جامعه از او قدرداني ميكردند.
همچنين يكي از ويژگيهاي ديگر ايشان دفاع از رهبري امام خميني و جمهوري اسلامي و ولايت بود و حتي در جلسات خصوصي نيز به شدت دفاع ميكردند كه حتي برخي به وي معترض ميشدند كه حالا جلسه خصوصي است و اين همه دفاع براي چيست اما ايشان راه خود را ميرفتند، موقعي هم كه ايشان به عراق رفتند من همراه ايشان بودم و در آن وضع ملتهب در عراق تحت اشغال امريكا و حضور بعثيها و تروريستها در چندين سخنراني اول خود كه من حضور داشتم در بصره، جاوريه، سماوه و در هرجا كه فرصت مناسبي دست داد ايشان از جمهوري اسلامي ايران تشكر كردند و نام امام را بردند كه اينها هزينه دارد و اينها همه نشانههايي از قدرشناسي ايشان بود.
* شهيد حكيم بسيار نگران اختلاف بين مردم ايران و عراق در اثر جنگ تحميلي بود
سيد حسين حكيم در ادامه اين ميزگرد يكي از مهمترين مسائلي كه ذهن شهيد محراب را مشغول كرده بود اين مسئله عنوان كرد كه حكومتهاي ظالمي كه بر مسلمانان حكومت ميكنند نتوانند در ميان مردم مسلمان بلاد اسلامي فتنه انگيزي كنند و بسيار حريص بودند كه جنگ نابرابر صدام عليه ايران تاثيري در روابط دو ملت مسلمان و برادر و دوست نگذارد و همه تلاش خود را در اين زمينه انجام ميدادند.
ايشان در جنگ صدام بر عليه كويت نيز همينگونه بودند و ايشان سعي در تفكيك بين نظام ظالم بعثي با مردم مظلوم عراق در افكار عمومي داشتند.
من فكر ميكنم يكي از مهمترين اموري كه ميتوانيم با اجراي آن در راه شهيد محراب قدم برداريم سعي در بهتر كردن روابط بين ملتهاي مسلمان است.
وي گفت: از رسانههاي ايران دعوت ميكنم تا رنجهاي مردم ستمديده عراق را بفهمند و مسئوليتي كه عراقيها براي استقلال خود دارند را درك كنند.
محمدمهدي شريعتمدار نيز در بخش پاياني اين ميزگرد گفت: روزي كه آيتالله حكيم وارد ايران شدند منزلي بالاتر از منزل امام در جماران در اختيار ايشان قرار داده شد. شب همان روز به خدمتشان رفتم بدليل حملات رژيم بعث آنوقت خاموشي برقرار ميشد مخصوصا منطقه جماران بخاطر حضور حضرت امام در تاريكي به سر ميبرد و من در تاريكي و در زير نور شمع با ايشان ملاقات كردم. روزي كه ايشان به عراق بازگشتند صبح بود كه ايشان از خرمشهر راه افتادند به شلمچه و بعد هم تنومه و بعد وارد بصره شدند. فكر كنم در بصره يا در مسير به ايشان گفتم در تاريكي از شما استقبال كرديم و منظورم روز ورودشان به ايران بود وقتي زير نور شمع ملاقاتشان كرديم و در نور داريم با شما خداحافظي ميكنيم و آن روز نميدانستم كه ايشان نور خيلي بزرگتري پيش رو خواهد داشت؛ شهادت در روز اول رجب با زبان روزه و در كنار حرم جدش اميرالمؤمنين (ع) بعد از اداي فريضه نماز جمعه و در حاليكه رهسپار كربلا و زيارت اباعبدالله الحسين (ع) بودند و چه نوري از اين بالاتر.
انتهاي پيام/ي
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]
-
گوناگون
پربازدیدترینها