تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851423715




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

محاكمه آخرين بازماندگان جنايات پينوشه


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: محاكمه آخرين بازماندگان جنايات پينوشه


آمريكاي‌لاتين- ترجمه - زهرا صدري:
اقدام ماه گذشته قاضي شيلي در دستگيري 98 مظنون متهم به نقض حقوق بشر در دوران حكومت نظامي ژنرال آگوستو پينوشه، سولات بسيار زيادي را به وجود آورده است.

اين اقدام، بزرگترين حركتي است كه از زمان واگذاري قدرت پينوشه در سال 1990 صورت پذيرفته است. همچنين اين حركت از جانب گروه‌هاي فعالي كه به‌دنبال اجراي عدالت درخصوص جنايت‌هاي دوران حكومت 17 ساله پينوشه هستند هم با استقبال گرمي مواجه شد.

ماه گذشته 98 مظنون متهم به نقض حقوق بشر در دوران حكومت نظامي ژنرال آگوستو پينوشته، در شيلي دستگير شدند. اين بازداشت‌ها براي برخي از افراد در شيلي بسيار سخت به‌نظر مي‌رسد. آنها دادگاه قضائي و دولت چپ گرا را كه در تعقيب نيروهاي نظامي دست داشته‌اند متهم كردند. در اين اقدام تلافي‌جويانه، هر شخصي كه در طول دوران حكومت پينوشه با دولت همكاري داشته، به پشت ميز محاكمه كشيده مي‌شود. با مرگ پينوشه و برقراري دمكراسي در شيلي، بسياري از مردم اين كشور تقاضاي پيگرد قانوني جنايت‌هايي كه در طول دوران رياست او اتفاق افتاده است را مطرح كردند.

سربازان رده پائين

اتهامات مقامات دولت دوران پينوشه از سال 1990، دزدي كودكان، شكنجه، قتل و ديگر جنايت‌هاي است كه در حال بررسي است. براساس منابع مطلع در دادگاه، تعداد 120 مورد پيگيري و بازجويي قضائي علني از افرادي صورت گرفته كه در زمان ديكتاتوري پينوشه در نقض حقوق بشر دست داشته‌اند. اما در حال حاضر، بيشترين افراد زنده متهم به نقض حقوق بشر در آن دوران سربازان رده پائين ارتش است كه در زمان كودتا حضور داشتند. در همين ارتباط برخي از افراد اعتقاد دارند كه وجود فشار تحقيقات و تحت تعقيب قرار گرفتن اين افراد، كاملا ناعادلانه است. گويلرمر گارمن، ژنرال بازنشسته ارتش و سخنگوي سابق دولت پينوشه كه خود نيز تحت تعقيب است، اين سؤال را مطرح كرده: قدرت براي هر كدام از اين مردان در زمان كودتاي 1973 چه كرده است؟

نداشتن حق انتخاب

يكي از سربازان آن زمان ژنرال گونزالو سنتليسز است كه در ماه فوريه سال‌جاري پس از 34 سال از ارتش شيلي استعفا كرد. ژنرال گونزالو سنتليسز، افسر سابق ارتش شيلي مي‌گويد: عدم‌اجراي دستورات در آن زمان برابر با اعدام بود. چندي پيش مطبوعات شيلي نقش او را در قتل عام 14 زنداني چپ گرا كه بلافاصله پس از كودتاي نظامي پينوشه كشته شدند افشا كرد. ژنرال سنتليسز جزئيات اين گزارش را تائيد كرد. او همچنين در دفاع از خود گفت: چاره ديگري نداشتم و بايد در اين آدم كشي شركت مي‌كردم. من هيچ گونه حق انتخابي نداشتم.

حتي جوآن گارمن - يكي از وكلاي بسيار مطرح حقوق بشر شيلي - تا حدودي با وي احساس همدردي كرد و گفت: افرادي نظير سنتليسز مانند تفاله باقيمانده يك فنجان چاي هستند. شخصيت حقير او نبايد به حساب آورده شود. گارمن معتقد است كه كليه افراد ارتش نبايد مورد محاكمه قرار گيرند.

خودكشي

تحقيقات مداوم براي قضاوت درخصوص جنايت‌هايي كه در گذشته صورت گرفته بدون شك روي تعداد زيادي از سربازان و ماموران پليسي انجام مي‌شود كه در آن زمان بسيار جوان بوده‌اند. برخي از آنان فرار كرده و هم‌اكنون مخفي شده‌اند. در ماه ژانويه سال‌جاري، پليس ايوان كويروز، مامور سابق اطلاعات را كه هم اكنون به اتهام قتل 7 فعال چپ گرا در سال1987در زندان به سر مي‌برد را تحت تعقيب قرار داد و سپس بازداشت كرد.

او به‌مدت 4 ماه فراري بود. كويروز كه در زمان دستگيري بسيار عصبي به‌نظر مي‌رسيد، با موهايي بلند و ريش سفيد پرپشت و عينكي كه به چشم داشت، تغيير شكل داده بود. يكي ديگر از مقامات ارتش شيلي نيز قبل از دستگيري اقدام به‌خودكشي كرد. در ژانويه سال 2005 نيز سرباز جرمن باريگا كه تحت تعقيب بود، قبل از دستگيري خود را از طبقه هيجدهم يك آپارتمان در سنتيگو به پايين انداخت. او متهم به دست داشتن در يكي از مراسم فيونا بود. مبارزان حقوق بشر از اين تعبير براي ناميدن و شرمنده ساختن اعضاي حكومت پينوشه استفاده مي‌كردند. اين افراد جنايتكاران را در ساختماني محبوس مي‌كنند و خود در خارج آن محل جمع شده و با فرياد زدن، آواز خواندن و پرتاب كردن اشيا و هركار ديگري، زندگي را براي آنها به جهنم تبديل مي‌كنند.

سال گذشته كلونل لوئيس الجاندرينو هيدالگو پس از اينكه متهم به دزدي كودكان در سال 1973شده بود، دست به‌خودكشي زد. كارلوس مونوز افسر بازنشسته ارتش نيز پس از متهم شدن به نقض حقوق بشر، اقدام به‌خودكشي كرد. ژنرال گارين در اين رابطه مي‌گويد: فشار رواني زيادي روي اين افراد وجود دارد و من اين فشار را روي دوستانم نيز مي‌بينم. آنها نگران فرزندان خود - در راه بازگشت به منزل - هستند. زندگي خصوصي آنها از هم پاشيده شده است.

گذشته سياه

يك سياستمدار حزب راستگرا اخيرا درخصوص چنين مظنوناني پيشنهاد داده است كه براي اين افراد حداقل بايد 10 سال محكوميت زندان در نظر گرفته شود. البته دادگاه عالي شيلي اين پيشنهاد را رد كرد و گفت كه كليه افراد در برابر قانون با هم برابرند. بسياري از مردم شيلي معتقدند كه محاكمه سربازان دوره پينوشه كاملا عادلانه است. خانم گابريلا زونيگا كه همسرش يكي از 3 هزار نفري است كه در دوران حكومت پينوشه كشته و يا مفقود شده، مي‌گويد: مسئله سن و از دست دادن زمان به هيچ وجه توجيه پذير نيست.

خانم زونگيا رئيس گروه حمايت از افرادي كه بستگان خود را در طول حكومت پينوشه از داده اند، همچنين مي‌گويد: اين مردان حق انتخاب دارند و اين تحقيقات بايد هر چه سريعتر به نتيجه برسد. 98 مظنوني كه در ماه گذشته دستگير شده‌اند از گذشته سياه كشور شيلي حكايت دارد. آنها بايد مطمئن باشند كه مردم شيلي تحقيقات خود را براي اجراي عدالت و يا سازش، مجازات و يا بخشش براي ماه‌ها و يا سال‌ها ادامه خواهند داد.

بي‌بي‌سي- 25 ژوئن

تاريخ درج: 17 تير 1387 ساعت 10:32 تاريخ تاييد: 17 تير 1387 ساعت 10:56 تاريخ به روز رساني: 17 تير 1387 ساعت 10:55
 دوشنبه 17 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن