تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835399548
در ديدار استادان دانشگاه با رييسجمهور مطرح شدتوصيههاي اقتصاددانان به دولت
واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: در ديدار استادان دانشگاه با رييسجمهور مطرح شدتوصيههاي اقتصاددانان به دولت
دو واكنش مجلس به طرح تحول: 1- تشكيل كميسيون ويژه 2- انتقاد از ابهامات اجراييمنصور خليلي عراقي: تحول اقتصادي يك تصميم ريشهاي است كه دولت ميخواهد انجام دهد و براي اين تصميم نياز به پشتوانه علمي و سنجيده وجود دارد جمشيد پژويان: سوال من اين بود كه برخي سياستگذاريها و عملكردهاي دولت با اين بسته سياستي تفاهم ندارد و در تضاد است.بايزيد مردوخي: آنچه مورد اجماع بود اين بود كه مشكلات اساسي كشور تشخيص داده شده؛ اما كار تحول اقتصادي بدون تعجيل و همراه كار كارشناسي انجام شود فرشاد مومني: اقتصاد دانان به دولت تذكر دادند كه كارهايي كه انجام ميدهد بايد به صورت روشمند و مبتني بر يك مباني نظري باشد تا ناسازگاري، تعارض و تناقض در سياستهاي دولت به حداقل برسد
در نشست رييسجمهور با 100اقتصاددان بر حساسيت نحوه اجراي طرح تاكيد شد
اجماع اقتصاددانان بر ضرورت تحول در اقتصاد ايران
دنياي اقتصاد- گفتوگوي رييسجمهور با 100اقتصاددان از طيفهاي مختلف فكري كه روز شنبه و به مدت 3 ساعت و 30دقيقه برگزار شد، مورد استقبال اقتصاددانان قرار گرفت. در ابتداي اين نشست، حسيني دبير كارگروه تحول اقتصادي جزئيات اين طرح را براي حاضران تشريح كرد و سپس برخي از اساتيد دانشگاه از جمله مسعود درخشان، اسدا... فرزينوش، منصور خليلي عراقي و جمشيد پژويان در سخناني به بيان ديدگاهها، نظرات و پيشنهادهاي خود از نحوه اجراي اين طرح پرداختند و اغلب اساتيد بر ضرورت و اجراي طرح تحول اقتصادي براي اصلاح ساختارهاي معيوب تاكيد كردند و خواستار دقت نظر و حساسيت دولت در اجراي اين طرح شدند.
دقت در چگونگي هدفمند كردن يارانهها به عنوان امري حساس و ظريف، عجله نكردن در اجراي اصلاحات ساختاري، استفاده از پتانسيلهاي علمي كشور در عرصه اقتصاد، حذف يا ادغام نهادها و ارگانهاي موازي، شناسايي و اصلاح برخي قوانين متناقض، شناسايي اولويتها، مشاركت دادن دانشجويان دكترا و كارشناسي ارشد در ترسيم و اجراي طرح، كنترل و مبارزه با فساد، توجه به اقتصاد اسلامي، توانمندسازي بخش خصوصي و بهرهگيري از مشاوران قوي اقتصادي از سوي رييسجمهور، از جمله پيشنهادها و مواردي بود كه در اين نشست توسط شماري از اساتيد و صاحبنظران مطرح شد.
در اين گردهمايي به همراه محمود احمدينژاد، معاون اول رييسجمهور، رييس كل بانك مركزي، معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رييسجمهور و وزيران دادگستري، بازرگاني، كار و رفاه حضور داشتند.
اين دومين نشست رييسجمهور با اقتصاددانان به شمار ميرود. نشست اول احمدينژاد با 57 اقتصاددان منتقد برنامههاي اقتصادي دولت در تير ماه سال 86 برگزار شد؛ اما اينك پس از گذشت يك سال از آن تاريخ، بسياري از اقتصاددانان منتقد دولت از جمله مسعود نيلي، محمد طبيبان، موسي غنينژاد، سعيد شيركوند، علينقي مشايخي، احمد ميدري، حسن سبحاني و ... به دليل عدم دعوت از سوي رييسجمهور نتوانستند در اين نشست حضور يابند. گفته ميشود دعوتشدگان در اين مراسم را اغلب مدرسين دانشكدههاي اقتصاد كه بر اساس دانشكده متبوع دعوت شده بودند، تشكيل ميدادند كه احمدينژاد طي نشستي با آنها، طرح تحول اقتصادي را براي آنان تشريح كرده است.
دولت به دنبال بهرهبرداري سياسي نيست
رييسجمهور در اين گردهمايي با تاكيد بر اينكه انجام اصلاحات بنيادين در عرصه اقتصاد كشور، نيازمند عزم ملي، همراهي و همكاري عمومي است، تصريح كرد: به يقين اساتيد و صاحبنظران دانشگاهي در موفقيت طرحهاي اصلاحي نقش مهم و پيشتاز دارند.
احمدينژاد با رد برخي ادعاها مبني بر اينكه دولت به تئوريهاي اقتصادي، اعتقادي ندارد و اقدامات دولت غيرعلمي و غيركارشناسي است، گفت: كساني چنين ادعاهايي را مطرح مي كنند كه از پاسخ به ايرادات دولت درباره تئوريهاي مطرح شده از سوي خودشان عاجزند؛ والا بنده همان مفاهيم كليدي علم اقتصاد را با زبان عامه مردم مطرح
ميكنم و به آن پايبندم.
رييسجمهور همچنين در پاسخ به سخنان يكي از اساتيد دانشگاه مبني بر اينكه دولت بهتر است به خاطر وسعت و گستردگي طرح تحول بزرگ اقتصادي تنها بخشي از آن را به مرحله اجرا درآورد، خاطرنشان كرد: دولت نگاه كوتاه مدت به اين طرح ندارد؛ ضمن اينكه اگر يكي از اشكالات را اصلاح كنيم، بقيه ايرادات اقتصادي آثار تحول ابتدايي را نيز از بين خواهد برد و آن را بينتيجه ميكند.
وي با تاكيد براينكه مردم ايران، مردميتحول خواه هستند، گفت: اگر طرحي به درستي و با در نظر گرفتن منافع مردم تدوين شود، مردم با آن همراهي خواهند كرد و ظرفيت تحولي مردم به لحاظ استعداد و هوشمندي در سطح بالايي قرار دارد كه نمونه آن را در طرح عظيم سهميهبندي بنزين شاهد بوديم.
احمدينژاد با اشاره به اظهارات يكي از مدعوين مبني بر اينكه زمان براي دولت به منظور اجراي اصلاحات ساختاري كم است، تصريح كرد: دولت معتقد است براي خدمت و رفع موانع رفاه و آسايش مردم حتي نبايد يك روز تعلل كرد؛ چراكه هر چه زمان ميگذرد، هزينه و تبعات اصلاح ساختارها افزايش مييابد.بنابراين حتي اگر يك روز از عمر دولت باقي مانده باشد و احساس شود كه اصلاحاتي به نفع مردم است، قطعا اين اقدام را عملي خواهد كرد.
رييسجمهور با تاكيد بر اينكه دولت به هيچ عنوان به دنبال بهره برداري سياسي از اقدامات خود نيست، گفت: دعوت من از شما براي تبادل نظر درباره طرح تحول بزرگ اقتصادي يك دعوت اعتقادي است و براي اين است كه چنانچه بعضا ايراداتي در طرح وجود دارد، اصلاح و يكبار براي هميشه يك طرح جامع و ريشهاي براي اصلاح ساختارهاي معيوب اقتصادي كشور تدوين شود. من با اين دعوت، تكليف و وظيفه خود را نزد خداي متعال و مردم انجام دادم. احمدينژاد همچنين با تاكيد بر ضرورت تدوين الگوي ايراني و اسلاميبراي اقتصاد كشور يادآور شد: الگوهاي اقتصادي و نظري با مدل مكانيكي كه در همه جاي دنيا يكسان است، متفاوت است. در الگوهاي نظري، سنتها، روحيات و فرهنگ هر كشور در روند اجرا و تدوين برنامهها تاثيرگذار است و از اين رو بايد براي تدوين ساختارهاي بنيادين كشورمان، مدلهاي اسلامي– ايراني ترسيم شود.
در همين رابطه، وزير كار امور اجتماعي در باره جلسه رييسجمهور با اقتصاددانان گفت: بنابر گفته رييسجمهور از نظرات استادان اقتصاد در اجراي بهتر برنامه تحول اقتصادي دولت استفاده خواهد شد، همانگونه كه در كارگروههاي كنوني از برخي استادان اقتصاد استفاده ميشود.
وي افزود: استادان حاضر در اين جلسه مجموعهاي از دانشگاههاي مختلف كشور مانند دانشگاه تهران، علامه طباطبايي، شهيد بهشتي و برخي دانشگاههاي استانها بودند. جهرمي گفت: در اين جلسه فرمي از طرف دبيرخانه در اختيار استادان قرار گرفت كه هم از طريق مقاله و يا ارائه نظرات خود به صورت مكتوب يا به صورت حضور در كارگروههاي تخصصي مانند بهرهوري، نظام بانكي، نظام يارانهاي، مسائل گمركي، ماليات، نظام توزيع و ساير كارگروهها نظرات خود را بيان كنند. وي گفت: در اين نشست 13 تن از استادان به ارائه نظرات خود پرداختند كه از جمله آنها مسعود درخشان، جمشيد پژويان، مردوخي، ابراهيم رزاقي، حسين عيوضلو، اسدا... فرزينوش، منصور خليليعراقي، احمد صميميو خانم گودرزي در حضور رييسجمهور صحبت كردند.
وزير كار و امور اجتماعي افزود: همه استادان در اين جلسه بر اين نكته تاكيد داشتند كه مشكلات ساختاري در اقتصاد كشور موجود است كه بايد رفع شود و همچنين تاكيد جمعي براين بود كه زمينه اجرا و روشهاي اجراي تحول اقتصادي نياز به تدبير طمانينه دارد و آمادگي خود را براي ارائه نظرات سازنده اعلام كردند.
عملكرد دولت با بسته سياستي در تضاد است
دكتر جمشيد پژويان از استادان حاضر در جلسه رييسجمهور با اقتصاددانان هم گفت: ارزيابي كلي من از اين نشست رييسجمهور و برخي اعضاي كابينه با 100 اقتصاددان و اهالي اقتصاد در مجموع خوب بود.
استاد دانشگاه علامه طباطبايي تصريح كرد: رييسجمهور مساله ضرورت نياز دولت به نظر متخصصان را درك كرده و پاسخ مثبتي به آن داده است.
وي خاطرنشان كرد: دولت در هر مرحلهاي بخواهد در جهت سياستگذاري كارآمد از اقتصاددانان كمك گيرد، مورد استقبال آنان قرار ميگيرد و اميدوارم چنين جلساتي به هر شكل باعث استقبال دولت از نظرات متخصصان شود.
پژويان در پاسخ به اين پرسش كه آيا خود شما و ساير استادان نسبت به طرح تحول اقتصادي رييسجمهور خوشبين هستيد، گفت: بله من خوشبين هستم و نظر مثبت نسبت به اين طرح دارم كه در جلسه نيز اعلام كردم، اما سوال من اين بود كه برخي سياستگذاريها و عملكرد قبلي دولت با اين بسته سياستي تفاهم ندارد و در تضاد است.
وي افزود: البته سوال با جزئيات بيشتري در جلسه مطرح شد كه تصور من اين است كه يكي از دلايل پراكندگيها در سياستهاي دولت، عدم استفاده از گروه متخصص اقتصاد است.
استاد دانشگاه علامه طباطبايي افزود: پيشنهاد بنده در مورد تشكيل كارگروه دائمياز اقتصاددانان به صورت تمام وقت بود، همان گونه كه در همه جاي دنيا رسم است، رييس دولت از يك گروه متخصص اقتصاد مستقل و هماهنگ براي سياستگذاريها استفاده ميكند، در كشور نيز بايد چنين گروهي تشكيل شود. پژويان خاطرنشان كرد: در اين جلسه حدود 100 نفر از استادان اقتصاددان حضور داشتند كه با توجه به اينكه دعوت عام از آنها شده بود، استادان از دانشگاههاي تهران و ساير استانها حضور داشتند. وي گفت: در اين جلسه به جز رييسجمهور و اعضاي كارگروه تحول اقتصادي دولت، وزرا صحبت نكردند، فقط معاون اول به ذكر يك مثال پرداخت.
كارشناسي طرح تحول به دانشگاه سپرده شود
از سوي ديگر رييس دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران، حركت رييس جمهور را در ديدار با 100 اقتصاددان بسيار پسنديده توصيف كرد و گفت: از رييس جمهوري درخواست كردم بررسي طرح تحول اقتصادي را به دانشكده اقتصاد بسپارد.
منصور خليلي عراقي افزود: با توجه به اين كه كار اصلاح ساختار اقتصادي سنگين است، در يك جلسه سه ساعته نميتوان راجع به مصاديق آن صحبت كرد. وي با اشاره به وجود استادان برجسته اقتصاد و 43 دانشجوي دوره دكتري و حدود 150 دانشجوي دوره فوق ليسانس اقتصاد در اين دانشكده گفت: پيشنهاد مشخص اين بود كه به جاي طرح مصاديق طرح تحول اقتصادي در جلسه سه ساعته، اين طرح به عنوان يك پروژه تحقيقاتي به دانشگاه احاله شود تا در محافل علمي و آكادميك مورد مداقه و اظهارنظر كارشناسي قرار گيرد.
به گفته وي، تحول اقتصادي يك تصميم ريشهاي است كه دولت ميخواهد انجام دهد و براي اين تصميم نياز به پشتوانه علمي و سنجيده وجود دارد.
حل مشكلات اقتصادي نيازمند بسترسازي است
بايزيد مردوخي، مدرس دانشگاه تهران نيز با بيان اينكه تاكيد همه اقتصاددانان حاضر در جلسه با رييسجمهور بر 7 محور تحول اقتصادي تاكيد كردند،گفت: طرح تحول اقتصادي بايد با كارشناسي و بدون تعجيل اجرا شود.
وي افزود: من هم مثل بقيه همكاران اقتصادي، محورهاي اعلام شده از سوي دولت را به عنوان محورهاي درستي در تحول اقتصادي قبول دارم و همه همكاران من قبول داشتند كه مشكلات اقتصادي بايد حل شود.
مدرس دانشگاه تهران افزود: نكتهاي كه من در اين جلسه گفتم اين بود كه حل مشكلات اقتصادي نياز به بسترسازي مناسب در سطح ملي، استاني و بخشي دارد.
مردوخي در پاسخ به اينكه آيا هيچ يك از اقتصاددانان ضرورت تحول اقتصادي را انكار كرد، گفت: نه، چنين شخصي وجود نداشت و به طور كلي همه اقتصاددانان در مورد اين كه مشكلات اقتصادي وجود دارد، هم راي و هم عقيده بودند و تشخيص 7 محور كه از سوي دولت انجام شده را تشخيص درستي ميدانستند.
وي در مورد مهمترين نكته اجماع كه اقتصاددانان حاضر در جلسه شنبه شب بر آن تكيه داشتند، گفت: آنچه مورد اجماع بود اين بود كه مشكلات اساسي كشور تشخيص داده شده و در آن ترديدي نداشتند و آنچه در صحبتهاي اين استادان مطرح بود، اين بود كه كار تحول اقتصادي بدون تعجيل و همراه كار كارشناسي انجام شود.
انتقاد از تصميمهاي غيرعالمانه
فرشاد مومني، عضو هيات علمي دانشكده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي نفس برگزاري جلسه رييسجمهور با اقتصاددانان را مثبت ارزيابي كرد و گفت: به اعتبار تذكرها و هشدارهاي اقتصاد دانان در مورد مساله نقدي كردن يارانهها كه يك امر بسيار خطير و با پتانسلهاي بالاي بحرانآفريني است، رييسجمهور متعهد شد كه از اقدامات شتابزده و غيرمشاركت جويانه پرهيز كند.
وي با بيان اينكه البته دو نكته در اين خصوص وجود دارد، گفت: نكته اول اينكه كارهايي كه به اقتصاددانان ارائه شد، خام و ناپخته بود و از حد كليگوييهاي متعارف ميزان اندكي جلوتر رفته بود كه عموما اشكالات جدي به آنها وارد بود، در عين حال كه هيچ يك از اعضاي هيات علمي زحماتي كه تيم تهيه كننده گزارش كشيدند، ناديده نميگيرند.
مومني در بيان نكته دوم گفت: در صحبتهاي ارائه دهندگان گزارش و حتي رييسجمهور هيچ نوع صحبت خاصي درباره جايگاه قانوني كارهايي كه انجام شده يا قرار است انجام شود، مطرح نشد و اين امر مقداري نگران كننده است.
به گفته وي در عين حال اين جلسه يك دستاورد خيلي بزرگ نيز به همراه داشت و آن هم اين بود كه با توجه به اين امر معتقدم اگر اين تعهد رييسجمهور عملي شود، اين جلسه دستاوردهاي خيلي بزرگي را داشته و توانسته از يك فاجعه ملي پيشگيري كند.
عضو هيات علمي دانشكده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي در مورد مهمترين مسائلي كه اقتصاد دانان در اين جلسه مطرح كردند، اظهار كرد: اقتصاددانان در اين جلسه در مورد كارهايي كه دولت به صورت نسنجيده زير عنوان خصوصي سازي با توزيع سهام عدالت انجام ميدهد، انتقادهاي خيلي جدي كردند. وي ادامه داد: در اين جلسه مطرح شد كه هر نوع جابه جايي منابع عمومي قبل از توانمندسازي بخش خصوصي فقط ميتواند مضمون توزيع رانت داشته باشد و به هيچ وجه به ارتقاي توان رقابت اقتصاد ملي و پيشرفت عملكرد اقتصادي منجر نخواهد شد كه رييسجمهور اين نكته را نيز پذيرفت، ولي در اين زمينه تعهدي براي توقف كارهاي نادرست فعلي ارائه نكرد.
مومني همچنين گفت: اقتصاد دانان به دولت تذكر دادند كه كارهايي كه انجام ميدهد بايد به صورت روشمند و مبتني بر يك مباني نظري باشد تا ناسازگاري، تعارض و تناقض در سياستهاي دولت به حداقل برسد كه در اين زمينه نيز متاسفانه تعهدي داده نشد.
به گفته وي در اين جلسه مطرح شد كه حتي يك تجربه موفق در دنيا در زمينه نقدي كردن يارانهها وجود ندارد و به اعتبار پتانسلهاي بالاي اين طرح براي ايجاد تورمهاي بيمهار ميتواند همه دستاوردهاي نظام مالي را به چالش بكشد و به اين اعتبار گفته شد كه اين مساله بسيار خطير است.
عضو هيات علمي دانشكده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي همچنين با اشاره به انتقادات شديدي كه برخي از اقتصاددانان نسبت به برخوردهاي عامرانه و غيرعالمانهاي با نظام بانكي مطرح كردند، گفت: اقتصاددانان اظهار نگراني جدي كردند كه اين همه برخورد فيزيكي و غيرروشمند و دستوري با سيستم بانكي كه مبناي تخصصي هم ندارد، ميتواند پتانسيل مشكلآفريني جدي براي اقتصاد ايران داشته باشد و تذكراتي در اين زمينهها داده شد.
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]
-
گوناگون
پربازدیدترینها