واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: تلاش شوراي شهر براي انجام وظايف شوراياريها - امير گودرزي
اعضاي شوراي اسلامي شهر تهران روز گذشته براي دومين هفته پياپي جلسه هفتگي خود را تشكيل ندادند و براي رسيدگي به مشكلات مردم به محلههاي پايتخت سرزدند. به همين دليل 14 روز است كه نشست خبري سخنگوي شورا هم تشكيل نميشود و اين رويه كه ظاهرا ادامه خواهد يافت اطلاعرساني را به شدت تضعيف كرده است از سوي ديگر به نظر ميرسد در شرايطي كه تهران شوراياري ندارد و موعد قانوني آنها به سر رسيده است، اعضاي شورا قصد دارند جايگزين اين نهاد مردمي شده و خود را بيشتر به مردم بشناسانند. از چندين ماه پيش موعد قانوني شوراياريهاي تهران به پايان رسيد و تا مدتها هيچ تلاشي از سوي شورا براي ادامه فعاليت شوراياريها صورت نگرفت.
سرانجام در تيرماه موضوع شوراياريها به جلسه علني راه يافت و به تصويب رسيد. اين اقدام آنقدر دير صورت گرفت كه اعتراض فرمانداري را نيز برانگيخت. فرمانداري به غير از اين موضوع به نحوه برگزاري انتخابات شوراياريها هم اعتراض كرد. به عقيده مسوولان دولتي، انتخابات امري حاكميتي و از وظايف وزارت كشور است در حالي كه انتخابات شوراياريها انتخاباتي محلي، غيرسراسري و با استناد به اختيار صريح شوراي شهر تهران مستند به بند 7 ماده 71 قانون شوراها است كه با استناد به اين بند و تصويب اساسنامه شوراياري در سال 78 و چهار مرحله اصلاح آن در سه دوره شوراها و طي فرآيند قانوني در دورههاي گذشته توسط شوراي اسلامي شهر تهران برگزار شده است. احمد مسجدجامعي عضو شوراي شهر كه رياست ستاد شوراياري ها را به عهده دارد در جلسه علني يازدهم تيرماه به اين موارد اشاره كرد ولي دفاع او در مقابل اعتراض فرمانداري از قاطعيت كافي برخوردار نبود و به همين دليل پاسخ رسول خادم به فرمانداري از سوي اعضاي شورا تصويب شد.
شوراياريها كه معتمدان اهالي هر محله هستند بدون دريافت حقوق و به دست آوردن هرگونه مزايايي مسووليت انتقال مشكلات مردم را به مديريت شهري به عهده گرفتهاند. با آغاز فعاليت شوراياريها شهرداري در جذب مشاركتهاي مردمي به نتيجه مطلوبي رسيد و اين اتفاق در طرحهاي جهادي 137، جشنهاي مختلف و... كاملا نمايان شده است. آنها پس از به پايان رسيدن موعد قانوني فعاليتشان در بلاتكليفي قرار گرفتند و اين بلاتكليفي همچنان ادامه دارد. خادم در پاسخ به اين نگراني شوراياريها گفت:
در حالي كه بلاتكليفي شوراياريها به قوت خود باقي بود، شوراي شهر دست به اقدام ديگري زد. آنها جلسات روزهاي يكشنبه خود را به بازديد از مناطق مختلف تهران و رسيدگي به مشكلات مردم اختصاص دادند. هركدام از اعضا روانه يكي از مناطقي شدند كه صدها نفر از اهالي آن از روزهاي قبل براي ملاقات با نماينده خود ثبتنام كرده بودند. صفهاي طولاني براي ديدار با اعضاي شوراي شهر در نگاه اول نشان داد كه اين رويه دردي را دوا نخواهد كرد چون شنيدن مشكلات اهالي يك منطقه در چند ساعت ممكن نيست. اين مسووليت تا چند ماه پيش بر عهده شوراياريها بود كه طي دو هفته گذشته شوراي شهر سعي كرده اين نقش را بازي كند.
يكي ديگر از تبعات طرح جديد شوراي شهر، صدمه به اطلاعرساني است. هر هفته جلسات سخنگوي شورا پس از جلسه غيرعلني روزهاي يكشنبه تشكيل ميشد اما چون بازديد از مناطق جايش را به اين جلسات داد، ديگر از نشست خسرو دانشجو با خبرنگاران خبري نيست. اگر اعضاي شوراي شهر اصرار دارند كه يك روز در هفته را براي رسيدگي به مشكلات مردم مناطق مختلف اختصاص دهند چرا چنين روزي را انتخاب كردهاند؟ اطلاعرساني در شورا به قدري نامناسب است كه چندي پيش خبرنگاران در اعتراض به اين رويه در جلسه علني روز 28 خردادماه حاضر نشدند. اين موضوع واكنش اعضاي شوراي شهر را به دنبال داشت و خسرو دانشجو در جمع خبرنگاران قول داد ضعف اطلاعرساني را برطرف كند.
اعضاي شوراي شهر بارها به مناسبتهاي مختلف اعلام كردهاند بايد شوراياران اعضاي آينده شوراي شهر باشند و اين اظهارنظر آنها در اين شرايط بيش از هر زمان ديگري عجيب مينمايد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
مشاهده خبر بعدي
------------
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 267]