واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: افزايش ماموريتهاي بسيج - محمدنبي رودكي
سابقه و فلسفه تصميم اخير طرح تشكيل 31 سپاه استاني و ادغام ردههاي فرماندهي بسيج و نيروي زميني سپاه به تجربه دوران 8 ساله دفاع مقدس باز ميگردد. تغيير در فرماندهي كل سپاه يكي از عوامل اصلي بازگشت به ساختار گذشته است. سردار جعفري در زماني كه فرمانده نيروي زميني بود اعتقاد داشت كه اين ادغام بايد انجام شود اما نظر فرمانده كل سپاه بر اين موضوع نبود، اكنون كه وي فرمانده كل سپاه شدهاند اين پيشنهاد را مطرح كردند و طرح تشكيل 31 سپاه استاني به تصويب فرماندهي مقام معظم كلقوا رسيد و عمليات اجرايي آن آغاز شد. در دوران دفاع مقدس بسيج در لشكرها و تيپهاي سپاه حضور داشت و لشكرهاي سپاه بهواسطه حضور بسيجيان آماده دفاع و انجام عمليات ميشد.
پس از دفاع مقدس براي فرماندهي واحد بسيج و نيروي زميني سپاههاي كشور در استانها راهاندازي شد. در اين ساختار فرماندهي بسيج هر استان زير نظر فرمانده لشكر و فرمانده نيروي زميني استان بود به گونهاي كه خود بنده در فاصله بين سالهاي 68 تا اواسط 71 فرمانده سپاه فارس و فرمانده لشكر19 فجر استان بودم. در آن زمان بسيج زير نظر فرمانده سپاه بود و لشكر ديگر استان هم زير نظر فرمانده سپاه اداره ميشد. بعد از سال 73 مجددا تغييراتي در سپاه ايجاد و تشكيل نيروي مقاومت بسيج باعث شد كه سپاهها تفكيك شده و نيروي مقاومت بسيج و نيروي زميني هم در استانها دركنار هم به ماموريت خود بپردازند. در هفتههاي گذشته با نظر فرمانده كل سپاه ديدگاههاي سالهاي 68 و 73 درباره ادغام نيروي مقاومت بسيج و سپاه شكل گرفته است. ساختار جديد تاثير زيادي بر توان رزمي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي دارد و موجب ميشود كه طمع دشمنان نسبت به كشور كم شود. در ساختار جديد نيروهاي بسيجي در بسيج آموزش ميبينند و بعد در اختيار نيروي زميني قرار ميگيرند تا سازماندهي شوند. با توجه به اينكه در حال حاضر بالغ بر 3 هزار پايگاه مقاومت در كشور وجود دارد كه اگر اين پايگاهها بهطور متوسط 300 نفر بسيج فعال عضو داشته باشند، نزديك به 12 ميليون نفر نيروي بسيجي در كشور حضور دارند و كشوري كه 12 ميليون نيروي بسيجي دارد داراي توان فوقالعادهاي خواهد بود. از سوي ديگر اين نيروها در پايگاهها آموزش و توان رزمي لازم را كسب خواهند كرد. در ساختار جديد ارتباط پايگاههاي مقاومت با گردانهاي نيروي زميني سپاه در هر شهر و استاني افزايش پيدا ميكند و اين نيروها از سوي نيروي زميني سپاه حمايت ميشوند. از سوي ديگر در ساختار جديد پايگاههاي بسيج از امكانات گردانهاي نيروي زميني استفاده كرده و از آموزشها و سازماندهي مستقيم نيروي زميني برخوردار ميشوند.
به اين ترتيب در اين ساختار عملا امكانات پايگاههاي بسيج افزايش پيدا ميكند و اين ميتواند يكي از فلسفههاي ادغام نيروي مقاومت و نيروي زميني باشد. از سوي ديگر در اين ساختار نيروي زميني ميتواند با اعمال فرماندهي در سطح گردانها و بلكه گروهانها پايگاههاي بسيج را مديريت كرده و بسيجيها را در گردانها سازماندهي كنند. نيروي مقاومت بسيج نيز آموزشهاي لازم را به همان شكل سابق به نيروهاي خود در دو سطح خواهد داد. ساختار جديد سپاه پاسداران انقلاب اسلامي تاثيري روي ماموريتهاي بسيج نداشته و باعث كاهش ماموريتهاي بسيج نخواهد شد. يكي از ماموريتهاي بسيج كه بسيج سازندگي است و علاوه بر اقدامات مناسب خود برنامهريزيهاي مناسبي را براي اوقات فراغت نيروهاي بسيج و جوانان در تابستان دارد، در ساختار جديد نيز به فعاليت خود ادامه خواهد شد. از سوي ديگر سازمان بسيج دانشآموزي نيز در كنار اين تشكيلات به فعاليت خود ادامه خواهد داد و همچنين سازمانهاي ديگر بسيج كه در دانشگاهها و اقشار ديگر وجود دارد تحتنظر فرمانده نيروي زميني سپاه به كار خود ادامه ميدهند تا فاصلهاي بين گردانهاي بسيج و نيروي زميني سپاه نباشد. به اين ترتيب ادغام تحرك بيشتري را به نيروها خواهد داد و در آينده هم نه تنها از فعاليت بسيج كاسته نخواهد شد بلكه ماموريتهاي آن در بخشهاي بيروني هم وسيعتر و بزرگتر خواهد شد از جمله در كانون فرهنگي مساجد و در بخشهاي فرهنگي ديگر بسيج حضور فعال خود را خواهد داشت.
* فرمانده دوران دفاع مقدس، فرمانده سابق سپاه فارس و نايبرئيس كميسيون امنيت ملي
و سياست خارجي مجلس هفتم
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
مشاهده خبر بعدي
------------
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]