واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يك متخصص: فقر عامل اصلي تاثيرگذار در سلامت جامعه است
دبير علمي كنگره كشوري "تعيينگرهاي اجتماعي سلامت" گفت: در طبقهبنديهاي انجام شده "فقر" در رده اول عوامل اجتماعي تاثيرگذار در سلامت جامعه قرار دارد.
"زهرا محتشماميري" روز يكشنبه در گفت وگو با خبرنگارايرنا افزود: ريشه بسياري از نابسامانيهاي بشر در فقر است و تا زماني كه از بين نرود، دستيابي به سلامت كل افراد اجتماع امكانپذير نخواهد بود.
وي كه متخصص پزشكي اجتماعي و طب پيشگيري است، در خصوص اهميت برگزاري اين كنگره گفت: در حالي كه وزارت بهداشت در تمامي كشورها براي ارتقاي سلامت جامعه و كاهش بيماريها با افزايش سهم بودجه بهداشت و خريد تجهيزات جديد تلاش ميكند، اما بررسيها نشان داد كه با وجود اين اقدامات اختلاف چنداني در وضعيت سلامت و بيماري جوامع ايجاد نشده است.
وي گفت: با توجه به اينكه نهادها و سازمانهاي متعددي به غير از وزارت بهداشت درسلامت افراد نقش دارد، اين كنگره به منظور بررسي عوامل اجتماعي تعيينكننده در سلامت جامعه، راهكارهاي تعامل و همكاري بيشتر با آنان و آشنايي آنان با اهميت اين مساله برگزار ميشود.
وي گفت: طبق آمار سازمان جهاني بهداشت، براساس بررسيهاي انجام شده از سال ،۱۹۹۰مشخص شد كه سهم وزارت بهداشت در سلامتي مردم، فقط ۲۵تا ۳۰درصد بوده و ۵۰درصد ديگر مربوط به عوامل اجتماعي است.
اين متخصص پزشكي اجتماعي وطب پيشگيري، فقر، بيكاري، فشارها و محروميتهاي اجتماعي، شرايط كاري و حمل و نقل و ترافيك، را از جمله عوامل اجتماعي ثاثيرگذار در تعيين سلامتي مردم عنوان كرد.
وي با بيان اينكه عوامل اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي نيز در بروز فقر نقش دارند، اظهار داشت: وجود فقر باعث بيعدالتي در جامعه و عدم دستيابي يكسان همگان به امكانات و خدمات شده و به دنبال آن سلامت جامعه به خطر ميافتد.
اين متخصص پزشكي اجتماعي، بيكاري را ريشه بسياري از بزهكاريها عنوان كرد و افزود: ميزان بزهكاريها و بيماريها، در افراد بيكار بيشتر و متفاوتتر از افراد داراي شغل است.
دكتر محتشم اميري شرايط كاري فاقد اضطراب و ايمن را يكي ديگر از عوامل تعيينكننده سلامت افراد دانست كه به غير از وزارت بهداشت، وزارتخانههاي كار، رفاه و اموراجتماعي نيز در آن نقش دارند.
وي در ادامه گفت و گو با خبرنگار ايرنا، با بيان اينكه دومين عامل مرگ و مير در ايران ناشي از حوادث جادهاي است، افزود: در اين خصوص وزارت بهداشتبراي تامين سلامتي مردم تنها در امدادرساني و بهبود وضعيت مصدومين نقش ايفا ميكند.
دكتر محتشم اميري افزود: كاهش آمار تصادفات و كشتهشدگان ناشي از آن و حفظ سلامتي جامعه، نيازمند همكاري سازمانهاي ديگر مانند پليس راه، نيروي انتظامي و راه و ترابري براي ايمنسازي محورها و كاهش تصادفات است.
وي با اشاره به اينكه چگونگي گذران دوران كودكي افراد هم در شكلگيري رفتارهاي آينده آنان نقش دارد، پيشگيري از حاملگيهاي پرخطر و فراهم شدن دوران مناسب براي رشد و پرورش كودكان را در فراهم شدن سلامت آينده آنان مهم ارزيابي كرد.
اين متخصص پزشكي اجتماعي تاكيدكرد: محور توسعه پايدار، جامعه سالم است، بنابر اين همكاري تمامي نهادها و سازمانها براي دستيابي به اين مهم ضروري است.
وي همچنين گفت: نخستين كنگره كشوري "تعيينگرهاي اجتماعي سلامت"، ۱۹تير ماه جاري در بندرانزلي در گيلان برگزار ميشود.
دكتر محتشم اميري افزود: ۱۹۳مقاله به دبيرخانه اين كنگره ارسال شده است كه از اين تعداد، ۸۵مقاله به صورت سخنراني و پوستر در روز همايش ارايه ميشود. ك/۳
يکشنبه 16 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]