واضح آرشیو وب فارسی:موج: وزير آموزش و پرورش:كسري بودجه مانع از پذيرش نيرو در آموزش و پرورش شده است
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد فرهنگ وزير آموزش و پرورش گفت: به دليل كسري بودجه در آموزش و پرورش، نيروي جديد وارد اين سيستم نخواهد شد.
به گزارش خبرنگار موج، دكتر عليرضا علياحمدي، وزير آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگاران ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: زماني كه پول نداريم حقوق رسميان خود را بدهيم، نمي توانيم نيروي جديد در آموزش و پرورش اضافه كنيم.
وي تصريح كرد: افزايش حقوق كارمندان دولت به دو صورت انجام ميشود، اول در حد كلان است كه براي همه كاركنان دولت به طور ساليانه افزايش پيدا ميكند كه البته اين يك مسئله ملي است، قسمت دوم اين است كه در آموزش و پرورش با منابع و فرصتها چكار مي توانيم انجام دهيم.
وي ابراز داشت: ما در وزارت آموزش و پرورش از قبل با توجه به موقعيت و امكانات خود، تمام تلاشمان را براي بهبود معيشت كارمندانمان انجام مي دهيم، اما 97 درصد از بودجه جاري وزارت آموزش و پرورش، صرف بودجه پرسنلي مي شود.
وي افزود: متاسفانه ما قدرت زيادي را براي انجام يك كار ويژه براي بهبود بودجه آموزش و پرورش انجام دهيم، تنها كاري كه مي توانيم در اين زمينه انجام دهيم اين است كه خروج از آموزش و پرورش را به صورت قانوني تسهيل كرده و از ورود به آموزش و پرورش را به صورت قانوني جلوگيري كنيم.
علي احمدي گفت: اگر بتوانيم هزينههاي پرسنلي كه صرف پرداخت حقوق و مزايا به حقالتدريسيها ميشود صرفه جويي كنيم مي توانيم به كارهاي مهمي دست بزنيم.
وي اظهار داشت: همچنان تاكيد براين داريم كه آموزش و پرورش كشور را سبك بالكرده و اگر كسي نميتواند حرفه معلمي را قبول داشته باشد و علاقهمند به حضور در نهادهاي ديگر است مي تواند به راحتي از آموزش و پرورش خارج شود.
وي تصريح كرد: تراكم نيرو در آموزش و پرورش بالا بوده و توزيع نامناسب نيرو نيز درد بعدي اين وزارت خانه است، به گونه اي كه براي برخي از مشاغل و استان ها با كمبود نيرو مواجه هستيم، اما در بعضي از شهرها بزرگ و كلان شهرها و در برخي از مقاطع تحصيلي با افزايش نيرو مواجه هستيم.
وي در خصوص عدم پذيرش دانشجو توسط دانشگاههاي تربيت معلم، ابراز داشت: از 4 سال قبل آموزش و پرورش قانوناً و طبق مصوب دولت مجاز به پذيرش هيچ نيرويي با كمتر از مدرك كارشناسي نيست، اين در حالي است كه اكثر مراكز تربيت معلم ما، دانشجويان را تنها تا مدرك كارداني تربيت ميكند، به همين دليل تصميم گرفته شده تا تغييري در روند پذيرش دانشجو در تربيت معلم صورت گيرد، به همين دليل از طريق شوراي انقلاب فرهنگي كارگروه 6 نفراي كه وزير آموزش و پرورش يكي از اعضاي آن است آماده بررسي اين مسئله است.
وي افزود: قانون اساسي كشور، آموزش عمومي را رايگان اعلام كرده است با اينكه مدارس غيرانتفاعي به كمك آموزش و پرورش دولتي آمده اند، تنها سهمي نزديك به 8 درصد از فعاليت هاي آموزشي را برعهده دارند، مقايسه هزينه آموزش و پرورش دولتي و آموزش و پرورش خصوصي قياس معالفارغ است، چرا كه آموزش و پروش غيرانتفاعي ما كتابدرسي، تربيت معلم، قوانين آموزشي و تسهيلات بانكي را بخشيده و از قبال آموزش و پرورش دولتي استفاده ميكند.
وزير آموزش و پرورش گفت: بخشنامه ساماندهي نيروي انساني، مشكلي ندارد بلكه نيازمند زمينه سازي مناسب است، در رابطه با مدارس زير 15 نفر بايد بگويم، كه در دولت اين قانون وجود دارد كه تنها مدارس زير 8 نفر بايد منحل شوند، اما با توجه به اينكه در مدارسي كه در مناطق دور افتاده وجود دارد، از معلمان چند پايه استفاده مي شود، اين طرح اعلام شد تا در مناطق مختلف مدارس را به يك مدرسه تبديل كرده تا هر معلم يك پايه را تدريس كند، كه بعد از بررسيهاي انجام شده، به دليل راه، اختلافات فرهنگي، قوميتي، حمل و نقل امكان تغيير اين طرح بر حسب منطقه وجود دارد.
وي در پايان اظهار داشت: پاداش معلمان در سال 86، 600 ميليارد تومان حساب شده كه به زودي به صورت نقدينگي كه از طريق سهام تامين خواهد شد، پرداخت مي شود.
يکشنبه 16 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]