واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سياست - دشواريهاي انتخابات براي اصولگرايان
سياست - دشواريهاي انتخابات براي اصولگرايان
محمدكاظم انبارلويي رئيس مركز سياسي حزب موتلفه اسلامي، آخرين تحليل و جمعبندي اين حزب از آرايش احزاب و جريانات سياسي در انتخابات دوره دهم رياستجمهوري را ارائه داد. وي در تحليل خود با تاكيد بر لزوم معرفي كانديداي واحد از سوي اصولگرايان در انتخابات آينده رياستجمهوري، تصريح كرده كه پيدا كردن ساز و كار و فرمول مناسب براي رسيدن به اين هدف دشوار است و در عين حال هنوز هيچ نشستي در درون اين جريان براي تبيين اين ساز و كار تشكيل نشده است.
نكته جالب توجه در سخنان انبارلويي آن است كه رئيس مركز سياسي موتلفه اسلامي و سردبير روزنامه راستگراي «رسالت» به مانند تمام رهبران اين حزب در ارائه تحليل خود پيرامون انتخابات آينده رياستجمهوري، نامي از محمود احمدينژاد رئيس دولت اصولگراي نهم نميبرد.
احتمالا به همين دليل هم است كه مسوولان موتلفه، رسيدن جناح راست به همگرايي در انتخابات آتي رياستجمهوري را به علت تفاوت اين انتخابات با انتخابات مجلس، دشوارتر نشان ميدهند تا راه آغاز هر گونه تصميم متفاوت و حاشيهاي در آينده را براي خود باز بگذارند.
اين در حالي است كه در طيف بنديهاي دروني موتلفه، انبارلويي همواره يكي از حاميان و طرفداران اصلي سياستهاي دولت نهم است كه اين مسئله از محتواي سرمقالههاي او در روزنامه «رسالت» نيز مشخص است اما گويا اين موضوع حاميانه به معناي حمايت از ادامه حضور «محمود احمدينژاد» در كاخ رياستجمهوري و در پايان دوره چهار ساله اول نيست.
اينگونه سخت است كه انبارلويي با تاكيد بر لزوم معرفي يك كانديداي واحد از سوي اصولگرايان در انتخابات، اذعان ميكند كه رسيدن به اين هدف بسيار سخت است. در انتخابات مجلس هشتم بيش از يك سال طول كشيد تا اصولگرايان به سازوكار (6+5) رسيدند، هماكنون نيز اين سازوكار ميتواند كارايي داشته باشد و يا ميتوان به سازوكاري جديد دست پيدا كرد با توجه به اينكه تفاوتهاي زيادي ميان انتخاباتهاي مجلس و رياست جمهوري وجود دارد، هنوز تصوري از چنين فرمولي ندارم؛ چراكه در انتخابات رياست جمهوري تنها در مورد يك فرد بايد به نتيجه رسيد، ولي در انتخابات مجلس با نزديك به 300 گزينه روبهرو هستيم و دست يافتن به همگرايي در اين انتخابات بسيار راحتتر از رسيدن به همگرايي در انتخابات رياست جمهوري است.
اين عضو شوراي مركزي حزب موتلفه با بيان اينكه چنين ساز وكار و فرمولي از نشستهاي ميان اصولگرايان اتخاذ خواهد شد، اظهار داشت: هر كسي در اين نشستها فرمولي ارائه خواهد داد و از مجموعه اين فرمولها ميتوان به ساز و كار و فرمول قطعي رسيد.
انبارلويي با اشاره به «تنوع و تكثر سياسي درون اصولگرايان» گفت: در جبهه اصولگرايان حداقل سه يا چهار بلوك سياسي وجود دارد؛ جبهه پيروان خط امام و رهبري كه حزب موتلفه اسلامي نيز درون آن قرار دارد، رايحه خوش خدمت، جريان ايثارگران و تحولخواهان و همچنين افرادي چون آقاي قاليباف يا آقاي محسن رضايي نيز يك عقبه تشكيلاتي دارند و همه اين موارد در اردوگاه اصولگرايان تعريف ميشوند و براي هر كدام دهها حزب و تشكل سياسي به عنوان طرفدار آنها قابل طرح است.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه نزديك 20 حزب درون جبهه پيروان خط امام و رهبري حامي اين جبهه هستند، ميتوان گفت كه تامين نظرات همه اين احزاب و احترام به همه اين ديدگاهها و استخراج يك فكر جمعي از نشستهاي ميان آنها همچنين رسيدن به عقلانيت جمعي، كار بسيار فشرده سياسي را ميطلبد.
اگر مردم به اصولگرايان راي ندهند؟
رئيس مركز سياسي حزب موتلفه اسلامي در گفتوگوي خود با ايسنا، پذيرفت كه رويبرگرداني مردم از جريان اصولگرا به علت مشكلات اقتصادي كاملا محتمل است: «ممكن است مردم روزي به اصولگرايان راي ندهند اما اين به معناي عدول از گفتمان خدمت و پيشرفت نيست بلكه به اين معناست كه اصلاحطلبان ميتوانند اين گفتمان را مديريت كنند.
انبارلويي تصريح كرد: ما نميتوانيم بگوييم مردم به حزب، گروه و يا رجل سياسي ـ مذهبي چك سفيدي دادند كه طي آن حزب و فرد هر كاري كه دلش ميخواهد، انجام دهد. داوري مردم در پاي صندوقهاي راي تجلي پيدا ميكند. استناد ما بايد بر اساس داوري نهايي مردم در پاي صندوقهاي راي باشد؛ چراكه ما نميتوانيم به مردم بگوييم كه چگونه فكر كنند.
سردبير روزنامه رسالت همچنين پيشبيني كرد كه انتخابات دهم همانند انتخابات نهم، انتخاباتي چندضلعي خواهد بود چنانچه آثار اين رقابت را از هم اكنون ميتوان در مواضع گروهها و جناحها مشاهده كرد.
وي دليل دو مرحلهاي شدن انتخابات رياست جمهوري نهم را، چندضلعي شدن رقابت در اين انتخابات دانست و اظهار كرد: رقابت در انتخابات نهم مصنوعي و صوري نبود. اين عضو شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي در بخش پاياني اين گفتوگو درباره رويكرد تشكل متبوعش در جريان انتخابات رياست جمهوري اظهار كرد: با توجه به اينكه حزب موتلفه اسلامي احدي از جبهه پيروان خط امام و رهبري و اين جبهه احدي از كل اصولگرايان است، گفتماني كه هماكنون در حزب و در جبهه وجود دارد، گفتمان تعامل براي رسيدن به وحدت و همگرايي است و ما همه اين اصل را پذيرفتهايم كه با مديريت چنين گفتماني به تصميمي برسيم كه تضيمنكننده وحدت ملي باشد. راضي نشدن مسوولان ارشد حزب موتلفه به حمايت صريح از «محمود احمدينژاد» در انتخابات آينده رياستجمهوري در حالياست كه حاميان رئيس دولت نهم تاكيد ميكنند: «تنها اين شخص احمدينژاد است كه ميتواند به عنوان كانديداي مورد اجماع تمام اصولگرايان زمينه ساز وحدت اين جريان باشد.»
يکشنبه 16 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 325]