واضح آرشیو وب فارسی:حيات: بزرگداشت روز قلم با يادي ازشهداي اهل قلم برگزار شد
تهران – حيات
به مناسبت 14 تير روز ملي قلم مراسم تجليل از اهالي قلم با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و جمعي از نويسندگان و شاعران برجسته ادب و هنر كشور ،با يادي ازشهداي اهل قلم ، شب گذشته در هتل لاله تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي حيات در اين مراسم ،محمد حسين صفارهرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با تبريك روز قلم گفت: در بزرگداشت اين روز ملي حضور در جمع صميمي اهالي قلم كافي است تا به صاحبان فرهنگ در سرزمين ادب پرورمان مباهات كنيم. خداوند را شاكريم كه موهبت بزرگ فرهنگ و ادب غني اسلامي و ايراني را در سرزمين مان به وديعه نهاده است. اميدوارم روزهاي خوش قلم به جان ما خوشتر آيد و مشكلات اهالي قلم را مرتفع سازيم و مهيا شويم تا حق قلم را آنچنان كه خداي آفريننده قلم بشارت داده، به جاي آوريم.
در ادامه اين مراسم محسن پرويز معاون وزير ارشاد و فرهنگ اسلامي با اشاره به اهميت قلم با توجه به آيات قرآن كريم گفت: حرمت اهالي قلم بسيار است و ما به عنوان خدمت گزاران اين قشر فرهنگ ساز در تلاش هستيم كه با انتشار آثار آنان زمينه هاي لازم را براي فعاليت هر چه بيشتر آنان فراهم سازيم.
وي افزود: يكي از كارهايي كه در اين دوره با پيگيري هاي مستمر وزارت ارشاد به انجام رسيده بحث اعطاي درجه هنري به داستان نويسان و شعراي فعال در اين عرصه است. خوشبختانه در دوره جديد 25 نفر از داستان نويسان و شعرا، موفق به دريافت درجه هنري از رتبه 1 تا 4 شدند. بزرگداشت روز قلم و همچنين روز شعر كه در پيش روست از ديگر كارهاي هرچند كوچك ولي مثبتي است كه در جهت ارج نهادن به مقام والاي صاحبان فرهنگ و هنر به انجام رسيده است.
همچنين در اين مراسم شهرياري نفر برگزيده كتاب سال در حوزه فلسفه، آيينه وند و محمدحسين ساكت از داوران كتاب برگزيده سال در ارتباط با حوزه فعاليت خود سخنان كوتاهي را بيان كردند.
به گزارش حيات در اين مراسم محمدرضا سرشار نايب رييس انجمن قلم با اشاره به چگونگي نام گذاري 14 تير به عنوان روز قلم گفت: شش سال پيش هيات مديره انجمن قلم با پيشنهادي به رييس جمهور وقت كه در آن زمان رياست سازمان كنفرانس اسلامي را نيز برعهده داشتند از وي خواستند تا اين روز را به عنوان روز بين المللي قلم در بين تمام كشورهاي اسلامي به ثبت برسانند كه متاسفانه با عدم پيگيري هاي وزير ارشاد و فرهنگ اسلامي وقت اين پيشنهاد به روز ملي قلم تقليل يافت. اما امروز ما در اين مراسم از رييس جمهور محترم مي خواهيم تا روز قلم را به عنوان يك روز بين المللي به ثبت برسانند و اين امر با وجود داشتن كمترين هزينه مالي پيامدهاي بسيارخوبي براي فرهنگ و ادب جهان اسلام خواهد داشت.
فيروز زنوزي جلالي نويسنده برگزيده كتاب فصل در حوزه ادبيات داستاني نيز در اين مراسم ضمن تبريك و تشكر از مسوولان امر بيان داشت: ادبيات داستاني ما از لحاظ ترجمه آثار نويسندگان به زبان هاي مختلف به خصوص در لبنان، عشق آباد و حلب بسيار فقير است و بايد در اين زمينه تلاش هاي بيشتري شود اما در دوسال گذشته فعاليت هاي وزارت ارشاد بسيار چشمگير بوده است. در زمينه نقد كتاب، داستان و رمان و همچنين انتخاب كتاب فصل و كتاب سال كارهايي انجام شده كه بسيار خلاقانه است در اين جا پيشنهاد انتخاب ناشر برگزيده را مطرح مي كنم كه اميدوارم با مساعدت مسوولان ناشر برگزيده فصل و سال هم داشته باشيم.
در پايان اين مراسم علي موسوي گرمارودي شاعر نامدار و هنرمند برجسته كشور با تقديم شعري به محضر با بركت اميرالمومنين علي (ع) گفت: ما همه خدمتگزار كلمه ايم و مولا علي (ع) پادشاه كلمه، اميدوارم كه بتوانيم حق كلمه را به جا آوريم.
پايان پيام
يکشنبه 16 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]