واضح آرشیو وب فارسی:مهر: جشنواره بزرگداشت سه علامه تبريزي در تبريز برگزار مي شود
تبريز - خبرگزاري مهر: رئيس موسسه تحقيقاتي علوم انساني و اسلامي سه علامه تبريزي وابسته به دانشگاه تبريز گفت: آبان ماه سالجاري جشنواره جايزه سه علامه تبريزي برگزار مي شود.
به گزارش خبرنگار مهر در تبريز ، ناصر فرشبافيان پيش از ظهر امروز در گفتگو با خبرنگاران گفت: در اين جشنواره آثار منتشر شده در خصوص انديشههاي فكري سه علامه برجسته تبريز شامل علامه اميني، علامه طباطبايي و علامه جعفري طي 10 سال گذشته بررسي و براي نفرات برتر جوايز نفيسي اهدا خواهد شد .
وي با بيان اينكه تاكنون سرمايه گذاري مناسبي براي معرفي انديشه ها و افكار سه علامه تبريزي صورت نگرفته است ، افزود: اين جشنواره اولين برنامه كلان فرهنگي در زمينه معرفي سه علامه بزرگ تبريزي است كه موسسه تحقيقاتي سه علامه برگزاري آن را به صورت دوسالانه و در محورهاي مختلف علمي پژوهشي پيش بيني كرده است.
مشاور رييس دانشگاه تبريز با بيان اينكه فراخوان شركت در اين جشنواره به زودي منتشر مي شود، افزود: با توجه به اينكه آبان ماه سال 87 مصادف با دهمين سالگرد ارتحال علامه جعفري است در اين جشنواره توجه ويژه اي به اين شخصيت علمي و فرهنگي جهان اسلام خواهد شد.
دكتر فرشبافيان با اشاره به نوآوري هاي فكري سه علامه بزرگ تبريزي افزود: با توجه به نامگذاري سال 87 به عنوان سال نوآوري و شكوفايي ، موسسه تحقيقاتي سه علامه تبريزي،امسال به نوآوري هاي علمي پژوهشي اين سه علامه بزرگ توجه ويژه¬اي خواهد كرد.
وي با دعوت از محققان و پژوهشگران حوزه علوم انساني و اسلامي براي معرفي نوآوري هاي علمي سه علامه تبريزي يادآور شد: موسسه تحقيقاتي سه علامه در اين ارتباط كميته مشتركي با عضويت نهادهاي فرهنگي تشكيل داده است كه در اين زمينه برنامه ريزي مي كنند.
دكتر فرشبافيان همچنين از آغاز فعاليت هاي بين المللي موسسه تحقيقاتي سه علامه تبريزي خبر داد و گفت: آبان ماه سالجاري كه مصادف با سالگرد ارتحال علامه طباطبايي نيز هست، همايشي در ارتباط با معرفي اين شخصيت بزرگ با همكاري اين موسسه و مشاركت رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در باكو برگزار خواهد شد.
وي به ضرورت معرفي بيشتر فعاليت هاي علمي و پژوهشي سه علامه بزرگ تبريزي به جهان اسلام اشاره كرد و گفت: با توجه به ترجمه گسترده كتب و آثار علامه طباطبايي در جمهوري آذربايجان توجه خاصي به اين شخصيت بزرگ وجود دارد و برگزاري اين همايش با توجه به اين موضوع در دستور كار قرار گرفته است.
مشاور رييس دانشگاه تبريز همچنين از ارتباط موسسسه تحقيقاتي سه علامه تبريزي با مركز اسلامي استانبول براي تبادل فعاليت هاي پژوهشي و علمي در حوزه علوم اسلامي و انساني به عنوان يكي ديگر از برنامه هاي اين موسسه براي گسترش ارتباطات بين المللي ياد كرد و گفت: اين موسسه ايجاد ارتباط، و تبادل انديشه ها و افكار در حوزه هاي علوم اسلامي و انساني با ديگر مراكز جهاني را در اولويت كاري خود دارد.
وي همچنين از تاسيس نخستين دفتر شوراي حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي شوراي عالي انقلاب فرهنگي در منطقه شمالغرب در اين موسسه خبر داد و گفت: به زودي چگونگي فعاليت اين دفتر در نشستي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي بررسي مي شود.
مشاور رئيس دانشگاه تبريز هدفمند كردن فعاليت هاي موسسه تحقيقاتي سه علامه تبريزي را از جمله برنامه هاي اين موسسه عنوان كرد و گفت: شوراي پژوهشي موسسه با تدوين برنامه هاي سالانه، فعاليت هاي علمي پژوهشي صورت گرفته در اين موسسه را هدفمند كرده كه اين امر در نتيجه بخشي فعاليت ها بسيار موثر خواهد بود.
دكتر فرشبافيان از تشكيل دو گروه جديد تخصصي نظريه پردازي علوم تربيتي و روانشناسي و علوم قرآني و حديث در موسسه تحقيقاتي سه علامه تبريزي خبر داد و گفت: هم اكنون 3 گروه تخصصي نظريه پردازي شامل فلسفه و كلام، فقه و حقوق و ادبيات و عرفان در اين موسسه فعال است كه در شوراي تخصصي اين گروه ها اساتيد دانشگاه تبريز و منطقه شركت دارند.
عضو هيئت علمي دانشگاه تبريز از ارتقاي درجه مجله "علامه " وابسته به موسسه تحقيقاتي سه علامه تبريزي به مرتبه علمي پژوهشي خبر داد و گفـت: يكي از برنامه هاي جديد موسسه براي اين پنج گروه تخصصي انتشار ويژه نامه هاي تخصصي از طريق مجله علامه است و با توجه به اينكه دانشگاه هاي منطقه چاپ مقالات اساتيد دانشگاه را در اين مجله در ارتقاي درجه اعضاي هيئت علمي در نظر خواهند گرفت استقبال خوبي از اين ويژه نامه ها و مجله علامه مي شود.
وي به راه اندازي سايت موسسه تحقيقاتي سه علامه تبريزي به آدرس :WWW.SEHALLMEH.IR نيز اشاره كرد و گفت: در اين سايت آخرين فعاليت هاي علمي ، پژوهشي موسسه ، محتواي نشريه علامه و چكيده و مقدمات كتب منتشره موسسه قرار مي گيرد.
وي همچنين از برگزاري شش كارگاه روش تحقيق براي اساتيد، دانشجويان و طلاب با همكاري معاونت اساتيد نهاد نمايندگي رهبري طي سال 87 را از ديگر برنامه هاي موسسه تحقيقاتي سه علامه تبريزي برشمرد و گفت: اخيرا مقام معظم رهبري در سالروز ارتحال حضرت امام راحل بر ضرورت انجام كار پژوهشي در خصوص وصيتنامه حضرت امام (ره) اشاره داشتند كه شوراي پژوهشي موسسه برنامه هايي را در اين خصوص در حال تدوين دارد كه اساتيد و محققان مي توانند آثار خود را تا اول مهرماه سالجاري به اين موسسه ارسال دارند.
مشاور رئيس دانشگاه تبريز همچنين به آغاز فعاليت واحد تحقيقات دانشجويي و طلاب در موسسه تحقيقاتي سه علامه تبريزي اشاره كرد و گفت: اين موسسه با تشكيل اين واحد و برگزاري جلسات سخنراني ويژه و انتشار مقالات آنان در قالب ويژه نامه گسترش فعاليتهاي علمي پژوهشي در ميان دانشجويان و طلاب در زمينه علوم اسلامي و انساني را در دستور كار خود دارد.
يکشنبه 16 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 331]