تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند از نادانان پيمان نگرفته كه دانش بياموزند، تا آنكه از عالمان پيمان گرفته كه به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851148460




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در گردهمايي اهالي قلم:قلم را بايد آن‌چنان كه خداوند فرموده‌است حق‌گذار باشيم


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در گردهمايي اهالي قلم:قلم را بايد آن‌چنان كه خداوند فرموده‌است حق‌گذار باشيم
گروه ادب: صفار هرندي در گردهمايي اهالي قلم كه شب گذشته 15 تير به همت مؤسسه خانه كتاب در هتل لاله برگزارشد گفت: اميدوارم روزهاي خوش قلم در آينده خوش‌تر باشد و حق قلم را آن‌گونه كه خداوند متعال فرموده بگذاريم.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) روز قلم همواره بهانه‌اي بوده است تا بسياري از اهالي آن را گرد هم آورد و به آنان كه در راه قلم كوشيده‌اند يادآوري كند كه هنوز در غبار تلخ فراموشي فرونرفته‌اند.

شب گذشته نيز مؤسسه خانه كتاب براي نخستين‌بار با مراسمي توانست بسياري از چهره‌هاي اين حوزه را گرد هم آورد؛ هرچند كه اكثر چهره‌هاي شب گذشته همان چهره‌هاي هميشگي بودند كه همواره در محافل و مجالس اين‌چنيني حضور دارند و كمتر در بين آنان افرادي كه نسل امروز تنها نام آن‌ها را از آثارشان شنيده‌اند ديده شدند، اما همين حركت هم، گام كوچكي براي پاسداشت از زحمات مؤلفان، ناشران و نويسندگان بود.

«محمدحسين صفارهرندي» به عنوان متولي اصلي فرهنگ كشور در اين مراسم با سخناني كوتاه حضور خود را سپاسگزاري از اهالي قلم دانست و بيان كرد: اميدوارم بتوانيم مشكلات اهالي قلم را به اتفاق هم مرتفع و بسياري از كارهاي ناتمام را تمام كنيم.

او با اشاره به ‌اين‌كه در جشن سي‌سالگي انقلاب اسلامي اهالي قلم پررنگ‌تر از گذشته حضور خواهند داشت اظهاركرد: امسال بايد بهانه‌اي باشد كه آن‌چه را در حق پديده انقلاب اسلامي كه باعث رونق قلم شده را به جا آوريم تا كارهاي درخور نام انقلاب اين ملت پديدآيد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: زماني ‌كه صاحبان آثار پربركت در حوزه ادب اين سرزمين را در كنار هم مي‌بينيم پي‌مي‌بريم كه فرهنگ كشور ما در دامان خود چه چهره‌هايي را پرورده، بايد خدا را بابت اين موهبت بزرگ شكر كنيم.

صفارهرندي در پايان گفت: اگر روز قلم هيچ اثر ديگري نداشت جز اين‌كه شمع جمع اهالي فرهنگ شود براي بزرگداشت اين روز كافي بود.

هرچه در باب قلم بگوييم كمتر از آن است كه خداوند متعال در قرآن كريم فرموده است

«محسن پرويز» معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين مراسم با اشاره به جايگاه قلم در قرآن كريم تصريح كرد: هرچه در باب قلم بگوييم كمتر از آن است كه خداوند متعال در قرآن كريم فرموده است، اما تلاش‌هايي بر عهده مسئولان است تا ضمن نگه‌‌داشتن حرمت اهالي قلم به چاپ آثار اهالي آنان دست بزنند.

پرويز از اعطاي نشان هنري به 25 تن از شاعران خبر داد و گفت: به‌منظور ارج نهادن به اهالي قلم، تاكنون 25 تن از شاعران، درجه هنري كه رتبه‌هاي يك تا چهار را شامل مي‌شود دريافت كرده‌اند. اين اعطاي درجه هنري همچنان ادامه خواهدداشت تا با اين كار شايد جبران مافات شده و زحمات اهالي قلم ارج نهاده‌شود.

او با اشاره به اين‌كه حسن برگزاري چنين جلساتي ديدار با اهالي قلم و اصحاب فرهنگ و انديشه است افزود: اين فرصتي است كه اهالي قلم با يكديگر ديدار كنند و از احوال هم مطلع شوند. براي بزرگداشت روز قلم تنها نبايد يك وزارتخانه يا سازمان حمايت كند و بايد در روزهاي مربوط به شعر و ادب و قلم، شاهد فعاليت‌هاي بيشتر نهادها باشيم.

معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در پايان اظهار كرد: يكي از اقداماتي كه مؤسسات فرهنگي مرتبط بايد انجام دهند مجتمع كردن فعاليت‌ها در اين روزها براي انعكاس بهتر است و اصحاب رسانه نيز بايد در اين زمينه اين مؤسسات را ياري دهند.

ضرورت تعيين روز جهاني قلم در كشورهاي اسلامي

در ادامه «محمدرضا سرشار» با پيشنهاد روز 14 تير به عنوان روز جهاني قلم در كشورهاي اسلامي افزود: 6 سال پيش به رئيس‌جمهور وقت كه آن زمان رئيس كنفرانس اسلامي بود، پيشنهاد دادم با استفاده از موقعيت منحصر به فردشان روزي را به نام روز بين‌المللي قلم در جهان اسلام در سازمان كنفرانس اسلامي به تصويب برسانند تا همه‌ساله اين روز در تمام كشورهاي اسلامي جشن گرفته شود.

سرشار تأكيد كرد: از جمله پيشنهاد شد در كشوري كه ميزبان سران كشورهاي عضو كنفرانس اسلامي است اجلاسي هم از اهالي قلم كشورهاي اسلامي تشكيل شود تا در آن مسائل خودشان را مطرح كنند.

به گفته سرشار، اين پيشنهاد از طرف وزارت ارشاد به شوراي فرهنگ عمومي ارجاع داده شد و روز قلم به روزي ملي تقليل پيدا كرد.

او با ارائه مجدد ‌پيشنهاد خود اظهار كرد: هرچند آقاي احمدي‌نژاد رياست سازمان كنفرانس اسلامي و موقعيت ويژه رئيس‌جمهور قبل را ندارند، اما پيشنهاد مي‌كنيم اين موضوع را در اجلاس كنفرانس اسلامي به تصويب برسانند.

سرشار اطمينان داد كه كشورهاي اسلامي از اين موضوع استقبال مي‌كنند.

سپس حجت‌الاسلام و المسلمين شهرياري نفر اول بيست و پنجمين دوره كتاب سال در حوزه فلسفه در اين مراسم با سخناني كوتاه بيان كرد: بدون ترديد بزرگ‌ترين آرمان فيلسوفان كشف غنا از ماهيت اخلاق است. اگر بخواهيم براي مفهوم اخير معنايي ارائه دهيم يكي از بزرگترين رسالت فيلسوفان به انجام رساندن اخلاق خواهدبود.

او ادامه داد: رفع فقر از جمله نيازهاي جسماني انسان است، اما بعد اصلي نياز انسان جنبه روحاني اوست و قرآن كريم وقتي از تدبير «زكي» استفاده مي‌كند، معني پاكي درون را در مقابل سلامت جسم مطرح مي‌كند. انسان نيازمند ارتباط با ديگران است و در محيط بيروني است كه انسان به كرامت شخصي و ايثار راه پيدا مي‌كند.

«صادق آيينه‌وند» استاد تاريخ دانشگاه تهران و از برگزيدگان چهارمين دوره كتاب فصل در اين مراسم به جملاتي كوتاه بسنده كرد و افزود: قدرت واقعي در قلم است. فضيلت مشخصه دانايان محسوب مي‌شود و رأس همه اين فضيلت‌ها دانش است.

ناشر برگزيده در روز قلم انتخاب شود

«فيروز زنوزي جلالي» كه در چهارمين دوره كتاب فصل با رمان «قاعده بازي» به عنوان برگزيده انتخاب شده بود با پيشنهادي درباره انتخاب ناشر برگزيده در روز قلم تأكيد كرد: وزارت ارشاد در سال‌هاي گذشته كارهاي چشمگيري در حوزه نشر انجام داده است، اما انتخاب ناشر برگزيده در روز قلم مي‌تواند تا حد زيادي از كتاب‌سازي جلوگيري كرده و آثار را به سمت خلاقيت پيش ببرد.

او با انتقاد از ادبيات داستاني در دهه‌هاي اخير اظهار كرد: بعد از گذشت سه‌دهه در ادبيات داستاني ناگفته‌هاي زيادي داريم و مواد خام زياد است و بايد براي استخراج اين مواد خام تلاش‌هايي صورت گيرد.

اهالي قلم به صنف نياز دارند

در ادامه «محسن هجري» عضو انجمن نويسندگان كودك و نوجوان با اشاره به اين‌كه اهل قلم نياز به يك صنف و تشكل دارند افزود: كار اهل قلم توليد انديشه است و اين افراد به نوعي خدمات فكري را به جامعه ارائه مي‌كنند، اما براي اين افراد صنف و تشكل ويژه‌اي وجود ندارد و يكي از يادگارهاي اين دوره از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مي‌تواند تشكيل يك صنف براي اين گروه باشد.

او افزود: با تشكيل اين صنف حدود و ظهور اهالي قلم مشخص و منافع اين صنف پاسداري مي‌شود.

روز تاريخ نامگذاري شود

«محمدحسين ساكت» يكي از داوران كتاب سال با ارائه چند پيشنهاد به مسئولان فرهنگي تصريح كرد: دولت بايد از اهالي قلم حمايت‌هاي بي‌دريغي را انجام و بيمه خاصي را به اين افراد اختصاص دهد تا زماني كه پير و فرسوده شدند از اين بيمه استفاده كنند.

او با پيشنهاد روز تاريخ، قطعه‌اي ويژه در بهشت زهرا براي اهالي قلم و جايگاه اقامتي ويژه براي اهل قلم گفت: پيشنهاد مي‌كنم روز تولد بيهقي به عنوان روز تاريخ نامگذاري شود و قطعه‌اي ويژه در بهشت زهرا به دو قطعه هنرمندان و اهالي قلم اختصاص يابد تا يادواره‌اي باشد از كساني كه بعد از 120 سال به رحمت خداوند رفتند.

اين استاد دانشگاه تهران با ضروري دانستن توجه بيشتر به كتاب‌هاي حقوقي گفت: كتاب‌هاي حقوقي مورد بي‌مهري قرار گرفته‌اند و كتاب سال حقوقي بايد با همكاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با همكاري نمايندگان ناشران و اهالي قلم برگزار شود.

در پايان اين مراسم «علي موسوي گرمارودي»، «حسين اسرافيلي» و «پرويز بيگي حبيب‌آبادي» به خواندن اشعاري درباره حضرت علي (ع) پرداختند.
 يکشنبه 16 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن