واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: «مشعلدار هدايت»؛ ويژهنامه اينترنتي شهادت امام هادي(ع)
گروه وبلاگ و IT: پايگاه اطلاعرساني تبيان ويژهنامه اينترنتي «مشعلدار هدايت» را به مناسبت شهادت امام هادي(ع) منتشر كردهاست.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، ويژهنامه اينترنتي «مشعلدار هدايت» شامل بخشهايي چون اوضاع سياسي زمان امام هادي(ع)، احضار امام هادي(ع) به سامرا، برخوردهاي متوكل با امام هادي(ع)، استفتائات متوكل از امام هادي(ع)، منحرفان از خط امامت است.
از ديگر بخشهاي اين ويژهنامه اينترنتي حكمت اختلاف معجزات پيامبران، منظومه احساس، در محضر بزرگان(سخنراني)، ماتمسرا(مرثيهسرايي)، امام هادي(ع)؛ مشعلدار هدايت، ويژهنامه سالهاي گذشته، تصاوير ويژه و محافظ صفحه(Screensaver)، هستند.
در بخشهايي از «اوضاع سياسي زمان امام هادي(ع)» آمدهاست: «به گواهي تاريخ امام هادي(ع)، با زيركي و دقت نظر الهي خود نه تنها توانست از كمند حيلهها در امان بماند، بلكه با سكونت در سامرا، علاوه بر خنثي كردن تبليغات اطرافيان خليفه و نيز با گرفتن فرصت هرگونه بهانهجويي از شخص خليفه، توانست در ادامه فعاليتهاي امام جواد(ع)، شبكه ارتباطي وكالت را بيش از گذشته ساماندهي، تثبيت و تقويت كند و از طريق بسط تشيع به شيوه مكاتبهاي، موجبات آشنايي شيعيان را با شرايطي آتي، خصوصاً شرايط غيبت امام معصوم، فراهم آورد.»
در بخشهايي از «احضار امام هادي(ع) به سامرا» نوشته شدهاست: «متوكل در بحبوحه سختگيريهايي كه نسبت به علويان در مدينه داشت به ياد امام هادي(ع) افتاد و دستور داد آن حضرت را در مدينه بازداشت كنند و به سامرا بياورند. بدين ترتيب ميتوانست آمد و شدهاي مردم با امام هادي(ع) را از نزديك تحت نظر در آورد. اين همان سياست مأمون بود كه پيشتر درباره امام رضا(ع) اعمال شد و البته ظاهر آن در زمان مأمون آراستهتر بود.»
در بخش ديگري با عنوان «برخوردهاي متوكل با امام هادي(ع)» آمدهاست: «امام هادي(عليه السلام) در مدت اقامت اجبارياش در سامرا، به ظاهر زندگي آرامي داشت، و متوكل ميخواست ضمن نظارتهاي كلي و تحت كنترل گرفتن، وي را در نقش يكي از درباريان درآورده و از ابهت و عظمت آن بزرگوار در چشم مردم بكاهد.»
در بخش «استفتائات متوكل از امام هادي(ع)» نيز عنوان شدهاست: «متوكل كاتب و نويسندهاي نصراني داشت كه به او بسيار احترام ميگذاشت و به خاطر علاقهاي كه به او داشت او را با كنيه(ابو نوح) صدا ميزد. عدهاي از كاتبان و نويسندگان كاخ اين عمل را نادرست خوانده و گفتند: جايز نيست كافر را با كنيه صدا بزنيم. متوكل از فقها استفتاء كرد و نتيجه منجر به دو نظر شد: گروهي آن را جايز دانستند و گروهي منع كردند. متوكل ناچار از امام هادي(ع) استفتاء كرد و ماجرا را نوشت.»
بخش ديگر اين ويژهنامه اينترنتي به معرفي «منحرفان از خط امامت» پرداخته زيرا در زمان امام هادي(ع) افراد و گروههاي فرصتطلب با ادعاهاي دروغين و نشر مطالب بي اساس سعي در ايجاد اختلاف ميان مسلمانان و گمراه كردن آنان داشتند، كه ميتوان به فرقه «غُلات» كه سران آن علي بن حسكه قمي، محمد بن نصير نميري، حسن بن محمد معروف به ابن بابا قمي، فارس بن حاتم قزويني و قاسم بن يقطين قمي اشاره كرد.
در بخش ديگر اين ويژهنامه اينترنتي با عنوان «در محضر بزرگان» امكان دانلود سخنرانيهايي با موضوع «اهميت سكوت»، «برترين اعمال»، «شرح حديثي در باب فقر»، «معناي توكل و فضائل نماز شب» و «مواعظي در باب نماز» فراهم شدهاست.
ويژهنامه اينترنتي شهادت امام هادي(ع) را اينجا ببينيد!
يکشنبه 16 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]