واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: اخلاق در فضاي سايبر/ 21مدير پايگاه وبلاگنويسان ارزشي:ورود اخلاق به فضاي مجازي مستلزم فرهنگسازي است
گروه وبلاگ و IT: مدير پايگاه وبلاگنويسان ارزشي با اشاره به قانونمند نبودن فضاي مجازي، گفت: مهمترين ويژگي فضاي مجازي تكثرگرايي و قانونمند نبودن آن است به همين دليل براي از بين بردن نقايص اخلاقي اين فضا مانند هك و كپي رايت بايد كار فرهنگي انجام داد و وضع قانون مؤثر نيست.
«علي كريمي»، مدير پايگاه وبلاگنويسان ارزشي در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، درباره مفهوم اخلاق در فضاي مجازي گفت: اخلاق يك مفهوم مطلق بوده و قابل تغيير نيست بدين معني كه در هر ظرفي كه قرار گرفت به شكل آن ظرف دربيآيد، يعني يك مفهوم ثابت است و در هر فضايي كه قرار بگيرد شكل خود را حفظ ميكند.
وي در ادامه افزود: اما كاركرد اخلاق در فضاي سايبر متفاوت است براي مثال در مدرسه يكسري مصاديق دارد، مثل سر وقت در مدرسه حاضر شدن، حفظ نظم، حفظ پاكيزگي و بهداشت و غيره و اين مصاديق بالطبع در فضاي مجازي تغيير ميكند.
كريمي با اشاره به اينكه كپي رايت، هك، تغيير جنسيت و غيره نيز از مصاديق نقض اخلاق در فضاي سايبر هستند، اظهار كرد: طبيعي است كه هر فضايي يكسري اصول و قوانيني حاكم است كه كنترلكننده است و فرد را ملزم ميكند اصولي را رعايت كند، اما تا زمانيكه اخلاق نباشد نميتواند مؤثر باشد.
مدير پايگاه وبلاگنويسان ارزشي با بيان اينكه اخلاق بازدارنده افراد از انجام برخي كارها و تشويق كننده به انجام برخي امور ديگر است، عنوان كرد: به نظر من چون جامعه ما يك جامعه اسلامي بوده و به بركت دين اخلاقمدار است، فضاي مجازي ايران بسيار فضاي خوبي است، اما هميشه در بهترين حالت هم كارشكنيهايي انجام ميشود و در فضاي مجازي امروزي ايران هم افرادي به دنبال مطامع شخصي خودشان هستند.
كريمي در رابطه با كپي رايت در فضاي مجازي تصريح كرد: ما بايد بيآئيم مكانهايي را براي توليد محتوا ديني در فضاي مجازي داشته باشيم زيرا سايتها و وبلاگها به اين نكته توجه نميكنند كه استفاده از محتواهاي توليد شده توسط ديگران بايد با ذكر منبع انجام شود.
وي يادآور شد: براي از بين بردن كپي رايت در فضاي مجازي بايد كار فرهنگي شود و با وضع قوانين مختلف نميتوان اين پديده را در فضاي مجازي كمرنگ كرد، زيرا يكي از ويژگيهاي فضاي مجازي تكثرگرايي و قانونناپذير بودن است.
كريمي افزود: در ايران تعداد وبلاگها بسيار زياد است و به همين دليل بيشتر كپي رايتها در اين محيط انجام ميشود و وبلاگها مانند سايتها نيستند و از قانون خاصي پيروي نميكنند و خودشان را ملزم به رعايت قوانين نميدانند چون بيشتر بلاگران را قشر جوان تشكيل ميدهند كه دوست ندارند محدود باشند و به همين دليل به اينترنت روي آوردهاند.
مدير پايگاه وبلاگنويسان ارزشي درباره هك عنوان كرد: هك سفيد در فضاي مجازي بايد توسط كساني انجام شود كه تخصص اين كار را دارند ولي متأسفانه هك در بين كاربران جوان رايج شده، و بايد به اين نكته توجه كرد كه مصاديق هك در ايران و كشورهاي خارجي متفاوت است.
وي ادامه داد: براي مثال هك در كشورهاي خارجي به عنوان يك شغل بوده و براي كسب درآمد و انگيزههاي مالي انجام ميشود اما در ايران بيشتر براي قدرتنمايي و بازي انجام ميگيرد.
كريمي با تأكيد بر اينكه هك جرم نيست، اظهار كرد: هك به سه دسته سفيد، خاكستري و سياه تقسيم ميشود و هكرهاي سفيد جرمي را مرتكب نميشوند، بلكه هكرهايي كه با انگيزههاي شخصي به سايت ادارههاي دولتي حمله كرده و آنها را هك ميكنند، مجرم هستند.
مدير پايگاه وبلاگنويسان ارزشي خاطر نشان كرد: حتي در هك هم بايد قوانيني تعريف شود، چون در دو سال گذشته مرسوم شده كه دعوت ميكنند از كاربران براي هك كردن سايتهاي مخالف، بايد تعريف شود كه «مخالف» يعني چه؟ مخالف با راه و روش ما يا مخالف با اعتقادات ما!
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]