تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815601104




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دكتر احتشامي:نوگرايي شيعي براي مشكلات بشري پاسخ دارد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: دكتر احتشامي:نوگرايي شيعي براي مشكلات بشري پاسخ دارد
رئيس دانشكده روابط بين‌الملل دانشگاه دورهام در همايش "فقه شيعه و چالشهاي قرن بيست و يك" كه در اين دانشگاه برگزار شد تأكيد كرد: ديدگاه شيعي مي‌تواند با يك نوگرايي چهره مثبت و شايسته‌اي از اسلام در جهان به نمايش بگذارد و راه‌حلهاي مناسبي براي مشكلات بين‌المللي مطرح كند.

به گزارش خبرگزاري مهر، در برگزاري اين همايش تخصصي، علاوه بر دانشكده روابط بين الملل دانشگاه دورهام به عنوان ميزبان همايش، حوزه علميه قم، مركز اسلامي انگليس و رايزني فرهنگي سفارت ايران در لندن نيز با مركز ايران شناسي و مطالعات شيعي دانشگاه دورهام همكاري داشتند.

دكتر "انوشيروان احتشامي" رييس دانشكده روابط بين الملل دانشگاه دورهام در مراسم افتتاحيه، ضمن تشكر از دست‌اندركاران برگزاري اين همايش، توجه به ديدگاههاي فقهاي شيعه را در برخورد با مسائل روز مهم ارزيابي كرد.

وي همچنين با اشاره به حضور علما و محققان شيعي ايران و انگلستان در اين همايش و ارائه مقالات علمي در مورد نوآوري‌هاي فقه شيعه پس از انقلاب اسلامي، بر ضرورت طرح ديدگاههاي شيعي و نقش آن در حل مسايل روز تأكيد كرد.

احتشامي افزود: در شرايطي كه امروز در دنيا توسط برخي كشورها سعي مي‌شود تصوير نادرستي از اسلام ارائه شود، بسيار خوشحاليم كه ديدگاه شيعي مي‌تواند با زدودن اين تصاوير منفي واقعيات انساني و چهره مثبت و شايسته‌اي از اسلام در جهان به نمايش بگذارد و راه‌حلهاي مناسبي براي مشكلات بين المللي مطرح كند.

رئيس دانشكده روابط بين‌الملل دانشگاه دورهام اظهار داشت: امروز حوزه‌هاي علميه شيعه مكان بسيار مناسبي براي فراگرفتن دانش و آشنايي با تجارب علمي طولاني علماي مسلمان و منبعي ارزشمند براي تحقيقات اسلامي است.

حجت‌الاسلام "معزي" رييس مركز اسلامي انگليس نيز طي سخناني در اين همايش برخي نو آوري‌هاي فقه شيعه و اهميت آن در حل مسائل و مشكلات اجتماعي را تشريح كرد.

وي با تأكيد بر ضرورت يافتن راه‌حل هاي نوين براي مواجهه مناسب با مشكلات و چالشهاي مختلف سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اخلاقي عصر حاضر گفت: فقه شيعه فقهي زنده و پويا است و فقها و انديشمندان شيعه همواره به فكر زنده و به‌روز نگاه داشتن روح تعاليم اسلام بوده‌اند.

در ادامه اين همايش "رابرت گليو"از دانشگاه "اگزتر"انگلستان مقاله خود را با عنوان "اخلاق وتفسير در نظريه حقوقي اسلامي"ارائه داد.

وي در سخنان خود به بيان اهميت درك آيات قرآن و ضرورت توجه به جنبه‌هاي مختلف آن در استفاده از منابع اسلامي از جمله روايات و احاديث در زندگي اجتماعي پرداخت.

حجت‌الاسلام دكتر"محمد علي شمالي" عضو هيئت علمي موسسه امام خميني (ره ) قم، هم در اين همايش به رويكردهاي اخلاقي و فطري در فقه شيعي پرداخت و با ذكر نمونه‌اي از اهميت توجه به حقوق انسان، حيوان و حتي مردگان در فقه شيعه ، گوشه‌هايي از فرآيند حفظ و ارتقاي كرامت و حرمت انساني را در فقه اسلامي تشريح كرد.

دكتر"رابرت سانگ" از دانشگاه دورهام نيزدر مقاله‌اي با عنوان "ريشه‌هاي اخلاق زيستي درمسيحيت" به بررسي ريشه اخلاق در مسيحيت به عنوان يكي از اديان الهي پرداخت.

حجت‌الاسلام دكتر "حيدري" از ديگر سخنرانان اولين روز اين همايش، در زمينه موضوع تغيير جنسيت براي بيماراني كه نياز به اين كار دارند سخنراني كرد.

وي در اين زمينه به طرح و تبيين ديدگاهها و فتاواي چندتن از علما و مراجع سرشناس پرداخت.

در جلسه بعدازظهر همايش نيز مقاله "محمدمهدي موحد ابطحي" با عنوان "رويكرد روش شناسانه به تصميم گيريهاي قضايي درمساله تلقيح مصنوعي" در غياب وي توسط دكتر گليو ارائه شد.

آنگاه دكتر"ريچارد گون" مقاله خود را با عنوان "كنكاش برمساله استفاده از حيوانات در بهداشت مدرن" كه در آن به بحث در زمينه رابطه سنتها و مذهب در مصر پرداخته بود، ارائه كرد.

حجت الاسلام دكتر"مختاري" دبير علمي اين همايش و از فارغ‌التحصيلان دانشگاه دورهام نيز با اشاره به برنامه‌ريزي گسترده براي برگزاري اين همايش اظهارداشت: متأسفانه مكتب درخشان و انسان ساز شيعه در جهان به‌خوبي معرفي نشده است و اين همايش با بهره‌گيري از ديدگاههاي علما و مراجع شيعه به‌ويژه مقام معظم رهبري در خصوص نوآوري و شكوفايي در فقه شيعه و با هدف كمك به رفع اين نقيصه برگزار شد.

از جمله نكات قابل توجه در اين همايش حضور فعال چند تن از علما و محققان روحاني از قم بود كه مورد توجه شركت كنندگان قرار گرفت.

در روز دوم اين همايش نيز مقالات از جمله زنان در فقه اسلام شيعي: دكتر عبدالحسن حقاني،نقش مادران عاريه(جانشين) درحقوق اسلام شيعي: دكتر غلامرضا رييسيان،پيشرفتهاي حقوقي در مساله حضانت فرزند: دكتر محمد باقر انصاري، تلقيح مصنوعي وجواز بهره برداري از مادرعاريه(جانشين):حجت الاسلام سيد محمد رضوي،شبيه سازي درفقه اسلام شيعي : دكتر حبيب الله عظيمي ومباني فلسفي حقوقي شيعه در مساله شبيه سازي انسان: دكتر محمد قاري سيد فاطمي ارايه شدند.
 شنبه 15 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 878]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن