واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نوذري: روابط با عراق مثبت است و نسبت به توسعه همكاريها اميدواريم
به گزارش خبرنگار ايرنا ، مهندس غلامحسين نوذري روز شنبه در نشست مطبوعاتي ضمن اشاره به احتمال حضور شركتهاي ايراني در احداث پالايشگاهي در جنوب عراق ، برمثبت بودن روابط ايران وعراق تاكيد كرد.
وي در خصوص تهديدهاي رژيم صهيونيستي براي حمله به ايران گفت: ايران كشور بزرگي است و اين تهديدها فقط تبليغات و جوسازي و شبيه جوك است.
وزير نفت تاكيد كرد، كشور ايران به اندازهاي بزرگ است كه هيچ كشوري جرات كوچكترين حملهاي به ايران را در ذهن نخواهد داشت و هرگونه حملهاي به ايران به طور قطع با يك پاسخ سخت و غيرقابل تصور مواجه خواهد شد.
نوذري با اشاره به اينكه اين موضع هر ايراني است و اعتقاد ملت ايران برهمين است ، افزود: زدن يك كلمه حرف بهاي نفت را ۱۰تا ۱۵دلار در هر بشكه تغيير ميدهد و اگر حملهاي صورت گيرد، قيمت نفت قابل پيش بيني نيست وي امنيت تنگه هرمز را به عهده كشورهاي منطقه دانست و تاكيد كرد، ايران به عنوان يك كشور قدرتمند منطقه در تامين امنيت آن نقش اساسي دارد.
وزير نفت در خصوص ارايه لايحه متمم واردات بنزين ضمن بيان اينكه رقم آن هنوز مشخص نيست و ارقامي كه گفته ميشود پيش بيني است ، گفت: بايد وضعيت بازار را ارزيابي و سپس تصميمگيري كنيم و هنوز رقم اين لايحه مشخص نيست.
نوذري باتاكيد براينكه براي واردات بنزين هيچ مشكلي نداريم و قادر به تامين نياز كشور هستيم، در خصوص احتمال قطع عرضه بنزين به كشور از سوي عرضهكنندگان بينالمللي گفت: در بازار آزاد تجارت هيچ وقت چنين اتفاقي نخواهد افتاد و بنزين كافي براي واردات وجود دارد .
وي در خصوص اينكه پيش از اين اظهار داشتهايد در مدت ۴۸ساعت قادر به تامين بنزين مورد نياز كشور هستند ، اين امر آيا با كاهش سهميههاي بنزين محقق خواهد شد، گفت: خير. مطالعات طرح ويژهاي كه بيشتر كارهاي آزمايشگاهي بوده ، تمام شده و بخش عمده اين طرح توليد بنزين است.
نودري در پاسخ به اين سوال كه صحبت از حذف سهميه بندي بنزين از ابتداي مهر ماه امسال مطرح شده است، گفت: برنامه وزارت نفت ادامه فعاليت كنوني است. سهميه بنزين خودروهاي شخصي و عمومي را به همين صورت تحويل دهيم ، مگر اينكه بنزين در طرح حذف يارانهها در اولويت قرار گيرد.
وي افزود: در كارگروه حذف يارانه انرژي بحثهاي كارشناسي زيادي انجام شده است و احتمالا با بحث هدفمندكردن يارانههاي انرژي اين كار شروع خواهد شد . اين كه اولويت به چه صورت باشد ، در دستور كار و بررسي است.
وزير نفت در پاسخ به اين سوال كه به نظر ميرسد اجراي طرح كارت هوشمند گازوئيل با پيشرفت و موفقيت رو به رو نيست، گفت: براي حدود ۲۵۰۰جايگاه بايد امكانات استفاده از كارت هوشمند گازوئيل نصب شود . در رابطه با صدور كارت براي كاميونداران و كساني كه از سوخت گازوئيل استفاده ميكنند، كارتها صادر و پست شده است و نوعا به دست دارندگان خودرو رسيده است.
به گفته وي،تلاش اين است ابتدا جايگاههايي كه در استانهاي مرزي واقع هستند ،در اولويت نصب تجهيزات قرار گيرند و در هر جايگاهي كه تجهيزات و سيستمها نصب شود، تحويل گازوئيل با كارت صورت خواهد گرفت.
وي بااشاره به اينكه در حال حاضر كارت ويژه عرضه گازوئيل در جايگاه ها وجود دارد ، ابراز اميدواري كرد تا اواخر تيرماه امسال بخش عمدهاي از كشور تحت پوشش طرح عرضه گازوئيل با كارت هوشمند سوخت قرار گيرد.
وزيرنفت در خصوص مذاكرات صورت گرفته با وزير نفت هند درباره خط لوله صلح گفت: پيام وزير نفت هند در حاشيه كنگره جهاني نفت در مادريد در خصوص خط لوله صلح حل مشكلات با پاكستان بود .
وي بااشاره به اينكه گروههاي فني سه كشور قرار است مسايل فني اين خط لوله را نهايي كنند، گفت: از مسايل مورد بحث مكان تحويل گاز به هند و قيمت است كه بايد مورد مذاكره مجدد قرار گيرد. مذاكرات در خصوص قيمت بايد متناسب با وضعيت بازار انرژي كه تغيير كرده است، صورت گيرد. اگر قرار باشد كه گاز را در مرز هند تحويل دهيم، براي امنيت خط كه از پاكستان عبور ميكند بايد تضمينهاي لازم را بگيريم.
وزير نفت ابراز اميدواري كرد با نهايي شدن مذاكرات فني توسط گروه مذاكره كننده در سه تا چهار هفته اينده، وزراي نفت سه كشور اماده امضاي قرارداد خط لوله صلح شوند.
به گفته وي، با اعلام اينكه مشكلات دو كشور هند و پاكستان حل شده است ، اين مذاكرات تسريع خواهد شد.
نوذري در تشريح نتايج كنگره جهاني نفت كه هفته گذشته در مادريد برگزار شد ، گفت: اين كنگره هر سه سال يك بار برگزار ميشود و محور اصلي آن مانند سالهاي گذشته بحثهاي فني نفت بود. در اين كنگره شركتهاي بزرگ بينالمللي و كشورهاي صاحب ذخاير نفت كارهايي كه انجام دادهاند اعم از مطالعات و تحقيق و پژوهش را ارايه ميكنند. در كنگره امسال به دليل شرايط خاص بازار نفت مسايل در اين خصوص نيز مطرح شد.
وي بااشاره به اينكه به اين كنگره ۲۷۰مقاله ارايه شده بود و ازاين تعداد ۱۶مقاله از ايران پذيرفته شده بود، از برنده شدن طرح يك مهندس جوان ايراني كه در پالايشگاه سرخون و قشم مشغول به كار است ، خبر داد.
اين مقام مسوول از انجام ملاقاتها و مذاكرات دو جانبه با برخي مقامهاي اسپانيايي و شركتهاي بينالمللي نفتي در حاشيه برگزاري اين كنگره خبر داد و افزود: در ملاقات با وزير صنايع اسپانيا توانمندي و ذخاير انرژي ايران مطرح شد و اگر اروپا بدنبال متنوعسازي منابع انرژياش است ايران بعد از روسيه ميتواند نياز بلندمدت انرژي اروپا را تامين كند.
نوذري افزود: وزير صنايع اسپانيا حمايت خود از حضور شركتهاي قدرتمند نفتي اين كشور مانند رپسول در ايران را اعلام كرد و همچنين از آنها براي سفر به ايران در فرصت مناسب دعوت شد.
وي از ملاقات با وزراي انرژي كوبا، هلند و هنددر حاشيه اين كنگره خبر داد و افزود: در حاشيه اين كنگره جلسات طولاني با مديران عامل شركتهاي نفتي توتال، اني و استات اويل برگزار شد و وارد بحثهاي متعددي براي همكاري بيشتر شديم.
نوذري همچنين از پاسخ مثبت ايران به درخواست شركت اينپكس براي ادامه همكاري خبر داد و افزود: اين شركت ۱۰درصد در ميدان آزادگان سهم دارد و مسولان آن علاقه مند هستند كه اين سهم حفظ شود و تلاش ميكنيم اين شركت در قرارداد باقي بماند.
وي بااشاره به اينكه مسايل مختلفي مانند ناآرامي در نيجريه در قيمت نفت خام اثر دارد ، افزود: در بين توليدكنندگان نفت اين اتفاق نظر وجود داشت كه عوامل اثرگذار بر قيمت نفت كاهش مكرر ارزش دلار، فعاليت زياد معامله گران نفتي و عدم اطمينان نسبت به عرضه آينده نفت در ميان مدت و بلندمدت مي باشد. اين عدم اطمينان ازعدم سرمايهگذاري در كشورهايي كه داراي توان بالقوه بالا مانند ايران، عراق و ليبي هستند ناشي شده است.
وزير نفت در خصوص اينكه منظور وي از تامين امنيت تقاضا چيست، گفت: با ادامه روند قيمت انرژي در آينده ، كسي مرزي براي قيمت نميشناسد. افزايش قيمت ممكن است مصرفكنندگان را به سمت توليد انرژيهاي ديگر سوق دهد ، اما حجم انرژيهاي ديگر اين طور نيست كه بازار نفت راتحت تاثير قرار دهد.
نوذري گفت: لذا بايد براي بازار نفت خود اطمينان حاصل كنيم و كساني كه علاقه مند هستند تا نفت به اندازه ي كافي در آينده ميان و بلندمدت وجود داشته باشد ، بايد سرمايهگذاري هاي مشترك كافي انجام دهند.
وي با اشاره به اينكه اروپا بازار هدف ايران است و جز ايران نقطه قابل اتكايي براي منطقه اروپا وجود ندارد ، گفت: طرفين بر اين امر تمايل دارند و شركتهاي نفتي بينالمللي در حاشيه كنگره نفت در مادريد هر نوع سرمايه گذاري در ايران را منوط به تامين بخشي از گاز مورد نياز خود اعلام مي كردند.
وزير نفت بخش بالادستي مرحله ۱۲توسعه ميدان پارس جنوبي و اجراي طرح ايران الان جي كه نياز به سرمايهگذاري دارند ، به عقد قرارداد نزديكتر دانست.
نوذري در خصوص امكان حضور شركتهاي آمريكايي در طرحهاي نفت و گاز ايران گفت: اين شركتها راسا خود را تحريم كردند و مشكلات دروني دارند و اگر مشكلات را حل كنند ، فرصت حضور در طرحهاي ايران را خواهند داشت.
وي همچنين از ادامه مذاكره با مسوولان شركت نفتي توتال فرانسه خبر داد و افزود: مسوولان شركت توتال راههاي مختلف تداوم همكاري با ايران را پيگيري ميكنند و تاكيد بر حضور در ايران دارند. ايران نيز راههاي مختلف ادامه همكاري با اين شركت را دنبال ميكند و بلوكهايي كه سر مرز داريم ، در حال توسعه انها هستيم .
وزير نفت در خصوص بهره برداري از سكوي نيمه شناور ايران البرز براي حفاري در درياي خزر ضمن اشاره به اينكه دستورهايي براي تسريع كار صادر شده است ، ابراز اميدواري كرد اين سكو طي هفته دولت امسال به بهره برداري برسد.
وي همچنين پيشرفت طرحهاي اصلاح و بهينهسازي پالايشگاهها را خوب توصيف كرد.
نوذري در خصوص تكميل ۱۸۰۰جايگاه عرضه گاز طبيعي فشرده (سي ان جي) گفت:
كار پيچيدهاي است و تامين كالاهاي آن دشوار ميباشد و دستگاهها نيز پيچيدگي خاص دارند.
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 409]