واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تركمنستان بدنبال تقويت زيرساختهاي نظامي خود است ((۲
البته ، بيشتر همكاريهاي نظامي عشق آباد با اين كشورها تعمير و مدرنيزه كردن هواپيماهاي سوخوي - ۲۵و ميگ - ۲۹بود.
روزنامه كامرسانت روسيه به تازگي در مطلبي نوشته است كه كي يف در زمان نيازاف متعهد شده بود كه سلاحهاي جديدي را به ارزش ۵۰۰ميليون دلار به تركمنستان تحويل دهد.
گفته ميشود، طرح موضوع همكاريهاي فني - نظامي ميان روسيه و تركمنستان پارسال در ديدار ميان رييس جمهوري تركمنستان و رييس جمهور سابق روسيه مطرح شده بود.
با اين وجود ، سفر بردي محمداف به مقر اتحاديه اروپا و شركت در نشست سران سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) و همچنين سفرهاي مكرر مقامات نظامي آمريكا و كشورهاي اتحاديه اروپا اين موضوع را در اذهان تداعي مي كند كه آنها علاقه مند به برقراري همكاريهاي نظامي گسترده با اين كشور آسياي مركزي هستند.
از سوي ديگر ، بردي محمداف با اعزام وزير دفاع خود به كشورهاي بلاروس ، چين ، اوكراين ، روماني و آذربايجان در زمينه همكاريهاي نظامي بحث و گفت و گو كرده است .
به نوشته سامانه خبري ريانووستي ، ايالات متحده آمريكا كه بدنبال نفوذ در كشورهاي آسياي مركزي بويژه تركمنستان است ، آمادگي خود را در احداث كشتيهاي نظامي و مراكز زير ساختي براي نيروي دريايي برخي كشورهاي آسياي مركزي اعلام كرده است .
گفته ميشود كه تركمنستان نيز قصد تقويت نيروي درياي خود در درياي خزر دارد و به همين دليل اين كشور در قبال مطالبات خود از بابت صدور گاز به اوكراين در سالهاي گذشته ، چندين فروند ناوچه دريافت كرده است.
تلويزيون تركمنستان اخيرا تصاويري از اين ناوچهها و قايقهاي تندرو خود را به بهانه برگزاري يك آيين رسمي در شبكههاي خبري خود پخش كرد.
البته ، ناوگان تركمنستان در درياي خزر همچنان در اندازه گارد ساحلي است ، ولي به نظر ميرسد اين كشور در آينده بخاطر برخي موضوعات نظير لاينحل ماندن رژيم حقوقي اين دريا بر تقويت آن خواهد كوشيد.
عشق آباد ، در تصاوير تلويزيوني خود جنب وجوش پرسنل نيروي دريايي خود را نشان داد كه در حال حراست از آبهاي ساحلي اين كشور ساحلي درياي خزر بودند .
سامانههاي خبري روسيه اخير نوشتهاند كه آمريكا در بازسازي ناوگان دريايي آذربايجان ، تركمنستان و قزاقستان مشاركت فعالي داشته و به اين كشورها كمك كرده است .
اين سامانههاي خبري به نقل از كارشناسان يكي از دلايل گسترش نظامي گري در كشور -هاي آسياي مركزي و قفقاز را كه در درياي خزر همسايه هستند ، مسئله افزايش توان نظامي -شان براي حفظ منافع دريايي خود، يعني حفظ منافع نفت و گاز و به طور كلي دفاع از خط ساحلي عنوان ميكنند.
وزير دفاع تركمنستان در سفر مردادماه پارسال خود به بلاروس توافقهايي در زمينه نظامي انجام داد كه رسانههاي اين كشور جزئيات بيشتري از آن را منعكس نكردند.
با اين وجود ، به نظر ميرسد در سفر وزير دفاع تركمنستان به مينسك ، پكن ، كي يف و باكو در طول يك سال گذشته در زمينه آموزش كادر نظامي ، صنايع دفاع و بخش تعمير هواپيماهاي نظامي به توافقهايي رسيده اند.
منابع خبري تركمنستان خردادماه پارسال اعلام كردند كه شركت هواپيمايي سازي ميگ روسيه در نظر دارد ۳۵۰فروند هواپيماي شكاري خود را به تعدادي از كشورهاي مشترك المنافع از جمله تركمنستان بفروشد.
اين سامانههاي خبري اعلام كردند كه ارزش اين تعداد هواپيما كه تا سال ۲۰۲۰ميلادي در اختيار كشورهاي نظير تركمنستان ، قزاقستان ، ازبكستان و اوكراين قرار خواهد گرفت حدود ۱۲ميليارد دلار است .
هواپيماهاي ميگ ۲۹داراي توپ با كاليبر ۳۰ميليمتري ، موشكهاي هوا به هوا با برد زياد و همچنين قادر به حمل راكت و بمب است كه هم اكنون تركمنستان تعدادي از آنها را در اختيار دارد. #;۱۶۰
رييس جمهوري تركمنستان هفته گذشته به عنوان خلبان دوم سوار يك فروند هواپيماي ميگ ۲۹شد و از شهر عشق آباد بازديد هوايي كرد.
آساق **۱۳۶۶**۱۷۸۹**۳۳۰
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]