تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن چون خشمگين شود، خشمش او را از حق بيرون نبرد و چون خشنود شود، خشنوديش او را به ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805604722




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

موضوعات سياسي در رده بي‌اهميت‌ها/ 16درصد جوانان كمتر از4دقيقه درروز مطالعه دارند


واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: موضوعات سياسي در رده بي‌اهميت‌ها/ 16درصد جوانان كمتر از4دقيقه درروز مطالعه دارند
بر اساس اين پژوهش ملي، مطالعات سياسي و علمي در حالي كمترين ميزان اهميت را براي جوانان داشته است كه 8/15 در صد جوانان كمتر از 4 دقيقه ، 4/24 درصد بين 30 تا 59 دقيقه و 7/14 در صد بين 20 تا 29 دقيقه در روز مطالعه مي كنند. همچنين 4/46 درصد جوانان به مطالعات سطحي ،4/11 درصد به صورت كاربردي، 6/5 درصد عميق، 6/8 درصد باري به هرجهت و تنها 7/1 درصد به صورت خلاقانه مطالعه مي كنند.


به گزارش باشگاه جواني برنا، نگاه جوانان به مقوله مطالعه و كتاب خواني همواره از ابعاد متفاوتي مورد بررسي قرار گرفته است. گروههاي فرهنگي همچون ناشران و اهل قلم به علت ديدگاه جامع تر نسبت به مسائل اجتماعي آسان تر مي توانند به اين گونه ارزيابي ها مبادرت كنند.

در بررسي هاي صورت گرفته از آخرين وضعيت مطالعه جوانان ايراني، علاوه بر ديدگاههاي اهل فن، از جوانان نيز در خصوص ميزان گرايش به كتاب و كتابخواني نمونه هائي دريافت شده است.

شاخص هاي حائز اهميت در اين نگرش سنجي عبارت است از گرايش و علاقمندي جوانان به مطالعه، نحوه مطالعه، موضوعات مورد علاقه و عوامل و تقويت كننده مطالعه، اولويت بندي مكانهاي مطالعه و ميزان مطالعه روزانه.

جوانان مورد نظر در اين بررسي، گروه سني 15 تا 29 سال را شامل مي شود. همچنين پيشينه تحقيق در اين موضوع در دو مورد طي سالهاي 73 و 82 بوده كه طي آن مشخص شد عواملي همچون تشويق معلمان و اساتيد، جذابيت كتاب و نقش آموزش عالي و آموزش و پرورش مهمترين نقش را در گرايش جوانان به مطالعه داشته است.

آخرين بررسي وضعيت كتاب خواني در سال 82 از شكاف عميق بين وضعيت موجود با وضعيت مطلوب حكايت داشت. با اين حال بررسي اين وضعيت در سال 1386 نگرشهاي متفاوتي را به نسبت در برخي پارامتر ها نشان مي دهد. دامنه سني جوانان مورد ارزيابي در اين تحقيق كه توسط سازمان ملي جوانان صورت گرفته است، شامل 9/56 در صد 20تا 24، 9/26 درصد 25 تا 29 سال و 2/16 درصد 15تا 16 سال است.

به گزارش برنا، به لحاظ جنسيت نيز 7/52 درصد پرسش‌شوندگان مرد و 3/47 درصد زن بوده اند. از بعد تحصيلات 33 درصد دانشجو، 30 درصد ليسانس، 17 درصد ديپلم، 5 درصد فوق ليسانس، 1 درصد زير ديپلم و 9/11 درصد فوق ديپلم بوده اند.

همچنين 52 درصد جوانان مورد پرسش در اين تحقيق در تهران و 48 درصد مابقي در شهرستان سكونت داشته اند. اين ارزيابي نشان مي دهد كه 8/15 درصد جوانان كمتر از 4 دقيقه ، 4/24 درصد بين 30 تا 59 دقيقه و 7/14 در صد بين 20 تا 29 دقيقه در روز مطالعه مي كنند.

در اين راستا 4/46 درصد جوانان به مطالعات سطحي و 4/11 درصد به صورت كاربردي، 6/5 درصد عميق، 6/8 درصد باري به هرجهت و تنها 7/1 درصد به صورت خلاقانه مطالعه مي كنند.

به گزارش برنا، به لحاظ موضوعات مورد علاقه جهت مطالعه، كتابهاي مذهبي، تاريخي و ادبي رتبه اول تا سوم علايق جوانان را در بر مي گيرد. كتابهاي فكاهي، تحصيلي، هنري، علمي و رمان رده هاي چهارم تا هشتم و كتابهاي سياسي در رده آخر اولويت جوانان قرار دارد.

در اين ارزيابي مكان مناسب مطالعه نيز مورد بررسي قرار گرفته است. از اين حيث، اتاق شخصي، حيات منزل و مكانهاي عمومي رتبه اول تا سوم را دارند و پس از آن منزل دوستان، وسائل نقليه عمومي، كتابخانه، خوابگاه، پارك و محل كار به ترتيب از مهمترين اولويتهاي مكاني مطالعه به حساب مي آيند.

درخصوص موانع توسعه فرهنگ كتاب خواني نيز به ترتيب به اين موارد اشاره شده است: 1-گراني كتاب، 2- نهادينه نشدن فرهنگ مطالعه 3- كمبود وقت و امكانات 4- ساير سرگرمي ها 5- مشغوليت فكري 6- نبود تبليغات مناسب، 7- بيكاري، 8- نداشتن سلامت رواني 9- تحصيلات پائين والدين 10- بي علاقگي به مطالعه.

به گزارش خبرنگار برنا، از ديگر عوامل مورد بررسي درخصوص فرهنگ مطالعه عوامل تسهيل كننده فرهنگ مطالعه است كه در اين رابطه كاهش قيمت كتاب، تبليغات رسانه اي، فرهنگ سازي و تشويق والدين به ترتيب از عوامل تسهيل كننده اعلام شده اند. به لحاظ بررسي زمينه هائي كه در آن فقر كتاب وجود دارد كتابهائي با موضوعات علمي، فرهنگي، سياسي، هنري، دانشگاهي و عرفاني به ترتيب مورد اشاره پرسش شوندگان قرار گرفته است.

نتايج اين تحقق عوامل موثر بر گرايش جوانان به مطالعه را نيز مورد ارزيابي قرار داده است. بر اساس اين بررسي تشويق اساتيد و معلمان و تحصيلات پدر و مادر بيشترين نقش را دراين زمينه دار بوده و كمترين تاثير راشغل خواهر و برادر، حجم زياد تكاليف درسي و مصرف مواد مخدر داشته است.

از آنجا كه بين عوامل موثر در گرايش جوانان به مطالعه و ميزان رضايمندي آنها از مطالعه رابطه معنا داري مشاهده شده است، نتايج اين تحقق 9 عامل مهم گرايش جوانان به مطالعه را مشخص كرده كه به ترتيب اهميت عبارتند از: نظام آموزش عالي، مصرف مواد مخدر، سلامت جسماني جوانان، تشويق اقوام، نقش دوستان، حجم زياد تكاليف درسي، اشتغال ذهني، دغدغه شغلي و ميزان رضايتمندي والدين.

از نگاه نويسندگان و اهل قلم ميزان مطالعه جوانان تا حدي پائين تر از سطح عادي معرفي شده است. در اين راستا 4/30 درصد اهل قلم مي گويند جوانان كمتر از 4 دقيقه در روز مطالعه مي كنند. همچنين 5/53 در صد اهل قلم همين ميزان اندك مطالعه جوانان كشور را سطحي و هيجاني مي دانند.

نويسندگان كشور همچنين معتقدند كه حوزه مطالعات جوانان بيشتر ادبي، تاريخي و مذهبي بوده و مطالعات سياسي و علمي به ترتيب كمترين ميزان اهميت رابراي جوانان داشته است.

باشگاه جواني برنا به زودي تازه‌ترين آمار مطالعه در ميان جوانان بر اساس يافته‌هاي سال 87 را نيز منتشر مي‌كند.

***

در باشگاه جواني برنا ثبت‌نام كنيد: [email protected]

انتهاي خبر // شبكه خبري برنا//89 - 89 - 55//www.BornaNews.ir
 شنبه 15 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برنا نيوز]
[مشاهده در: www.bornanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن