تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):روزه و حج آرام‏بخش دل‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837298656




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جامعه - جايگزيني شربت ترياك معتادان را از فروشندگان دور مي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:حيات: جامعه - جايگزيني شربت ترياك معتادان را از فروشندگان دور مي‌كند


جامعه - جايگزيني شربت ترياك معتادان را از فروشندگان دور مي‌كند

جايگزين كردن شربت ترياك براي معتاداني كه اغلب در سنين بالا هستند و قدرت ترك ندارند، اقدامي موثر است. اگر اين برنامه امسال فراگير شود، 70 تا 80 درصد از معتادان كشور تحت كنترل، درمان و كاهش آسيب قرار مي‌گيرند.

اسماعيل احمدي‌مقدم، دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پيش از خطبه‌هاي نمازجمعه با اعلام اين موضوع گفت: در سال 86 حدود 900 تن ترياك كه معادل 95 درصد كشفيات كل جهان را تشكيل مي‌داد، كشف كرديم؛ يعني 95 درصد از مشتقات ترياك كل جهان را ايران كشف كرده، در حالي‌كه كشفيات در مابقي كشورها و حتي در اروپا حداكثر پنج تا شش درصد است و اين نشان از تلاش‌هاي اثربخشي است كه در اين مسير ادامه دارد. به گزارش خبرگزاري‌ها، مشاور رئيس‌جمهور با اشاره به تصويب سياست‌هاي كلي نظام در امر مبارزه با موادمخدر خاطرنشان كرد: پس از تصويب سياست‌هاي كلي نظام در مبارزه با مواد مخدر، يك تغيير اساسي در رويكرد مبارزه ايجاد شد و جمهوري اسلامي توانست در اين راستا گام‌هاي بلندي بردارد.
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در گذشته تصور بر اين بود كه اگر جلوي عرضه موادمخدر گرفته شود، ريشه اعتياد خشك مي‌شود و شايد اين مسئله در ظاهر درست باشد، اما نه مي‌توان جلوي توليد و نه عرضه مواد مخدر را، با توجه به سودآوري آن گرفت. وي ادامه داد: اگر تصور بر اين بود كه با زنداني كردن معتادان مشكل حل مي‌شود اما ديده شد با وجود زنداني كردن اين افراد، مواد مخدر سخت‌تر و گران‌تر به دستشان مي‌رسد. پس تغيير اساسي در اين رويكرد، باعث شد كه به كاهش تقاضا و درمان نيز توجه كنيم.
وي در ادامه سخنان خود با اذعان به اينكه بايد ابزار و تسهيلات درماني را ايجاد و تقاضا را كنترل كنيم، تصريح كرد: در مورد گروه‌هايي كه امكان ترك براي آنها وجود ندارد نيز بايد برنامه‌هاي كاهش آسيب داشته باشيم، يعني مواد جايگزين كم‌خطري را كه امروز دنيا مصرف آنها را پذيرفته، به اين افراد تجويز كنيم تا ارتباط آنها با فروشندگان موادمخدر قطع شود. وي با بيان اينكه رويكرد پيشگيرانه براي كساني كه خارج از دايره اعتياد اما در معرض آسيب هستند، بايد با اقدامات فرهنگي و اجتماعي نيز ايجاد شود، توضيح داد: متاسفانه امروز در ميان جوانان، تبليغ مي‌شود كه كراك اعتيادآور نبوده و وسيله‌اي است براي لذت، در حالي‌كه كراك، هروئين خالصي است كه اگر كسي آن را يك‌بار مصرف كند، به احتمال 50 درصد، وارد دايره اعتياد مي‌شود و با مصرف دو تا سه‌باره، اين فرد قطعا، قدرت فرار از اين ماده را نخواهد داشت. وي با يادآوري گسترش ايدز در جامعه معتادان با استفاده از سرنگ مشترك تاكيد كرد: گام اول در دايره درمان معتادان تزريقي، ارائه سرنگ استريل به آنهاست، همچنين ارائه متادون به افرادي كه به مرور زمان قابليت كاهش و ترك را دارند، گام بعدي است. دبير كل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به برنامه‌هاي پيشگيري از اعتياد در سال جاري بر شش برابر كردن اعتبارات برنامه پيشگيري تاكيد كرد و افزود: همان‌گونه كه اعتبارات بخش درمان در سال گذشته، سه برابر شد و در سال جاري نيز مقداري به اين اعتبارات افزوده شد، اعتبارات پيشگيري نيز شش برابر شده است، چراكه جلوگيري از ورود به دايره اعتياد، نيازمند كار آموزشي و فرهنگي است. احمدي‌مقدم گام بعدي را آماده كردن جامعه براي پذيرش معتاداني دانست كه ترك مي‌كنند و اضافه كرد: يكي از دلايل بازگشت مجدد افراد ترك‌كرده به اعتياد اين است كه از سوي جامعه طرد مي‌شوند و نمي‌توانند بازدهي اقتصادي داشته باشند. لذا امسال تلاش مي‌كنيم افراد جديدي وارد دايره اعتياد نشوند و افراد خارج‌شده از اين دايره نيز از حمايت‌هاي اجتماعي، كارآموزي و اشتغال برخوردار شوند. وي با بيان اينكه امروز فرد معتاد، عنصري قابل بازگشت و درمان است كه در اين راستا توانسته‌ايم، 600 هزار نفر را تحت درمان قرار دهيم، عنوان كرد: به اعتراف سازمان ملل متحد، ايران در امور مبارزه و كاهش تقاضا، مقام برتر و پيشرو را در دنيا دارد و اين نشاندهنده آن است كه مي‌توان، بزرگ‌ترين معضل اجتماعي جامعه را رفع كرد. احمدي‌مقدم گفت: امروز ديگر شاهد معتاد كارتن‌خواب، گدا، رهاشده و شيشه‌پاك‌كن نيستيم و اين دستاوردي است كه طي يك سال ايجاد شد و موضوع كوچكي نيست، در حالي‌كه كشورهاي اروپايي 10 تا 15 سال طول كشيد كه به اين مرحله رسيدند. مشاور رئيس‌جمهور كار مهم‌تر سال 86 را رويكرد درماني و كاهش آسيب خواند و افزود: در پايان سال 86، حدود 587 هزار معتاد تحت يكي از برنامه‌هاي درمان قرار گرفتند.
احمدي‌مقدم در بخش ديگري از سخنانش، به وضعيت افغانستان اشاره كرد و گفت: توليد موادمخدر در افغانستان داراي ركورد در طول تاريخ است، ميزان مواد توليدي در اين كشور، حدود دو برابر مصرف جهاني موادمخدر است. در سال 2001 و زماني‌كه آمريكا در افغانستان به بهانه مبارزه با تروريسم وارد شد، توليد ترياك در اين كشور 200 تن بود، اما در پايان سال 2007 توليد موادمخدر به هشت هزار و 200 تن رسيد. مشاور رئيس‌جمهور افزود: به‌رغم سقوط ارزش دلار، همه‌ساله شاهد كاهش قيمت موادمخدر هستيم، به‌طوري‌كه قيمت ترياك از130 دلار طي چند سال گذشته به 70 دلار در افغانستان سقوط كرده، اين براي بازارهاي مصرف بسيار خطرناك است. وي با بيان اينكه امروزه يك كيلو هروئين در مرز افغانستان سه هزار يورو، در داخل افغانستان يك‌هزار يورو و در اروپا 100 هزار يورو است، اظهار كرد: كالايي كه از افغانستان با اروپا 100 برابر رشد قيمت دارد، طبيعتا باندها و تبهكاران و سودجويان را به دور خود جمع مي‌كند. دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر با تاكيد بر اينكه مقصد نهايي و مصرف‌كننده اصلي موادمخدر توليدي در افغانستان، كشورهاي اروپايي و غربي هستند، گفت: برقراري سلامت و امنيت در اين كشورها در گرو سرمايه‌گذاري، حمايت و تقويت امر مبارزه با موادمخدر در افغانستان و كشورهاي همجوار آن است.
ميانگين سن اعتياد 7/32 سال
ميانگين سن كنوني اعتياد در ايران 7/32 سال است. هومان نارنجي‌ها، مديركل امور فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با موادمخدر با اعلام اين موضوع به ايسنا گفت: علت 60 درصد كل اعتيادهاي كشور به ويژه گرايش جوانان، دوستان ناباب است.
وي همچنين با اشاره به اينكه بر اساس آخرين آمار، 45 درصد معتادان كشور كمتر از 30 سال سن دارند، بودجه امسال پيشگيري از اعتياد كشور را 13 ميليارد تومان دانست و يادآور شد: اين بودجه نسبت به سال گذشته، با رشدي قابل توجه مواجه بوده كه به اقدامات و برنامه‌هاي گسترده‌اي به ويژه اقدامات مورد نياز با محوريت برنامه‌هاي فرهنگي در راستاي توسعه فرهنگ پيشگيري از اعتياد اختصاص مي‌يابد.
مديركل امور فرهنگي و پيشگيري از اعتياد ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه، شمار دقيق معتادان ايران را حداكثر يك ميليون و 200 هزار نفر برشمرد و بيان كرد: 45 درصد معتادان ايران كمتر از 30 سال سن دارند و اين امر بزرگ‌ترين زنگ خطر بوده و مجهز شدن به برنامه‌هاي گسترده پيشگيري از اعتياد در كشور را مي‌طلبد. نارنجي‌ها در عين حال پيشگيري از اعتياد و مصرف موادمخدر را تحت پوشش 16 اصل كلي و محوري توصيف و اظهاركرد: عوامل فردي، اجتماعي، خانوادگي و اختلالات رواني از مهم‌ترين عواملي هستند كه بستر و زمينه را براي گرايش افراد به به ويژه جوانان به اعتياد و مصرف مواد اعتيادآور فراهم مي‌كنند.
 شنبه 15 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: حيات]
[مشاهده در: www.hayat.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 414]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن