واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون ايدرو: براي حضور درمناقصات بينالمللي آمادهايم واگذاري شركتهاي دولتي عامل افزايش بهرهوري است شركتهاي كوچك ازطريق كنسرسيوم درمناقصات شركت كنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنعت و معدن
سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران (ايدرو) براي اجراي پروژه در حوزههاي انرژي مانند نفت و گاز در كشورهاي ديگر آمادگي دارد.
صفرخليل ارجمندي ـ معاون گسترش پروژههاي صنعتي سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران ـ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اين مطلب گفت: اخيرا در ونزوئلا براي ساخت پالايشگاههاي نفت و گاز و نيروگاه، مذاكراتي انجام و مطالعات امكانسنجي در مراحل اوليه نيز توسط ايدرو انجام شده است و در كشورهاي عربي مانند الجزاير نيز آمادگي شركت در مناقصات را داريم.
وي توضيح داد: ايدرو در حال حاضر از طريق سفارتخانه ايران در ساير كشورها در حال بررسي شرايط بازار و امكان حضور در مناقصات خارجي بوده و شركت توسعه صادرات وابسته به سازمان نيز در اين زمينه فعال است.
دلايل پايين بودن بهرهوري در كشور
او همچنين در پاسخ به اين سوال كه علت پايين بودن ميزان بهرهوري در كشور به ويژه در بخش صنعت چيست؟ عنوان كرد: بهرهوري در ساختارهاي دولتي پايين است و راهحل آن اين است كه شركتها را سريع واگذار كنيم. البته عدم تامين منابع مالي در پروژههاي بزرگ زماني كه همه آماده كار هستند نيز علت ديگر پايين بودن بهرهوري در كشور است. بعضا ساختار شركتها نيز با پروژهها متناسب نيست.
گفتني است، رييس جمهور در تشريح علل شرايط اقتصادي نامطلوب، يكي از علتها را پايين بودن بهرهوري عنوان كرده و گفته كه كارهاي زيادي بعد از انقلاب در اين خصوص صورت گرفته، اما بهرهوري پايين است و گاهي كمتر از نصف از نيروي صرف شده برداشت ميكنيم كه بايد براي آن فكري شود. براين اساس نظام بهرهوري را بازتعريف كرديم كه اين مساله بايد به عنوان فرهنگ تبديل شود و وارد طراحيها و ادبيات ما شود.
به گفته رييس جمهور، اين نظام بهرهوري بايد اصلاح و در بخشهاي مختلف اعمال شود.
راههاي ورود شركتهاي كوچك به مناقصات بزرگ
معاون گسترش پروژههاي صنعتي ايدرو در واكنش به اظهارنظر عدهاي از كارشناسان كه مناقصات مربوط به پروژههاي بزرگ را در كشور ناعادلانه و به نفع برخي از شركتها و سازمانهاي بزرگ توصيف ميكنند، تصريح كرد: اين اظهارنظر درست است، اما كارفرمايان نيز اعتقاد دارند كه بايد شركتهاي قوي در مناقصات برنده شوند؛ بنابراين شركتهاي ديگر بايد به سرعت نسبت به توسعه خود اقدام كرده و از طريق تشكيل كنسرسيوم قويتر شوند.
وي اضافه كرد: شركتهاي كوچك توان اجراي پروژههاي بزرگ را نداشته و به همين دليل كارفرمايان به آنها اعتماد كافي ندارند.
انتهاي پيام
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]