تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات دانش، آموزش به كسانى كه شايسته آن‏اند و كوشش در عمل به آن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829238158




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به فيلم قرنطينه


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: نگاهي به فيلم قرنطينه


نقد- آناهيد موسسيان:
منوچهر هادي با سابقه فعاليت چندساله در پشت صحنه سينماي ايران، از دستيار كارگردان گرفته تا به عنوان فيلمنامه‌نويس براي فيلم كوتاه و ساخت چند تله فيلم، سرانجام سال گذشته اولين فيلم بلندش يعني قرنطينه را به عنوان يك كار مستقل بلند از يك كارگردان حرفه‌اي جلوي دوربين برد.

منوچهر هادي مضموني را براي قرنطينه برگزيده كه انگار بر لبه تيغ گام برمي‌دارد. چرا لبه تيغ به اين خاطر كه قرنطينه به لحاظ فيلمنامه و طرح اوليه جزو آثار و مضامين كليشه‌اي و بارها تكرار شده است.

قصد آشنايي اتفاقي پسري از طبقه ثروتمند و مرفه با دختري فقير. و نيازي به گفتن نيست كه سرانجام اين آشنايي به علاقه و در خوشبيانه‌ترين‌شكل به ازدواج ختم مي‌شود. اما نكته اين است كه با تمام اين اوصاف وقتي به تماشاي فيلم مي‌نشيني با اينكه مي‌تواني لحظه به لحظه فيلم را حدس بزني اما تا آخر‌ پيگير و نگران سرنوشت آدم‌هاي فيلم هستي.

در واقع هنر منوچهر هادي و فيلمنامه‌نويس همراهش اين است كه توانسته‌اند يك مضمون كليشه‌اي و تكراري را با استفاده از گره‌هاي مختلف داستاني و ديالوگ‌نويسي خوب به لحظاتي قابل تحمل و البته زنده و جاندار تبديل سازند. بارزترين نمونه‌اش را مي‌توان مثلا به سكانسي اشاره كرد كه حميد گودرزي و نيوشا ضيغمي براي اولين بار با يكديگر ملاقات مي‌كنند.

نوع ديالوگ‌هايي كه بين اين دو رد و بدل مي‌شود اصرار پسر و اكراه دختر همه در طبيعي‌ترين شكل ممكن صورت مي‌گيرد و واقعا اين لحظه ها را نمي‌توان پيش‌بيني كرد كه دختر آيا جواب مثبت خواهد داد يا خير؟ در لحظه‌هاي ديگر فيلم هم اينگونه است كه ديالوگ ها با شخصيت‌ها خوب چفت و بست شده‌اند. در واقع برگ برنده فيلم اين است كه آدم‌ها بعد دارند و سياه و سفيد نيستند.

آن‌ها خاكستري هستند مثل ذات و وجود اكثر آدم ها. دليل اينكه گاه تماشاگر با كاراكتر پدر با بازي رضا رويگري همذات‌پنداري مي‌كند اين است كه موقعيت‌ او خوب ترسيم شده. او مثل هر پدري كه تمام زندگي‌اش را صرف خانواده و فرزندش كرده و حالا كه به مال و منالي هم رسيده و مي‌خواهد از نگاه خودش آرامش را تجربه كند نگران خوشبختي فرزندش است و در مقابل فرزند او نيز پسري جوان است كه بعد از آن همه جواني‌كردن حالا به نوعي در انتخابش به يقين رسيده و تماشاگر حالا نه اينكه خود را جاي آنها بگذارد كه دوست دارد آخر اين روايت و سرنوشت آدم‌ها را ببيند و يا مي‌توان به شخصيت نامادري اشاره كرد كه اصلا غلو شده نيست، او هم زني است كه دوست دارد زندگي‌اش را حفظ كند اما با فرزند همسرش نيز مشكل ندارد.

او بيشتر زني همدل است كه قصد دارد در خانه‌اش آرامش برقرار شود و در عين روحيه جواني فرزندش را نيز درك مي‌كند. نكته‌اي ديگر كه اين فيلمنامه را جذاب كرده در ترسيم آدم‌ها و فضاهاي اطراف آن زياده‌گويي نشده و به هر كس هم اندازه خودش پرداخته شده است‌. برگ برنده ديگر فيلم قرنطينه به ساختار آن برمي‌گردد. فيلم دقيقا حال و هواي آن با لحظات فيلمنامه شكل گرفته.

جايي كه دوربين ناظر است، آن جا كه بايد حركتي آرام داشته باشد و به خلوت آدم‌ها نزديك شود. لوكيشن‌هاي فيلم كه براي اين فيلمنامه انتخاب شده، انتخاب‌هاي به جا و مناسبي هستند. مثلا جايي كه پسر قرار است خود را از دختر پنهان كند و روي پله‌هاي خانه دختري مي‌نشيند در حاليكه هوا هم باراني است. يا تمام لحظه‌هاي تنهايي پسر. قرنطينه اگر چه موضوعي كليشه‌اي و تكراري دارد، اما از همه اين فيلم‌ها يك سر و گردن بالاتر قرار دارد. منوچهر هادي در اولين گامش در سينماي حرفه‌اي موفق عمل كرده، حالا با خيال راحت مي‌توان در انتظار فيلم بعدي‌اش نشست.

تاريخ درج: 15 تير 1387 ساعت 10:56 تاريخ تاييد: 15 تير 1387 ساعت 11:09 تاريخ به روز رساني: 15 تير 1387 ساعت 11:08
 شنبه 15 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن