واضح آرشیو وب فارسی:مهر: استاد دانشگاه سن خوزه آمريكا:اصل 44 مهمترين پديده در شكوفايي اقتصاد ايران است
اصفهان - خبرگزاري مهر: يك كارشناس مسائل اقتصادي گفت: اجراي صحيح اصل 44 قانون اساسي يكي از بزرگترين و شجاعانه ترين دستورات تاريخ ايران براي شكوفايي واقعي اقتصاد ايران است.
فرامرز ناطقيان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به سياستهاي اصل 44 قانون اساسي گفت: پيگيري هاي رهبر معظم انقلاب براي اجراي صحيح اصل 44 قانون اساسي و رشد و شكوفايي اقتصاد ايران در سايه اين اصل، بسيار اميدوار كننده است.
استاد ايراني دانشگاه سن خوزه آمريكا، يكي از مهمترين راه هاي خصوصي سازي در ايران را بالابردن كيفيت محصولات داخلي در راستاي ايجاد رقابت در مقابل كالاهاي خارجي دانست و افزود: رقابتي شدن كالاها گام موثري براي رفع مشكلات توليدي داخلي باشد.
وي تصريح كرد: با روند كنوني صنايع، پيوستن ايران به سازمان تجارت جهاني مي تواند سبب نابودي آنها شود، از سوي ديگر، به دليل عدم اجراي مديريت زنجيره تامين در داخل كشور كه باعث نبود نظارت كيفي و كمي بر كالاهاي توليدي داخلي و عدم حمايت از حقوق مصرف كننده شده، مي توان نتيجه گرفت كه در صورت پيوستن كشورمان به WTO بسياري از محصولات و صنايع ما به دليل شرايط نامناسب كيفي از بين خواهند رفت.
موسس انجمن مشاهير ايرانيان در آمريكا با اشاره به لزوم يكپارچگي اطلاعات بين توليد كننده و مصرف كننده عنوان كرد: يكي از مشكلات عمده در ايران از هم گسيختگي اطلاعات و رابطه بين توليدكننده و مصرف كننده است كه اين رابطه بايد شفاف و قابل درك براي مديريت صحيح كالاها باشد.
ناطقيان تصريح كرد: وقتي كشوري كه خود مشغول توليد نفت، فولاد و محصولات پتروشيمي بوده و اين پول مستقيما در اختيار دستگاه هاي دولتي قرار مي گيرد، نقش بخش خصوصي بيش از پيش تضعيف مي شود.
وي افزود: دولت بايد درآمدها را براي حمايت و نظارت بر روي بخش خصوصي سرمايه گذاري كند و از طريق دريافت ماليات و عوارض درآمدهاي خود را گسترش دهد.
مديريت زنجيره تامين براي كشور حياتي است
وي، وجود مديريت زنجيره تامين و لجستيك كالا را براي كشور بسيار حياتي خواند و افزود: يكپارچه سازي، مديريت و نظارت صحيح و شفاف، ذخيره و توزيع به موقع كالاها تنها به وسيله مديريت زنجيره تامين و لجستيك كالا در انبارهاي هوشمند صورت مي گيرد كه بر اين اساس، بايد هرچه سريعتر براي رفع مشكلات كالايي و واردات و صادرات خود به اين سمت حركت كنيم.
ناطقيان ادامه داد: مديريت زنجيره تامين براي شركت "وال مارت" در آمريكا تنها در طول يك سال بيش از 273ميليارد دلار درآمد داشته كه نشان مي دهد هرجا اين مديريت به درستي اجرا شود، مي تواند شرايط اقتصادي، زماني و مديريتي را به نحو چشمگيري بهبود بخشد.
وي به بيان خصوصات مديريت زنجيره تامين پرداخت و تصريح كرد: حفظ زمان، مكان و بهبود شرايط اقتصادي، شفافيت در واردات و صادرات كالاها، مديريت صحيح كالاها، آمارگيري دقيق، تعيين زمان مناسب براي واردات و صادرات كالاهاي مورد نياز و اساسي و پيگيري ورود و خروج كالاها از مديريت زنجيره تامين براي انبارهاي هوشمند و لجستيك كالا است.
وي عدم وجود رشته دانشگاهي مديريت زنجيره تامين كه رشته هاي بسياري را با يكديگر تلفيق مي كند را يك نقطه ضعف بزرگ خواند و اظهار داشت: ايجاد رشته مديريت زنجيره تامين مي تواند قدرت تفكر جوانان ما را در خصوص گام برداشتن به سوي تكنولوژي باز تر كند و لزوم ايجاد اين رشته در مقطع كارشناسي ارشد در تمام دانشگاههاي كشورمان ضروري است.
ناطقيان ادامه داد: پس از پيگيري هاي بسيار زياد و با توجه به خصوصيات مديريت اجرايي اصفهاني ها، نخستين دانشكده مديريت زنجيره تامين با حمايتهاي شهرك علمي و تحقيقاتي، مديران و مسئولان اصفهاني در دانشگاه صنعتي اصفهان كار خود را آغاز خواهد كرد.
وي قرن بيست و يك را متعلق به مديريت زنجيره تامين دانست و افزود: بهره وري ارزان با سرمايه گذاري زماني و مادي بسيار كم پيشرفتهاي سريع از خصوصيات اساسي مديريت زنجيره تامين است.
ناطقيان وجود ضعف در مديران مياني كشور را يكي از عوامل اصلي عدم پيشرفت كشورمان خواند و تصريح كرد: بسياري از مديران ايران در سطح كلان، برنامه ها و سياستهاي بسيار قوي را ارائه مي دهند؛ اما اينكه بسياري از اين طرحها به كندي اجرا و يا اصلا اجرا نمي شود به مديران مياني و رده پايين كشور باز مي گردد كه بايد اين افراد با مديريت زنجيره تامين و نقش اساسي آن در مديريت و پيشرفتهاي اجتماع آشنا شوند.
نخستين انبار هوشمند در اصفهان افتتاح مي شود
موسس انجمن مشاهير ايرانيان در آمريكا ادامه داد: اصفهان با دارا بودن بيش از 2400 اثر تاريخي كه داراي شهرت جهاني است و نيز وجود مديران بسيار فعال، به زودي شاهد افتتاح نخستين انبار هوشمند و مكانيزه خواهد بود كه اين انبارها مي تواند اصفهان را به تمام كشورهاي دنيا متصل كند و به جمله "اصفهان، نصف جهان" حيات دوباره اي ببخشد.
ناطقيان با اشاره به طراحي نرم افزار مديريت انبار هوشمند توسط جوانان نخبه ايران بيان داشت: از پنج سال پيش تاكنون هر سه ماه يكبار براي مديريت و نظارت برروي پروژه طراحي نخستين انبار هوشمند كشور و همچنين براي معرفي رشته مديريت زنجيره تامين از آمريكا به ايران سفرهايي را صورت داده ام كه اميد مي رود اين رشته در دانشگاهها ايران با پيگيري هاي بسيار گسترده به زودي ايجاد شود.
وي ادامه داد: رشته مديريت زنجيره تامين تلفيقي از رشته هاي نرم افزار، سخت افزار، صنايع، عمران و الكترونيك است كه دانشجويان رشته مديريت زنجيره تامين با يك ديد چند شاخه اي و بر اساس نوع علايق خود اين رشته را انتخاب مي كنند.
ناطقيان تصريح كرد: در عصر ارتباطات و اطلاعات كه عصر لجستيك است براي بهره وري، ساخت و مبادله كالاها در جهان، ثابت نگاه داشتن قيمت كالاها يا رقابتي شدن آنان و به طور كلي ورود مطمئن به بازارهاي جهاني همه در گروه پياده سازي مديريت زنجيره تامين در كشور است.
بايد براي پيشرفت در مديريت زنجيره هزينه كرد
وي با اشاره به قرن بيست و يكم و مبادله سريع و امن كالاها اظهار داشت: در قرن بيست و يكم ديگر اجازه ساخت كالا به قيمت 10 هزار تومان با هزينه حمل 90 هزار تومان را نداريم و بايد اين 90 هزار تومان حمل و نقل براي پيشرفت مديريت زنجيره تامين هزينه شود كه هم اكنون تمام شركتهاي بزرگ در دنيا به پيشرفت در مديريت زنجيره تامين نگاه ويژه اي دارند.
اين كارشناس مسائل اقتصادي با بيان اينكه امروز به واسطه مديريت زنجيره تامين هيچ مرزي در جهان براي مبادله كالا وجود ندارد تصريح كرد: به طور مثال امروز كار مهندسي در آمريكا، انبوه سازي در چين و حمل و نقل و انبار داري در كره انجام مي گيرد كه سياست اين نوع كار بر ارزاني، كيفيت و امنيت بهتر كالاها، مبادله سريع بنا شده است.
وي سهم كشور ما را در خصوص تحقيق و توسعه بسيار ضعيف خواند و افزود: در ايران هنوز فرهنگ تحقيق و توسعه (R&D) به طور جدي عنوان نشده كه اين عامل يكي از عوامل مهم شكست پروژه هاي پژوهشي، تحقيقاتي و عدم كيفيت رضايت بخش محصولات داخلي است.
توليدكنندگان كالاهاي داخلي تفكرات خود را بر رقابت محصولات جهاني متمركز سازند
وي جهاني شدن و تفكر جهاني براي توليدات داخلي را يكي از عوامل موفقيت كشور ما خواند و اظهار داشت: در حال حاضر در كشور ما محصولات داخلي كه توانايي رقابت با بسياري از محصولات و كالاهاي رده دوم و سوم كشور هاي خارجي ندارند را با قيمتهاي چند برابر و به نام حمايت از محصولات ملي به فروش مي رسانيم كه اين كار به توليدات و حمايتهاي كالاهاي داخلي ضربه زيادي وارد خواهد كرد. در اين راستا بايد مسئولان و توليدكنندگان كالاهاي داخلي تفكرات خود را بر رقابت با محصولات جهاني متمركز سازند.
اين كارشناس مسائل اقتصادي، ايجاد و فراهم سازي زمينه رقابت را در كشور را بسيار حياتي خواند و يادآور شد: فراهم سازي زمينه هاي رقابت و جلوگيري از بروز انحصار در فعاليت تامين و توزيع كالاهاي اساسي بسيار مهم است و بايد با قيمت گذاريهاي انحصاري برخوردهاي جدي شود.
وي افزود: اين انحصار طلبي در واردات خودروهاي خارجي خود را نمايش مي دهد كه ماشين هاي روز دنيا را كه به قيمتهاي بسيار پايين و با كيفيتهاي رقابتي بالايي وجود دارند را با 100 درصد گمرك وارد كشور مي كنيم و اين موضوع خود حاكي از انحصار گرايي و عدم شفافيت و رقابت سالم خودرو سازيهاي داخلي است.
وي با اشاره به اينكه پس از دستيابي به موفقيت در مديريت زنجيره تامين، بايد در كنار آن برنامه ريزي و اقدامات لازم در خصوص كنترل تورم را نيز صورت گيرد، گفت: يكي از روشهاي كنترل تورم مرسوم در دنيا، بازي با دو اصل سود بانكي و تغيير علاقه در خريد كالا است كه اگر سود بانكي بالا رود، مصرف پايين تر مي آيد و با پايين آمدن سود بانكي، مردم علاقه بيشتري به خريد بالاتر پيدا مي كنند و در نتيجه تورم بالاتر مي رود كه اين راه يكي از روشهاي مرسوم در آمريكا براي كنترل تورم و تغيير اخلاق مردم براي خريد است.
بانك مركزي بايد يك سيستم سراسري براي كنترل سود بانكي و تورم را برنامه ريزي كند
وي نظام بانكداري بانك مركزي ايران را غير شفاف و سياستهاي آنرا عامل اصلي ايجاد تورم عنوان و تصريح كرد: بايد بانك مركزي يك سيستم سراسري براي كنترل سود بانكي و تورم را برنامه ريزي كند و بايد سياست خريد تضميني بيش از پيش در كشور براي حمايت از سرمايه گذاران، توليد كنندگان و كشاورزان تقويت شود.
وي ادامه داد: خريد تضميني سرعت، شفاف سازي و كاهش خطا در خصوص كالاها را افزايش مي دهد و بايد به كالاها به چشم سرمايه اي نگاه شود و به اين موضوع واقف باشيم كه هرچقدر كالاي مرغوب و با كيفيت به دنيا صادر كنيم در واقع سود بيشتري را نصيب مملكت خود كرده ايم.
ناطقيان تصريح كرد: توجه به مسائل زيرساختي اقتصادي، ايجاد بازار سرمايه و از بين برن رانت، رشوه و فساد اداري، ايجاد زير ساختهاي ارتباطي، ايجاد مديريت زنجيره تامين، ايجاد سيستم بانكي كه قابل رقابت در سطح جهاني باشد از مهمترين راههاي رشد كشورمان براي شكوفايي اقتصاد است.
وجود خبرهاي دروغ رسانه اي غربي يكي از دلايل تورم كشور است
وي يكي از مهمترين دلايل وجود تورم در كشورمان را وجود خبرهاي دروغ و شوك آور سياسي و اقتصادي در رسانه هاي غربي عنوان كرد و اظهار داشت: يكي از راههاي غرب و دشمنان ايران استفاده از ابزارهاي رسانه اي براي نشان دادن چهره غير واقعي از يك كشور است كه در حال حاضر كشورهاي غربي با ابزار رسانه هاي خود روزانه موج رواني جديد كه مملو از دروغ و شايعه است را بر ضد كشورمان راه مي اندازند كه همين اثرات رواني باعث ايجاد تورم در كشورمان شده است.
وي از دلايل ديگر تورم در كشورمان را رشد نقدينگي 40 درصدي عنوان و افزود: نقدينگي بسيار زياد در دست دولت و تزريق اين مقدار بودجه در سطح جامعه باعث تورم زيادي براي كشور شده است كه بايد راهكارهاي مناسبي براي مقابله با تورم چاره انديشي شود.
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 797]