واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: مهندس سيدمرتضى نبوي:اجراى طرح تحولات اقتصادى نياز به اجماع ملى دارد
اجراى سياستهاى اصل 44 لازمه اصلاح نظام يارانههاست
عضو شوراى مركزى جامعه اسلامى مهندسين با اشاره به طرح دولت براى اصلاح نظام يارانهها گفت: اجراى سياستهاى اصل 44 قانون اساسى مقدمه واجب و ضرورى و لازمه اصلاح نظام يارانهها مىباشد.
مهندس سيد مرتضى نبوى كه پس از نشست هفتگى واحد سياسى جامعه اسلامى مهندسين با «جام هفته» گفتگو مىكرد اصل اصلاح نظام يارانهها را يك امر پذيرفته شده ياد كرد و گفت: اكنون هيچ كس وهيچ جريان سياسى در جامعه مخالف اصلاح نظام يارانهها نيست چرا كه وضعيت فعلى يارانهها هم مشكل عدالت دارد و هم مشكل تخصيص بهينه منابع.
وى افزود: اصلاح نظام يارانهها يك جراحى خطرناك و حساس در اقتصاد كشور است كه براى موفقيت آن بايد شرايط و لوازم مورد نياز فراهم شود.
اين عضو شوراى مركزى جامعه اسلامى مهندسين تورم بالا را از تبعات مقطعى اصلاح نظام يارانهها دانست و تصريح كرد: يكى از لوازم توفيق اين طرح اجراى سياستهاى اصل 44 قانون اساسى و كوچك شدن حجم دولت است.
وى گفت : دولت بزرگ هزينههاى سرسام آورى دارد و اگر منابع حاصل از اصلاح نظام يارانهها صرف هزينهها وكسرى بودجه دولت شود فاصله وشكاف بين دولت و ملت بيشتر خواهد شد.
مهندس نبوى به تجربه آزادسازى نرخ ارز در اين زمينه اشاره كرد و گفت: آزادسازى نرخ ارز باعث شد منابع حاصل از آن خرج هزينههاى دولت شود و در نهايت باعث كاهش قدرت خريد مردم شد.
وى افزود: اصلاح نظام يارانهها زمانى مىتواند مطرح شود كه شرايط اقتصادى كشور عادى باشد وقتى پول به جامعه تزريق مىشود ميل به مصرف وتقاضا نيز افزايش مىيابد در چنين شرايطى آيا كالا به اندازه كافى وجود دارد؟ با وجود كمبود كالا تزريق پول به جامعه به تورم دامن مىزند.
عضو شوراى مركزى جامعه اسلامى مهندسين يكى از تبعات حذف يارانه انرژى را آسيبپذيرى توليدات داخلى ياد كرد و اظهار داشت: حذف يارانه انرژى باعث افزايش قيمت تمام شده كالاهاى توليد داخلى شده و امكان رقابت با كالاهاى خارجى را از بين مىبرد. در اصلاح نظام يارانهها بايد با روشهايى مانند پرداخت يارانه مستقيم به صنايع از توليدات داخلى حمايت كرد تا به شرايط رقابت برسند. البته از طرف ديگر نبايد مانع ورود كالا به كشور شد چرا كه اين امر باعث كمبود كالا و افزايش تقاضا مىشود.
وى افزود: در اولين گام بايد شرايط اجتماعى را براى اصلاح نظام يارانهها آماده كرد. اكنون مجلس هشتم به تازگى تشكيل شده است و در مورد طرح توجيه نيست. طرح دولت بايد به صورت مكتوب ارائه شود تا مجلس ،قوه قضائيه و رسانهها توجيه شوند. در نشست اخير مديران رسانهها با رئيس جمهور مطبوعات سوالات عمدهاى داشتند كه پاسخ كافى دريافت نكردند.
مهندس نبوى تاكيد كرد: بايد افكار عمومى نسبت به ابعاد طرح دولت آشنا شود و نخبگان توجيه شوند تا اجماع ملى ايجاد شود.
وى با بيان اينكه كاهش دستورى نرخ ارز و نرخ بهره بانكى با اصلاح نظام يارانهها سازگار نيست گفت: بايد با يك رويكرد منطقى ودر چارچوب سياستهاى اصل 44 به سراغ نرخ ارز ،بهره بانكي، قانون مالياتها، قانون كار و... رفت تا آثار زيانبار به همراه نداشته باشد.
وى افزود: براى اصلاح نظام يارانهها بايد اطلاعات وآمار دقيقى از وضعيت درآمد خانوارها داشته باشيم و نيز سازوكار مناسبى براى پرداخت مستقيم يارانهها طراحى شود. مردم يادشان نرفته است كه يك بار دولت وعده داد يارانه مرغ را مستقيم پرداخت كند ولى عملى نشد. چه ضمانتى وجود دارد كه منابع حاصل از هدفمند كردن يارانهها از جيب ملت به كيسه دولت سرازير نشود؟!
مهندس نبوى با تاكيد بر اينكه در اصلاح نظام يارانهها بايد از شتاب زدگى پرهيز شود اظهار داشت: اين كار احتياج به فرصتى دارد كه ابعاد طرح تبيين شود و اجراى آن قبل از روشن شدن آثار منفى طرح و جبران آن مىتواند زيانبار باشد.
وى تصريح كرد: همه قبول دارند كه كشور با يك اقتصاد بيمار نفتى روبرو است. و اين را هم قبول دارند كه پزشكان نمىتوانند قبل از آنكه علائم حياتى بيمار را پايدار كنند دست به عمل جراحى سخت بزنند.
وى افزود: كسانى كه در هسته مركز اصلاح نظام يارانهها هستند بايد معتقد به سياستهاى اصل 44 باشند و به نظر مىرسد برخى از اعضاى اين هسته اعتقاد چندانى به سياستهاى اصل 44 ندارند و اين امر مىتواند طرح اصلاح نظام يارانهها را با ناكامى مواجه كند. لذا اين طرح نيازمند دقت ، برنامهريزى ،تدبير و كار كارشناسى است.
عضو شوراى مركزى جامعه اسلامى مهندسين همچنين به سالگرد جنايت آمريكا در هدف قرار دادن هواپيماى مسافربرى ايران اشاره كرد ويادآور شد: اميدواريم دست انتقام الهى پاسخ اين جنايت و جنايتهاى آمريكا در فلسطين، عراق،افغانستان و ساير كشورها را بدهد و با هوشيارى و مقاومت ملتها به پايان اين جنايتكارىها برسيم.
مهندس نبوى در ادامه تصريح كرد با توجه به مواضع شفاف و توانمند دولت جمهورى اسلامى ايران در برابر فشارهاى بيگانگان و دفاع از حقوق هستهاى ملت ايران متاسفانه عدهاى در داخل كشور با شايعهسازى اعتقادات رئيس جمهور را زيرسوال مىبرند و معلوم نيست چه نفعى از اين كار مىبرند.
وى در عين حال با بيان اينكه برخوردهاى اخير با مطبوعات در شان دولت نيست گفت: اينكه روزنامهاى بدون هيچ مقدمهاى و بلافاصله سلب امتياز شود و يا به خاطر انتشار يك مقاله حاوى شايعات، حكم بازداشت مدير مسئول روزنامهاى صادر شود با سعه صدر دولت و استقبال رئيس جمهور از انتقاد سازگار نيست.
جمعه 14 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]