واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مردم آستانهاشرفيه سي و هفتمين سالگرد درگذشت دكترمعين را گراميداشتند
مردمشهرستانآستانهاشرفيه طي مراسمي كه باحضور استاندارگيلان، مشاور وزير فرهنگ و ارشاداسلامي و جمعياز پژوهشگران و اساتيد دانشگاه و خانواده دكتر معين برگزار شد، سي وهفتمين سالروز درگذشت دكتر محمد معين راگراميداشتند.
به گزارش روز جمعه خبرنگار ايرنا، در اين مراسم كه بر سرمزار وي واقع در كنار حشمت رود آستانهاشرفيه برگزار شد، با سخنراني، شعرخواني و اجراي برنامههاي مختلف ياد و خاطره اين استاد كم نظير فرهنگ و ادب كشور و مولف فرهنگ لغت شش جلدي معين را زنده كردند.
" مهندس روح الله قهرماني " استاندار گيلان در اين مراسم گفت: دكتر محمد معين يكياز چهرههاي بزرگ و بينالمللي ما هستند كه درجهت رشد علم وفرهنگ نقش بسزايي داشتند و ايشان شخصيتياست كه جهان او را متعلق به خود ميداند.
وي اضافه كرد: دكتر معين احتياجي به وصف و تعريف هيچكس ندارد و او بي- نياز از تقدير و تقديس ما است، اما ما نيازمند اين هستيم تا با گراميداشت ياد آن بزرگ، راه و اقتدار و معنويت خودمان را كسب كنيم.
وي ادامه داد: امثال دكتر معين را وقتي ميبينيم اميد به زندگي و شوق زندگي كردن در مابيشتر ميشود زيرا او تمام نگاهش به افقهاي دورتر و براي بشريت بود.
وي افزود: ما وظيفه داريم تا براي كسانيكه زمينه رشد داشته و ميخواهند دنباله رو دكتر معين باشند، شرايط مناسب را فراهم كنيم.
استاندار گيلان ياد آورشد: جامعه ما امروز نيازمند آدمهاي محققي چون دكتر معين است.
" دكتر محمد روشن " از شاگردان دكتر معين هم در اين مراسم گفت: معين استادي معلم و معلمي استاد بود.
وي با تشريح اقدامات و تاليفات دكتر معين ادامه داد: هنوز استادي به پشتكاري و دقت نظري ايشان نديدهام.
" دكتر محمد تاجبخش " از چهرههاي ماندگار و عضو فرهنگستان علوم نيز در اين مراسم اظهار داشت: خيلي از افراد كارهاي فراواني انجام ميدهند اما بسياري پس از مرگ از ياد ميروند اما در عين حال برخي ستارگان درخشاني هستند كه قرنها را طي ميكنند و همواره زنده ميمانند و دكتر معين از اين گروه است.
وي اضافه كرد: دكتر معين كسي بود كه تمام زندگياش را در راه خدمت به مردم و خدا طي كرد و در زندگي خود داراي آثار فراواني در زمينههاي علمي و فرهنگي است كه همواره نيز زنده خواهد ماند.
" محمد حسن اصغر نيا" مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در اين مراسم يادآورشد: دكتر معين امين همگان به خصوص ادبا بود كه در حفظ تمامامانتهاي علمي و فرهنگي تلاش كرد.
وي افزود: معين شخصيت بسيار بزرگي بوده كه در اين خصوص نظرات اساتيد بزرگي همچون دهخدا و نيما يوشيج در مورد او بسيار قابل توجهاست.
وي از دكتر معين به عنوان شخصي علم دوست و پركار كه در تحصيل علم متحمل سختيهاي بسياري شد ياد كرد.
وي همچنين خواستار ايجاد مركزي با عنوان بنياد پژوهشي دكتر معين براي معرفي بهتر اين شخصيت فرهنگي و ادبي كشور شد.
" دكتر مهدخت معين " فرزند دكتر محمد معين نيز در اين مراسم از برگزار كنندگان مراسم تقدير كرد.
سيزدهم تيرماه يادآور درگذشت دكتر محمد معين، يكياز مشاهير ادب و فرهنگ معاصر ايراناست.
سي و هفت سال پيش در تابستاني غم انگيز، شمع وجود "معين" خاموش شد، اما تلاش صادقانهاش در ثبت تاريخ و توسعه فرهنگ و ادب ايران همچنان تابناكاست.
تاليف دهها مقاله و كتاب و دريافت نشان ومدالهاي عالي علمي و فرهنگي از مجامع معتبر بينالمللي ، نشانهاي از افتخارات ملي اين شخصيت علمي است و اينك باگذشت سه دهه، ياد و خاطرهاش در نزد همگان باقي است.
دكتر محمد معين" ۸۹سال پيش در خانوادهاي از علماي روحاني دررشت ديده بهجهان گشود و باتوجه به ذوق و استعداد، پساز سالها سعي و تلاش توانست جايگاه ارزندهايي در مجامع مختلف علمي و فرهنگي داخل و خارج از كشور از خود به ثبت برساند.
براي بيان صفا، صميميت و صداقت دكتر معين همين بس، كه زنده ياد نيما يوشيج پدر شعر نوي فارسي، بدون آنكه وي را حتي براي يكبار هم ديده باشددر وصيت نامهاش از او به عنوان وارث و قيم آثار خود ياد ميكند.
اينك سالها از غروب غم انگيز اين آفتاب معرفت و دانش در آسمان علم و ادب ايران ميگذرد و تنها سيزدهم تيرماهاست كه گروهيازدوستان، دوستدارانش را بر سر مزارش در كنار حشمت رود آستانه اشرفيه گردهم ميآورد.ك/۰۳ ۱۵۵۲/۵۱۶/۷۲۸۷
جمعه 14 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]