واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اول رجب سالگرد آيتالله حكيم /تلاش آيت الله حكيم براي تقريب ميان مذاهب اسلامي قابل تحسين است
حجتالاسلام محمدمهدي تسخيري به مناسبت سالگرد شهادت آيتالله محمدباقر حكيم در يادداشتي آورده است: بيداري امت اسلامي يكي از دغدغههاي مهم شهيد حكيم بود، از اين رو براي ايجاد وحدت ميان امت اسلام و تلاش براي تقريب بين مذاهب اسلامي از هيچ امري دريغ نداشت و سخنرانيهاي متعدد او در زمينه تقريب نشانگر اهتمام او به اين مسئله مهم بود.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمدمهدي تسخيري مديرپايگاه اطلاعرساني تقريب مذاهب اسلامي طي يادداشتي به مناسبت سالگرد شهادت آيتالله محمد باقر حكيم اظهار داشت: جهان در سه دهه اخير قرن بيستم شاهد تحولات عظيمي شد كه در آن شعلههاي فروزان بيداري اسلامي اوج گرفت. بدون شك پيروزي انقلاب اسلامي كه معلول بيداري امت مسلمان در گيتي است به عنوان نقطه عطف تحولات اخير به شمار مي رود. عراق را مي توان به عنوان يكي از كشورهاي تأثيرپذير از اين طلوع دانست.
وي در ادامه اين ياد داشت آورده است كه شهيد آيتالله "محمد باقر حكيم" از رهبران مردم عراق بود كه در سختترين شرايط زمان خويش رهبري مردم را به عهده گرفت. وي به عنوان يار امام خميني در تمام صحنه هاي دفاع از ارزشهاي اسلامي امت مسلمان حضور چشمگيري داشت. شخصيتي كه از نظر مراتب علمي و فقهي زبانزد و معروف بود. او بيش از دو دهه در حوزه علميه نجف مشغول پرورش شاگردان در سطوح مختلف علمي بود كه انقلاب اسلامي به پيروزي رسيد. پس از شهادت آيت الله سيد محمد باقر صدر و خواهرش، آيت الله سيد محمد باقر حكيم به عنوان شاخص ترين رهبر قيام ملت عراق شناخته شد.
دكتر تسخيري تصريح كرد: وي فرزند مرجع بزرگ شيعه در دهه هاي 50 و 60 ميلادي يعني آيت الله "سيد محسن حكيم" بود. در سايه پدري كه مرجعيت بزرگ شيعه را داشت، در خانواده فقه، زهد، تقوا و جهاد پرورش يافت. در 12 سالگي وارد حوزه شد و درسهاي سطح را نزد علمايي چون آيات عظام "سيدمحمد سعيد حكيم "، "سيد يوسف حكيم" ، شهيد "سيد محمد باقر صدر" و بحث خارج خويش با بهره از پدر و آيت الله خويي و شهيد صدر ادامه داد.
وي تدريس سطوح فقه و اصول را در مسجد هندي نجف آغاز كرد . او به مدت يازده سال به عنوان يكي از اساتيد برجسته دانشكده اصول دين بغداد بود . مبارزات سياسي او با مقاومت در برابر گسترش كمونيسم در عراق آغاز شد. با اينكه چندين بار مورد تهديد قرار گرفت، اما از اداي تكليف دست بر نداشته تا حكومت كمونيستي ساقط شد و پس از آن جنگ و مبارزه ممتد اين شهيد بزرگ در برابر رژيم بعثي ادامه يافت.
دكتر محمد مهدي تسخيري افزود: او پس از رحلت پدر خويش، در كنار همرزم خود يعني آيت الله شهيد سيد محمد باقر صدر جهت نشر معارف اسلامي و ايستادگي در برابر فشار بعثيها به مبارزه ادامه داد و در سال 1972م هر دو روانه زندان شدند. هنگامي كه حكم آزادي وي صادر شد حاضر به خروج از زندان نشد مگر آنكه شهيد صدر را نيز آزاد كنند و چنين شد. در سال 1974م نيز روانه زندان شد. در سال 1977م به تهمت جاسوسي براي دولت كويت روانه زندان و محكوميت مادام العمر برايش صادرشد، اما فشار مراجع شيعه موجب شد كه پس از يك سال و نيم از زندان آزاد شود. پس ازاعدام شهيد محمد باقرصدر و خواهرش و با توجه به توصيه علما از چنگ رژيم عراق رها يافته و به سوي سوريه هجرت كرد و پس از توقف چند ماهه به جمهوري اسلامي ايران هجرت كرد تا بتواند رهبري مبارزات ملت عراق را به دست گرفته به مبارزه عليه رژيم بعثي بپردازد.
مدير عامل پايگاه تقريب مذاهب اسلامي در ادامه اين ياد داشت آورده است: سال 1982م مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق تأسيس شد. او نخستين سخنگو و پس از آن در سال 1986م به عنوان رئيس مجلس اعلا انتخاب شد و تا روز شهادت رياست اين مجلس را به عهده داشت. صدام به عناصر خود دستور ترور او را صادر كرد كه تمام تلاشها شكست خورد و اين مبارزه تا روز سقوط صدام ادامه داشت و پيروزمندانه به صحنه عراق بازگشت تا رهبري مردم عراق را به دست گيرد.
وي گفت: آيت الله محمد باقر حكيم در اول ماه رجب، در هفته چهاردهم اقامت خويش در عراق، پس از خطبه هاي نماز جمعه در نجف و اداي نماز، پس از خارج شدن از حرم مطهر اميرمؤمنان (ع) با انفجار مهيبي كه رخ داد، شهيد شد. از آنجايي كه امت اسلامي و بيداري آن يكي از دغدغه هاي مهم شهيد حكيم بود؛ لذا براي ايجاد وحدت ميان امت اسلامي و تلاش براي تقريب بين مذاهب اسلامي از هيچ امري دريغ نداشته و براي ساليان سال و تا روز شهادت به عنوان رئيس شوراي عالي مجمع جهاني تقريب بود.
دكتر محمد مهدي تسخيري در ادامه تصريح كرد: مقالات و سخنرانيهاي متعدد او در زمينه تقريب و در كنفرانسهاي مختلف چه در داخل و چه درخارج كشور نشانگر اهتمام خاص ايشان به اين مسئله مهم و حياتي بود. به طوري كه رهبر معظم انقلاب به مناسبت شهادت آيت الله حكيم فرمودند: "اين شهيد عزيز مجاهدي بود كه خود را براي شهادت در راه اين جهاد بزرگ و پيوستن به خيل شهيدان خاندان معظم آل حكيم وديگر شهيدان علم وفضيلت درعراق آماده كرده بود."
جمعه 14 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]