تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ثروت فراوان، دشمن مؤمنان و پيشواى منافقان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837971204




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/گزارش كامل/ «رؤساي پرس‌تي‌وي به فكر راه‌اندازي شبكه‌ به زبان‌هاي ديگر هم باشند» لاريجاني: تلاش‌هاي ضرغامي و سرافراز «پرس‌تي‌وي» را از شيرخوارگي درآورد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /گزارش كامل/ «رؤساي پرس‌تي‌وي به فكر راه‌اندازي شبكه‌ به زبان‌هاي ديگر هم باشند» لاريجاني: تلاش‌هاي ضرغامي و سرافراز «پرس‌تي‌وي» را از شيرخوارگي درآورد


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو

مراسم نخستين سالگرد راه‌اندازي شبكه‌ي خبري انگليسي‌زبان ايراني (پرس تي‌وي) همزمان با سالروز تاسيس آن در 12 تيرماه با حضور علي لاريجاني - رييس مجلس هشتم -، عزت‌الله ضرغامي - رييس سازمان صدا و سيما -، حسين مظفر - رييس شوراي نظارت بر صدا و سيما - و محمد سرافراز - معاون برون‌مرزي صدا و سيما - برگزار شد

به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين مراسم كه در ساختمان معاونت پژوهش وزارت امور خارجه برپا بود همچنين جمعي از خبرنگاران و برنامه‌سازان داخلي و خارجي را نيز ميزباني مي‌كرد.

*****

در بخشي از اين نشست، ايوان ريدلي - يكي از مجريان «پرس تي‌وي» - كه در مراسم سالگرد اين شبكه به ايران آمده بود، به ايراد سخنراني پرداخت.

اين مجري زن با اشاره به اهميت راه‌اندازي شبكه‌اي به زبان انگليسي خاطرنشان كرد: دو ميليارد تن شامل يك‌سوم جمعيت جهان در دهه‌ي آينده سعي مي‌كنند انگليسي ياد بگيرند و انگليسي يك زبان سياسي است.

وي ادامه داد: پرس تي‌وي در حال حاضر براي خود جايگاه ويژه‌يي در جهان به دست آورده است و اگر در آينده بتوانيم از پلت‌فورم استفاده كنيم، فعاليت اين شبكه گسترش مي‌يابد.

ريدلي يادآور شد: وقتي ايران نخستين شبكه‌ي انگليسي را راه‌اندازي كرد، دشمنان آماده‌ي تهاجم به ما بودند؛ اما ما منتقدان را خاموش و تبليغات آن‌ها را بي‌اثر كرديم و اين‌گونه است كه ما امروز مي‌بينيم يكي از روزنامه‌هاي معتبر آمريكا به نام نيويورك‌تايمز عذرخواهي يك‌صفحه‌يي از موضعي را كه در برابر عراق گرفته بود، چاپ مي‌كند.

او افزود: رابرت فسك كه از دولت ايران بسيار انتقاد كرده است، پيش از پخش مصاحبه‌اش در پرس تي‌وي، حتا گفته بود صحبت‌هايش سانسور مي‌شود؛ اما صحبت‌هاي او نه تنها سانسور نشد، كه بدون هيچ ويرايشي روي آنتن رفت و من به اين مسأله افتخار مي‌كنم؛ اما او در پرس تي‌وي از دولت‌هاي مختلفي از جمله دولت ايران انتقاد كرد.

ايوان ريدلي اظهار كرد: شبي كه پرس تي‌وي راه‌اندازي شد، من گفتم اين شبكه مرهمي در مقابل فاكس‌نيوز خواهد بود. برخي‌ها فكر مي‌كردند ما بسيار راديكال خواهيم بود؛ اما اين‌طور نيست؛ بلكه ما متعادل عمل مي‌كنيم.

اين مجري تلويزيوني يادآور شد: برخي ما را منتقد دولت آمريكا مي‌دانستند، در حالي‌كه اين‌گونه نيست؛ ما سعي مي‌كنيم نظرات همه را از چهار نقطه‌ي جهان منعكس كنيم و به سراغ تمام منتقدان روشنفكر خصوصا در آمريكاي شمالي برويم.

او گفت: من به تازگي ديداري از زندان گوانتانامو در كوبا داشتم؛ وقتي از اين زندان خارج شدم، مي‌گفتم جاي شكر دارد كه آمريكايي‌ها مرا دستگير نكردند. البته چندي پيش به افغانستان هم سفري داشتم و رفتار آن‌ها، 100برابر از آمريكايي‌ها بهتر بود.

ايوان ريدلي سپس اظهار كرد: زبان انگليسي مقسوم عليه مشترك عصر ماست و از طريق تلويزيون انگليسي‌زبان، مي‌توانيم به قلب و عقل مردم نفوذ كنيم. در حال حاضر، 95درصد مردم تلويزيون دارند و آمريكايي‌ها روزي هفت ساعت تلويزيون تماشا مي‌كنند. تلويزيون به عضوي در خانواده‌هاي غربي مبدل شده است و پرس تي‌وي مي‌تواند نقش مهمي را در زندگي خانواده‌هاي غربي ايفا كند، به آن‌ها انگيزه بدهد و برخي از تصميم‌هايي را كه رهبران غربي مي‌گيرند، زير سؤال ببرد.

او در ادامه تأكيد كرد: پرس تي‌وي در نخستين سال حضور خود، اعتماد بيننده را جلب كرد. با اين حال نبايد خيلي از خود متشكر باشيم؛ بلكه بايد به زبان‌هاي ديگر به جز انگليسي نيز برنامه توليد و پخش كنيم. رؤساي پرس تي‌وي در آينده شايد بد نباشد به فكر راه‌اندازي شبكه‌اي به زبان چيني يا زبان‌هاي ديگر باشند.

ريدلي كه در دفتر لندن پرس تي‌وي مشغول كار است، در اين‌باره گفت: در حال حاضر در دفتر لندن ما يك طبقه در اختيار خودمان داريم كه به محفل سياستمداران تبديل شده است و به شما اطمينان خاطر مي‌دهم كه دفتر لندن پرس تي‌وي سعي مي‌كند خود را گسترش دهد. ما در انگليس، مهمانان جالبي از جمله سياستمداران مطرح دنيا را دعوت مي‌كنيم.

او گفت: ما رقابت سالمي با ديگران داريم و هدفي جهاني را دنبال مي‌كنيم كه همان اطلاع‌رساني منصفانه است. مي‌خواهيم حقيقت را بگوييم كه در عصر رسانه، تفكري انقلابي محسوب مي‌شود.

***

به گزارش ايسنا، پس از ايوان ريدلي، جرج گالوي - از برنامه‌سازان پرس تي‌وي و عضو حزب ريسپكت - از حضور در ايران و اين مراسم ابراز خرسندي كرد.

او با بيان اين‌كه ايران بايد به «پرس تي‌وي» افتخار كند، گفت: البته اگر دولتمردان ايراني به اين ايستگاه تلويزيوني اختيار عمل نمي‌دادند و هزينه‌ي راه‌اندازي آن را پرداخت نمي‌كردند، امروز اين شبكه راه‌اندازي نمي‌شد.

وي با تأييد صحبت‌هاي ريدلي درباره‌ي اهميت زبان انگليسي در جهان خاطرنشان كرد: در حال حاضر، دو و نيم ميليارد تن در جهان به زبان انگليسي صحبت مي‌كنند يا حداقل مي‌توانند آن‌را درك كنند. اين زبان رايج دنياست و پرس تي‌وي تصميم صحيحي گرفته است كه از زبان انگليسي براي نخستين حضورش در جهان استفاده كند. رييس اينجانب گفت شبكه‌ي اسپانيولي بعد از انگليسي راه‌اندازي مي‌كند، كه آن هم درست است.

وي ادامه داد: نيازي ندارد من به شما بگويم وجهه‌ي كشور شما توسط رسانه‌هاي غربي مخدوش شده است. حتا آن‌ها توانسته‌اند مرا كه سال‌ها در پارلمان انگليس‌ها بوده‌ام، فريب بدهند؛ پس ببينيد با ديگران چه مي‌كنند. ايران سال‌هاست به هيچ كشوري حمله نكرده؛ اما مي‌گويند ايران كشوري مهاجم است. ايران به وضوح اعلام كرده به دنبال سلاح هسته‌يي نيست؛ اما آن‌ها اعلام مي‌كنند ايران قصد نابودي كشورهاي ديگر را دارد. اسراييل كلاهك اتمي دارد؛ اما آن‌ها مي‌گويند گسترش سلاح‌هاي اتمي را محدود مي‌كنيم و حاضريم به كشوري كه بمب اتمي ندارد، حمله كنيم. البته اين مسائل جاي زهرخند دارد؛ چرا كه موضوع كاملا جدي است. دوستان من در كشورهاي غربي مي‌گويند در ايران دموكراسي وجود ندارد؛ اما 28 ميليون نفر در انتخابات رياست‌جمهوري شركت كردند و اين رقم خيلي بالاتر از ميزان رأي است كه فردي مثل گوردون براون به دست مي‌آورد.

گالوي اظهار كرد: بي‌بي‌سي زماني پرچمدار بزرگ انگليس بود؛ اما اين شبكه‌ي تلويزيوني در حال حاضر به شركت بوش و بلر تبديل شده است و همان دروغ‌هايي را كه آنان مي‌گويند، از بي‌بي‌سي مي‌شنويم.

وي ادامه داد: غربي‌ها مي‌گويند پرس تي‌وي خبرها را سانسور مي‌كند؛ اما به اين‌كه رسانه‌هاي غربي ابزار سياسي دست رهبران خود هستند، يك لحظه شك نكنيد. اين رسانه‌هاي بزرگ كه شبكه‌ي فاكس‌نيوز برترين آن‌هاست، طوطي‌وار سخنان دولت‌هاي خود را مطرح مي‌كند؛ اما پرس تي‌وي حقيقت را مي‌گويد. با اين حال، آنان مدام دروغ مي‌گويند و هيچ انصافي هم به خرج نمي‌دهند.

اين نماينده‌ي پيشين پارلمان انگليس تصريح كرد: هيچ انصافي در شبكه‌هاي بزرگ دنيا براي تهيه‌ي خبر از غزه وجود ندارد. مي‌گويند يا شما طرفدار ما هستيد يا مخالف ما و اصلا قرار نيست درباره‌ي مردمي كه دارند از گرسنگي مي‌ميرند، خبر تهيه كنند. اگر خداوند زبان ما را قادر كند، مي‌توانيم بر آن‌ها فائق آييم و بت‌هاي دروغين را از بين ببريم.

جرج گالوي اعلام كرد: من افتخار مي‌كنم كه با پرس تي‌وي همكاري مي‌كنم. اين شبكه تنها به اين خاطر از من درخواست همكاري كرد كه من حقيقت را مي‌گويم. به شما قول مي‌دهم اگر بتوانيم يكي دو ماه آينده از پايانه‌ي اسكاي استفاده كنيم، بيننده‌ي ما افزايش مي‌يابد.

وي در پايان، ابراز اميدواري كرد كه در دومين سالگرد پرس تي‌وي، درخشش اين شبكه را بيش از پيش شاهد باشيم.

***

به گزارش خبرنگار ايسنا، در ادامه اين مراسم محمد سرافراز - معاون برون‌مرزي سازمان صدا و سيما - چند نكته‌اي را بدون مقدمه درباره‌ي«پرس تي‌وي» بيان كرد.

وي پرس تي‌وي را شبكه‌اي جوان خواند كه از نيروهايي جوان بهره مي‌برد و در اين‌باره گفت: ميانگين سني نيروهاي اتاق خبر و وب‌سايت پرس تي‌وي زير 30 سال است و با پشتكار وارد اين شبكه شده‌اند. آنان خيلي زود به امور رسانه‌يي تسلط پيدا كردند و بدنه‌ي اصلي اين شبكه در حال حاضر از همين نيروها مجهز شده است.

سرافراز در عين حال گفت: ما از نيروهاي باسابقه‌اي چون آقاي گالوي و خانم ريدلي هم استفاده مي‌كنيم و در حقيقت، نيروهاي پرس تي‌وي تلفيقي از جواني و تجربه هستند.

معاون برون‌مرزي سازمان صدا و سيما برنامه‌هاي پرس تي‌وي را شامل دو ساختار توليدي و زنده دانست كه علاوه بر تهران در سه دفتر لندن، واشنگتن و بيروت توليد و پخش مي‌شود.

او گفت: در دفتر واشنگتن، هفته‌اي چهار برنامه توليد مي‌شود كه به مسائل داخلي آمريكا مي‌پردازند و شايد همين نكته است كه باعث شده نيروهايي كه در آمريكا كار مي‌كنند، به نقل از مخاطبان اين‌گونه عنوان كنند كه پرس تي‌وي رسانه‌ي افراد بي‌رسانه در آمريكاست.

وي از اين‌كه چنين جايگاهي براي پرس تي‌وي در آمريكا تعيين شده است، ابراز خرسندي كرد.

محمد سرافراز با اعلام اين‌كه بيش از 50 خبرنگار در پرس تي‌وي مشغول به كار هستند، در عين حال گفت: خبرنگاران ما خصوصا در كشورهايي چون عراق و افغانستان كه نيروهاي آمريكايي حضور دارند، با محدوديت‌هايي همراه هستند.

او از ساختار مستمر به عنوان يكي از ساختارهاي قابل توجه پرس تي‌وي ياد كرد و افزود: هر روز دو مستند از پرس تي‌وي پخش مي‌شود.

مدير پرس تي‌وي با اشاره به برخي از برنامه‌هاي مستند اين شبكه، يادآور شد: يكي از مستندهاي پرس تي‌وي، به شخص سياهپوستي اختصاص دارد كه 25 سال است در زندان‌هاي آمريكا بدون هيچ اتهامي زنداني است. مستند ديگر، درباره‌ي استاد دانشگاهي است كه پنج سال است در زندان است و اتهامش تنها اين است كه پنج‌هزار دلار به افراد يتيم‌خانه‌اي در مصر كمك كرده است.

به گفته وي، مستند ديگري در پرس تي‌وي در حال ساخت است كه به زندانيان زندان ابوغريب مي‌پردازند. در اين مستند با زندانيان مصاحبه شده و آن‌ها اعلام مي‌كنند، در اين زندان چه آزار و اذيت‌هايي تحمل كرده‌اند. اين مستند به زودي از پرس تي‌وي پخش مي‌شود.

محمد سرافراز وب‌سايت پرس تي‌وي را يكي از نقاط موفقيت‌آميز اين شبكه دانست و افزود: در حال حاضر، مدام مخاطبان وب‌سايت اين شبكه افزايش مي‌يابند؛ چنان‌چه براي اين ماه اگر همين روند افزايش مخاطب ادامه يابد، بيش از چهار ميليون پن وب‌سايت پرس تي‌وي را مشاهده مي‌كنند.

وي ادامه داد: ده‌ها هزار سند وجود دارد كه اخبار وب‌سايت پرس تي‌وي توسط رسانه‌هاي آمريكايي رصد و كدگذاري شود.

معاون برون‌مرزي سازمان صدا و سيما يكي از ويژگي‌هاي پرس تي‌وي را پرداختن به موضوع خاورميانه دانست و افزود: تا قبل از راه‌اندازي پرس تي‌وي، اين‌گونه بود كه هر خبري درباره‌ي ايران و خاورميانه توسط شبكه‌هاي خارجي منعكس مي‌شد؛ اما بر اساس شعار پرس تي‌وي كه همان «خبر از نگاه ديگر» است، اين شبكه توانسته اخبار ايران را به طور گسترده گسترش دهد. پرس تي‌وي تنها شبكه‌اي بود كه براي نخستين‌بار، ديدگاه‌هاي سيدحسن نصرالله را به صورت زنده و كامل پخش كرد كه مزيت اين شبكه محسوب مي‌شود. مخاطبان پرس تي‌وي مي‌توانند مسائل خاورميانه را با نگاه ديگري هم ببينند و درباره‌ي آن قضاوت كنند.

محمد سرافراز در پايان ابراز اميدواري كرد كه پرس تي‌وي بتواند به حركت رو به رشدش با كمك همكارانش ادامه دهد.

وي گفت: قطعا با توجه به جايگاه جمهوري اسلامي ايران و نگاهي كه غربي‌ها به كشورمان دارند، پرس تي‌وي مي‌تواند جايگاه منحصر به فردي را براي خود در بين مخاطبان انگليسي‌زبان پيدا كند.

****

به گزارش ايسنا،‌در ادامه‌ي اين مراسم، حسين مظفر - رييس شوراي نظارت بر سازمان صدا و سيما - از اين‌كه پرس تي‌وي بعد از يك سال توانسته جايگاه خود را در ميان شبكه‌هاي مهم دنيا باز كند، تشكر كرد و گفت: امشب در حالي سالگرد تأسيس اين شبكه‌ي بين‌المللي را جشن مي‌گيريم كه شاهد تلاش‌هاي گران‌سنگ دوستان‌مان در رسانه‌ي ملي در ايران و جهان هستيم.

مظفر خاطرنشان كرد: همه‌ي شما مي‌دانيد بيش از 250 شبكه‌ي ماهواره‌يي قابل رؤيت وجود دارد كه از اين تعداد، 86 شبكه ماهواره‌يي متعلق به آمريكاست و مابقي به كشورهاي ديگر تعلق دارد. تمامي اين شبكه‌ها متأسفانه واقعيت را پخش نمي‌كنند و اين ويژگي در مورد مسلمانان و ايرانيان به اوج مي‌رسد.

رييس شوراي نظارت بر سازمان صدا و سيما تصريح كرد: كار پرس تي‌وي اين است كه ناگفته‌ها را بيان و ملل دنيا را با حقايقي درباره‌ي ايران و جهان اسلام و بين‌الملل آشنا كند. كار ارزشمندي در اين خصوص صورت گرفته و در 50 كشور دنيا، پيام سالم و توأم با حقيقت توسط پرس تي‌وي منتشر مي‌شود.

مظفر ابراز اميدواري كرد كه هرچه مي‌گذرد، روز به روز بر موفقيت دوستاني كه در اين شبكه تلاش مي‌كنند، افزوده شود.

****

به گزارش خبرنگار ايسنا، عزت‌الله ضرغامي - رييس سازمان صدا و سيما - آخرين فردي بود كه در سالگرد تأسيس پرس تي‌وي سخنراني كرد.

او با اشاره به حضور علي لاريجاني - رييس مجلس شوراي اسلامي - در اين مراسم، خاطرنشان كرد: نهال پاكي كه ايشان ساليان پيش آبياري كردند، امروز به شجره‌ي تنومندي تبديل شده است كه اقداماتي نظير راه‌اندازي پرس تي‌وي، ميوه و بار اين اقدامات خالصانه در گذشته است.

ضرغامي در ادامه عنوان كرد: جا دارد در چنين جمع خوبي از تلاش‌هاي آقاي لاريجاني طي سال‌هاي گذشته در رسانه‌ي ملي تشكر كنيم و حضور ايشان را در رأس قوه‌ي مقننه براي خودمان افتخار بدانيم.

عزت‌الله ضرغامي سپس از تلاش‌هاي همكاران خود در پرس تي‌وي تشكر كرد.

وي كه يكي از كوتاه‌ترين سخنراني‌هاي خود را در يك مراسم رسمي انجام مي‌داد، در پايان گفت: قرار بود سخناني را خدمت‌تان عرض كنم؛ اما صحبت‌هاي خانم ريدلي و آقاي گالوي به حدي به خوبي و جامع بيان شد كه هرچه تلاش ‌كنم، به خوبي اين افراد نمي‌توانم مطلب را ادا كنم؛ بنابراين بيش از اين مزاحم شما نمي‌شوم.

***

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رييس مجلس شوراي اسلامي با پيشنهاد به غرب نسبت به اتخاذ سياست برد - برد در قبال ايران تصريح كرد كه بازي برد ـ برد با ايران ثمرات خوبي براي شما داشته و آرامش را به منطقه بازمي‌گرداند.

دكتر علي لاريجاني با حضور در مراسم سالگرد تاسيس شبكه‌ي پرس‌تي‌وي با تشكر از تلاش‌هاي ضرغامي و سرافراز در راه‌اندازي اين شبكه، گفت: تلاش‌هاي مجدانه‌ي اينان پرس‌تي‌وي را از شيرخوارگي درآورد. پرس‌تي‌وي از جهت جذابيت و خلاقيت جزء شبكه‌هاي خوب به شمار مي‌رود.

وي اظهار اميدواري كرد كه اين شبكه بتواند بستر نقل حقايق براي ملت‌ها باشد و مسوولان شبكه بتوانند در جهت جذاب‌تر شدن و گسترش شبكه گام‌هاي جدي‌تري بردارند و هر روز شاهد نوآوري در اين عرصه باشيم.

رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه سخنانش به مرور تاريخچه‌ي شكل‌گيري تنفر عمومي نسبت به آمريكايي‌ها پرداخت و با اشاره به هدف قرار دادن هواپيماي مسافربري ايران از سوي ناو آمريكايي كه چند روز قبل در سالگرد اين اقدام تروريسيتي قرار داشتيم، گفت: مصادف شدن سالگرد تاسيس پرس‌تي‌وي با سالگرد هدف قرار گرفتن هواپيماي مسافربري ايران از سوي آمريكايي‌ها فرصت خوبي براي مرور كارنامه‌ي آنان در ايران و خاورميانه و جايگاه فعلي اين كشور در منطقه نسبت به چالش موجودي كه با ايران دارند، است.

نماينده‌ي مردم قم در خانه‌ي ملت، با بررسي اشتباهات استراتژيك آمريكا در مقاطع زماني قبل و بعد از انقلاب، گفت: آمريكا در گذشته‌ي ايران و در زمان قبل از پيروزي انقلاب، وقتي دولت مردمي مصدق روي كار بود با اين دولت مبارزه كرد و با دسيسه‌هايي كودتايي راه انداخت و اين دولت را سرنگون كرد. . بعد هم به مدت مديدي مستشاران خود را در ايران پراكنده و بر همه‌ي مقدرات ايران در دوران پهلوي مسلط شد.

لاريجاني در ادامه با بيان اين‌كه با خواندن خاطرات برخي از مسوولان دوران پهلوي پي به فجايعي كه آمريكايي‌ها در ايران انجام دادند، مي‌بريد؛ گفت: شاه دائما يا با سفير آمريكا يا با سفير انگليس ملاقات مي‌كرد و دستورالعمل مي‌گرفت. اين وضعيتي بود كه در دوران حكومت شاه در ايران جاري بود. دولتمردان ايراني در آن دوران نمي‌توانستند، تصميمي بگيرند. مبارزان ايراني نيز در بدترين وضعيت در زندان‌هاي رژيم پهلوي محبوس بودند.

رييس مجلس شوراي اسلامي، با نقل برخي از خاطرات عزت مطهري، گفت: با مطالعه‌ي كتاب خاطرات عزت مطهري معروف به عزت شاهي پي مي‌بريم در آن دوران وضعيت حقوق بشر در ايران در بدترين شرايط بود و آمريكايي‌ها نيز سخني درباره‌ي اين وضعيت بيان نمي‌كردند. در مسئله‌ي هسته‌يي آمريكايي‌ها، فرانسوي‌ها و آلماني‌ها با رژيم شاه قراردادهاي مفصلي بسته بودند كه نيروگاه‌ در ايران تاسيس كنند. قراردادهايي براي غني‌سازي و توسعه‌ي انرژي هسته‌يي را در زمان كسينجر با ايران منعقد كردند كه ارزش اين قراردادها به قيمت آن زمان بالغ بر شش ميليارد دلار بود.

وي افزود: در آن زمان ايران با مشكلي به نام دستيابي فناوري هسته‌يي مواجه نبود. نزديكي‌هاي انقلاب شد، آمريكايي‌ها اشتباه بزرگي انجام داده بودند و فكر مي‌كردند با اين شاه مفلوك مي‌توانند بر مردم ايران تسلط پيدا كنند و اين در حالي بود كه جريان روشنفكري ديني به رهبري امام بزرگوار در كشور باور شده بود و آمريكايي‌ها از اين وضعيت ايران غافل بودند.

رييس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: حتي در لحظات پاياني سقوط شاه نيز اشتباه بزرگ ديگري انجام دادند كه در ذهن همه‌ي ايرانيان ثبت است. آمريكا در زمان كارتر ژنرال هايزر را براي انجام كودتاي جديد به ايران فرستاد. تصور مي‌كردند مي‌توانند با كودتا انقلاب ما را عقيم كنند.

لاريجاني همچنين يادآور شد: محاسبات غلط و ناشيانه، نشناختن فرهنگ ايراني، بي‌احترامي به سنت و تمدن ايرانيان عامل شكست آمريكا در ايران بود. آنان تصور مي‌كردند ايران را مي‌توانند اجير خود كنند. تصويب قانون كاپيتولاسيون شاهد اين موضوع است؛ البته درصدد بودند مشابه چنين قانوني را اخيرا در عراق در موضوع وضعيت امنيتي اين كشور به صورت بسيار بدتري پياده كنند.

نماينده‌ي مردم قم در خانه‌ي ملت، با بيان اين‌كه اين گام‌هاي غلط موجب شد مردم ايران مصمم شوند و دست آمريكايي‌ها را از ايران قطع كنند، گفت: محاسبه‌ي غلط بعدي آمريكا مصادف با پيروزي انقلاب بود. كودتايي كه درصدد پياده كردن آن بودند عقيم ماند. امام(ره) با تيزهوشي مردم را به خيابان‌ها آورد. انقلاب پيروز شد و آمريكايي‌ها به سرعت تمام قراردادهاي اتمي‌شان با ايران را فسخ كردند. آنان گام‌هاي غلط بعدي‌شان را هم برداشتند. با تشويق صدام زمينه‌ي حمله‌ي عراق به ايران را مهيا كردند. البته خانم آلبرايت سال‌ها بعد با برشمردن اشتباهات آمريكايي‌ها به اشتباهات اين كشور در سرنگون كردن دولت مردمي مصدق و شوراندن صدام بر عليه ايران اعتراف كرد.

رييس مجلس شوراي اسلامي همچنين خاطر نشان كرد: تصور آمريكايي‌ها اين بود كه با حمله‌ي صدام به ايران مي‌توانند انقلاب ايران را در جا خفه كنند، اما نمي‌دانستند اين انقلاب در ذهن ايرانيان ريشه دارد. مردم ايران شجاعانه مقاومت كردند. آنها به صدام سلاح‌هاي كشتار جمعي دادند، حالا مي‌گويند ما نگران سلاح‌هاي كشتار جمعي در منطقه‌ هستيم. چه كسي سلاح شيميايي به صدام داد تا در كردستان، حلبچه و شهرهاي ديگر به كار گيرد؟ آمريكايي‌ها، آلماني‌ها يا انگليسي‌ها؟

وي با خاطرنشان كردن اين مساله كه اجماعي بين‌المللي درست شده بود تا مقاومت ايران را بشكنند، افزود: وضعيت به قدري افتضاح بود كه حتي فرانسوي‌ها نيز هواپيما به عراق اجاره دادند و جنگ اجاره‌اي درست كردند.

لاريجاني افزود: ايرانيان در برابر همه‌ي اينان ايستادند و از سرزمين و آرمان‌شان دفاع كردند. آمريكايي‌ها زماني متوجه اشتباهات‌شان شدند كه صدام به كويت حمله كرد. كشورهاي غربي الان اعتراف به حمله‌ي عراق به ايران مي‌كنند. در آن مقطع ادعا اين بود كه ايران به عراق حمله كرده است.

وي همچنين با برشمردن ديگر اشتباهات آمريكايي‌ها در هدف قرار دادن هواپيماي مسافربري ايران، گفت: بعد از فاجعه‌ي بزرگ هدف قرار دادن هواپيماي مسافربري ايران به سادگي گفتند «اشتباه شد» و بعد هم به كاپيتان ناو مذكور در مراسمي رسمي جايزه دادند. اينقدر عقل نداشتند كه از ملت ايران عذرخواهي كنند. اين رفتار مطابق با حقوق بشر آمريكايي‌هاست! اما نكته‌ي مهمتر اين بود كه اين‌ها در رسانه‌هايشان به يك دروغ جديد و بسيار بزرگ در خصوص در اختيار داشتن سلاح‌هاي كشتار جمعي و هسته‌يي از سوي عراق پرداختند.

نماينده‌ي مردم قم در خانه‌ي ملت، افزود: اگر چه صدام سلاح كشتار جمعي را به واسطه‌ي خود كشورهاي غربي در اختيار داشت ولي فعاليت‌هاي هسته‌يي عراق از قبل از سوي كشورهاي غربي متوقف شده بود؛ به اين بهانه جنگ جديدي به راه انداختند چون آمريكايي‌ها تصور مي‌كردند بايد «مديريت جهاني» را انجام دهند.

رييس مجلس شوراي اسلامي، افزود: با حمله به افغانستان و عراق به بهانه‌ي مبارزه با تروريسم صحنه‌ي منطقه تغيير كرد. مگر شما براي مبارزه با تروريسم به افغانستان وارد نشديد چرا امروز با طالبان رايزني مي‌كنيد؟ دوباره تئوري‌پردازي كردند، گفتند طالبان خوب داريم و طالبان بد.

وي ادامه داد: مذاكره و استمداد ناتو از طالبان يك افتضاح است بايد از همكاري دولت انگليس نيز با دولت طالبان متاسف بود. پس شما براي مبارزه با تروريسم به افغانستان حمله نكرديد. گفتيد براي ريشه‌كن كردن مواد مخدر به آنجا رفتيد؛ براي شما يك افتضاح است كه در طول يكي – دو سال اخير ميزان توليد و كشت مواد مخدر شش برابر شود.

لاريجاني تصريح كرد: گفتيد در عراق برج دموكراسي مي‌سازيد تا سايه‌ي آن بر سر سوريه و ايران بيافتد. بيش از هفتصد هزار عراقي را كشتيد و مجروح كرديد. از نيروهاي خودتان نيز بيش از چهار هزار نفر كشته شدند، اما تروريست‌ها همچنان در عراق حضور دارند. تروريست‌ها از كشورهايي به عراق مي‌آيند كه از دوستان شمايند.

وي تصريح كرد: افغانستان و عراق را ويران كرديد. در بدو ورود به عراق در نظرسنجي‌هايي كه خودتان انجام داديد گفتيد حدود 50 درصد مردم عراق معتقد بودند كه آمريكايي‌ها براي آزادي و دموكراسي وارد عراق شده‌اند، اما در نظرسنجي اخيرتان گفتيد كمتر از سه درصد مردم عراق گفتند شما براي دموكراسي به عراق آمده‌ايد. چه كرديد با اين ملت كه چنين تصوري دارند؟

وي همچنين وضعيت لبنان و فلسطين را مشابه شرايط عراق و افغانستان ارزيابي و تصريح كرد: امروز در لبنان همه‌ي لبناني‌ها مي‌دانند آن كشوري كه عامل شكل نگرفتن دولت وحدت ملي در اين كشور است، آمريكاست.

لاريجاني در ادامه خطاب به دولتمردان آمريكا، متذكر شد: شما در منطقه به يك دولت دردسرساز و ماجراجو تبديل شده‌ايد. اگر چه رسانه‌ها تاثيرگذارند، اما افعال شما اين باور را در مردم منطقه ايجاد كرده است كه مردم از شما منتفر شده‌اند. در مسئله‌ي فعلي هسته‌يي ايران نيز اينچنين شده است. گشاده‌دستي شما قبل از انقلاب به فسخ كليه‌ي قراردادهاي هسته‌يي‌تان با ايران پس از انقلاب مبدل شد، اما اين موضوع باعث ايستادن ايران روي پاي خود و دستيابي به تكنولوژي هسته‌يي شد.

به گزارش خبرنگار ايسنا، دبير سابق شوراي امنيت ملي، با يادآوري حضور وزراي خارجه‌ي غربي در كاخ سعدآباد، گفت: در اين مذاكرات گفتيد چند هفته تعليق كنيد ما كليه‌ي مسائل را حل مي‌كنيم و شما راهتان را ادامه دهيد. اين چند هفته چند سال شد و شما نپذيرفتيد، شما تخلف كرديد. من همه‌ي متون مذاكراتي آن دو سال را مطالعه كرده‌ام و در جريان مذاكرات بودم. شما در سعدآباد گفتيد چند هفته تعليق ولي در آژانس قطعنامه صادر كرديد و ماجراي بروكسل پيش آمد و گفتيد برخي از كارهاي تحقيقاتي و قطعه‌سازي را نيز تعليق كنيد. بعد در پاريس گفتيد كليه‌ي فعاليت‌هاي هسته‌يي‌تان را تعليق كنيد.

لاريجاني در ادامه متذكر شد: گفتيد كه اگر ظرف چند ماه تعليق كنيد با شما به يك اوبجكتيو گارانتي مي‌رسيم كه شما كارتان را انجام دهيد و ما نيز مشكلي نداشته باشيم ولي بعد از اتلاف چند ماه زمان گفتيد بهترين كار اين است كه شما فناوري هسته‌يي نداشه باشيد؛ اين پاسخ شما بود.

رييس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: در سال 84 نيز در مذاكرات نيويورك به وزراي خارجه‌ي كشورهاي اروپايي گفتم شما باعث شروع مجدد فعاليت‌هاي ايران بوديد. براي ما بسيار روشن بود كه كشورهاي غربي نمي‌خواهند ايران دانش صلح‌آميز هسته‌يي داشته باشد. اشتباه كرديد، ايران متوجه فريبكاري‌تان شد.

وي همچنين با مرور برخي رفتاهاي آمريكا و كشورهاي اروپايي در آن مقطع زماني پيرامون برنامه هسته‌يي ايران، يادآورشد :در برلين و در جمع وزراي كشورهاي اروپايي نماينده‌ي كشور انگليس با صراحت گفت كه ايران دانش صلح‌آميز هسته‌يي نبايد داشته باشد. آنان نپذيرفتند و فضايي عليه ايران راه انداختند و بعد تقاضاي مذاكره كردند. اولين بسته‌ي پيشنهادي را در سال 85 صادر كردند و گفتند مي‌خواهيم مذاكره كنيم.

وي ادامه داد: مذاكرات اينبار در بروكسل آغاز شد. قرار بر ادامه‌ي مذاكره با سولانا بود كه حادثه‌ي جنگ 33 روزه رخ داد. در جنگ 33 روزه ابتدا فكر مي‌كردند كار حزب‌الله را ظرف چند روز تمام مي‌كنند. در همان مقطع بود كه كسينجر در مقاله‌اي اعلام كرد كه در شلوغي اوضاع خاورميانه يك قطعنامه عليه ايران صادر كنيد؛ ما با سولانا و ايوانف به صورت تلفني مذاكره كرديم كه يك مرتبه ظرف 24 ساعت قطعنامه صادر شد. آقاي سولانا با من تماس گرفت و گفت خرابكارها كار خود را انجام دادند.

رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه گفت: اين رفتار و وضعيت كشورهاي مدعي غربي است. مجددا كوفي عنان به ايران سفر كرد و درخواست كرد پاسخ بسته‌ي پيشنهادي را بدهيم. با وساطت برخي كشورهاي ديگر پاسخ بسته را داديم، بعد هم قرار گذاشتيم. مذاكرات در وين آغاز شد. سپس در آلمان به مجموعه‌اي از موادي كه مي‌توانست مبناي توافق اوليه شود رسيديم. حتي روي كاغذ نوشتيم، اما پس از مدتي باز شيوه‌ي گذشته‌ي مدعيان گفت‌وگو آغاز شد. آقايان دائما مي‌گويند ايران پاي ميز مذاكره بنشيند، غافل از اينكه خودشان ميز مذاكره را ترك مي‌كنند. بعد رفتند به سمت صدور قطعنامه، تصورشان از اين كار اين بود كه ايران عقب‌نشيني مي‌كند ،اما اينگونه نشد و ايران در شرايط جديد قرار گرفت.

لاريجاني خطاب به كشورهاي غربي هشدار داد: شما زمان‌هايي را از دست داديد. همانطور كه در سال‌هاي گذشته فرصت‌هاي زيادي را از دست داديد. در مسير هسته‌يي قطعنامه صادر كرديد، ولي ايران ايستا نبود بلكه در موقف جديد قرار گرفت. حالا با يك واقعيت جديد مواجهيد. اين واقعيت را بايد بپذيريد. دوباره تقاضا كردند مي‌خواهيم مذاكره كنيم، ايران مجددا گفت مانعي ندارد. مذاكرات اين بار در تركيه آغاز شد. در تركيه حرف‌هاي متفاوتي زديد. شما گفتيد با يك واقعيتي مواجهيم و اين واقعيت را قبول داريم.

دبير سابق شوراي عالي امنيت ملي، خاطر نشان كرد: پيشنهاد نرخ رشد از شما بود نه از ما. بعد مذاكرات در ايتاليا و سپس در ليسبون ادامه يافت. در ليسبون به اين تفاهم رسيديم كه ما مداليته‌ي حل مسائل‌مان با آژانس را تدوين كنيم، چون همه‌ي ادعا اين بود كه گذشته‌تان بايد حل شود. ما نيز در آيتم‌هاي مشخص گذشته‌مان را با آژانس حل و فصل كرديم.

وي ادامه داد: در سفري شبانه به وين با البرادعي مذاكرات طولاني داشتم و درباره‌ي كليات مداليته به توافق رسيديم. پنج – شش آيتم مورد نظر با حضور نمايندگان آژانس در ايران تهيه و نقشه‌ي راه براي حل چالش‌ها ترسيم شد. آژانس نيز برطرف شدن مشكلات را تك به تك اعلام كرد، اما جالب اينكه در بهمن يا اسفند سال گذشته در جلسه‌ي شوراي حكام با وجود اعلام حل مسائل باقيمانده از سوي رييس آژانس، يكباره قطعنامه‌ي جديدي اعلام شد.

رييس مجلس شوراي اسلامي با طرح اين پرسش كه چه عاملي بيش از اين مي‌تواند در ايرانيان بي‌اعتمادي ايجاد كند خطاب به كشورهاي غربي، گفت: اين وضع گذشته‌تان در قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، اين وضع‌تان در راه انداختن جنگ تحميلي، اين وضع‌تان در ساقط كردن هواپيماي مسافربري و اين وضعيت‌تان در مسئله‌ي هسته‌يي است. به كجا داريد مي‌رويد؟

وي افزود: جمهوري‌خواهان از ايجاد بي‌اعتمادي در منطقه‌ي خاورميانه ضربه خورده‌اند. با تبليغات مي‌شود روي برخي اقدامات سرپوش گذاشت، ولي نتيجه‌ي كار در انتخابات كنگره براي شما مشخص شد. حيثيت آمريكايي‌ها را در منطقه از بين برده‌ايد. يكي از صاحب‌نظران آمريكايي چندي پيش در مقاله‌اي نوشت مهمترين كاري كه امروز براي آمريكا لازم است ،بازسازي شخصيتي در خاورميانه و خروج آمريكا از نفرت مردم منطقه است. شما در اين وضع و حال در منطقه در حال رسيدن به بن‌بست هستيد.

نماينده‌ي مردم قم در خانه‌ي ملت، با پرهيز دادن كشورهاي غربي از ستيزه‌جويي با ايران، گفت: ستيز با ايران برطرف كننده‌ي مشكلات‌تان نيست. ايراني ستيزه‌جو نبوده و هيچگاه از مذاكرات طفره نرفته‌، بلكه اين غربي‌ها بودند كه روند مذاكرات را برهم مي‌زنند.

لاريجاني با بيان اين‌كه اگر روزي اقتضاء كند اسناد مذاكرات را منتشر مي‌كنيم، گفت: اسناد قول‌هايي كه در قالب مذاكرات داديد و بعد زير آن زديد را روزي منتشر مي‌كنيم. متن پياده شده مذاكرات در اختيار است، شما قبول نمي‌كرديد.

رييس مجلس شوراي اسلامي، هشدار داد: اگر مسير فعلي‌تان را در موضوع هسته‌يي ايران ادامه دهيد براي خود و مردم منطقه رنج و زحمت به وجود مي‌آوريد و راه فراري هم نداريد. تصور اين‌كه مي‌توانيد ايرانيان را فريب دهيد يك سراب است. هر كسي از مستشرقين به شما چنين گفته اشتباه كرده است. مشكل آمريكايي‌ها به گفته‌ي وزير دفاع اين كشور برهم خوردن توازن منطقه‌اي از سوي ايران است پس مشكل آنان با ايران موضوع هسته‌يي نيست.

وي تاكيد كرد: اگر دنبال راه‌حل معقول در منطقه‌ايد بايد تصورات اشتباه‌تان كه شما را به اين وضع دچار كرده تغيير دهيد. مي‌توانيد چنين كنيد، اما نه با پارادايم ذهني گذشته. بايد در چارچوب و اسلوب جديدي به منطقه و شرايط منطقه بنگريد. روش چماق و هويج روشي قديمي است. با اين نوع رفتار ناشيانه خسارت‌هاي خودتان را افزايش مي‌دهيد.

لاريجاني همچنين مذاكرات واقعي را موجب برون‌رفت از شرايط فعلي دانست و اظهارداشت: معتقدم شما در صورتي موفق مي‌شويد كه تن به مذاكرات واقعي با ايران دهيد. اجماع بر سر نقاط مشترك شرط مذاكرات است. ايران نمي‌خواهد ستمي بر منطقه وارد شود، ولي نمي‌خواهد مظلوم هم واقع شود و اگر تصور مي‌كنيد با بازي هزار و يك شبي كه به راه انداخته‌ايد، مي‌توانيد در اهداف هسته‌يي ايران تغيير نگرش به وجود آوريد، اشتباه مي‌كنيد. آزمودن مسير گذشته مانعي ندارد، ولي نتيجه‌بخش نيست، موقف ايران مجددا تغيير مي‌كند. ممكن است به ايران لطمه بزنيد، ولي يقينا لطمه هم خواهيد خورد و شرايط ايران تغيير مي‌كند. اما بهتر است در بازي برد – برد با ايران روبرو شويد.

رييس مجلس شوراي اسلامي، افزود: بازي برد – برد با ايران ثمرات خوبي براي شما داشته و آرامش را به منطقه بازمي‌گرداند. وضعيت منطقه وضعيت حساسي است و ما به دقت شرايط منطقه را رصد مي‌كنيم. در بازي برد – باخت‌تان تا امروز موفق نبوده‌ايد، ولي اگر در شرايط منطقه، اصل بر گسترش دموكراسي و مبارزه با تروريسم باشد و حقوق كشورها به نحو سازمان‌يافته بر اساس نظامات بين‌المللي محقق شود مي‌توانيد از ظرفيت ايران استفاده كنيد. ايران در برقرار بودن شرايط آرام و صلح‌آميز در منطقه پيشقدم است، اما نظامات ارباب و رعيتي بين‌المللي را بايد فراموش كنيد. نمي‌توانيد اين شرايط را در خاورميانه حاكم كنيد.

وي در پايان خاطر نشان كرد: در عراق خواستيد قرارداد امنيتي را به زور تثبيت كنيد، ولي هم رهبر شيعيان و هم رهبران سياسي اين كشور موضع‌گيري جدي كردند. آنان با صراحت گفتند ما از زير يوق صدام در نيامديم كه زير يوق آمريكا برويم. چنين نگرشي در كل منطقه‌ي خاورميانه وجود دارد. بنابراين عاقلانه اگر بينديشيد ،راه منطقي‌تري را مي‌توانيد پيدا كنيد كه به نفع خودتان است. اين فرصت هميشه برايتان به وجود نمي‌آيد.

انتهاي پيام
 جمعه 14 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 344]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن