تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا شما را به چيزى با فضيلت‏تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاه نكنم؟ آن چيز اصلا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816308298




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

امروز در آيينه تاريخ


واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: امروز در آيينه تاريخ
امروز جمعه، چهاردهم تير ماه سال 1387 هجري شمسي برابر است با اول رجب سال 1429 هجري قمري و مصادف است با چهارم جولاي سال 2008 ميلادي. سرويس فرهنگي هنري برنا نگاهي به مهم ترين رويدادهاي تاريخي در اين روز دارد:


در چنين روزي در سال 57 هجري قمري، امام محمد باقر (ع) ديده به جهان گشود. لقب آن حضرت باقر يا باقرالعلوم است، بدين جهت كه: درياي دانش را شكافت و اسرار علوم را آشكارا ساخت. القاب ديگري مانند شاكر و صابر و هادي نيز براي آن حضرت ذكر كرده اند كه هريك باز گوينده صفتي از صفات آن امام بزرگوار بوده است.
امام شكافنده دانش ها كه جامع علم و منبع دانش و مشهور به فضيلت و بينش است و درجه علم و دانشش بالاتر از فهم بشري، امام پايداري و تلخي چشيده اي از حماسه عاشورا كه پيمانش با خدا غير قابل ترديد و فضيلت و كمالش غير قابل انكار است امام علم كه چشمه‌هاي جوشان دانش و فنون و حكمت از انديشه هاي اين نابغه دين مي جوشيد و مي‌تراويد و اوراق زندگي اش سراسر سرشار از احاديث روايت‌‌ها و كلمات قصار و نصيحت هاست.

روز قلم

روز چهاردهم تيرماه به پيشنهاد انجمن قلم ايران و تصويب شوراي فرهنگ عمومي، به عنوان "روز قلم" در تقويم رسمي جمهوري اسلامي ايران به ثبت رسيده است. "قلم" مقسّم دوران تاريخ و ماقبل تاريخ است، حافظ علوم و دانش ها، پاسدار افكار انديشمندان، حلقه اتصال فكري عالمان و پل ارتباطي گذشته و آينده بشر است و حتي ارتباط آسمان و زمين نيز از طريق لوح و قلم حاصل شده است.

"قلم" رازدار بشر و خزانه دار علوم و جمع آوري كننده تجربيات قرون و اعصار است و اگر قرآن به آن سوگند ياد مي كند به همين دليل است و البته قلم وسيله اي براي "ما يسطرون" و نوشته ها، كه قرآن به هر دو سوگند ياد كرده است. زيرا بر اساس يك تفسير منظور از قلم "تعليم كتابت" است و براساس تفسير ديگر "علومي" است كه از طريق كتابت به انسان مي رسد.

درگذشت "شيخ محمدتقي بن شيخ محمدتهراني رازي"

در چنين روزي در سال 1293 هجري شمسي "شيخ محمدتقي بن شيخ محمدتهراني رازي" ازمراجع عاليقدر شيعيان و معروف به آقا نجفي در اصفهان وفات يافت.

آقا نجفي در حدود سال 1225 هجري شمسي در اصفهان چشم به جهان گشود. وي در زادگاه خود به تحصيل علوم ديني روي آورد و پس از حضور در درس بزرگان آن سامان به مقام عالي اجتهاد دست يافت. وي در دوران مرجعيت خود، در كمك به مردم و رفع ستم از ايشان اهتمام مي‏ورزيد و در جهت تامين وسايل آسايش آنان كوشش مي‏كرد.

از اين عالم بزرگوار بيش از صد اثر باقي مانده است كه آداب الصلاة، آداب العارفين، الاجتهادُ والتقليد، اسرارُ آلايات، اسرارُ الاَحْكام، اسرارُ الزيارات، اسرار الشريعه، اصول الدين و الافاضات المَكْنوُنَه و انوار العارفين از آن جمله است.

درگذشت "ميرزا طاهر خوشنويس"

در چنين روزي در سال 1355 هجري شمسي "ميرزا طاهر خوشنويس" فرزند عبدالرحمان، خطاط برجسته معاصر، در هشتاد و هشت سالگي درگذشت و به ديدار معبود شتافت.

او در سال 1267 هجري شمسي در خانواده‏اي روحاني در تبريز به دنيا آمد. وي تحصيلات خود را از هفت سالگي نزد پدر آغاز كرد و در محضر او به قرائت قرآن پرداخت. "ميرزا طاهر" سپس صرف و نحو و فقه را فرا گرفت و چون علاقه وافري به هنر خوشنويسي داشت در اثر پشتكار و تمرين بسيار توانست در اصول و قواعد هنر خط به استادي برسد.
مرتبه "ميرزا طاهر خوشنويس" در هنر خوشنويسي به درجه‏اي است كه استادان اين فن به مهارت او در خط نسخ معترفند. اين استاد گران پايه در طول حيات خود كتب فراواني را خوشنويسي كرد كه نهج البلاغه، صحيفه سجاديه، مفاتيح الجنان، منتهي الآمال و قرآن‏هاي متعدد از آن جمله‏اند.

ثبت اثري ملي

در چنين روزي در سال 1382 هجري شمسي، مجموعه تخت سليمان در آذربايجان غربي به عنوان چهارمين اثر ثبت شده ايران، در فهرست ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيد . تخت سليمان در نزديكي روستاي نصرت‌آباد و در42 كيلومتري شمال شرقي تكاب در جنوب شرقي اروميه مركز استان آذربايجان غربي واقع شده است. اين محوطه باستاني در چهار سوي درياچه‌اي نيلگون و عميق واقع شده كه آب آن علاوه بر خود محوطه باغ ها و مزارع اطراف تخت سليمان را آبياري مي‌كند.

آثار بسيار بديع و زيباي اين مجموعه پس از گذشت چندين قرن همچنان در برابر تندبادهاي حوادث و زوال تاريخ سينه سپر كرده و همچون گذشته مجد و عظمت ايران را به رخ جهانيان مي‌كشد. به گفته‌ي كارشناسان اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در اين مجموعه نشانه‌ها و بقايايي از هزاره اول قبل از ميلاد تا قرن يازدهم هجري قمري ديده مي‌شود.
 جمعه 14 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برنا نيوز]
[مشاهده در: www.bornanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن