واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تمهيدات ايران براي قطع نشدن گاز صادراتي به تركيه در زمستان امسال
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): آنكارا - شركت ملي گاز جمهوري اسلامي ايران در تلاش است با اتخاذ تدابير مقتضي و با بهره گيري از تجربيات زمستان سال گذشته و تمهيدات پيش بيني شده در زمستان امسال، مانع از كاهش فشار يا قطع گاز صادراتي ايران به تركيه بشود.
به گزارش ايرنا، "احمد نوراني" رايزن اقتصادي سفارت جمهوري اسلامي ايران در تركيه روز پنجشنبه با اشاره به درخواست آنكارا از تهران براي استمرار جريان گاز صادراتي ايران به تركيه و تمايل اين كشور به توسعه هرچه بيشتر همكاري هاي انرژي با ايران گفت: مسئولان شركت ملي گاز جمهوري اسلامي ايران در تلاشند تا با اتخاذ تدابير مقتضي و با بهره گيري از تجربيات زمستان سال گذشته و تمهيدات پيش بيني شده براي زمستان امسال، مانع از كاهش فشار گاز ايران به تركيه و يا قطع گاز بشوند.
زمستان سال گذشته به دليل سرماي شديد در ايران و قطع واردات گاز ايران از تركمنستان، صادرات گاز ايران به تركيه براي مدتي قطع و اين كشور مجبور شد كمبود ناشي از قطع و يا كاهش گاز صادراتي ايران را از روسيه تامين كند.
اين موضوع موجب طرح ادعاهايي در خصوص امنيت عرضه مستمر گاز ايران به تركيه به طور مغرضانه و يا نا آگانه در افكارعمومي تركيه شد.
رايزن اقتصادي ايران با تاكيد براين كه شركت ملي گاز ايران در تلاش است تا صادرات گاز ايران به تركيه روند عادي داشته باشد، افزود: با توجه به احداث خط لوله گازي 36 اينچي بين تبريز - مياندوآب و افتتاح رسمي آن كه قرار است در مهر ماه امسال صورت پذيرد ، صادرات گاز ايران به تركيه از طريق اتصال اين خط لوله بيش از پيش تقويت خواهد شد.
نوراني به نقل از كسايي زاده معاون وزير نفت و مديرعامل شركت ملي گاز جمهوري اسلامي ايران گفت: پروژه خط انتقال گاز 36 اينچ تبريز - مياندوآب در دو فاز و جمعا به طول164كيلومتر با فشار اسمي هزار و 50 پوند بر اينچ مربع به موازات خط انتقال20 اينچ تبريز - مياندوآب در دست اجراست كه عمليات اجرايي اين پروژه تا كنون 75 درصد پيشرفت داشته و قرار است در مهر ماه سال جاري مورد بهره برداري قرار گيرد .
وي اظهار اميدواري كرد تا با محقق شدن اين طرح مهم ، صادرات گاز ايران به تركيه در زمستان امسال با اطمينان بيشتر و بدون وقفه انجام شود.
رايزن اقتصادي سفارت ايران درآنكارا در پاسخ سئوالي در مورد چگونگي واردات گاز ايران از تركمنستان اظهار داشت: مسئولان شركت ملي گاز جمهوري اسلامي ايران اميدوارند تا ميزان واردات گاز از اين كشور كه هم اكنون روزانه 26 ميليون مترمكعب مي باشد به قوت خود باقي بماند.
رايزن اقتصادي ايران در مورد توسعه فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي توسط وزارت انرژي تركيه گفت: مذاكرات مربوط به مشاركت تركيه در توسعه اين فازها با وزارت انرژي تركيه هم چنان در جريان است و اخيرا پيشرفت هاي ملموسي در اين زمينه حاصل شده است .
مسئول بخش اقتصادي سفارت جمهوري اسلامي ايران در آنكارا در خصوص مشكل تامين مالي پروژه هاي مربوط به توسعه فازهاي پارس جنوبي نيز گفت: با توجه به تدابير دولت ايران و اختصاص درصدي از درآمد حاصل از فروش نفت خام به اجراي توسعه فازهاي پارس جنوبي، به نظر نمي رسد كه مشكل زيادي براي تامين مالي اين پروژه ها به وجود آيد و علاوه بر آن با توجه به علاقه مندي خارجي ها به مشاركت در اين پروژه ها از منابع آنان نيز مي توان در توسعه اين بخش استفاده كرد .
خاورم**2011**230**1459
پنجشنبه 13 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]