واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: صنعت، به عنوان محور توسعه استان سمنان نيازمند حمايت بيشتر است
مسوولان و كارشناسان معتقدند توسعه صنعت در استان سمنان، اقتصاد اين استان را متحول ساخته و سمنان رابه عنوان يك قطب صنعتي در كشور مطرح كرده است.
اين افراد ميگويند: توسعه صنعت در ايناستان مديون سرمايهگذاري بخشخصوصي است و هيچ سرمايهگذاري دولتي در اين بخش صورت نگرفته است و دولت بايد با ايجاد صنايع بزرگ روند توسعه اين استان را تسريع بخشد.
وجود ۲۰شهرك و ناحيه صنعتي در حاشيه شهرها و استقرار واحدهاي صنعتي در اين شهركها كه عمدتا در مسير تهران - مشهد در محدوده اين استان واقعاند بيانگر رشد و توسعه صنعت در اين استان است.
مسوولان، از بخش صنعت و معدن بهعنوان موتور محركه اقتصاد اين استان ياد ميكنند و مبناي توسعه اين استان در آينده با توجه به محدوديت منابع آب را بر محور صنعت ميدانند.
ايجاد و توسعه صنعت توسط بخش خصوصي از مهمترين ويژگيهاي صنعت در اين استان است و تمام واحدهاي صنعتي اين استان با سرمايه بخش خصوصي و توسط متخصصان داخلي اداره ميشود.
استاندار سمنان در اين زمينه ميگويد: بر خلاف ساير استانها در استان سمنان هيج واحد صنعتي قوي و دولتي از نظر اشتغال و سرمايهگذاري ايجاد نشده است.
"علي عبدالهي" گفت: اين استان آمادگي دارد تا براي استقرار صنايع بزرگ با توجه بهمصوبات سفر هيات دولت اقدام و بخشي از اين مصوبت را مححق كند.
وي با اشاره به محدوديت منابع آبي در ايناستان، محور اصلي و قطب توسعه اين استان را صنعت دانست و گفت: براي توسعه بيشتر بخش صنعت و بالا بردن حجم سرمايهگذاري و اشتغال اين استان آمادگي دارد تا در استقرار واحدهاي بزرگ مشاركت نمايد.
وي با تاكيد بر اينكه ايناستان شرايط بسيار خوبي براي استقرار واحدهاي خودروساز و قطعهساز دارد گفت: با توجه به وجود دهها واحد قطعهساز در اين استان اولويت اصلي ايجاد واحدهاي قطعه ساز بزرگ است.
عبدالهي از طرح ايجاد واحد واگنسازي در اين استان خبر داد و گفت: صنعت استان سمنان تاكنون با مشاركت بخش خصوصي رشد بسيار خوبي داشته و هماكنون قريب يك هزار و ۵۰۰واحد توليدي صنعتي در اين استان فعال است.
استاندار سمنان تاكيد كرد:در زمينه تامين زمين، برق، گاز و منابع ارزي در اين استان هيچ محدوديتي وجود ندارد و براي اعطاي تسهيلات، طرحهاي بزرگ را به تهران معرفي تا از محل منابع استاني تسهيلات در اختيار آنها قرار گيرد.
نماينده وليفقيه در استان و امام جمعه سمنان نيز روند توسعه صنعت در اين استان را خوب ارزيابي كرد و بر ضرورت تلاش در افزايش بهرهوري در صنعت و معدن تاكيد كرد.
حجتالاسلام والمسلمين "سيدمحمد شاهچراغي" افزود: بخش صنعت و معدن در ايجاد اشتغال و خودكفايي كشور تاثير بسزايي دارد.
امام جمعه سمنان بخش صنعت و معدن را در رشد اقتصادي و تامين نيازهاي مردم و افزايش توليد در كشور بسيار مهم خواند.
رييس سازمان صنايع و معادن استان سمنان نيز گفت: ۹۹درصد صنعت استان سمنان توسط بخش خصوصي ايجاد شده است.
"عباس رستمي" با اشاره به وجود ۱۶هزار و ۱۱۳طرح صنعتي و معدني با پيشرفت ۶۰درصد در اين استان گفت: سمنان از اين لحاظ در رتبه دوم كشور قرار دارد.
رييس سازمان صنايع و معادن استان سمنان كمبود آب را از مشكلات بخش صنعت در استان سمنان دانست.
مديرعامل سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران نيز در سفر اخير خود به سمنان نبود واحدهاي بزرگ صنعتي در استان سمنان را يك محدوديت خواند.
"احمد قلعهباني" گفت: اين مساله شايد يك مقدار ناشي از بيتوجهي به اين استان بوده است.
"احمد قلعهباني" از آمادگي اين سازمان براي مشاركت با بخش خصوصي جهت ايجاد واحدهاي بزرگ به استان سمنان خبر داد و گفت: اين سازمان آمادگي دارد تا در اين زمينه با بخش خصوصي مشاركت ۴۰به ۶۰نمايد.
وي خواستار تشكيل كارگروهي براي بررسي طرحهاي قابل ايجاد يا انتقال در اين استان شد.
رييس سازمان صنايع و معادن استان سمنان با اشاره به اختصاص دو هزار و ۹۲۰ميليارد ريال تسهيلات در قالب طرح آمايش صنعتي و معدني كشور گفت: با استفاده از اين تسهيلات ۱۸طرح بزرگ صنعتي در استان سمنان اجرا ميشود.
رستمي گفت: اين اعتبار بهاجراي طرحهاي نيمهتمام با پيشرفت فيزيكي بيش از ۴۵درصد، بازسازي و نوسازي واحدهاي قديمي، طرحهاي بزرگ در قالب اصل ۴۴ و سرمايه در گردش واحدهاي صنعتي اختصاص مييابد.
وي با بيان اينكه پيشنهاد اعتباري استان سمنان در اين طرح اختصاص هشت هزار ميليارد ريال بوده است گفت:از آنجايي كه شاخص جمعيت بهشاخصهاي ميزان سرمايهگذاري اضافه شده است اين استان در فهرست استانهاي توسعهيافته صنعتي قرار دارد.
رستمي با اشاره به تسهيلات ويژه طرح آمايش صنعتي و معدني كشور براي سرمايهگذاران گفت: اين مشوقها شامل تخفيف ۳۰تا ۸۰درصدي واگذاري زمين و ارائه تسهيلات ارزي و ريالي به طرحهاي جديد، ايجادي و توسعهاي است.
معاون برنامهريزي استانداري سمنان نيز با تاكيد بر اينكه منابع اين استان با اولويت بخش صنعت هزينه ميشود، سياستگذاري نحوه هدايت واحدهاي صنعتي، آموزش صاحبان صنايع و ارتقاي بهرهوري بخش صنعتي را ضروري دانست.
"بهزاد ظهيري" صنعت را تنها عامل توسعه پايدار استان سمنان عنوان و تصريح كرد: اين استان از نظر افراد تحتپوشش كميته امداد آخرين استان كشور است و اين موضوع نشان ميدهد اشتغال در بخش صنعت بسياري از خانوادهها را به خودكفايي رسانده است.
رييسسازمان كار و امور اجتماعي استان سمنان نيز رشد صنعت در اين استان را زمينه ساز ايجاد فرصتهاي شغلي دانست.
"علي ايماني" گفت: ۴۷درصد از نيروي شاغل در واحدهاي توليدي صنعتي اين استان را نيروهاي مهاجر تشكيل ميدهند در حاليكه در سالهاي قبل اين رقم ۱۷درصد بوده است.
وجود زيرساختهاي مناسب و بسيار خوب و نزديكي به تهران به عنوان مهمترين قابليتهاي استان سمنان در امر توسعه صنعت محسوب ميشود بطوريكه ايجاد اين زيرساختها علاوه بر ايجاد شغل براي نيروهاي بيكار بومي، امكان جذب سرمايه و سرريز استانهاي همجوار را نيز فراهم كرده است و بكارگيري آمار بالاي نيروهاي غيربومي دليل ايت مدعا است.
كوچك بودن واحدهاي صنعتي ايجادشده وايجاد تمام واحدها توسط بخش خصوصي به عنوان مهمترين ويژگيهاي صنعت استان سمنان است.
در حال حاضر بيشترين واحدهاي صنعتي در استان سمنان مربوط به صنايع شيميايي است و علاوه بر اين واحدهاي صنايع معدني، نساجي، ساخت موتورسيكلت و قطعات خودرو و ...از مهمترين صنايع فعال در اين استان بهشمار ميرود.
در استان سمنان هماكنو يك هزار و ۵۰۰واحد توليدي صنعتي فعال است و بخش صنعت و معدن بيش از ۴۰هزارشغل را در اين استان ايجاد كرده است.ك/۴ ۶۰۸/۵۹۹/۵۰۶
پنجشنبه 13 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]