واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: جامعه - افغانستان براي هموفيليها هيچ امكاناتي ندارد
جامعه - افغانستان براي هموفيليها هيچ امكاناتي ندارد
گروه اجتماعي، نيكي محجوب: «دوهزار پناهنده در ايران با بيماري خاص زندگي ميكنند.» دكتر احمد قويدل مديرعامل كانون هموفيليهاي ايران روز گذشته در نشستي با حضور افغانهاي مهاجر و بيماران هموفيلي افغان با اعلام اين موضوع گفت: بيماران هموفيلي با يك لحظه غفلت جانشان را از دست ميدهند، در اينصورت بايد نسبت به بخشنامه صادر شده معاونت وزارت بهداشت مبني بر عدم تحويل دارو با قيمت يارانه به بيماران هموفيلي مهاجر و پناهنده، اقدامات جدي صورت گيرد. مديرعامل كانون هموفيلي با انتقاد از عدم حضور نماينده كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل در اين نشست افزود: تقاضاي حمايت جدي از UNHCR در اين زمينه داريم. متاسفانه با دعوتي كه از اين سازمان شده بود، هيچ نمايندهاي در نشست حاضر نشد. در ادامه اين نشست بهمنش سرپرست امور مهاجرين در سفارت افغانستان نيز سخناني را مطرح كرد. وي با اشاره به اينكه ايران طي دو دهه اخير ميزبان بيش از دو ميليون نفر از پناهندگان افغان بوده است، گفت: در حال حاضر 86 هزار زن ايراني با مرد افغان ازدواج كردهاند، 84 هزار دختر افغان نيز به عقد مردان ايراني درآمدهاند. از اين ازدواجها كودكاني متولد ميشوند كه بر اساس كنوانسيون 1951 كه ايران نيز آن را امضا كرده، اين كودكان اتباع كشوري محسوب ميشوند كه در آن متولد شدهاند. وي ادامه داد: تمام كساني كه تاكنون از خدمات بيمهاي بهرهمند ميشدند كارت اقامت دارند، تعدادي هم داراي كارتي هستند كه در ميان ما افغانها به «كارت طلايي» معروف است. اين كارت به تعداد خاص ارائه ميشود، پشت «كارت طلايي» نوشته است: اين كارت جهت تعيين هويت صادر شده و صرفا در حوزه استان محل جهت افتتاح حساب پسانداز و صدور دفترچه بيمه خدمات درماني است. اين كارت هويت به مهاجران اجازه ميدهد كه بيمه شوند. بهمنش با اشاره به مشكلات افغانستان گفت: مشكلات در افغانستان بسيار زياد است، دولت توان پرداخت حقوق كارمندانش را ندارد، تمامي كارمندان دولت افغانستان حقوقشان را از سازمان ملل ميگيرند. هنوز مردم در مناطقي از افغانستان، علف ميخورند، اگر كمكهاي مجامع بينالمللي و سازمان ملل قطع شود، وضعيت از اين هم بدتر ميشود.
وي اضافه كرد: در حوزه بيماريهاي خاص مشكلات فراواني در افغانستان داريم، به طور مثال در امراض دياليزي، دستگاهي در افغانستان نيست، بيماران به پاكستان و ايران ميروند. وزارت بهداشت جمهوري اسلامي ايران دو سال پيش اعلام كرد كه دستگاه و پزشك به طور رايگان به دولت افغانستان ميدهد. در نامهنگاريهاي انجام شده با امور خارجه افغانستان و... متاسفانه هنوز هيچ پاسخي دريافت نشده است. وي با اشارهاي كوتاه به نقش افغانها در ايران گفت: افغانها در سازندگي ايران نقش بسزايي داشتند، افغانها در جنگ شركت داشتند، شهيد، جانباز و مفقودالاثر دارند. از سوي ديگر در ساخت برجها، مترو و خيابان از كارگران افغان استفاده ميشود. بهمنش در اشاره به هزينهاي كه براي هر پناهنده افغان ميشود، گفت: در حال حاضر به ازاي هر پناهنده افغان دو دلار به دولت ايران داده ميشود. سرپرست امور مهاجرين در سفارت افغانستان با اعلام اينكه در حال تنظيم نامهاي براي ارسال به وزارت امور خارجه در اين خصوص است، افزود: جاي بسيار تاسف است كه چنين بخشنامهاي صادر ميشود، اين حركت دور از عاطفه و دوستي است. دكتر روانبد، مسوول روابط بينالمللي كانون هموفيليهاي ايران نيز در ادامه اين نشست در كانون با تاكيد بر اقامت قانوني افغانها گفت: اين حركت نادرست است، ايرانيان در كشورهاي مختلف مهاجرند، هموفيل ساكن اروپا و آمريكا داريم، هيچوقت اين كشورها اجازه ندارند بگويند دارو گران است. اين ضعف بزرگي است كه ايران زير مجوز ارائهشده، بزند. وي با اشاره به فعاليتهاي يك ساله كانون براي انجام درمانهاي اوليه هموفيل در افغانستان گفت: يك سال است در تلاشيم كه با انجام درمانهاي اوليه در افغانستان از جابهجايي بيماران جلوگيري شود. اما حتي نتوانستيم يك متخصص خون پيدا كنيم. در حال حاضر كودكاني در افغانستان هستند كه با اين بيماري زندگي ميكنند، دچار خونريزي ميشوند اما هيچ كاري برايشان انجام نميشود.
افغانها همچنان نگران
در نشست روز گذشته حدود 40 نفر از افغانهايي كه خود يا يكي از اعضاي خانوادهشان به بيماري هموفيلي مبتلا بودند، حضور داشتند تا نامهاي را براي رسيدگي به وضعيتشان و لغو بخشنامه وزارت بهداشت به امضا رسانند. پيش از نوشتن نامه آنها استدلالهايي را مطرح كردند، يكي از اين بيماران گفت: به كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل مراجعه كرديم اما آنها گفتند، طي يك موافقنامه دولت ايران موظف به تامين داروهاست. دكتر قويدل با تكذيب چنين موافقنامهاي اعلام كرد: چنين قراردادي وجود ندارد، تنها قرارداد اين است كه بيماران خاص آخرين مجموعهاي باشند كه ايران را ترك ميكنند. يكي ديگر از بيماران با اين استدلال كه مدت زمان زيادي است در ايران زندگي ميكند و بسياري از افغانهاي ديگر نيز الان در ايران صاحب زندگي هستند، گفت: در طول اين همه سال دولت ايران به ما خدمات ميداده، قطع ناگهاني چنين خدماتي براي ما مشكل جدي ايجاد ميكند. مادر يكي از كودكان هموفيلي افغان با اشاره به اينكه خودش و فرزندش در ايران متولد شدهاند گفت: كودكم دو روز پيش دچار خونريزي شد، در كرمان دارو نيست، من نگران وضعيت دخترم هستم. در پايان مراسم، حاضرين در نشست با تنظيم نامهاي خواهان تجديدنظر در بخشنامه وزارت بهداشت شدند. چهار نماينده نيز از ميان افراد حاضر براي پيگيري وضعيت نامهنگاريها و رسيدگي به وضعيت موجود انتخاب شدند.
پنجشنبه 13 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 266]