واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: تصميم آموزش و پرورش براي كاهش هزينهها؛حذف اضافهكاري و مدارس كوچك روستايي
اعتمادملي: وزير آموزش و پرورش براي خروج از مشكلاتي كه مطالبات فرهنگيان براي اين وزارتخانه بهوجود آورده است، با صدور بخشنامهاي در راستاي كاهش هزينهها، دست به تغيير و تحولاتي زده كه موجب شده در دورنماي آموزش رسمي كشور، پايينتر آمدن كيفيت پيشبيني شود. در بخشنامهاي كه با عنوان ابلاغ شده، آمده است كه پرداخت اضافهكاري و هر نوع كمك رفاهي توسط استانها مجاز نيست.
اين بخشنامه تاكيد ميكند: در تبصره اين وزارتخانه آمده است كه در موارد ضروري و عنداللزوم با تنظيم جدول زماني و تعيين حقالزحمه متناسب با حجم كار و فعاليت انجام شده، با تصويب كميته برنامهريزي استان و صدور ابلاغ اضافه كار براي هر يك از افراد مورد نياز در صورت انجام كاري در ساعت غيراداري، در سقف مبلغ ريالي كه متعاقبا در صورت وجود اعتبارات براي هر استان مشخص خواهد شد، مقدور است. به اين ترتيب، اضافهكاري كه در وزارتخانهاي همچون آموزش و پرورش در مواقعي همچون امتحانات اجتنابناپذير است، بايد با تصويب كميته برنامهريزي استان لحاظ شود. شايد گفته موسيالرضا ثروتي، عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس، بيراه نباشد كه گفتهاست:
يك وزير تربيت معلم را توسعه ميدهد و وزير ديگر جمع ميكند
در بخش فعاليتهاي حوزه معاونت آموزشي و نوآوري 9 عنوان فعاليت شامل ، ، ، ، ، ، ، و ) براي نيروهاي آموزش و پرورش پيشبيني شدهاست. اين بخشنامه ميافزايد كه اختصاص معاون در هنرستانها قبل از رسيدن تعداد دانشآموزان به 90 نفر ممنوع است.
بر اساس اين بخشنامه، نسبت دانشآموز به نيروي انساني آموزشي در مدارس دولتي بزرگسال كشور در دوره ابتدايي 21 نفر، راهنمايي 7/15 نفر، متوسطه و پيشدانشگاهي 9/13 نفر و كل دانشآموزان 9/16 نفر است.
همچنين برآورد ريالي حقالتدريس سازمان آموزش و پرورش استانها در سال تحصيلي 88-87 براي كل كشور 2 ميليارد و 848 ميليون و 708 هزار و 677 نفر درنظر گرفته شدهاست. موسيالرضا ثروتي، عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس نيز در گفتوگو با فارس اظهار داشت كه با دستورالعمل اخير وزير آموزش و پرورش، تعداد زيادي از روستاها فاقد معلم و مدرسه خواهند شد و اين باعث ميشود كه بازمانده از تحصيل افزايش يابد. او افزود: در دستورالعمل وزير آموزش و پرورش، مدارس زير 15 نفر منحل ميشود در حالي كه هماكنون با 10 يا 12 دانشآموز مدرسه داريم. اگر قرار باشد كه استاندارد تشكيل مدرسه، 15 نفر باشد به عنوان مثال در بجنورد كه محل نمايندگي من است، بيش از 100 روستا فاقد مدرسه و معلم خواهند شد. عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: اين موضوع تبعات زيادي براي جامعه خواهد داشت زيرا افرادي كه تمكن مالي دارند به شهر ميآيند و افرادي كه تمكن مالي ندارند و در روستاها ميمانند، نميتوانند تحصيل كنند. وي اضافه كرد: در حال حاضر در روستاي ما ميگويند بايد 150 دانشآموز باشند تا دبيرستان تشكيل شود. خيلي از روستاهاي بزرگ ما 150 دانشآموز دبيرستاني ندارند يا تعدادي از روستاهاي ما مدرسه راهنمايي ندارند. ثروتي با بيان اينكه در خيلي از روستاها مينيبوس و وسيله نقليه متناسب جابهجايي دانشآموزان كم است، ادامه داد: آموزش و پرورش بايد در استاندارد تشكيل كلاسهاي درس دانشآموزان روستاها تجديد نظر كند. وي افزود: طرح ساماندهي و كوچكسازي آموزش و پرورش از نظر اداري خوب است اما كاهش مدارس آن هم در روستاها به هيچ وجه مناسب نيست. عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس با بيان اينكه آموزش و پرورش در حال جمعآوري مراكز تربيت معلم است، گفت: اين در حالي است كه يك وزير مراكز تربيتمعلم را توسعه ميدهد و وزيري ديگر چون دانشگاهي است و آموزش و پرورشي نيست، تربيتمعلمها را جمع ميكند.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
مشاهده خبر بعدي
------------
پنجشنبه 13 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 560]