واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: * بزرگداشت روز صنعت و معدن در صنايع و معادن خوزستان برگزار شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: انرژي و صنعت
مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن، امروز در صنايع و معادن خوزستان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار انرژي و صنعت خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خوزستان - خدامراد احمدي، مشاور وزير صنايع و معادن در اين مراسم توضيح داد: در استان خوزستان صنعت براساس پتانسيلها و ظرفيتها توزيع نشده است.
توضيح داد: طبق آمارها، خوزستان سومين استان صنعتي در كشور محسوب ميشود. در برخي نقاط استان، انباشته سرمايه موجب مشكلات زيست محيطي و در جايي ديگر نبود صنعت مشكلاتي براي بيكاري جوانان فراهم آورده است.
وي افزود: براساس ظرفيتها و امكانات بررسي شده استان در طرح آمايش صنعت، اعتبارات بسياري براي خوزستان در نظر گرفته شده و بر همين اساس خوزستان از نظر اعتبارات اختصاص يافته رتبه نخست را در كشور بدست آورده است. 2 هزار و 740 ميليارد تومان اعتبار به طرحهاي استان اختصاص يافته و به همين دليل خواستاريم طرحها براساس پتانسيل و ظرفيتهاي مناسب معرفي شوند تا زمينه اشتغال نيز فراهم شود.
احمدي با اشاره به مشكلات بخش صنعت و معدن، تصريح كرد: نبود يك مطالعهي صحيح در ارتباط با بخش صنعت و معدن و كمبود نقدينگي از جمله مشكلات بخش صنعت و معدن محسوب ميشود. در صورتيكه گردش مالي را به سمت بخش توليد هدايت كنيم بسيار از مشكلات نقدينگي حل خواهد شد. به همين منظور وزير صنايع و معادن تعدادي بانك را موظف به پرداخت نقدينگي به بخش صنعت جهت تامين نقدينگي كرده است.
مشاور وزير صنايع و معادن يادآور شد: رئيس جمهور در چند روز گذشته پنج ميليارد دلار از حساب صندوق ذخيره ارزي به بخش صنايع تخصيص داد تا به تامين نقدينگي اين بخش كمك كند.
وي ورود كالاي غير استاندارد به بخش صنعت و معدن را يكي ديگر از مشكلات بخش صنعت عنوان كرد و افزود: هم اكنون در حال تهيه راهكارهايي به منظور حمايت از توليدات داخلي هستيم. دولت براي افزوده شدن بر ارزش افزوده بخش صنعت از خام فروشي مواد معدني جلوگيري خواهد كرد.
احمدي افزود: در حال پيگيري مشكلات كشت و صنعت كارون شوشتر هستيم. قرار است اين كشت و صنعت را از سازمان جهاد كشاورزي تحويل بگيريم.
طرحهاي زودبازده هيچ كمكي به حل مشكل بيكاري نكرده است
حجت الاسلام و المسلمين سيد ناصر موسوي، نماينده رامهرمز در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين مراسم توضيح داد: متاسفانه با وجود آنكه ايجاد طرحهاي زودبازده در راستاي بهبود وضعيت اشتغال استان بوده اما شاهد آن هستيم كه اين طرحها هيچ كمكي به حل مشكل بيكاري نكرده است.
وي تصريح كرد: تا زماني كه نيروي بيكار خوزستاني وجود دارد استفاده از نيروي غيربومي هيچگونه توجيهي ندارد.
موسوي افزود: اگر ميخواهيم مشكل بيكاري را حل كنيم بايد نگاهمان را به سرمايهگذاري تغيير دهيم. با وجود امكانات و پتانسيلهاي فراوان در استان، برخي مواقع برخي برخوردها موجب فرار سرمايه گذاران ميشود.
وي عنوان كرد: نظارتي بر چگونگي مصرف تسهيلات وجود ندارد. همچنين بايد به چگونگي استقرار كارخانجات در سطح استان توجه داشت و در تمام شهرستانها به احداث كارخانه پرداخت.
موسوي بيان كرد: بايد تمام مديران و نمايندگان با حفظ تفكرات خاص سياسي خود تمام تلاشهاي خود را در جهت توجه و آماده كردن استان به كار گيرند. در صورتي كه بستر مناسب ايجاد شود مشكلات نيز بر طرف خواهد شد.
نماينده رامهرمز در مجلس شوراي اسلامي بيان كرد: خواستاريم در هر يك از شهرستانها، دفتر نمايندگي سازمان صنايع و معادن تاسيس شود تا متقاضيان به شهرستانهاي خود مراجعه و از رفت و آمد به اهواز پرهيز گردد.
73 هزار نفر از نيروهاي شاغل خوزستان، غيربوميند
سيد جعفر حجازي، استاندار خوزستان توضيح داد: درصد قابل توجهي از فرصتهاي شغلي به نيروهاي غيربومي اختصاص يافته است. با تقويت مراكز فني و حرفهاي و دانشگاهها ميتوان اين جايگزيني را انجام داد و از نيروهاي بيكار بومي استفاده كرد.
وي افزود: در صورتي كه واحدهاي بخش صنعت به بهرهبرداري برسد 91 هزار فرصت شغلي ايجاد خواهد شد كه در نتيجه اين امر ميتوان 45 درصد بيكاران استان را از مشكل بيكاري نجات داد.
حجازي با بيان اينكه با اقدامات اخير دولت، صنعت در حال دستيابي به جايگاه واقعي خود است، عنوان كرد: در سالهاي پيشين حدود 7 هزار ميليارد تومان به بخش صنعت اختصاص يافته و در دو سال اخير نيز حدود 33 هزار ميليارد تومان به اين بخش اختصاص يافته است.
حجازي يادآور شد: اجراي اصل 44 قانون اساسي موجب توسعه بخش خصوصي خواهد شد.
استاندار خوزستان با اشاره به مشكلات بانكها در پرداخت تسهيلات به طرحها، خاطرنشان كرد: قرار شده است اعتباري در حدود 700 ميليارد تومان به منظور تقويت بنيه مالي بانكها در اختيارشان قرار گيرد.
وي با تشريح مشكلات ناشي از خاموشيهاي برق پديد آمده در صنعت، عنوان كرد: در حال حاضر برخي واحدها به دليل مشكلات قطعي برق با ظرفيت 50 تا 70 درصد واقعي خود كار ميكنند كه اميدواريم اين مشكل با ايجاد نيروگاههاي حرارتي برطرف گردد.
بخش خصوصي خوزستان ضعيف است
آيت الله سيد محمد علي موسوي جزايري، نماينده ولي فقيه در استان خوزستان گفت:« به نظر ميرسد در استان نوع سخت بروكراسي اداري وجود دارد.»
وي توضيح داد: متاسفانه در سطح كشور يك مشكل اساسي به نام بروكراسي اداري وجود دارد كه اين مسئله در تمام استانها يكسان نيست.
آيت الله موسوي جزايري تاكيد كرد:« بخش خصوصي در استان ضعيف است بنابراين بايد همه به بخش صنعت و معدن كمك كنند. بايد به فكر آينده باشيم و طرح جامعي براي توسعه بخش خصوصي ترسيم كنيم.»
وي ادامه داد: « به عنوان نمونه ميتوان دفتري در استانداري در نظر گرفت تا متقاضيان ايجاد واحدهاي صنعتي و كارهاي توليدي به آنجا مراجعه و از طريق اين دفتر بتوانند كارهاي مختلف اداري را براي تاسيس آن واحد فني انجام دهند.»
نماينده ولي فقيه در استان خوزستان خاطرنشان كرد: « در صورت عملي شدن اين طرح، هم از رفت و آمدها كاسته خواهد شد و هم مدت زمان برطرف كردن مشكلات مربوط به طرحها كاهش مييابد.»
بيشتر صنايع خوزستان دولتيند
اسماعيل عامري گلستان، معاون برنامهريزي استانداري خوزستان نيز در بزرگداشت روز صنعت و معدن گفت: ميزان توليد ناخالص استان 14 درصد از ميزان توليد كل كشور است.
وي افزود: در صورتي كه خواهان افزايش بخش خدمات هستيم بايد در ابتدا به فكر توسعه صنعت باشيم.
عامري گلستان افزود: بيشتر صنايع استان دولتي هستند. صنايع بايد به سمتي سوق يابند كه موجب فعال سازي بخش خصوصي شود. با توجه به واگذاري 30 درصد از سهام كارخانه فولاد به بخش خصوصي، فعاليتها نشان از پيش رفتن به سمت بخش خصوصي ميدهند.
وي ادامه داد: معتقدم به هر طريق بايد زمينه توسعه بخش خصوصي را فراهم آوريم و اين كار نيازمند تامين نقدينگي است.
نوراله حسن زاده، رئيس سازمان صنايع و معادن خوزستان نيز در اين مراسم عنوان كرد: كشورهايي كه 25 درصد توليد ناخالص داخلي آنها از بخش صنعت تامين ميشود، كشورهاي صنعتي محسوب ميشوند.
وي تاكيد كرد: واحدهاي صنعتي همچون پتروشيميها بايد مكلف شوند وجوه نقد خود را در بانكهاي استان به گردش درآورند تا مشكلات بانكها براي پرداخت اعتبار به متقاضيان كاهش يابد.
حسن زاده خاطرنشان كرد: توسعه صنعت موجب افزايش سطح درآمد جامعه، رشد تخصص و دانش فني ميشود.
ملكپور، رئيس خانه صنعت و معدن خوزستان نيز بيان كرد: اقتصاد كشور تنها از طريق خصوصي سازي ميتواند مشكلات را پشت سر بگذارد. اكثر كشورها از اين طريق توانستهاند به افزايش ذخاير خود بپردازند.
وي افزود: بيش از 85 درصد صنايع خوزستان دولتي هستند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 288]