واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: نگاهي به سينماييهاي آخر هفته سيما عرصهاي براي ستارگان هاليوود
جام جم آنلاين: شبكههاي تلويزيوني در آخرين روزهاي هفتهي دوم تيرماه بر پخش فيلمهاي روز جهان تاكيد دارند و اغلب اين فيلمها در زمره آثار روز سينماي جهان قرار ميگيرند كه بازيگران مطرح سينما در آنها ايفاي نقش كردهاند. براين اساس دراين روزها شاهد پخش فيلمهايي با بازي چارليز ترون، گوئينت پالترو، آنتوني هاپكنيز و چارلز برانسون در تلويزيون خواهيم بود.

به گزارش ايسنا، تلويزيون درهفته جاري باز هم به پخش فيلمهايي متعلق به ژانر جنايي، دلهرهآور و معمايي تمايل نشان داده و از 10فيلمي كه طي روزهاي پنجشنبه و جمعه به روي آنتن ميروند ، 6 فيلم در اين ژانرها قرار ميگيرند.
ازجمله فيلمهاي جنايي و معمايي اين هفته، «در دره الاه» ساخته «پل هاگيس» است كه چهارشنبه شب از شبكه دو پخش و پنجشنبه ساعت 15:30 دقيقه تكرار ميشود. اين فيلم در سال 2007 ساخته شده و درباره افسر بازنشسته آمريكا است كه جسد سوخته پسرش را مييابد. او بهدنبال يافتن علت مرگ پسرش به سرنخهاي ديگري دست مييابد. «در دره الاه» كه در عيد نوروز هم از تلويزيون پخش شده نامزد دريافت جايزه بهترين بازيگر نقش اول از آكادمي اسكار بوده است. اين فيلم جايزه بهترين كارگرداني را از جشنواره فيلم ونيز دريافت كرده است.
«ميراث اينوگامي» درام معمايي و دلهرهآور است كه در سال 2006 در ژاپن ساخته شد. اين فيلم كه درجشنواره بينالمللي مسكو نامزد بهترين كارگرداني بودهاست پنجشنبه از شبكه دو سيما پخش ميشود. «ميراث اينوگامي» دربارهي پيرمرد ثروتمندي است كه شرط اعلام وصيتنامهاش را جمعشدن همهي اعضاي خانواده ميداند.
فيلم سينمايي «جووالاچي» محصول مشترك فرانسه و ايتاليا است كه در سال 1972 با بازي چارلز برانسون در ژانر جنايي ساخته شد. اين فيلم كه پنجشنبه از شبكه سه پخش ميشود، درباره يكي اعضاي مافيا است كه قرار است در زندان به قتل برسد. «جووالاچي» جايزهاي را از جشنوارههاي هنري به دست نياورده است.
«وارث» هم درامي اكشن و دلهرهآور است كه نامزد دريافت جايزه فيلم رازي در بخش بهترين بازيگر بوده است. اين سينمايي كه جمعه صبح از شبكه سه پخش ميشود، درباره پليسي است كه بهدست گانگسترها كشته ميشود و برادرش و ساير اعضاي خانوادهاش با سازمان جنايتكاران درگير ميشوند.
اكشن حادثهاي «تماس» جمعه ظهر از شبكه تهران به روي آنتن ميرود. اين فيلم جايزه بهترين فيلمبرداري را از جشنواره آسيا ـ پاسفيك دريافت كرده و نامزد بهترين فيلمبرداري از جايزه فيلم هنگكنگ بوده است .
«تماس» را پيترپو در سال 2002 كارگرداني است؛ او فيلمبرداري سينمايي مشهور «ببر خيزان، اژدهاي پنهان» را برعهده داشته و جايزه اسكار دريافت كرده است.
«سينما چهار» درام جنگي «خط آتش» را جمعهشب پخش ميكند كه آن هم محصول سال 2002 ايتاليا است. اين فيلم كه در سه بخش بهترين فيلمبرداري، تدوين و صدابرداري جايزه فيلم «ديويد دي دوناتلو» را دريافت كرده است درباره پسري است كه پس از فارغالتحصيلي از دانشگاه داوطلبانه به جبهههاي جنگ آفريقا ميرود.
در هفته جاري همچنين دو فيلم «ميروش» و «اثبات» از شبكههاي دو و يك پخش ميشوند كه اتفاقا در ژانر جنايي و دلهره و معمايي قرار نميگيرند اما از توليدات روز سينماي جهان هستند.
«ميروش» محصول سال 2007 نروژ است كه در جشنواره بينالمللي فيلم كپنهاگ جايزهي بهترين كارگرداني را دريافت كردهاست. فيلم درباره پسر نوجواني است كه براي امرار معاش خانواده مشغول كار است.
«اثبات» نيز محصول سال 2005 آمريكا است كه پنجشنبه از شبكه اول پخش ميشود. اين فيلم نامزد جايزه گلدن گلاب بهترين بازيگر زن بوده و كانديداي دريافت شيرطلاي جشنواره ونيز شده است. «اثبات» با بازي «گوئينت پالترو» و «آنتوني هاپكينز» درباره دختر يك رياضيدان نابغه است كه همانند پدر از هوش سرشار رياضي برخوردار است.
درهفتهي جاري دو فيلم ايراني «نيرنگ» و «مشق شب» نيز از تلويزيون پخش ميشوند كه يكي در ژانر اكشن و جنايي قرار ميگيرد و ديگري با حال وهواي كاملا متفاوت، ساختاري مستندگونه دارد.
برنامهي صدفيلم كه هفته گذشته نتوانست «مشق شب» كيارستمي را به دليل آنچه تشخيص مدير پخش عنوان شده بود، پخش كند، قرار است اين هفته درقالب صدفيلم آن را به روي آنتن ببرد.
«مشق شب» تحقيقي مصور دربارهي تكاليف شب بچهها است و درسال 1368 پس از «خانه دوست كجا است» ساخته شدهاست. «مشق شب» همانند اغلب آثار كيارستمي در جشنوارههاي متعددي شركت كرد و با پخش اين فيلم به نظر ميرسد تلويزيون پس از مدتها اثري از اين كارگردان مطرح ايراني را به روي آنتن ببرد.
اين هفته تلهفيلم «راه نيرنگ» مهرداد خوشبخت نيز جمعه عصر از شبكه اول سيما به روي آنتن ميرود. اين فيلم درباره قاچاقچي است كه پس از سالها آزادي از زندان تصميم ميگيرد از كساني كه اورا لو دادهاند، انتقام بگيرد. دراين تلهفيلم حميدرضا پگاه، سام درخشاني و سياوش طهمورث بازي كردهاند.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]