واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: وزارت بهداشت با هزار ميليارد تومان كسري بودجه روبرو است
سرويس سياسي - اجتماعي: نماينده گچساران در مجلس شوراي اسلامي كسري يك هزار ميليارد توماني وزارت بهداشت را يك بحران واقعي براي بخش بهداشت و درمان كشور دانست.
اميدوار رضايي ديروز در گفتگو با خبرنگار ما، با اشاره به وضع حاكم بر بيمارستانهاي دولتي گفت: اين وضع ناشي از كسري هزار ميليارد توماني بودجه اين وزارتخانه است كه هر ساله وزارت بهداشت با آن مواجه است و سال به سال به ميزان آن نيز افزوده ميشود.
وي اين كسري بودجه را ناشي از فقدان پيشبيني اعتبارات لازم در بودجه سالانه بهداشت و درمان و اجرا نكردن برنامه قانون برنامه چهارم توسعه در اصلاح ساختار نظام سلامت دانست و گفت: اين وضع باعث شده است تا بيمارستانهاي دولتي در هزينهكرد روزانه خود با مشكلات اساسي مواجه شوند.
اميدوار رضايي تأثير كسري بودجه وزارت بهداشت را بر افزايش قيمت دارو يادآور شد و گفت: در شرايط فعلي يارانه دارو در خطر است و قيمت داروها بهخصوص داروهاي بيماران خاص و صعبالعلاج نيز افزايش قابلتوجهي داشته است.
وي با اشاره به اين كه افزايش قيمت داروها و كسري بودجه وزارت بهداشت باعث فشار مضاعف بر مردم شده است، افزود: اين افزايش قيمتها برخلاف قانون برنامه چهارم توسعه است كه براساس آن بايد سهم مردم از بخش سلامت كاهش يابد درحالي كه اين سهم از 30 درصد به بيش از 50 درصد افزايش يافته است.
بنابر همين گزارش، دكتر شهرياري نماينده مردم زاهدان در مجلس و عضو كميسيون بهداري نيز در گفتوگو با خبرنگار ما درخصوص كسري بودجه وزارت بهداشت، گفت: كسري بودجه وزارت يكي مربوط به سال گذشته است كه بين 300 تا 500 ميليارد تومان برآورد شده و ديگر مربوط به سال 87 است كه 600 ميليارد تومان است كه بر روي هم بيش از هزار ميليارد تومان است.
وي افزود: درصد زيادي از اين كسري بودجه مربوط به اداره بيمارستانهاي دولتي بهخصوص بيمارستانهاي دانشگاهي است كه در صورت تداوم آن، وضع اداره بيمارستانها بدتر خواهد شد و مشكلات زيادي ايجاد خواهد كرد.وي با درخواست از دولت براي ارائه لايحه براي رفع كسري بودجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و آموزش و پرورش گفت: امروز دغدغه اصلي روِساي دانشگاههاي علوم پزشكي و مديران بيمارستانها اداره مراكز درماني است بهطوري كه آنها به روزمرگي افتاده و در فكر تأمين مواد مصرفي و غذايي و بهداشتي و حقوق پرسنل خود هستند.
وي درخصوص تأثير كسري بودجه وزارت بهداشت بر افزايش قيمت دارو نيز گفت: يارانهاي كه براي داروي سال 87 پيشبيني شده 240 ميليارد تومان است كه با توجه به افزايش قيمت داروهاي بيماران صعبالعلاج و بيماران سرطاني، ام.اس و شيرخشك، اين مبلغ يارانه ناكافي است و به همين دليل فرانشيز پرداختي توسط بيماران افزايش يافته است.
وي درباره بيارزش شدن دفترچههاي بيمه نيز گفت: افزايش سهم مردم در پرداخت هزينههاي درماني باعث شده است ميزان فرانشيز پرداختي مردم كه بايد 20 درصد باشد افزايش يافته كه اين مسأله باعث زير سؤال رفتن بيمه و دفترچههاي بيمه شده است.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]