واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: مديرعامل آبفاي استان تهران: امكان هيچ گونه توسعه آب در استان تهران وجود ندارد// استان تهران كم آب تر از ساير نقاط كشور است
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: مديرعامل آبفاي استان تهران گفت: به طور كلي قادر نخواهيم بود كه چرخه طبيعي آب را تغيير دهيم از طرفي منابع آب محدود بوده و امكان هيچ گونه توسعه آب در منطقه وجود ندارد.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، داوود ملايي مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران با حضور در مراسم افتتاح پروژه هاي جنوب غربي استان تهران اعلام كرد: افتتاح پروژه آب رساني به شهرستان رباط كريم با ورودي 400 ليتر در ثانيه در اين خشكسالي از اهميت ويژه اي برخوردار است.
وي با بيان اينكه ايران منطقه اي خشك است گفت: ما در منطقه اي قرار گرفته ايم كه منابع آبي آن متناسب با جمعيت نبوده و تنها نزديك به چهار درصد منابع آبي كشور در اختيار استان تهران است.
ملايي با اشاره به اينكه 3/19 درصد جمعيت استان تهران در شهر تهران قرار دارد افزود: تجمع جمعيت، شهروندان را با چالش هاي جدي در تامين آب رو به رو كرده است از طرفي استان تهران كم آب تر از ساير نقاط كشور است.
مديرعامل شركت آبفاي تهران تاكيد كرد: روحيه و فرهنگ مصرف بالا در ايرانيان زبانزد عام است به گونه اي كه دو برابر الگوي مجاز آب مصرف مي كنند.
وي الگوي مصرف 150 ليتر در شبانه روز را براي هر فرد مناسب دانسته و گفت: در اين 150 ليتر تمام احتياجات شخصي از جمله پخت و پز 15 ليتر، شست و شو 15 ليتر، دستشويي 30 ليتر، خوردن پنج ليتر، فضاي سبز 10 ليتر، كولرها پنج ليتر و ... مد نظر قرار گرفته است.
وي با تاكيد بر اين امر كه استان تهران بيشتر از ساير استان ها در تهديد است اذعان داشت: توليد و مصرف در تهران برابر بوده و حتي در سال هاي گذشته كه سال هايي نرمال بودند ما با كمبود آب مواجه شديم.
ملايي تاكيد كرد: اگر سرانه آب موجود براي هر نفر (كشاورزي، صنعتي، شرب و بهداشتي) از هزار مترمكعب در سال پايين تر باشد منطقه با بحران مواجه خواهد بود.
وي با اشاره به اينكه اين سرانه براي استان تهران به 500 مترمكعب رسيده است اظهار داشت: رويكرد جديد وزارت نيرو براي مبارزه با خشكسالي مديريت مصرف و تقاضا كه در صورت اجرايي شدن اين امر كمبودها جبران خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه نزديك به 161 ميليون مترمكعب آب سطحي و 80 ميليون مترمكعب آب زيرزميني كاهش داشته است خاطرنشان كرد: شركت موظف به حفر، تجهيز و بهره برداري 155 حلقه چاه تا پايان شهريور ماه است.
ملايي با اظهار تاسف گفت: با استفاده از سرمايه هاي آب زيرزميني مطمئنا نسل آينده با مشكلات عديده اي مواجه خواهند شد.
وي با اشاره به اينكه طرح هايي چون پروژه مامور با 150 ميليون مترمكعب آب در دست اجراست گفت: امسال 400 ميليون مترمكعب در تهران و نزديك به 750 مترمكعب در شهرهاي اقماري براي بهره برداري از چاه ها هدف گذاري شده است.
همچنين يزديان مديرعامل آبفاي جنوب غربي استان تهران با حضور در اين مراسم اعلام كرد: چنانچه پروژه آبرساني به رباط كريم در تابستان 87 به بهره برداري نمي رسيد با مشكل تامين و توزيع آب مواجه بوديم.
وي با اشاره به اينكه سالانه در حدود 22 هزار و 500 نفر به جمعيت اين شهرستان اضافه مي شود اذعان داشت: با توجه به رشد جمعيت در حدود 5/2 ميليارد تومان براي تجهيز زيرساخت هاي شهري مورد نياز است.
وي هزينه مخزن ذخيره آب شرب شماره چهار رباط كريم را 5/4 ميليارد تومان اعلام كرد و افزود: حجم مخزن پنج هزار مترمكعب با ساختمان كلرزني 55 مترمربع است.
يزديان گفت: طرحي به اعتبار 5/2 ميليارد تومان نيز با حجم 10 هزار مترمكعب در نصيرآباد نيز در حال انجام است./01 /144/125
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]