تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زِنا، شش پيامد دارد: سه در دنيا و سه در آخرت. سه پيامد دنيايى‏اش اين است كه: ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846258166




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تهران در بحران آلودگي صوتي! 9سال از مصوبه دولت گذشت؛چه كساني «حد مجاز صدا» را ناديده گرفتند؟ ساكنان اطراف فرودگاه و راه‌آهن10سال ديگر منتظرباشند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: تهران در بحران آلودگي صوتي! 9سال از مصوبه دولت گذشت؛چه كساني «حد مجاز صدا» را ناديده گرفتند؟ ساكنان اطراف فرودگاه و راه‌آهن10سال ديگر منتظرباشند


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - محيط زيست

در حالي كه بر اساس مصوبه 236 شوراي عالي محيط زيست خردادماه 81، حد مجاز صدا در هواي آزاد در كشور طي جدولي تصويب شده بود، كميسيون زير بنايي صنعت و محيط زيست در تاريخ 19 اسفند ماه سال 86 در مصوبه‌اي ضمن اصلاح مصوبه قبلي و تاييد مجدد اين جدول، به وزارت راه و ترابري 10 سال مهلت داد تا موقعيت مكاني ايستگاه‌هاي راه‌آهن و فرودگاه‌هاي موجود را با شرايط و ضوابط يادشده تطبيق داده و گزارش پيشرفت عمليات خود را در اين خصوص هر سال به كميسيون مربوطه ارائه كند.

به گزارش خبرنگار محيط زيست خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كميسيون امور زير بنايي صنعت و محيط زيست همچنين در مصوبه خود خاطرنشان كرده است: رعايت مفاد اين مصوبه درخصوص مكان گزيني شهرهاي جديد، فرودگاهها و ايستگاههاي راه‌آهن جديد نيز الزامي است.

اين در حاليست كه بر اساس همان مصوبه سال 81 بايد حد مجاز آلودگي صوتي در مناطق اطراف فرودگاه‌ها و راه‌آهن بر اساس جدول پهنه‌بندي رعايت مي‌شد كه به گفته كارشناسان با گذشت 6 سال از اين مصوبه نه تنها اين استانداردها رعايت نشده است بلكه در مصوبه جديد هم نيامده كه چگونه بايد اين استانداردها رعايت و به چه صورتي بر آن نظارت صورت گيرد.

عضو هيأت علمي دانشگاه:

با گذشت 9 سال از تصويب آيين‌نامه اجرايي آلودگي صوتي در كشور ايرانيان همچنان از آلودگي صوتي رنج مي‌برند

دكتر سعيد متصدي، عضو هيات علمي دانشگاه در اين خصوص به ايسنا گفت: سازمان حفاظت محيط زيست متاسفانه به جاي آنكه به دنبال موانع عدم اجراي مصوبه شوراي عالي محيط زيست برود و بر موضوع نظارت كند، صرفا به دنبال تغيير مصوبه رفته و اين در حاليست كه از نظر عملي و اجرايي اين مصوبه با مصوبه قبلي تفاوت چنداني ندارد.

با گذشت 2 سال از اجرايي شدن مصوبه حد مجاز آلودگي صوتي خودروهاي نو هنوز اين مصوبه اجرايي نشده است

علي‌رغم گذشت 9 سال از آيين‌نامه اجرايي آلودگي صوتي همچنان شهروندان از آلودگي صوتي رنج مي‌برند

وي با تاكيد بر اينكه سازمان حفاظت محيط زيست به جاي تغيير مصوبات بايد به سمت اندازه‌گيري و نظارت بر آلودگي صوتي در كشور برود، گفت: مهمترين منبع آلودگي صوتي در پايتخت خودروها و موتورسيكلت‌ها هستند؛ اين در حاليست كه علي‌رغم تعيين حد مجاز صداي عبوري، بوق و اگزوست خودروها در سال 84 و اجرايي شدن آن از ابتداي سال 85، سازمان حفاظت محيط زيست به عنوان تنها مرجع مسؤول براي اجراي اين مصوبه هيچ كنترلي بر آلودگي صوتي خودروهاي توليدي كشور ندارد و با گذشت دو سال از اين مصوبه همچنان مصوبه مذكور اجرا نمي‌شود.

عضو كميته محيط زيست شوراي شهر تهران افزود: علي‌رغم تصويب قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوا مصوب سال 1374 و متعاقب آن آيين‌نامه اجرايي ماده 27 قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوا مصوب 78 كه بحث استانداردهاي آلودگي صوتي را در كشور مطرح مي‌كند، همچنان ايرانيان از مشكلات آلودگي صوتي رنج مي‌برند.

وي با تاكيد بر اينكه آلودگي صوتي تنها به گوش و كري‌ها خلاصه نمي‌شود به ايسنا گفت: اثرات فيزيولوژيكي مانند افزايش و كاهش ضربان قلب، بيماريهاي قلبي و عروقي، مشكلات رواني و عدم برقراري ارتباط صحيح با ديگران از جمله مشكلات آلودگي صوتي است.

برنامه جامع مقابله با شيوع و بروز بيماريهاي مرتبط با آلودگي صوتي هرچه سريعتر تدوين شود

متصدي تاكيد كرد: لازم است سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت بهداشت در خصوص شيوع و بروز بيماريهاي مرتبط با آلودگي صوتي برنامه جامعي را به مرحله اجرا بگذارد.

وي با اشاره به مهلت ده ساله وزارت راه و ترابري براي رعايت استانداردهاي حد مجاز آلودگي صوتي در اطراف فرودگاه‌ها و راه‌آهن بر اساس مصوبه اخير گفت: اين برنامه زماني مي‌تواند مورد عمل قرار گيرد كه خود در قالب يك برنامه مشخص تدوين شود.

آلودگي صوتي تهران نزديك شرايط بحراني است

سازمان حفاظت محيط زيست هنوز حد مجاز آلودگي صوتي خودروهاي درحال كار به عنوان مهمترين عوامل آلودگي صوتي را تدوين نكرده است

متصدي با اشاره به اينكه آلودگي صوتي در پايتخت هم‌اكنون نزديك شرايط بحراني است، افزود: يكي از مهمترين بخشهاي آلودگي صوتي در شهرها حمل و نقل، خودروها و موتورسيكلت‌هاست كه بايد در كمترين زمان ممكن نسبت به اجراي استانداردهاي آلودگي صوتي خودروهاي نو اقدام شود.

وي گفت: بايد برنامه بحراني براي مقابله با آلودگي صوتي ريخته شود و به صورت ضربتي منابع شناسايي و مشكلات رفع شود اما با مصوبه اخير مشخص نيست تا ده سال آينده چه اتفاقي خواهد افتاد و اجراي اين مصوبه عملا به چه نتيجه‌اي منجر مي‌شود؛ چرا كه نظارتي بر آن وجود ندارد.

متصدي به ضرورت اندازه‌گيري آلودگي صوتي در زمان انجام معاينه فني خودروها اشاره كرد و به ايسنا گفت: متاسفانه علي‌رغم وجود امكانات كافي در مراكز معاينه فني و اعلام آمادگي اين مراكز براي انجام فرايند اندازه‌گيري آلودگي صوتي خودروهاي در حال كار، سازمان حفاظت محيط زيست هنوز حد مجاز اين آلودگي را براي اين خودروها تعيين نكرده است كه در اين زمينه لازم است هرچه سريعتر حد مجاز آلودگي صوتي براي خودروهاي درحال كار تعيين و ابلاغ شود.

مدير عامل شركت كنترل كيفيت هوا:

آلودگي صوتي فرودگاه مهرآباد بحراني است

10 سال ديگر براي رفع مشكل آلودگي صوتي فرودگاه مهرآباد خيلي طولاني است!

دكتر يوسف رشيدي، مدير عامل شركت كنترل كيفيت هواي تهران كه كار تدوين ترازهاي آلودگي صوتي پايتخت بر عهده آنها گذاشته شده است نيز با اشاره به اين كه بررسي‌هاي انجام شده نشان مي‌دهد وضعيت آلودگي صوتي فرودگاه مهرآباد بحراني است، افزود: به نظر مي‌رسد 10 سال ديگر براي رفع مشكل آلودگي صوتي فرودگاه مهرآباد خيلي طولاني باشد.

وي با اشاره به اين كه اكثر فرودگاههاي دنيا مجهز به سيستم نويز مونيتورينگ هستند كه آلودگي صوتي هواپيماهايي كه در آنها فرود مي‌آيند را به صورت آنلاين اندازه‌گيري مي‌كنند، افزود: اين هواپيماها در صورت ايجاد آلودگي صوتي بيش از حد مجاز جريمه مي‌شوند و در برخي فرودگاهها نيز به آنها اجازه فرود داده نمي‌شود كه اين سيستم در فرودگاه مهرآباد وجود ندارد.

وي افزود: بررسي انجام شده نشان مي‌دهد وضعيت آلودگي صوتي مناطق اطراف فرودگاه مهرآباد همچون تهرانسر بحراني است. همچنين يك مركز درماني در اين منطقه نيز در زير خط پروازي قرار دارد.

مديرعامل شركت كنترل كيفيت هوا با تاكيد بر اين كه تكنولوژي هواپيماها در كشور قديمي است، افزود: بهترين راهكار با توجه به اين كه استاندارد آلودگي صوتي در شب 10 دسيبل كمتر از روز است، انتقال پروازهاي شب فرودگاه مهرآباد به امام خميني(ره) است.

آلودگي صوتي در تهران بحراني شده است

منطقه 6 از لحاظ آلودگي صوتي در صدر مناطق ديگر قرار دارد

رشيدي با تاكيد بر اين كه آلودگي صوتي در تهران بحراني شده است، افزود: نتايج جديدترين بررسي‌ها نشان مي‌دهد منطقه 6 از لحاظ آلودگي صوتي در صدر مناطق ديگر قرار دارد و پس از اين منطقه به ترتيب مناطق 10، 11، 12، 7، 13، 3، 19، 18 و 2 پر سر و صداترين مناطق پايتخت هستند.

وي با بيان اين كه اين مطالعات با توجه به تعداد و سرعت خودروها در اين مناطق، مقدار كيلومتر پيمايش خودروها و توزيع نوع آنها، در هر منطقه و ميزان اتوبانهاي موجود صورت گرفته است، به ايسنا گفت: كاهش آلودگي صوتي به منظور بالا بردن سطح كيفي زندگي و كم كردن اثرات آن بر سلامت شهروندان، به عنوان يكي از معضلات زيست‌محيطي شهر تهران، است كه بدين لحاظ شركت كنترل كيفيت هوا پروژه‌هاي تهيه و تدوين ترازهاي آلودگي صوتي شهر تهران را به تفكيك مناطق آغاز كرده كه تا كنون مناطق 7، 12، 6، 9 ،10 و 11 به اتمام رسيده و در حال حاضر نيز مناطق 3، 2 و يك نيز در دستوركار است.

كشورهاي پيشرفته دنيا جهت اجرا و ساخت اتوبانها و مناطق حساس به سر و صدا مانند مدارس و بيمارستانها از نقشه‌هاي صوتي استفاده مي‌كنند

مديرعامل شركت كنترل كيفيت هوا با اشاره به اين كه كشورهاي پيشرفته دنيا جهت اجرا و ساخت اتوبانها و مناطق حساس به سر و صدا مانند مدارس و بيمارستانها از نقشه‌هاي صوتي استفاده مي‌كنند، گفت: بر اساس قوانين اتحاديه اروپا، تا پايان سال جاري ميلادي بايد تمامي شهرهاي داراي جمعيتي بالغ بر 250 هزار نفر، جاده‌هايي با ميزان تردد بيش از 6 ميليون خودرو در سال، ريلهاي قطار با تردد بيش از 60 هزار قطار در سال و فرودگاه‌هايي با بيش از 50 هزار پرواز در سال نقشه‌هاي صوتي داشته باشند و تا پايان سال جاري ميلادي بايد در طرحهاي تفصيلي خود اين نقشه‌ها را در جهت كاهش آلودگي صوتي استفاده كنند.

وي افزود: اين نقشه‌ها هر 5 سال تكرار مي‌شود و در سال 2012 ميلادي بايد براي مناطقي با جمعيت بالاي 100 هزار نفر نيز چنين نقشه‌هايي داشته باشند.

رشيدي با اشاره به اين كه آلودگي صوتي در منطقه 6 بسيار بالاست، افزود: 470 مركز آموزشي و 138 مركز درماني در اين منطقه در معرض آلودگي صوتي قرار دارند.

اثرات آلودگي صوتي

وي با اشاره به اثرات آلودگي صوتي گفت: تأثير آلودگي صوتي شامل اثرات فيزيولوژيكي، تأثير بر خواب، اثرات روحي و رواني، تأثير بر روي نوزادان (جنين)، اختلال در مكالمات و اثر سر و صدا بر روي گياهان و حيوانات است.

مديرعامل شركت كنترل كيفيت هوا افزود: آلودگي صوتي بر روي انسان مي‌تواند سبب كاهش قدرت شنوايي و اثرات باليني شده به شكلي كه فشار داخل جمجمه بالا رفته ترشحات بزاق كم شده و دهان خشك مي‌شود. ترشحات معده كم شده و معده دچار انقباضات دردناكي مي‌شود. حركات دودي شكل روده‌ها نيز دچار ركود شده و در عين حال سر و صدا ممكن است با فشار فيزيولوژيك خود، بيماريها را تشديد كند. در واقع سوت كشيدن گوش ناشي از سر و صداي زياد و شديد است و نشانه واكنش فيزيولوژيك بدن در برابر صدا و هشداري است كه نشان مي‌دهد صدا بر آستانه شنوايي اثر نامطلوب دارد. از سوي ديگر كاهش قدرت يادگيري و تمركز در حين انجام كار از ديگر اثرات مستقيم سر و صدا است.

وي عمده‌ترين منابع سر و صدا در محيطهاي شهري را ناشي از وسايل حمل و نقل عنوان كرد و گفت: اين آلودگي شامل 3 گروه ترافيك جاده‌اي، ترافيك هوايي و ترافيك ريلي است.

رشيدي تصريح كرد: در اين بين سر و صداي ناشي از وسايل حمل و نقل جاده‌اي شامل موتورسيكلت، خودروهاي سواري، سنگين و نيمه‌سنگين سهم عمده‌اي در توليد آلودگي صوتي شهرها دارند. از سوي ديگر سر و صداي ناشي از ترافيك جاده‌اي و هوايي نيز يكي از مهمترين عوامل تمايل ساكنين به جابجايي از محل سكونت خود است كه در شهر تهران هر سه عامل آلودگي در شهر وجود دارد.

وي افزود: از جمله منابع ديگر سر و صدا فعاليتهاي صنعتي، ساختماني و تجهيزات و دستگاه‌هاي موجود در محيط زندگي و منزل است كه هر يك سهمي در توليد آلودگي صوتي در محيط زيست را دارند.

مديرعامل شركت كنترل كيفيت هوا علت بحراني شدن آلودگي صوتي در شهر تهران را عواملي چون نزديكي مناطق مسكوني به معابر پر رفت و آمد، وجود خودروهاي فرسوده در سطح شهر، وجود كارگاهها و ساخت و سازها، عبور خطوط پروازي از بالاي سطح شهر، عبور خطوط ريلي از بعضي مناطق و بسياري عوامل ديگر عنوان كرد.

وي با اشاره به اين كه در زمينه كاهش آلودگي صوتي در شهر تهران تا كنون فعاليت خاصي صورت نگرفته است، تصريح كرد: تنها پروژه راهكار كاهش آلودگي صوتي براي بزرگراه نواب فاز 1 و 2 در شركت كنترل كيفيت هوا به درخواست سازمان نوسازي شهرداري تهران انجام شده است.

رشيدي در خصوص ديوارهاي صوتي گفت: موانع صوتي شامل مواد جامدي هستند كه در طول بزرگراه ، بين بزرگراه و خانه‌ها ساخته مي‌شوند. تأثير موانع صوتي مي‌تواند كاهشي معادل 15-10 دسيبل را داشته باشد.

وي خاطرنشان كرد: موانع به صورت تپه‌ها يا ديوارهايي هستند كه در طول جاده ساخته مي‌شوند و موانع تپه‌اي شكل داراي ظاهر و جلوه طبيعي بوده و معمولا بسيار زيبا هستند.

رشيدي در خصوص مصوبه اخير كميسيون زيربنايي صنعت و محيط زيست دولت در زمينه آلودگي صوتي تاكيد كرد: بايد راه‌ كارهاي اجرايي و نظارتي و برنامه مدون براي كاهش آلودگي صوتي تدوين شود.

وي خاطرنشان كرد: با مصوبه اخير كميسيون زير بنايي صنعت و محيط زيست هيات دولت بايد به ساكنان اطراف فرودگاه‌ها و راه‌آهن بگوييم 10 سال ديگر منتظر باشيد شايد آلودگي صوتي كاهش يابد.

مديرعامل شركت كنترل كيفيت هوا در عين حال گفت: حد مجاز آلودگي صوتي در داخل اين مراكز صنعتي نيز بايد جداگانه تعيين و نحوه اجرا و نظارت آنها ديده شود.

انتهاي پيام
 چهارشنبه 12 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن