واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: همايش سراسري مباني فقهي و اقتصادي ماليات هاي اسلامي درقم برگزار شد.
نخستين همايش سراسري "مباني فقهي و اقتصادي مالياتهاي اسلامي" روز چهارشنبه با همكاري دانشگاه مفيد قم و نظام مالياتي كشور در قم برگزارشد.
به گزارش ايرنا، رييس سازمان امورمالياتي كشور دراين همايش گفت: تمركز بردرآمدهاي نفتي باعث شده تا توجه به مالياتهاي اسلامي در كشور مغفول واقع شود.
علي اكبر عرب مازار افزود: نفت، اقتصادي سياسي است و امروز اگر قيمت اين ماده پنج دلار يا ۱۴۰دلار باشد، مشكل اقتصادي همچنان باقي خواهد بود.
وي ادامه داد: چنانچه نظام مالياتي از ديدگاه درآمد زايي نگريسته شود مي توان نفت را جايگزين اين نظام كرد، اين در حالي است كه نظام مالياتي داراي ابعاد مختلفي فراتر از درآمد زايي ميباشد.
وي اضافه كرد: متاسفانه در دهه هاي اخير تحقيقات جهاني به بحث سياست مالياتي متمركز شده و نرخ مالياتي مورد توجه است و بخش توزيع عادلانه ثروت و مديريت اقتصادي بر نظام مالياتي مورد غفلت است.
عرب مازار خاطرنشان كرد: هم اكنون بحث اصلاح نظام مالياتي در برنامه چهارم و سند چشم انداز توسعه مورد تاكيد قرار گرفته و تامين درآمدهاي عمومي از محل درآمدهاي غير نفتي مورد توجه ميباشد.
وي گفت: در اين راستا دو برنامه سنگين اصلاح نظام مالياتي با توجه به عدالت در اجرا و عدالت در سياست دنبال ميشود.
وي با تاكيد برنگاه جهان اسلام به اجراي قوانين اسلامي درايران به ويژه در حوزه اقتصاد اسلامي گفت: امروز كشور ما در بانكداري اسلامي توانسته اقدامات گسترده اي درجهت بانكداري بدون رباانجام دهد واين مساله اكنون در دنيا شناخته شده است.
عرب مازار افزود: كميته نهادهاي مالياتي كشورهاي اسلامي نيز پنج سال است كه برگزار ميشود و دو موضوع مديريت نظام مالياتي و مالياتهاي اسلامي را مورد توجه دارد.
وي ادامه داد: دراين كميته بحث خمس از سوي شيعيان درقالب ماليات اسلامي دركنار ذكات معرفي ومطرح شده است.
عرب مازار افزود:امروز ديگر نميتوانيم به مباحث ماليات اسلامي بيتوجه باشيم چراكه بسياري از كشورها استقلال اقتصادي را برمبناي ماليات قرار دادهاند و سه برابر درآمد نفتي ما از ماليات بهره ميبرند.
وي تاكيد كرد: تحقيق در رابطه با ماليات اسلامي بر دوش مراكز علمي از جمله دانشگاهها است و ما وظيفه داريم تا از تحقيقات حوزه اقتصاد حمايت كنيم.
دبير اين همايش علمي نيز گفت: ماليات مهمترين متغير اقتصادي باسابقه به اندازه دولتها در تاريخ بشري است.
حجتالاسلام سيدضياءالدين كياءالحسيني افزود: پيچيدگي قوانين مالياتي، تعدد نرخ ماليات، انتقال مالياتي و معافيتها از مهمترين مسايل حوزه ماليات است.
وي اضافه كرد: كشورهاي اسلامي با آموزه هاي وحي و سيره عملي از توان بالقوه اي براي پيشرفتهاي لازم و توسعه ماليات اسلامي برخوردارند، توجه قرآن به موديان و توصيه ائمه اطهار(ع) به دريافت حد بهينه در خراج براي جلوگيري از ركود اقتصادي است.
وي افزود: در اين همايش دومحور مباني و ويژگي مالياتهاي اسلامي و تاثير آن بر فعاليت هاي اقتصادي و نقش دولت در ارتقاي فرهنگ ديني و نهادينه سازي مالياتهاي اسلامي مورد توجه ميباشد.
كياءالحسيني ادامه داد: استفاده از آموزه هاي اسلامي از جمله خمس و ذكات در نظام مالياتي و استفاده ازمباني فقهي ماليات اسلامي از اهداف برگزاري اين همايش است.
وي گفت: تعداد مقالات رسيده در اين دو حوزه ۳۰مقاله بوده كه از اين تعداد هفت مقاله علمي ارايه شده است.
وي ادامه داد: در اين همايش مركز پژوهشهاي حوزه و دانشگاه، مركز آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) با دانشگاه مفيد همكاري داشته اند. ك/۲ ۵۴۸/۵۵۰/۷۴۰۳
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]