واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: نابودي 16 كشتيجنگي آمريكا در 10دقيقه
رزمايش شبيهسازي شده وزارت دفاع آمريكا (پنتاگون) در سال 2002 نشان ميدهد، قايقهاي تندرو ايران در خليج فارس قادر است با يورش همزمان و از جهات مختلف، در 5 الي 10 دقيقه 16 كشتي جنگي آمريكا را نابود كند.
به گزارش رجانيوز به نقل از فارس، روزنامه آمريكايي "كريستين ساينسمانيتور" در شماره سهشنبه هفته گذشته (24/6/2008) با اشاره به احتمال حمله آمريكا و رژيمصهيونيستي به ايران مقالهاي به نام "اگر جنگ شود انتقام ايران چگونه خواهد بود؟" منتشر كرد و نوشت: هر چند فنآوري نظامي ايران به حد فنآوري نظامي آمريكا نيست ولي ايران قادر است با شيوههايي غيركلاسيك، پاسخ آمريكا را بدهد.
روزنامه ساينسمانيتور نوشت: پس از آنكه تحريمها و فشارها عليه ايران به دليل تداوم برنامه هستهاي ايران افزايش يافت و جرج بوش (رئيسجمهور آمريكا) ايران را تهديد كرد كه اگر تهران به فشارهاي بينالمللي تن ندهد راههاي خطرناكتري -شايد اقدام نظامي- وجود خواهد داشت، بسياري از كارشناسان بيدرنگ درباره عواقبي وخيم و خطرناك كه ممكن است پس از حمله احتمالي آمريكا به ايران رخ دهد، به شدت هشدار دادند.
* واكنش ايران:
اين روزنامه آمريكايي افزود: هر چند فنآوري نظامي ايران در ميدان جنگ به حد فنآوري آمريكا نيست ولي ايران از راههاي غيركلاسيك توانايي پاسخگويي را به آمريكا دارد زيرا شبكههاي ايراني ميتوانند در عراق و افغانستان منافع آمريكا را به شدت تهديد كنند.
بنا بر اين گزارش، در صورت حمله به ايران، نيروهاي آمريكايي حاضر در منطقه خليج [فارس] هدف باراني از گلوله و موشك قرار خواهند گرفت و اين در حالي است كه اگر جنگ، فراگير باشد متحدان ايران در منطقه نيز مثل حزبالله لبنان وارد جنگ خواهند شد.
* پاسخ طوفاني و آتشين:
كريستين ساينسمانيتور نوشت: تحليلگران معتقدند ممكن است پاسخ ايران، جهاني و فراگير باشد ولي مقدار دامنه واكنش ايران، متناسب با حمله آمريكا خواهد بود.
بنا بر اين گزارش، "مگنوس رانسترب"، عضو مركز مطالعات "تهديدهاي نابرابر "دانشكده دفاع ملي (دانشگاه) استكلهم سوئد ميگويد: يك چيز براي دستگاه اطلاعاتي آمريكا بسيار مهم است و آن پيشبيني واكنش ايران است كه اين پيشبيني بسيار دشوارتر از پيشبيني خطر القاعده است.
اين كارشناس نظامي افزود: پيش از اين، ايران [در سالهاي گذشته] واكنشهايي بسيار دور از مرزهاي خود نشان داده بود كه ميشد آن را ناديده گرفت و به حساب نياورد، ولي اكنون شديدا ترديد دارم كه اگر ما (آمريكاييها) به ايران حمله كنيم آيا ميتوانيم عواقب آن را تحمل كنيم يا خير؟
رانسترب با بيان اينكه حمله آمريكا شايد واكنش آتشين و طوفاني نيروهاي داخلي و خارجي گروههاي تندرو را برانگيزاند تصريح كرد: تو وقتي به ايران حمله كردي، بيترديد طوفاني آتشين در داخل ايجاد كردهاي كه وظيفه آن تنها تقويت جايگاه قدرتهاي انقلابي بوده است. ولي به نسبت وضعيت خارج [از ايران] سناريويي كابوسوار براي هر طراح جنگي خواهد بود.
استاد دانشكده دفاع ملي استكلهم تاكيد كرد: قطعا چنين سناريويي براي هر كارشناس راهبردي، كابوسي وحشتناك است چون ما وارد برهه زماني مبهمي ميشويم.
اين تحليلگر مركز مطالعات راهبردي "تهديدات نابرابر" گفت: با آنكه آمريكاييها سپاه قدس را (كه ايران آن را يكي از اركان مهم سپاه پاسداران اسلامي ميداند) به عمليات ضد آمريكايي در عراق متهم ميكند، سران آمريكا توانمندي نظامي ايران را كماهميت ميدانند.
وي افزود: حتي دريادار "ويليام فالون" فرمانده سابق نيروهاي آمريكايي كه آشكارا با حمله به ايران مخالف بود، كساني كه ايران را تهديد نظامي ميخواندند مسخره ميكرد به حدي كه در يك مصاحبه مطبوعاتي گفته بود، ايرانيها آنقدر ضعيف هستند كه هر گاه بخواهند ميتوانند آنها را از سه راه برداشت ولي بايد زمان مناسب آن فرا رسد.
كريستين ساينسمانيتور در اين خصوص نوشت: ولي پس از اين اظهارات، سرلشگر "غلامعلي رشيد" (جانشين ستاد كل نيروهاي مسلح) به سخنان فالون واكنش نشان داد و تاكيد كرد ايران قادر است بوسيله تحركات موثر تاكتيكي ضرباتي مهلك بر پيكره متجاوزان آمريكايي وارد آورد و امكان ندارد آمريكا بتواند آن را پيشبيني كند، پس براي دشمني كه ميخواهد ريشه ما را قطع كند هيچ فرصتي باقي نميگذاريم.
* دو ضربه ايران براي هر ضربه آمريكا
كريستينساينسمانيتور نوشت: همچنين رهبر معنوي ايران، آيتالله سيدعلي خامنهاي با هشدار به مهاجمان، آنها را از واكنش ايران برحذر داشت و تاكيد كرد، هيچ كسي نميتواند حجم واكنش ايران را پيشبيني كند و آمريكاييها بايد بدانند كه اگر به ايران حمله كنند منافعشان در تمام نقاط دنيا به خطر ميافتد و ايرانيها هر ضربه را با دو ضربه پاسخ ميدهند.
در همين خصوص تحليلگران معتقدند ايران ابزارهايي براي عمل كردن تهديدات خود دارد كه بسيار نگران كننده است به ويژه اينكه ايرانيها به اين افتخار ميكنند كه آنها با دشمني قويتر از خود مبارزه ميكنند.
"آلكس واتانكا" كارشناس امور خاورميانه و مسائل ايران در گروه اطلاعاتي "جين" در اين خصوص اذعان ميكند، هر چند ايرانيها نميتوانند آمريكا را وارد جنگ كلاسيك بكنند ولي ابزارهايي ديگري در (چنته) اختيار دارند كه ميتوانند پاسخ ما را بدهند و ما بايد اين نكته را در نظر داشته باشيم كه ايران اخيرا فرمانده جديدي براي لشكرهاي سپاه پاسداران تعيين كردهاند و آن به اين دليل است كه اين فرمانده در به كارگيري راهبردهاي جنگي مختلف ميان قدرتهاي نابرابر متخصص و متبحر است.
وي افزود: احتمال ديگر اين است كه درگيري ايران و آمريكا قيمتهاي نفت را تا بالاترين حد ممكن بالا ببرد همچنانكه ايران ميتواند خطوط صادرات نفت را در خليج [فارس] مسدود كنند.
از سوي ديگر منطقه خليج فارس محيط بسيار مناسبي است كه اهداف آمريكايي بسياري را در خود جاي داده است و ايران قادر است هزاران موشك (11 هزار) در دقيقه نخست به سوي آن شليك كند و با همين ميانگين آن را ادامه دهد.
ساينس مانيتور تصريح كرد: همچنين اسرائيل نيز در تيررس موشكهاي شهاب 3 است و علاوه بر اين حزب الله لبنان پس از جنگ 33 روزه (در تابستان سال 2006) حدود 30 هزار موشك ديگر به ذخيره موشكي خود افزوده است زيرا حزبالله طرف ديگري در جنگ است كه ميتواند هر نقطه از اسرائيل مثل تاسيسات هستهاي ديمونا را هدفگيري كند.
همچنين پر واضح است كه تهران در جنگ احتمالي آينده، تاكتيك معيني را در دستور كار قرار ميدهد كه در آن قايقهاي كوچك مسلح و تندرو در يك لحظه و از جهتهاي مختلف به ناوهاي دشمن يورش خواهند برد.
* رزمايش شبيهسازيشده پنتاگون براي قايقهاي كوچك تندرو:
ساينس مانيتور نوشت: "روزنامه نيويورك تايمز" در ژانويه گذشته نوشت كه وزارت دفاع آمريكا (پنتاگون) در رزمايشي شبيهسازي شده و محرمانهاي كه آن را در سال 2002 اجرا كرد، مشخص شد كه در جنگ احتمالي آمريكا حداقل 16 كشتي جنگي اصلي خود را از دست خواهد داد.
بنا بر اين گزارش، در رزمايش شبيهسازي شده قايقهاي كوچك و تندرو مسلح از جهات مختلف و همزمان به كشتيهاي جنگي(ناو) نزديك شدند و روشن شد كه در جنگ اينچنيني ناوگان دريايي آمريكا 16 بخش خود را از دست ميدهد.
ژنرال بازنشسته "كي. وان رايبر" كه در اين رزمايش شبيهسازي شده فرماندهي نيروهاي[فرضي] ايراني را بر عهده داشته است ميگويد: قدرت اين تعداد قايق كه اطراف كشتيها تجمع كرد، بسيار بيش از قدرت عقلاني و الكترونيكي [كشتيها] براي مقابله با آنها بود.
وان رايبر افزود: بسيار روشن است كه تعداد زياد قايقها كار را بسيار دشوار ميكند چون كل ماموريت شبيهسازي شده قايقها بيش از 5 تا 10 دقيقه به طول نينجاميد.
بنا بر اين گزارش، مگنوس رانسترب "عضو مركز مطالعات تهديدات نابرابر" با اشاره به دستگاه اطلاعاتي ايران ميگويد: دستگاه اطلاعاتي ايران قدرت برتر اطلاعاتي در منطقه است. بايد دستگاه اطلاعاتي ايران را كه نيرويي بالغ بر 30 هزار تن در منطقه در اختيار دارد، كاملا در نظر قرار داد زيرا عناصر آن قادرند بوسيله قدرت اكتشافي و ابزار پيشرفته و پيچيدهاي كه در اختيار دارند حتي در دورترين نقاط دنيا نيز، اهداف دلخواه و مد نظر را هدف قرار دهند و آن را بزنند.
كريستين ساينس مانيتور نوشت: بر اساس گزارشي كه "پاتريك كلاسون" و "مايكل اسنستد" در مركز سياست خاور نزديك واشنگن تهيه كردهاند، تهران گاهي اوقات احساس ميكند خويشتنداري بيش از هر چيزي به حفظ منافعش كمك ميكند، ولي در عين حال اين قدرت را دارد كه آمريكا را هدف قرار دهد و اين امر بستگي به حجم حمله آمريكا به آن دارد.
گزارش "كلاسون" و "اسنستد" در مركز سياست خاور نزديك واشنگن مي افزايد: اگر جنگي در بگيرد، قدرت ايجاد هراس و ويرانگري ايران تنها يكي از ابزارهاي قدرت اين كشور خواهد بود. بنا بر اين موفقيت آمريكا در جنگ احتمالي، بسته به فلج كردن قدرت واكنش ايران است.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 261]