واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: پتروشيمي اراك 675 ريال سود تقسيم ميكند
اهم فعاليتهاي شركت پتروشيمي اراك در سال 1386 و اهداف آن در سال 1387توليد حدود 102درصد برنامه در نيمه اول سال 1386.
فروش 527382تن محصول به ارزش 5519077ميليون ريال در سال 1386.
انجام موفقيتآميز تعميرات اساسي كليه واحدهاي مجتمع بدون هيچگونه حادثه و با صرف حدود 798هزار نفر ساعت.
تكميل و راهاندازي كامل طرحهاي گسترش الفين، پليپروپيلن، پلي اتيلن سنگين، جداسازي هوا (N2/O2)، هواي فشرده، آب صنعتي (DM)، مخازن جديد هشت هزار تني نفتا، واحدهاي آفسايت و فاز اول واحد پلاتيلن سبك خطي.
ادامه توليد مجتمع با وجود شرايط بحراني جوي و برودت شديد هوا تا بيش از 33-درجه سانتيگراد در منطقه شازند و كمبود مواد اوليه (نفتا و گاز طبيعي) در فصل زمستان.
انجام موفقيتآميز فعاليتهاي بازرگاني شركت اعم از فروش و صادرات محصولات، خريد كاتاليست، مواد شيميايي، قطعات يدكي و تجهيزات مورد نياز با وجود محدوديتهاي جديد در سطح بينالمللي.
شروع اجراي عمليات مهندسي اصولي و تفصيلي طرح جديد Nd-BR (لاستيك مصنوعي با كاتاليست پيشرفته جديد) با ظرفيت 45هزار تن در سال، بوتادين (N-BD) با ظرفيت 47هزار تن و طرح EPDM با ظرفيت 22هزار تن در سال.راهاندازي موفقيتآميز ساختار واحد سيستمها و فنآوري اطلاعات، ايجاد و راهاندازي زيرساختهاي اتوماسيون اداري و سيستم جامع ارتباطات پيشرفته بينالمللي.
تكميل و راهاندازي موفقيتآميز سامانه رهگيري و مديريت محصولات (باركدينگ) بينالمللي براي اولين بار در سطح صنايع پتروشيمي كشور.
مشاركت در اجراي فعاليتهاي مهندسي اصولي و تفصيلي واحدهاي آفسايت پتروشيمي كاويان، راهاندازي پتروشيمي جم و پتروشيمي LLDPE فيليپين با استفاده از تجارب كارشناسانمجتمع.
مشاركت و سرمايهگذاري در ساير طرحهاي پتروشيمي در اقصينقاط كشور از قبيل اردبيل، پليپروپيلن جم، پتروشيمي باختر و...
اهم فعاليتهاي شركت پتروشيمي اراك در سال 1386 و اهداف آن در سال 1387
بهرهبرداري كامل از ظرفيتهاي جديد ايجاد شده.
مشاركت در امور بازرگاني و توزيع مواد پتروشيمي به منظور افزايش درآمدهاي شركت، حفظ مشتريان داخلي و افزايش حجم مبادلات شركت جهت رقابت با رقباي داخلي و خارجي و ايجاد توازن و ثبات در بازار.
تلاش جهت پرداخت به موقع تعهدات مالي در قبال طرحهاي مشاركتي و كمك به پيشرفت طرحهاي در دست اجرا.
عرضهكننده عمده پليپروپيلن در سطح كشور با راهاندازي و بهرهبرداري شركت پليپروپيلن جم.
امكانسنجي، انتخاب و عقد قرارداد سيستم يكپارچه مديريت منابع سازمان ERP.
فروش برخي از محصولات از طريق بازار بورس
ارتقاي سهم صادرات به 363ميليون دلار در سال 1387 و برنامهريزي جهت واردات محصولات مورد نياز داخل
ويژگيهاي مهم و دستاوردها
دارنده لوح تقدير صنعت سبز ايران از سازمان حفاظت محيط زيست به خاطر احداث بالغ بر 197 هكتار فضاي سبز.
توليدكننده محصولات استراتژيك شيميايي، پليمري لاستيك و پلاستيك در كشور.
دارنده گواهينامه نظام مديريت
كيفيت 1-23ت NO:880-1 ISO 9001 از سال 1377.
دارنده گواهينامه نظام مديريت زيستمحيطي
ISO 14001 NO: IR 99/945/1061 از سال 1378.
دارنده رتبه سوم تحقيقات در سيزدهمين جشنواره خوارزمي به دليل جايگزيني حلال مضر بنزن با تولوئن.
دارنده رتبه سوم تحقيقات در چهاردهمين جشنواره خوارزمي به دليل توليد مستقيم CAC از كلريناسيون اسيداستيك.
مجتمع نمونه در تحقيق و توسعه در مجموعه صنايع پتروشيمي در سال 1378.
تامين نيروهاي متخصص و كارآمد در سطح مديريت شركتهاي تابعه صنايع پتروشيمي از جمله مديران طرحهاي مارون، اميركبير، پويش، اسپك، جم، بازرسان فني، رجال، اروند، ايلام و برزويه نوري.
توليد محصولات متنوع و توانايي در برنامهريزي توليد با گريدهاي گوناگون در شرايط مختلف.
كسب مقام صادركننده نمونه كشور از سوي سازمان توسعه تجارت ايران و دريافت لوح تقدير از مقام رياست جمهوري در سال 1385.
اخذ تنديس و لوح تقدير از جشنواره توليد ملي در سال 1385.
كسب مقام سوم توسعه در جشنواره خوارزمي در سال 1385.
قرار گرفتن در رديف شركتهاي برتر بورس از نظر شفافيت اطلاع و اطلاعرساني در سال 1385.
كسب لوح تقدير و تنديس از سوي رياست محترم جمهوري به عنوان صادركننده نمونه كشور در سال 1386.
دريافت لوح تقدير و تنديس افتخار از جشنواره توليد ملي كشور.
حفظ مقام بهترين شركت پتروشيمي در زمينه ايمني.
ثبت اختراع توليد پليپروپيلن شفاف از رندوم كوپليمر پروپيلن در بخش پليمريزاسيون و اكتسروژن، ويژه مصارف تزريقي، ترموفرمينگ و تزريقي، كششي و بادي.
توليد صنعتي پارافين كلره 52درصد
اجراي پروژه رديابي محصولات با كمك تكنولوژي باركدينگ در بخش بستهبندي و اجراي فاز بارگيري به صورت آزمايشي.
انجام موفقيتآميز فاز 2 Revamping در واحدهاي توليدي و متعاقبا به بهرهبرداري رساندن اين واحدها با وجود شرايط بسيار سخت زمستان و سرماي بيش از حد منطقه شازند با دماي 33- درجه سانتيگراد و بدون هيچگونه حادثه.
طرحهاي گسترش، مشاركتي و سرمايهگذاري شركت پتروشيمي اراك
شركت پتروشيمي اراك در ادامه فعاليتهاي خود جهت افزايش ظرفيت توليد و درآمد بيشتر، در سال 1386 نيز موفق شد به موازات پيگيري طرحهاي مشاركتي و سرمايهگذاري، با تكميل و راهاندازي طرح هاي گسترش در مجتمع، گامهاي بلندي را جهت تحقق اهداف ياد شده با بهكارگيري فنآوري پيشرفته، بهبود فرآيندها و توليد گريدهاي جديد بردارد كه خلاصه اقدامات صورت گرفته در اين زمينه به شرح زير ارائه ميشود:
- با تكميل، راهاندازي و بهرهبرداري از اين طرح در مهرماه سال 1386، ظرفيت اتيلن از 247000 تن به 306000 تن در سال و پروپيلن از 94000 به 124000 و ساير محصولات به ميزان 5/2درصد افزايش يافت. جهت اجراي اين طرح در فاز 1 و 2 معادل 612850 نفر-ساعت صرف شده است.
- با تكميل كارهاي باقيمانده طرح توسعه واحد پليپروپيلن در مهرماه سال 1386 ظرفيت اين واحد با 25درصد افزايش از 50هزار تن به 75هزار تن در سال رسيد. جهت اجراي اين پروژه بيش از 61000 نفر-ساعت صرف شده است.
- در اسفندماه سال 86 طرح توسعه اين واحد تكميل شد و ظرفيت واحد از 60هزار تن به 85هزار تن در سال افزايش يافت. براي اجراي كامل اين پروژه بيش از 300000نفر-ساعت صرف شده است.
- بخشي از اين طرح در مهرماه سال 86 در سرويس قرار گرفت. با تكميل و راهاندازي آن در آينده ظرفيت واحد به 75000 تن در سال خواهد رسيد.
در مهرماه سال 1386، طرح توسعه واحدهاي جداسازي اكسيژن و نيتروژن (N2/O2)، هواي فشرده (Air compressor)، برجهاي خنككننده (C.Y) و آب صنعتي (DM) به طور كامل در سرويس قرار گرفتند.
با تكميل طرح توسعه واحد N2/O2 ظرفيت توليد اكسيژن به NM3/hr 15650 و نيتروژن به NM3/hrا 7400 رسيد. با نصب كمپرسور جديد هوا نيز توليد هواي فشرده به ميزان NM3/hr 26000 افزايش يافت.
با راهاندازي برجهاي خنككننده جديد و در سرويس قرار گرفتن واحد آب صنعتي ظرفيت اين واحدها به ترتيب به ميزان 31 و 33درصد افزايش يافت.
- هدف از اجراي اين طرح تبديل و هيدروژناسيون 52000 تن در سال از تركيبات اشباع نشده چهار كربنه و توليد 65000 تن بوتان به عنوان خوراك با ارزش براي واحد ND-BR مجتمع خواهد بود كه هماكنون مراحل مهندسي خود را طي ميكند.
- طرح توسعه واحد پلي بوتادين رابر با استفاده از كاتاليست نئوديميوم با ظرفيت توليد سالانه 45000 تن محصول پليبوتادين رابر و طرح توسعه واحد بوتادين با استفاده از حلال NMP و امكان استحصال 47000 تن ماده 1 و 3 بوتادين و حدود 46000 تن ماده بوتان بوتن رافينيت (BBR) با سرمايهگذاري اوليه 102ميليون دلار و درآمد سالانه 8/94ميليون دلار در دستور كار شركت قرار دارد.زمان اجراي طرحهاي ياد شده حداكثر 3 سال از زمان موثر شدن قرارداد تعيين شده است.
با احداث اين واحد 22هزار تني توليد لاستيك EPDM (سومين لاستيك پرمصرف جهان پس از SBR و (PBR در مجتمع پتروشيمي اراك، اين مجتمع ضمن تبديل شدن به قطب لاستيك منطقه به عنوان تنها توليد كننده اين الاستومر در خاورميانه و آفريقا ارتقا خواهد يافت.شركت پتروشيمي باختر مسووليت احداث 7 طرح جديد پتروشيمي را كه از منطقه ويژه اقتصادي عسلويه شروع و تا مياندوآب و مهاباد ادامه مييابد، به شرح زير به عهده دارد:
1 - پليمر كرمانشاه با 61درصد پيشرفت فيزيكي
2 - پتروشيمي كاويان با 26درصد پيشرفت فيزيكي
3 – پتروشيمي لرستان
4 - پتروشيمي كردستان
5 - پتروشيمي مهاباد
6 - پتروشيمي انديمشك
7 - پتروشيمي مياندوآب
بودجه كل طرح باختر به استثناي هزينههاي احداث خط لوله 38418ميلياردريال برآورد شده كه سهم پتروشيمي اراك در اين طرح 10درصد ميباشد. پيشرفت فيزيكي طرح خط لوله اتيلن نيز حدود 6/50درصد اعلام شده است.شركت پتروشميران مالك 51درصد از شركت پلي پروپيلن جم بوده و 49درصد مابقي اين شركت متعلق به شركت پتروشيمي جم ميباشد.
در حال حاضر پتروشيمي اراك 5/33درصد از سهام شركت پتروشميران را در اختيار دارد. از مابقي سهام 5/17درصد متعلق به گروه سرمايهگذاري بانك ملي ميباشد، در نتيجه اين شركت با همكاري شركت پتروشيمي اراك و گروه سرمايهگذاري بانك ملي مديريت ميگردد.
پيشبيني ميشود در طي سه ماه آينده توليد آزمايشي آن آغاز شده و با توجه به موقعيت مناسب شركت پلي پروپيلن جم محصولات آن عمدتا به خارج از كشور صادر خواهد گرديد.
شركت پتروشيمي اردبيل در اواخر سال 1385 به ثبت رسيد. ظرفيت توليد آن 1075هزار تن اوره در سال است. 98درصد اين شركت متعلق به شركت پتروشيمي اراك و دو درصد مابقي متعلق به شركتهاي زيرمجموعه يعني پتروكاران و پتروصنعت اراك ميباشد.براساس مصوبه شماره 63175/357702 هيات محترم دولت در تاريخ 1/6/85 تامين خوراك (گاز) مورد نياز طرح به عهده وزارت نفت گذاشته شده است.
- تامين امكانات زيربنايي طرح شامل زمين، آب، برق موقت و مخابرات
- پيگيري تمديد و اخذ مجوزهاي طرح، شامل تمديد جواز تاسيس، تمديد مجوز احداث و مجوز زيست محيطي
- اقدامات انجام شده در زمينه فعاليتهاي ساختماني شامل طراحي ساختمانها، برگزاري مناقصه و خريد و نصب سازههاي فلزي.
- تهيه اسناد مناقصه جهت خريد دانش فني و تجهيزات و انجام مناقصه محدود بين شركتهاي صاحب نام، تاكنون شش شركت اسناد مناقصه را خريداري و جهت شركت در مناقصه اعلام آمادگي نمودهاند. مذاكرات و بررسي در اين خصوص در حال انجام است.
- انجام پيگيريهاي لازم جهت اخذ تسهيلات از طريق بانك ملي طبق مصوبه شماره 63175/357702 هيات وزيران در تاريخ 1/6/85، تامين تسهيلات ارزي مورد نياز طرح از محل صندوق ذخيره ارزي صورت ميگيرد كه كليه مدارك و مستندات مربوطه به اداره سرمايهگذاري بانك ملي ارسال شده و با نظر مساعد در حال بررسي ميباشد.مراحل افزايش سرمايه شركت از 20ميليارد ريال به 290ميليارد ريال در حال انجام ميباشد.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3247]