واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: ارزيابي كاركرد شبكه پرس.تي.وي
رسانهها- همشهريآنلاين:
كاركرد شبكه پرس.تي.وي را بايد در چارچوب آرايش رسانهاي جمهوري اسلامي ايران در حوزه فرا مرزي تحليل كرد.
ميزان سرمايهگذاري كه براي تلويزيون انگليسي زبان ايران صورت گرفته در مقايسه با رسانههاي رقيب بسيار اندك و قابل مقايسه نيست.
به گزارش ايسنا، حسن عابديني ـ استاد ارتباطات و مديركل اخبار شبكه العالم گفت: راهاندازي شبكه پرس.تي.وي بيانگر اين واقعيت است كه جمهوري اسلامي تصميم گرفته است تا پيامش را از طريق رسانههاي فراگير در اختيار افكار عمومي بينالمللي قرار دهد.
در قرن بيست و يكم جنگ ابزار به جنگ افكار تبديل شده است و ايران مزيت نسبي زيادي در اين عرصه دارد.
وي نيروي حرفهاي را مولفه ديگري در ارزيابي يك رسانه خبري دانست و اظهار كرد: كشورهاي اسلامي به صورت كلي و جمهوري اسلامي به صورت موردي در حوزه تامين نيروي حرفهاي تلويزيوني با تنگنا مواجهاند. قدمت دانشكده براي تربيت نيروي انساني در حوزه خبرنگاري تلويزيوني در ايران كمتر از ٥ سال است البته اين نارسايي در ميان مدت قابل حل است.
او تصريح كرد: حتي اگر پرس.تي.وي در اين مقطع نتواند شانه به شانه رسانههاي خبري قدرتمند دنيا پيش برود اما به دليل وابستگي به جمهوري اسلامي ايران و مزيت نسبي ايراني بودن، طيف عظيمي از مخاطبان كه خواهان دانستن ديدگاههاي ايران در قبال رخدادهاي بينالمللي هستند، اخبار اين شبكه را پيگيري ميكنند.
عابديني افزود: رسانههايي چون سيانان و بيبيسي بعضا بيش از 3 دهه فعال هستند در حالي كه پرس.تي.وي تنها 2 ساله دارد؛ با اين وجود ميزان پيشرفت خوب بوده گرچه اگر سرمايهگذاري بيشتري صورت بگيرد و زمينه براي تربيت نيروي انساني بيشتر شودف بيترديد ميزان كارايي شبكه بسيار بالاتر ميرود و چشمانداز روشني را براي آينده آن ميتوانيم متصور شويم.
وي اعتماد مخاطب را سرمايهي اصلي يك رسانه دانست و اظهار كرد: به خاطر تعدد رسانهها در عصر كنوني و سرعت انتقال اطلاعاتي كه وجود دارد، اساسا حبس اطلاعات امروزه نه ميسر و نه مقرون به صرفه است. مخاطبان دسترسي آساني به شبكههاي رقيب دارند. اينكه شبكهاي حاضر شود خبر دروغ منتشر كند اندك است و از اين رو بسياري از بنگاههاي خبرپراكني به دستكاري اطلاعات متوسل مي شوند.
مديركل اخبار شبكه العالم تفاوت كار رسانههاي مختلف را در نوع چينش خبر، زاويه دوربين و بهره گيري از شيوه هاي القا پيام دانست و اذعان كرد: اين مهم در دنيا به رسميت شناخته شده است كه هر رسانهاي در چهارچوب سياست و خط مشي آن بنگاه خبري عمل ميكند و مخاطب آن را به رسميت ميشناسد. كسي كه پرستيوي را ميبيند انتظار دارد نگاه ديگري را به رويدادها جداي از نگاه بيبيسي و سيان ان ببيند و چون مخاطب در جريان است با همان ذهنيت شبكه را ميبيند.
او تاكيد كرد: پرس.تي.وي، رسانهيي است كه به صداقت خبري پايبند بوده است. به ديگر سخن هنوز نشنيدهام كه خبري از پرس.تي.وي تكذيب شده باشد و اين موضوع موجب رضايتمندي مخاطبان است.
به گفتهي عابديني، پرس.تي.وي زبان كساني شده است كه تا كنون تريبوني براي گفتن حرفهاي خود چه در جامعه آنگولا ساكسون و چه در جامعه اروپايي نداشتند و كمتر رسانهاي اقدام به بازتاب دادن ديدگاههاي آنان ميكرده است. شبكههاي وابسته هژموني نظام سلطه ديدگاههاي اين طيف را عموما سانسور ميكردهاند.
مديركل اخبار شبكه العالم در خصوص ميزان موفقيت شبكه پرس.تي.وي در زمينه ترويج فرهنگ ايراني بين مخاطبان غربي نيز گفت: ترويج فرهنگ مغاير با نظام غربي كه در چارچوب جهاني سازي بر شريانهاي رسانه يي دنيا حاكمند بسيار دشوار است. در اين جدال سنگين رسانه يي يك طرف - جمهوري اسلامي با يك رسانه انگليسي زبان با دو سال سابقه و در جبهه مقابل دهها رسانه با تجربه و قدمت زياد و توانمنديهاي فراوان صف ارايي كرده اند. اما بهر حال بر اساس انچه من روي انتن شبكه پرس مي بينم بحثهاي فرهنگي در پرس تي وي است از اولويت برخوردار است.
او با تاكيد بر اين كه اصولا رسانهها به سرمايه فراواني احتياج دارند، گفت: الجزيره انگليسي زبان در قطر سال گذشته با بودجهاي معادل يك ميليارد دلار راهاندازي شد در حاليكه بودجه كل سازمان صدا وسيما كه شامل بيش از ١٠٠ شبكهي محلي، ملي و بينالمللي از جمله پرس تيوي مي شود تنها حدود ٤٠٠ ميليون دلار يعني ٥/٢برابر كمتر از الجزيره انگليسي زبان است. بايد براي جامه عمل پوشاندن به انتظارها اقدام به سرمايه گذاري كرد.
وي يادآور شد: در ايران بايد يك مركز آموزش نيروهاي حرفهاي براي شبكههاي خبري تلويزيوني داشته باشيم كه در حال حاضر فقط دانشكده صدا و سيما است كه يك رشته ژورناليسم تلويزيوني دارد كه آن هم سرگرم تربيت نيروي فارسي زبان است.
وي در پايان خاطرنشان كرد: از آن جايي كه نظام سلطه ممكن است زماني تصميم بگيرد صدا و تصوير كساني كه با هزموني غرب مخالفند را روي ماهواره قطع كند، لذا بايد جمهوري اسلامي ايران از نظر داشتن يك ماهوارهي مستقل كه تامين كننده امنيت پيام رساني باشد را به صورت جدي دنبال كند.
تاريخ درج: 11 تير 1387 ساعت 22:12 تاريخ تاييد: 11 تير 1387 ساعت 22:55 تاريخ به روز رساني: 11 تير 1387 ساعت 22:52
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]