واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدير عامل بانك كشاورزي: فعالان اصلي عرصه تجارت جهاني بنگاههاي اقتصادي هستند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
بيش از 25 درصد كاركنان شركتهاي بزرگ و صنايع هايتك از ويژگي اخلاق حرفهاي بهرهمند هستند.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا محمد طالبي ـ مديرعامل بانك كشاورزي ـ در كنفرانس بينالمللي اخلاق حرفهاي در مسير پيوستن به WTO گفت: اگر چه در مسير ورود شركتها به سازمان تجارت جهاني، دولتها تاثيرگذاران اصلي هستند ولي فعالان اصلي در عرصه تجارت جهاني سازمانها و بنگاههاي اقتصادي هستند.
وي ادامه داد: مطالعات بسياري صورت گرفته است تا بدانيم تا چه حدي صنايع و بنگاههاي ما آماده ورود به سازمان جهاني تجارت دارند و در اين راستا توجه به اخلاق حرفهاي حائز اهميت است.
طالبي اضافه كرد: در بيشتر كشورهاي بزرگ دنيا، تعداد زيادي از كاركنان، صاحبان دانش به شمار ميروند و درصد بسياري از كاركنان شركتهاي بزرگ را صاحبان دانش به خود اختصاص ميدهند.
مديرعامل بانك كشاورزي بيش از 25 درصد از كاركنان صنايع هايتك و بزرگ را داراي ويژگي اخلاقي حرفهاي دانست و تاكيد كرد: مقايسه دهه اول قرن 21 و سالهاي انتهايي قرن 20 نشان ميدهد كه در حالي درصد شركتهاي متمايل شده به برنامه اخلاق حرفهاي قبلا 57 درصد بوده است، در دهه اول به 85 درصد رسيده است.
وي با طرح اين پرسش كه چه عاملي باعث گرايش سازمان ها و شركتها به برنامههاي اخلاقي شده است، افزود: مطالعات نشان داده كه 25 تا 60 درصد كاركنان از فعاليتهاي مخالف اخلاق در سازمان خود آگاه ميشوند و تمركز رسانه ها بر اين مساله تاثير بسياري داشته است زيرا رسانهها با اطلاعرساني در مورد برنامههاي مخالف برنامههاي اخلاقي در سازمانها، شفافسازي ميكنند.
طالبي گرايش شركتها به برنامههاي اخلاقي را ناشي از به بلوغ رسيدن نظام سرمايهداري عنوان كرد و گفت: دولتها براي پايبند كردن شركتهاي خود به برنامههاي اخلاقي، مقررات و قوانين سختي را ميگذراند از جمله تعريف كدهاي اخلاقي كه جزئيات رفتاري را از نظر رفتار شركتها تبيين ميكند.
مديرعامل بانك كشاورزي با تاكيد بر اينكه اخلاق حرفهاي در موفقيت عملكرد شركتها تاثيرگذار است افزود: بين پايبندي شركتها و اخلاق كار و سود و امتناع شركتها رابطه مثبتي وجود دارد از اين رو بايد در مسير رشد و توسعه اصول اخلاق حرفهاي را مدنظر قرار بدهند.
به گزارش ايسنا، محمدرضا ايزديان ـ مديركل برنامهريزي تجاري سازمان توسعه تجارت ايران ـ در ادامه اين نشست گفت: موضوع اخلاق حرفهاي در مسير WTO، بحث جديدي است و در مقررات و هيچ يك از موافقتنامههاي سازمان تجارت جهاني به اين موضوع اشاره نشده است.
وي ادامه داد: اخيرا در برخي از بنگاههاي موفق دنيا اصول مربوط به اخلاق حرفهاي كه اصول و قواعد مربوط به بايدها و نبايدها در فضاي كسب و كار است تدوين شده است.
ايزديان اضافه كرد: بحث اخلاق در كسب و كار بينالمللي از مباحثي است كه بيشتر مربوط به شركت هاي چند مليتي است و در آنها قابل اجراست هر چند كه ما هنوز شركت چندمليتي كه در تعريف بينالمللي بگنجد، نداريم ولي اين شركتها در حال توسعه هستند و سرمايهگذاري مستقيم خارجي را انجام دادهاند.
مديركل برنامهريزي تجاري سازمان توسعه تجارت ايران در ادامه با بيان اينكه، براي درك ارتباط بين تجارت جهاني و اخلاق حرفهاي به يك الگوي مشخص نياز داريم گفت: راههاي مختلفي براي برنامهريزيهاي راهبردي وجود دارد براي آن كه اخلاق كار را در مدل برنامهريزي يك بنگاه بگنجانيم بايد راهبردهاي كاركردي مثل بازاريابي، فراروي تحقيق و توسعه و منابع انساني را مدنظر قرار داد و بنگاهي كه ميخواهد وارد عرضه جهاني شود و سرمايهگذاري مستقيم داشته باشد يكي از راهبردهاي لازم راهبرد اخلاقي است.
ايزديان با اشاره به نحوه برقراري ارتباط با WTO اظهار كرد: سازمان تجارت جهاني، موافقتنامههاي متعددي دارد كه يكي از آنها، موافقتنامه تجارت خدمات (GATS) است كه بخشهاي خدماتي به موجب آن انجام ميشوند و كشورها فرصت دارند كه زيربخشهاي خدماتي خود را در معرض رقابت خارجي قرار بدهند و از اين طريق ميتوان ارتباط با سازمان تجارت جهاني را برقرار كرد.
انتهاي پيام
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]