واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: جهان - بازگشايي موقت گذرگاه رفح
جهان - بازگشايي موقت گذرگاه رفح
گروه بينالملل:انتظار ميرود مصر گذرگاه رفح، حدفاصل سرزمينهاي مصري و نوار غزه را بازگشايي كند. به گزارش شبكه خبري الجزيره يك مسوول امنيتي مصري يكشنبه گفت كه مصر سهشنبه گذرگاه رفح را براي مدت محدود بازگشايي خواهد كرد تا فلسطينيهايي كه در كشورهاي ديگر زندگي ميكنند، بتوانند از غزه خارج شوند. اين اقدام در حالي صورت ميگيرد كه اسرائيل گذرگاه «صوفا» را براي ورود آذوقه و مواد مورد نياز ساكنان غزه بازگشايي كرد. اما گذرگاه المنطار كه اسرائيل بازگشايي آن را اعلام كرده، همچنان مسدود است. مسوول اسرائيلي كه خواست نامش فاش نشود ادامه داد رفح براي مدت دو روز براي خروج فلسطينيهاي دارنده اقامت در خارج، دانشجويان و بيماران باز خواهد بود. اسرائيل از سال گذشته پس از درگيريهاي خونين ميان نيروهاي فتح و حماس و كنترل حماس بر آن، به بهانه پايان دادن به موشكباران شهركهاي اسرائيلينشين توسط مبارزان فلسطيني در محاصره نظاميان اسرائيلي به سر ميبرد و گذرگاههاي آن بهطور كامل بسته بودند. از پنجشنبه 19 ژوئن اما با اجراي آتشبس ميان اسرائيل و حماس كه با وساطت مصر به آن دست يافتهاند، قرار شد گذرگاههاي غزه به تدريج بازگشايي شوند.
دستگيري يك عضو شهداي الاقصي در غزه
از سوي ديگر يك مسوول تبليغاتي در جنبش آزاديبخش فلسطين (فتح) اعلام كرد كه ماموراني از سازمان امنيت داخلي دولت حماس، يكي از سخنگوهاي گردانهاي شهداي الاقصي در نوار غزه را بازداشت كردند. به گزارش خبرگزاريها، اين مسوول كه خواست نامش فاش نشود ادامه داد اين بازداشتشده محمد ابوعرمانه نام دارد. برادر ابوعرمانه نيز گفت مسوولان امنيتي حماس در تماسي با منزل او گفتند كه دستگيري ابوعرمانه به دليل پايبند نبودن گردانهاي شهداي الاقصي به آتشبس صورت گرفته است. گردانهاي شهداي الاقصي، شاخه نظامي جنبش فتح كه محمود عباس رئيس تشكيلات خودگردان فلسطيني رهبري آن را برعهده دارد، هفته گذشته با شليك دو موشك از غزه به سوي شهركهاي اسرائيلينشين در بيانيهاي اعلام كرد: «تلاشهاي حماس براي تحميل آتشبس كه گويي يك اجماع ملي است، چيزي جز خيانتي ملي نيست» اين بيانيه ادامه داده است: «حماس از كنترل غزه ميخواهد در راستاي وهمي بهرهبرداري كند كه قانوني بودن جنبش خود نام دارد.»
از سوي ديگر در حمله نظاميان اسرائيل به راهپيمايي حدود 300 فلسطيني در روستاي بلعين در كرانه باختري رود اردن كه در اعتراض به ديوار حائل در اين منطقه به راه افتاده بود، دستكم 17 نفر زخمي شدند.
جزئيات موافقت اسرائيل با تبادل اسرا با حزبالله
ايهود اولمرت نخستوزير اسرائيل توانست با وجود مخالفت سازمان اطلاعات خارجي (موساد) و داخلي (شينبت) موافقت دولت خود را با تبادل اسرا با حزبالله لبنان به دست آورد. حزبالله لبنان در سال 2006، دو سرباز اسرائيلي را به گروگان گرفت كه پس از آن با حمله گسترده به لبنان در جنگي 33 روزه كه به كشته شدن دستكم 1200 لبناني انجاميد، نتوانست اين دو گروگان را آزاد كند. پس از آن اما اولمرت با عقبنشيني از موضع خود مذاكرات براي بازپسگيري دو سرباز را از طريق ميانجي آلماني آغاز كرد. خبرگزاريها گزارش دادند كه اولمرت پيش از جلسه هيات دولت كه با موافقت 23 نفر و مخالفت سه نفر تبادل اسرا را به تصويب رساند، به وزيران خود گفت كه گمان ميكنيم اين دو سرباز زنده نباشند. پس از آن دولت اسرائيل در بيانيهاي اعلام كرد كه پنج مبارز لبناني اسير در زندانهاي اسرائيل و در مرحله دوم تعدادي از اسراي فلسطيني با دو گروگان اسرائيلي و اجساد تعدادي از كشتهشدگان ارتش اسرائيل در جنگ 2006، مبادله خواهند شد. اين بيانيه زمان مشخصي براي تبادل اسرا تعيين نكرده است. حزبالله لبنان همچنان موضعي در اينباره اعلام نكرده است.
سمير قنطار در صدد لايحه اسراي لبناني كه حزبالله خواستار آزادي آنهاست قرار دارد. او به اتهام دست داشتن در انفجارهاي شهر ساحلي نهاريا در شمال اسرائيل در سال 1979، به حبس ابد محكوم شده است. اولمرت، قنطار را آخرين برگ برنده اسرائيل براي آزادي رون آراد خلبان نظامي اسرائيل كه در لبنان مفقود شده، توصيف كرده بود. خبرهاي آراد پس از آنكه با چتر نجات در جريان جنگ 1986 با لبنان در اين كشور فرود آمد، قطع شد. حزبالله هرگونه اطلاعي از محل وجود آراد را نفي ميكند. بيانيه اسرائيل ادامه داده كه اسرائيل وعده داده است اطلاعاتي را درباره چهار ديپلمات ايراني كه توسط ارتش اسرائيل در حمله سال 1982 به لبنان ربوده شدهاند، به سازمان ملل بدهد.
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]